Ruokavuosikalenteri lokakuu

Lokakuun 4. päivä vietetään valtakunnallista korvapuustipäivää ja joillekin lokakuu on lihaton. Kesän sato alkaa olla korjattu, mutta vielä löytyy metsistä sieniä. Tiesitkö että, Suomen ensimmäiset koirien löytämät tryffelisienet on löydetty Lahdesta.

Lokakuussa suosittelemme

Ravintola Vanha Sampo

Vanha Sampo lounaspaikaksi Iitissä

Valtakunnallisessa Vuoden Paras Lounas -kilpailussa podiumille noussut Ravintola Vanha Sampo toimii vanhassa kansakoulurakennuksessa lounasravintolana. Avoinna tarjoillen lounasta ma-pe klo 10.30-14.00, muina aikoina sopimuksen mukaan. Rieskantie 24, Kausala.

Taivaanranta lounas lunch

Teerenpeliä

Teerenpeli Lahdessa on vuoden olutravintola. Onnea! Teerenpeli-ravintoloissa nautitaan oman panimon ja tislaamon tuotteita ja niitä hyödynnetään myös ravintolan ruokatuotteissa. Paikallinen puhdas Salpausselän suodattama pohjavesi sekä lähivilja toimivat palkittujen juomien raaka-aineina

Viinikahvila Olavi Wine Cafe Olavi

Korvapuusteja

Jokainen päivä voi olla korvapuustipäivä. Hyvässä seurassa viihtyisässä kahvilassa.

Kumpeli Spa

Hemmottelua Heinolassa

Heinolassa kaikki on lähellä: kahvilat, ravintolat ja kauniit maisemat. Hyvää ruokaa, hemmottelua Kumpeli Span kylpyläosastolla ja tuliaisiksi kassillinen herkkuja Heinolan Heilasta.

Katuruokaa modernilla twistillä syyslomalaisille

Perinteisen suomalaisen katuruoan rinnalle on syntynyt uusia vaihtoehtoja, ja lisäksi ravintoloissa tarjoillaan Street Food -henkistä pikkusyötävää. Lahden seudulta löytyy monipuolinen kattaus herkullista katuruokaa koko perheen makuun.

9 katuruokavinkkiä

Vierumäellä tarjoillaan ruokaa moneen makuun

Ravintola V | Vierumäki

Hill Grill | Holiday Club Vierumäki

Ravintola Puhti | Vierumäki

Pine Pub | Holiday Club Vierumäki

Vierumäellä on avattu parahiksi syyslomasesonkiin neljä täysin uutta ravintolaa hotelli Fennadan kylkeen – Ravintola V ja Jatkoaika Bar, Ravintola Puhti sekä Kahvila Pihkala. Vierumäen asiakkaita palvelevat myös Holiday Club Resortin ravintolat Hill Grill ja Pine Pub sekä kesäaikaan 31.10. saakka myös Vierumäki Golfin ravintolapalvelut Golf Paviljongilla.

Tule Vierumäelle nauttimaan

Fazer Mylly panostaa Lahdessa kauraan ja uusiin elintarvikeinnovaatioihin

Fazer Mylly täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Alun perin mylly perustettiin täyttämään Fazer leipomoiden omaa tarvetta eli varmistamaan toimitusvarmuutta ja jauhojen hyvää laatua.

Fazerilla huomattiin hyvissä ajoin kauran kysynnän lisääntyminen ja Myllyllä panostettiin omaan tuotekehitykseen. Vuonna 2014 lanseerattiin Fazer Alku -puurobrändi, joka otettiin markkinoilla avosylin vastaan. Kauran käytön lisääminen on myös osa Fazerin vastuullisuusperiaatteita.

Lue Fazer Myllystä ja elintarvikeinnovaatioista

TryffDeli herkkupuoti ja kahvila

Lahtelainen TryffDelin herkkupuoti ja kahvila on erikoistunut suomalaisesta villitryffelistä valmistettuihin tuotteisiin. TryffDelin pitäjien Jaanan ja Esan neljä Lagotto romagnolo -koiraa ovat kaikki koulutettuja sienikoiria, joista kolme on erikoistunut tryffeleihin ja yksi herkkutatteihin. Ensimmäiset koiran löytämät suomalaiset tryffelisienet löytyivät vuonna 2006 Lahden Liipolasta.

TryffDelin omassa tuotantotilassa Lahdessa valmistuu tänä päivänä tryffeleistä tahnaa, sinappia, voita, hunajaa, öljyä, suolaa ja juustoa. Tuotteita myydään Lahdessa torin laidalla sijaitsevassa kahvila-myymälässä, joka on avoinna keskiviikosta lauantaihin. Tarjolla on myös keittolounasta, salaatteja, suolaisia ja makeita herkkuja. Lokakuussa alkavat TryffDelin suositut tryffelipastalauantait!

Tryffdeli Esa Blick

TryffDeli, Vapaudenkatu 8, Lahti

Tryffdeliin herkuttelemaan

Makuelämyksiä kokouksiin

Hyvä ruoka, parempi kokouspäivä. Pitää entistäkin enemmän paikkansa näin Teams-kokousten aikakaudella. On taivaallista siirtyä valmiiseen pöytään ja istua kasvotusten kollegan kanssa. Kurkkaa vinkkimme astetta paremmista kokouseväistä, joista kelpaa nauttia yhdessä muiden kanssa.

Tutustu tarjontaan