Tervetuloa makumatkalle

Makureitit kuljettavat sinut eri puolille Lahden seutua hyvän ruoan ja mainioiden käyntikohteiden ja aktiviteettien luokse. Reittien kohteita ja sisältöä päivitetään siten, että ne ovat koettavissa ympäri vuoden.

Lahtelainen kierros

Tämän kierroksen kohteita yhdistää kaupungin historia ja sen tunnetut maamerkit. Nauti aamiaista asemapäällikön tapaan. Käy katsastamassa Gastropub Mylly vanhassa Oululaisen korttelissa. Iloitse panimotoiminnan paluusta entisen Mallasjuoman tiloihin Malskille. Tutustu vanhan funkkistyylisen linja-autoaseman ravintolakeskittymään. Lahden satama, joka oli ennen maan vilkkain sisävesisatama on tänä päivänä lahtelaisten olohuone.

Tutustu Lahteen

Lahden keskustan tunnelmaa

Aloita päivä aamukahvilla, että jaksat tehdä ostoksia vaikka koko päivän. Rautatienkadun kivijalkakaupoista löytyy monenmoista ostosideaa. Lahden keskustassa lounaalle löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. Herkkupöytään juustot, kalat, lihat ja leivonnaiset voi käydä hakemassa Lahden Kauppahallista. Suuntaa askeleet myös kohti Malskia.

Lähde Lahteen

Lahden makukierros

Ainutlaatuisia herkkuja ja makuja – kävelyretkellä keskustan, matkustajasataman ja Teivaan sataman alueella löytää paljon mielenkiintoisia kokemuksia ruoan parissa. Samalla voit tehdä ostoksia ja tutustua Lahden nähtävyyksiin.

Tule makuretkelle Lahteen

Syyspäivä Vääksyssä

Suuntaa auton nokka kohti Vääksyä ja sen viehättäviä kohteita. Nauti paikallisista herkuista kahviloissa ja tee kävelyretki Vääksyn kanavanseudulle Päijänteen ja Vesijärven maisemiin. Kotiin viemiset voi poimia eri paikoista: Ranskalaisen kyläkaupan, Lauran kaupan ja Päijännetalon valikoimat ovat monipuoliset ja lisää ostospaikkoja löytyy lisävinkeistä.

Syysretkelle Vääksyyn

Herkullisia hetkiä Vääksyssä

Lähde viettämään päivää Vääksyyn. Mitä kaikkea voikaan löytää Vanhan Vääksyn Ranskalaisesta Kyläkaupasta tai Päijännetalolla toimivasta lähituotemyymälästä. Valmiit leivonnaiset voit ostaa Viipurilaisen Kotileipomon myymälästä. Kahvia ja lounasta, suolaista ja makeaa – yksilöllisiä ja tunnelmallisia vaihtoehtoja on Vääksyssä useita.

Tule herkuttelijan Vääksyyn

K18 – Panimoreitti Lahden seudulla

Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine panimoille ja elintarviketuotannolle. Maista kunniamainintoja ja palkintoja saaneita oluita, viinejä ja viskejä. Testaa makuyhdistelmiä, joita et ehkä osannut ajatellakkaan olevan olemassa.

K18 – Panimoreitti Lahden seudulla

Hemmottelua Heinolassa

Heinolassa kaikki on lähellä: kahvilat, ravintolat ja kauniit maisemat. Hyvää ruokaa, hemmottelua Kumpeli Span kylpyläosastolla ja tuliaisiksi kassillinen herkkuja Heinolan Heilasta.

Hemmottelua Heinolassa

Ihastu Iittiin

Poikkea valtatieltä ja tutustu Iittin luontoon eväiden kera. Tällä reitillä voit lounastaa koulussa joko Vuoden Paras Lounas -kisassa podiumille nousseessa ravintola Vanha Sampossa ma-pe tai Pizzeria Rehtorissa to-su. Poimi herkkueväät kotiin Iitin Maatilatorin monipuolisesta valikoimasta. Jää yöksi vaikka Yli-Kaitalan Lomamökeille tai Radalla Resortiin.

Ihastu Iittiin

Viikonloppuna Padasjoen suuntaan

Päijänteen rannoilta löytyy aitoja makuja ja viehättäviä maisemia. Lahden suunnasta ajettaessa 24-tien varressa Vääksyssä voi aloittaa retken Viipurilaisen kotileipomossa. Ota eväät mukaan ja jatka matkaa Padasjoelle reippailemaan Kullasvuoren ulkoilualueelle. Kiipeä Tuomastorniin katsomaan Päijännettä korkealta.

Lähde Padasjoelle

Maku- ja ostosretki Hollolaan

Reitti alkaa vierailulla Ainoa Wineryssä, jossa valmistetaan kansainvälisesti palkittuja marjaviinejä. Reitti kuljettaa ostoksille Finnmarin kynttilätehtaan myymälään. Hollolan kirkonkylän kulttuurihistoriallisissa maisemissa lounaaksi monipuolinen seisova pöytä. Kotimatkalla voi viettää kahvihetken  Pulla-Poikien leipomokahvilassa tai poiketa hampurilaiselle ja jäätelölle Bus Burgeriin.

Anna Hollolan hurmata

Rouheaa katuruokaa modernilla twistillä

Perinteisen suomalaisen katuruoan rinnalle on syntynyt uusia vaihtoehtoja, ja lisäksi ravintoloissa tarjoillaan Street Food -henkistä pikkusyötävää. Lahden seudulta löytyy monipuolinen kattaus herkullista katuruokaa koko perheen makuun.

Street foodia Lahden seudulla

Kolmen kanavan makureitti veneilijälle

Lahden seutu on veneilijän unelma, sillä täällä riittää rannoilla mielenkiintoisia kohteita ja upeita vesistöjä. Tämä kolmen kanavan reitti tarjoaa monipuolisesti erilaisia kohteita matkan varrella Lahden Myllysaaresta Vääksyn ja Kalkkisten kanavien kautta Heinolaan ja sieltä Vuolenkosken kautta Kimolan kanavalle. Huom! Reitti on kuljettavissa vain kesäaikaan. Kaikkiin kohteisiin pääsee myös tietä pitkin.

Kolmen kanavan makureitti

Veneilijän makureitti Lahdesta Sysmään

Jos olet veneellä liikenteessä ja sinulla on viikonloppu aikaa käydä nauttimassa niin Vesijärvestä kuin Päijänteestä, niin suosittelemme lämpimästi tätä retkeä, jonka voit tehdä joko yhden päivän aikana tai vaihtoehtoisesti yöpyä matkalla ja jatkaa matkaa seuraavana. Huom! Reitti on kuljettavissa vain kesäaikaan. Kaikkiin kohteisiin pääsee myös teitä pitkin.

Veneilijän makureitti Lahdesta Sysmään

Itä-Hämeeseen ulkoilemaan

Vietä päivä Sysmässä tai Hartolassa, löydät kaikkea ulkoilmasta nauttimiseen ja herkutteluun. Tai miltä kuulostaisi yön yli reissu tai viikonlopun talvilomanen? Purnun laskettelurinteet houkuttelevat laskettelemaan ja Itä-Hämeen mainiot ladut sujauttelemaan suksilla. Kaiken kruunaa hyvä ruoka.

Tutustu