Tervetuloa makumatkalle

Makureitit kuljettavat sinut eri puolille Lahden seutua hyvin ruoan ja mainioiden käyntikohteiden ja aktiviteettien luokse. Reittien kohteita ja sisältöä päivitetään siten, että ne ovat koettavissa ympäri vuoden.

Huomioithan, että Päijät-Hämeessä ravintolat ja kahvilat saavat olla avoinna tietyin rajoituksin.  Rajoitukset 12.1.2022 alkaen. Varmista aukioloajat suoraan kohteesta. Tervetuloa!

Itä-Hämeeseen ulkoilemaan

Vietä päivä Sysmässä tai Hartolassa, löydät kaikkea ulkoilmasta nauttimiseen ja herkutteluun. Tai miltä kuulostaisi yön yli reissu tai viikonlopun talvilomanen. Purnun laskettelurinteet houkuttelevat laskettelemaan ja Itä-Hämeen mainiot ladut sujuttelemaan suksilla. Kaiken kruunaa hyvä ruoka.

Tutustu ja tule

Ihastu Iittiin

Poikkea valtatieltä ja tutustu Iittin luontoon eväiden kera. Tällä reitillä voit lounastaakoulussa joko Vuoden Paras Lounas -kisassa podiumille nousseessa ravintola Vanha Sampossa ma-pe tai Pizzeria Rehtorissa to-su. Poimi herkkueväät kotiin Iitin Maatilatorin monipuolisesta valikoimasta. Jää yöksi vaikka Yli-Kaitalan Lomamökeille tai Radalla Resortiin.

Ihastu Iittiin

Lahtelainen kierros

Tämän kierroksen kohteita yhdistää kaupungin historia ja sen tunnetut maamerkit. Nauti aamiaista asemapäällikön tapaan. Käy katsastamassa Gastropub Mylly vanhassa Oululaisen korttelissa. Iloitse panimotoiminnan paluusta entisen Mallasjuoman tiloihin Malskille. Tutustu vanhan funkkistyylisen linja-autoaseman ravintolakeskittymään. Lahden satama, joka oli ennen maan vilkkain sisävesisatama on tänä päivänä lahtelaisten olohuone.

Tutustu Lahteen

Hemmottelua Heinolassa

Heinolassa kaikki on lähellä: kahvilat, ravintolat ja kauniit maisemat. Hyvää ruokaa, hemmottelua Kumpeli Span kylpyläosastolla ja tuliaisiksi kassillinen herkkuja Heinolan Heilasta.

Hemmottelua Heinolassa

Rouheaa katuruokaa modernilla twistillä

Perinteisen suomalaisen katuruoan rinnalle on syntynyt uusia vaihtoehtoja, ja lisäksi ravintoloissa tarjoillaan Street Food -henkistä pikkusyötävää. Lahden seudulta löytyy monipuolinen kattaus herkullista katuruokaa koko perheen makuun.

Street foodia Lahden seudulla

K18 – Panimoreitti Lahden seudulla

Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine panimoille ja elintarviketuotannolle. Maista kunniamainintoja ja palkintoja saaneita oluita, viinejä ja viskejä. Testaa makuyhdistelmiä, joita et ehkä osannut ajatellakkaan olevan olemassa.

K18 – Panimoreitti Lahden seudulla

Lahden makukierros

Ainutlaatuisia herkkuja ja makuja – kävelyretkellä keskustan, matkustajasataman ja Teivaan sataman alueella löytää paljon mielenkiintoisia kokemuksia ruoan parissa. Samalla voit tehdä ostoksia ja tutustua Lahden nähtävyyksiin.

Tule makuretkelle Lahteen

Herkutteluretki Vääksyyn

Lähde viettämään päivää Vääksyyn. Mitä kaikkea voikaan löytää Vanhan Vääksyn Ranskalaisesta Kyläkaupasta tai Päijännetalolla toimivasta lähituotemyymälästä. Leivontaan jauhot ja puurohiutaleet löydät Vääksyn Myllystä, valmiit leivonnaiset voit ostaa Viipurilaisen Kotileipomon myymälästä. Kahvia ja lounasta, suolaista ja makeaa – yksilöllisiä ja tunnelmallisia vaihtoehtoja on Vääksyssä useita.

Tule herkuttelijan Vääksyyn

Liikunnallinen maku- ja ostosretki Hollolaan

Reitti alkaa vierailulla Ainoa Wineryssä, jossa valmistetaan kansainvälisesti palkittuja marjaviinejä. Reitti kuljettaa ostoksille Finnmarin kynttilätehtaan myymälään. Nauti raikkaasta ulkoilmasta Messilässä, tämän jälkeen Hollolan kirkonkylällä lounaaksi maistuvat pizzat tai monipuolinen seisova pöytä. Kotimatkan kahvihetken voit viettää Pulla-Poikien leipomokahvilassa.

Anna Hollolan hurmata

Kolmen kanavan makureitti veneilijälle

HUOM! Retken kohteiden aukioloajat ovat kesälle 2021. Tervetuloa taas uudelleen kesällä 2022. Lahden seutu on veneilijän unelma, sillä täällä riittää rannoilla mielenkiintoisia kohteita ja upeita vesistöjä. Tämä kolmen kanavan reitti tarjoaa monipuolisesti erilaisia kohteita matkan varrella Lahden Myllysaaresta Vääksyn ja Kalkkisten kanavien kautta Heinolaan ja sieltä Vuolenkosken kautta Kimolan kanavalle. HOX! Kaikkiin kohteisiin pääsee myös tietä pitkin.

Kolmen kanavan makureitti

Veneilijän makureitti Lahdesta Sysmään

HUOM! Retken kohteiden aukioloajat ovat kesälle 2021. Tervetuloa taas uudelleen kesällä 2022. Jos olet veneellä liikenteessä ja sinulla on viikonloppu aikaa käydä nauttimassa niin Vesijärvestä kuin Päijänteestä, niin suosittelemme lämpimästi tätä retkeä, jonka voit tehdä joko yhden päivän aikana tai vaihtoehtoisesti yöpyä matkalla ja jatkaa matkaa seuraavana.

Veneilijän makureitti Lahdesta Sysmään