Tervetuloa makumatkalle

Lahtelainen kierros

Tämän kierroksen kohteita yhdistää kaupungin historia ja sen tunnetut maamerkit. Nauti aamiaista asemapäällikön tapaan. Käy katsastamassa Gastropub Mylly vanhassa Oululaisen korttelissa. Iloitse panimotoiminnan paluusta entisen Mallasjuoman tiloihin Malskille. Tutustu vanhan funkkistyylisen linja-autoaseman ravintolakeskittymään. Lahden satama, joka oli ennen maan vilkkain sisävesisatama on tänä päivänä lahtelaisten olohuone.

Tutustu Lahteen

Syyshemmottelua Heinolassa

Heinolassa kaikki on lähellä: kahvilat, ravintolat ja kauniit maisemat. Hyvää ruokaa, hemmottelua Kumpeli Span kylpyläosastolla ja tuliaisiksi kassillinen herkkuja Heinolan Heilasta.

Syyshemmottelua Heinolassa

K18 – Panimoreitti Lahden seudulla

Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine panimoille ja elintarviketuotannolle. Maista kunniamainintoja ja palkintoja saaneita oluita, viinejä ja viskejä. Testaa makuyhdistelmiä, joita et ehkä osannut ajatellakkaan olevan olemassa.

K18 – Panimoreitti Lahden seudulla

Lahden makukierros

Ainutlaatuisia herkkuja ja makuja – kävelyretkellä keskustan, matkustajasataman ja Teivaan sataman alueella löytää paljon mielenkiintoisia kokemuksia ruoan parissa. Samalla voit tehdä ostoksia ja tutustua Lahden nähtävyyksiin.

Tule makuretkelle Lahteen

Ihastu syksyiseen Iittiin

Poikkea valtatieltä ja tutustu Iittiin – luontoreitteihin eväiden kera tai aktiiviseen Vuolenkosken kylään ja sen mainioihin yrityksiin sekä maukkaisiin tuotteisiin. Voit ajaa Vuolenkoskelta Iitin kirkonkylälle Kimolan kanavan kautta. Tällä reitillä voit lounastaa Vuoden Paras Lounas -kisassa podiumille nousseessa ravintolassa Vanha Sampossa tai Radalla Resortin uudessa Kartanoravintola Balladissa. Poimi herkkueväät kotiin Iitin Maatilatorin monipuolisesta valikoimasta. Jää yöksi vaikka Yli-Kaitalan Lomamökeille.

Ihastu Iittiin

Liikunnallinen makuretki Itä-Hämeessä

Vietä päivä Sysmässä tai Hartolassa, löydät kaikkea ulkoilmasta nauttimiseen ja herkutteluun. Tai miltä kuulostaisi yön yli reissu tai viikonlopun staycation. Päijänteen kansallispuisto ulottuu Sysmässä Päijätsaloon, jossa pääsee nauttimaan upeista Päijänteen maisemista. Hartolassa voi patikoida tai maastopyöräillä Kuninkaanpolulla. Kaiken kruunaa hyvä ruoka.

Luonto- ja makuretkelle Sysmään ja Hartolaan

Retki Vanhaan Vääksyyn

Lähde retkelle Vääksyyn – Päijät-Hämeen vuoden 2021 kylään. Mitä kaikkea voikaan löytää Vanhan Vääksyn Ranskalaisesta Kyläkaupasta tai Lauran kaupasta. Leivontaan jauhot ja puurohiutaleet löydät Vääksyn Myllystä, valmiit leivonnaiset voit ostaa Viipurilaisen Kotileipomon myymälästä. Kahvia ja lounasta, suolaista ja makeaa – yksilöllisiä ja tunnelmallisia vaihtoehtoja on Vääksyssä useita.

Tutustu monipuoliseen Vanhaan Vääksyyn

Maku- ja ostosretki Hollolaan

Reitti alkaa vierailulla Ainoa Wineryssä, jossa valmistetaan kansainvälisesti palkittuja marjaviinejä. Reitti kuljettaa ostoksille Finnmarin kynttilätehtaan myymälään. Hollolan kirkonkylällä lounaaksi maistuvat pizzat tai monipuolinen seisova pöytä. Kiipeä Kapatuosian linnavuorelle ja ylös näkötorniin. Maisemat avautuvat Vesijärvelle. Kotimatkan kahvihetken voit viettää Pulla-Poikien leipomokahvilassa.

Anna Hollolan hurmata

Viikonloppuna syksyisen Päijänteen suuntaan

Nauti kahvit idyllisessä kahvilassa ja suuntaa auto kohti Padasjokea. Nappaa eväät matkaan ja koe Päijänne ylhäältä käsin Tuomastornista Kullasvuorella. Käy vielä ennen kotimatkaa hakemassa kotiinviemiset Keinohongan tilalta.

Syksyisen Päijänteen suuntaan

Lahden keskustan tunnelmaa

Aloita päivä aamukahvilla, että jaksat tehdä ostoksia vaikka koko päivän. Rautatienkadun kivijalkakaupoista löytyy monenmoista ostosideaa. Lahden keskustassa lounaalle löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. Herkkupöytään juustot, kalat, lihat ja leivonnaiset voi käydä hakemassa Lahden Kauppahallista. Suuntaa askeleet myös kohti Malskia.

Ostoksia ja makuja Lahdessa

Rouheaa katuruokaa modernilla twistillä

Perinteisen suomalaisen katuruoan rinnalle on syntynyt uusia vaihtoehtoja, ja lisäksi ravintoloissa tarjoillaan Street Food -henkistä pikkusyötävää. Lahden seudulta löytyy monipuolinen kattaus herkullista katuruokaa koko perheen makuun.

Street foodia Lahden seudulla

Kolmen kanavan makureitti veneilijälle

HUOM! Retken kohteiden aukioloajat ovat kesälle 2021. Tervetuloa taas uudelleen kesällä 2022. Lahden seutu on veneilijän unelma, sillä täällä riittää rannoilla mielenkiintoisia kohteita ja upeita vesistöjä. Tämä kolmen kanavan reitti tarjoaa monipuolisesti erilaisia kohteita matkan varrella Lahden Myllysaaresta Vääksyn ja Kalkkisten kanavien kautta Heinolaan ja sieltä Vuolenkosken kautta Kimolan kanavalle. HOX! Kaikkiin kohteisiin pääsee myös tietä pitkin.

Kolmen kanavan makureitti

Veneilijän makureitti Lahdesta Sysmään

HUOM! Retken kohteiden aukioloajat ovat kesälle 2021. Tervetuloa taas uudelleen kesällä 2022. Jos olet veneellä liikenteessä ja sinulla on viikonloppu aikaa käydä nauttimassa niin Vesijärvestä kuin Päijänteestä, niin suosittelemme lämpimästi tätä retkeä, jonka voit tehdä joko yhden päivän aikana tai vaihtoehtoisesti yöpyä matkalla ja jatkaa matkaa seuraavana.

Veneilijän makureitti Lahdesta Sysmään