Makuelämyksiä

Hyvä ruoka, parempi kokouspäivä. Pitää entistäkin enemmän paikkansa näin Teams-kokousten aikakaudella. On taivaallista siirtyä valmiiseen pöytään ja istua kasvotusten kollegan kanssa.

Astetta parempia kokouseväitä, ole hyvä!

Maistele ja ihastu

Viinitastingit Bar&Bistro Kokassa

Miltä kuulostaisi ranskalaisten viinien ilta kampasimpukoiden ja dry ager -sorsan kera tai australialaiset viinimaistiaiset rapukakkujen, flanksteakin ja pekaanipähkinäpiiraan kyytipojaksi? Bar&Bistro Kokassa järjestetään sekä kaikille avoimia viini-iltoja että yksityisiä tastingejä asiakkaan toiveiden mukaan – asiantuntevan sommelierin isännöimänä tottakai.

Varaa tästä

Ravintola Taivaanranta ja Teerenpeli showroom

Maistele Teerenpelin maailmalla palkintoja pokanneita viskejä. Ylläty makupareista ja yhdistä tastingiin juustoja tai suklaita. Tastingejä järjestetään Ravintola Taivaanrannan tunnelmallisessa kellarikabinetissa, jossa on mainio mahdollisuus jatkaa iltaa myös illallisen merkeissä.

Lue lisää

Michael Jacksonista ja viskiklubista se sitten lähti

Teerenpeli Brewery & Distilleryn entinen toimitusjohtaja Samuli Korhonen kertoo, kuinka Teerenpelissä hurahdettiin viskien maailmaan 20 vuotta sitten. Perustettiin ystävien ja asiakkaiden kanssa viskiklubi, jonka kokoontumisissa tutustuttiin viskien makuihin, arvioiden niitä ja vertaillen arvioita viskiasiantuntija Michael Jacksonin arvioihin samoista tuotteista. Siitä se sitten lähti, määrätietoinen tuotekehitys ja samalla myös suomalaisten asiakkaiden tutustuttaminen single malt -viskien saloihin.

Teerenpeli Samuli Korhonen

Samuli kirjoitti meille jutun Teerenpelin viskien synnystä ja viskinvalmistuksen saloista.

Lue Samulin juttu tästä

Match made in heaven: Savu-viski ja sinihomejuusto

Tule Teerenpelin tislaamon alkujuurille Lahteen, Ravintola Taivaanrannan kellaritiloihin, missä sijaitsee Teerenpelin alkuperäinen tislaamo ja showroom. Viski & juusto -tasting on makumatka Teerenpeli Tislaamon single malt viskeihin yhdistettynä erilaisiin juustoihin. Tastingin vetäjänä toimii Teerenpelin viskiambassador. Tastingin juustot ovat pienten kotimaisten juustoloiden juustoja.

Voit valita makupareiksi myös paikallisten tuottajien ja Taivaanrannan oman keittiömestarin suklaita.

Viski & juusto -tasting 30€/hlö, minimi 4hlö
Viski & suklaa -tasting 30€/hlö, minimi 4hlö

Varaa tasting tästä

Teerenpeli Panimo & Tislaamo Visitor Center

Teerenpelin maailmalla palkittuja viskejä sekä suosittuja oluita ja siidereitä pääsee maistelemaan myös Lahden Lotilan vierailukeskuksessa. Vierailukeskuksessa järjestetään tutustumiskierroksia erilaisten tastingien kera. Myymälästä nappaat kotiinviemiset mukaan.

Lue lisää vierailukeskuksesta

Makuja villistä luonnosta

Elämysmenu laavulla Pajulahdessa

Maistuisiko juureskeitto villiyrttimoussella, loimulohi asianmukaisine lisukkeineen ja jälkiruuaksi pitsireunaiset letut talon omalla hillolla? Kokin paikan päällä valmistamasta menusta nautiskellessa aisteja hellii myös laavua ympäröivä puhdas luonto ja elämyskelluntakokemus Iso-Kukkasjärvellä. Neljän tunnin paketti 10 hengelle alkaen 1010 €.

Lue lisää elämyspaketista

Lettukestit tulilla Vierumäellä

Vierumäeltä löytyy useita nuotiopaikkoja, joissa levähtää vaikkapa opastetun luontoretken päälle. Suosittu nuotiopaikka on esimerkiksi Letturanta erämaatunnelmaisen Saarijärven rannalla.

Nokipannukahvit ja itse paistettavat nuotioletut alkaen 15 € / henkilö, minimi 10 hlöä.

Varaa tästä

Ravintola Voiton Green City -menu vie kielen

Kantarellicappuccino kuusenkerkkä-kauravaahdolla, siankärsämöllä ryyditetty porowallenberg ja mesiangervolla maustettu panna cotta, vadelmamelba ja koivunlehticookie. Esimerkiksi tällaisia makuelämyksiä kuuluu Ravintola Voiton ravintolapäällikkö Jari Taurenin suunnittelemaan Green City -menukokonaisuuteen, joka suunnitellaan aina villiyrttisesongin mukaan.

Katso menu tästä

Mankalankylän hirviherkkuja ja Kettujärven haukipihvejä Yli-Kaitalassa

Yli-Kaitala Resortin bravuuri on konstailematon, puhdas maalaisruoka ja aito-suomalainen makumaailma, iittiläisellä twistillä. Yli-Kaitalan keittiössä valmistuvat pihvit oman Kettujärven hauesta, Mankalankylän hirvikäristys paikallisten poimijoiden keräämillä puolukoilla höystettynä, nokkosletut mummon reseptillä ja jälkkäriksi Järvineidon suudelmaa, jonka salaisuus ovat tuorejuusto maustettuna kotimetsän vadelmahillolla ja oman puutarhan mustaviinimarjahillolla.

Yli-Kaitala lähiruokamenu

Maistuisiko teidän tiimillenne tällainen lähiruokamenu tunnelmallisessa Kipinä-kodassa?

Lohisalaattia ketunleivillä
Mankalankylän hirvikäristystä ja puolukkahilloa
Kettujärven haukipihvejä ja lähimetsän sienikastiketta
Lähituottajan Uuniperunoita & voita
Lähipellon uunijuureksia
Siemensämpylöitä ja levitettä
Järvineidon suudelmaa ja nokipannukahvia

Menu sopii minimi 10 hengen ryhmille.

Kyllä, meille maistuisi!

Häikäisevä ravintolamiljöö on puoli ruokaa!

Bar&Bistro Kokan erikoisuus ovat dry ager -lihaherkut

Lahden satamassa, Sibeliustalon naapurissa, sijaitsevan Kokan ravintolasalin nurkassa kypsyy aarteita. Dry ager -kaappi vartioi tarkkaan sen uumenissa riippuvia, raakakypsyviä lihoja ja muutamien viikkojen kuluessa liha on mureutunut unelmaisen pehmeäksi. Kun liha roikkuu kaapissa kypsymässä, siitä haihtuu kosteutta eli se kypsyy kuivaksi. Dry aged -kypsytys tuottaa lihaan herkullisen voisen ja pähkinäisen maun sekä tekee lihasta huomattavasti mureampaa.

Bar&Bistro Kokka dry ager -kaapin antimia

Hemmottele tiimiäsi jaettavalla dry ager -menulla. Voitte valita juuri teitä varten kypsytettäväksi sesongin mukaan saatavilla olevia herkkuja, esimerkiksi oman lampaanviulun, riistaa tai vaikkapa muhkean Tomahawkin asikkalalaiselta Kyöstilän karjatilalta. Liha tarjoillaan yhdessä jaettavien annosten ja tietysti hyvien viinien kera. Maistuisiko teille esimerkiksi jaettava peuranpaistimenu?

Bar & Bistro Kokka jaettava dry ager -peuranpaistimenu

Jaettavat dry ager -menut ovat aina tilaustuotteita ja ne suunnitellaan juuri teidän ryhmäänne varten sesongin mukaan. Lihan dry ager -kypsytykseen menee useita viikkoja, joten otathan yhteyttä Kokan myyntipalveluun hyvissä ajoin.

Kysy lisää Dry ager -menusta

Ravintoloita Lahdessa

Tätä et löydä muualta

Elämys Lahden Suurmäen huipulla Vesijärvi-näkymien ja kaupungin yllä. Lahden Suurmäen huippu on paitsi haaste mäkimiehille, myös uniikki tila, jossa kilistää kuohuvaa hyville päätöksille. Tarjoilut tilaat toiveidesi mukaan esimerkiksi Lahden Urheilukeskuksesta Ravintola Voitosta.

kysy lisää voitosta

Elämysmenu Pajulahden tyylikkäällä rantasaunalla

Liikuntakeskus Pajulahden modernit rantasaunat ja upein järvinäkymin varustettu takkahuone tarjoavat mainiot puitteet illanviettoihin. Pajulahden keittiö on luonut rantasaunalle oman elämysmenun, jonka makumaailmasta löytyy esimerkiksi ihanan rapsakoita blinejä ja saslik-vartaita Bourbon-bbq-kastikeella tzatzikin, maalaisperunoiden sekä salaattien kera. Katso koko elämysmenu tästä.

Lue lisää rantasaunasta

La Tavola vie Italian kaupunkien kujille

Trattoria Seurahuoneen ruokalistan lippulaiva on jaettavaksi tarkoitettu, puiselta laudalta tarjoiltava La Tavola Italiana. La Tavola sopii niin pariskuntien illanviettoon kuin perhejuhliin tai työporukan illalliseen. Oleellista on yhdessäolosta nauttiminen, jakaminen ja kuppien ojentaminen sekä ruuasta ja elämästä puhuminen. La Tavolaan kuuluu valikoima italialaisia antipasteja, runsas lämmin pääruoka sekä tietenkin suussa sulava jälkiruoka. La Tavolan oheen sopivat talon luomuviinit, jotka tulevat Maremmasta, Italian Toscanasta La Selvan perhetilalta.

Lue lisää

Peli- ja saunailta Seurahuoneen Loft House Loungessa

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen Loft House Lounge sopii täydellisesti rentoon illanviettoon 30 hengelle. Loungen yhteydestä löytyy myös kaksi 10 hengen saunaa. Loungen henkeen sopii rento näppiruokamenu, vaikkapa nachopelti salaatin kera.

Vinkki: Kaksi Loft Housen loft-huoneista sijaitsee aivan Loungen äärellä ja ne sopivatkin mainiosti vaikkapa luovan työskentelyn tiloiksi pienryhmille.

Lue lisää Seurahuoneesta

Etkopaloja ja elämyksiä Sibeliustalolla

Sibeliustalon kevät on täynnä tapahtumia. Pääsalin viihdekattaus konserteista stand-upiin, Sinfonia Lahden tutut torstai-illan konsertit sekä Finlandia-klubin keikat takaavat ”jokaiselle jotain”. Viritä aistisi illan elämykselle Ravintola Lastun etkopalojen äärellä.

Lastun etkopalat
Mätimoussea saaristolaisnapilla, Prosciutto Grissini, Manchego-juustoa Lastun viikunahilloa, Espanjalainen munakas
Vaniljatuulihattu
Lasi talon kuohuviiniä / punaviiniä / valkoviiniä tai olutta

Lisää etkopaloista

Ravintoloita Lahden seudulla

Savusaunaelämys ja illallinen elämyskokin isännöimänä Vierumäellä

Vierumäen Mustalammen rannalla sijaitsee kaksi tunnelmallista tilausravintolaa savusaunoineen. Kalliokammin ja Karhunpesän illalliskokemuksen kruunaavat kynttilänvalossa nautittu elämyskokin paikan päällä valmistama menu.

Vierumäki elämyskokki rakentaa annoksia Kammilla

Kalliokammin tai Karhunpesän savusaunaelämys ja illallinen elämyskokkimme isännöimänä alkaen 110 € / henkilö, minimi 10 hlöä. Pakettiin sisältyy 1,5 tunnin savusaunavuoro lempeissä löylyissä, pyyhkeet ja pesuaineet. Illalliseen Kalliokammin hämärässä, kynttilänvalossa meiltä löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja, illalliskokemuksen kruunaa elämyskokkimme asiakkaiden seurassa viimeistelemät tarjoilut. Kalliokammilla ja Karhunpesällä täydet anniskeluoikeudet.

Varaa tästä

Vierumäen neljä uutta ravintolaa ihastuttavat

Vierumäen Hotelli Fennadan yhteyteen avattiin syksyllä 2021 neljä erilaista makuelämysten keidasta: Ravintola V tarjoilee klassisia makuja trendejä mukaillen, lyhyisiin ja pitkiin kaavoihin, yhdessä tai yksin nautittaviksi. Ravintola Puhdissa ruokailevat niin lomalaiset kuin urheilijat monipuolisen buffet-pöydän antimista. Jatkoaika Bariin taas suunnataan, kun on aika höllentää ja oleilla. Pihkala taas tarjoilee rehtejä ja rehellisiä kahvilatuotteita aamusta iltaan.

Vierumäki Ravintola V

Ravintola V sopii täydellisesti vähän fiinimpiin illallisiin – lyhyen tai pitkän kaavan mukaan. Ravintolassa yhdistyvät raaka-aineet sekä maut läheltä ja kaukaa parhaiden vastuullisten yhteistyökumppaneiden tuottamina. Klassikoita rakastaen, trendejä mukaillen.

Miltä kuulostaisi seurueen kesken jaettaviin annoksiin perustuva ryhmämenu Ravintola V:ssä?
Katso Ravintola V:n kevään ja kesän 2022 ryhmämenut tästä.

Varaa tästä

Lopuksi pistetään suut makiaksi

Oi, oi! Bar&Bistro Kokan jaettavaksi tarkoitettu Jälkkärikombo sisältää taivaallisen valikoiman makeaa.

Jälkkärikomboa meille, kiitos

Iltapäivätee Radalla Resortin kartanoravintolassa

Olisiko teidän tiiminne ansainnut pientä hemmottelua ja teehetken perienglantilaiseen malliin? Haudutettua Darjeelingia kera skonssien, sormileipien ja muiden asiaankuuluvien teepöydän herkkujen, kerrosvadilta tarjoiltuna tottakai. Tällainen hemmotteluhetki olisi nyt tarjolla Radalla Resortin uudessa Ravintola Balladissa, Iitissä.

Radalla Resort Kello viiden tee

Iltapäivätee-menu sisältää kauden mauista ja raaka-aineista rakennetun kerrosvadin, joka sisältää esimerkiksi:
quicheä ja erilaisia sormileipiä
skonsseja paahdetun kerman ja hillon kanssa
kermalla täytettyjä tuulihattuja
pikkuleipiä
juustokakkua
kahvia ja haudutettua teetä

Radalla Resort Kello viiden tee

Voit valita Iltapäiväteen mukaan useampaan eri kokouspakettiin. Esimerkiksi:

PÄIVÄKOKOUS KARTANON ILTAPÄIVÄTEELLÄ
arkisin 6-8 tuntia alk. 59 €/hlö, minimi 20 henkilöä
Sisältää kokoustilan (6-8h), aamiaisen, keittolounaan, iltapäivätee menun, kokoustekniikan, Wi-Fin. Kokoustilassa on koko päivän tarjolla, kahvia, teetä, tuoremehua, suolaista ja makeaa naposteltavaa.

PUOLIPÄIVÄKOKOUS KARTANON ILTAPÄIVÄTEELLÄ
arkisin 2-4h alk. 48 €/hlö, minimi 20 henkilöä
Sisältää kokoustilan (2-4h), keittolounaan, iltapäivätee menun, kokoustekniikan, Wi-Fin. Kokoustilassa on koko päivän tarjolla, kahvia, teetä, tuoremehua, suolaista ja makeaa naposteltavaa.

Iltapäivätee kuohuviinillä +3€/hlö
Iltapäivätee samppanjalla +9€/hlö

Afternoon tea, please!

Klassikko: Seurahuoneen leivos

Tässäpä oikea kondiittorin taidonnäyte – suklainen kakku kinuskilla ja karpaloilla ryyditettynä. Tilaa Seurahuoneen leivos osaksi illallismenutanne talon myyntipalvelusta – tämä jälkiruokien bravuuri on saatavilla vain etukäteen tilattavan menun yhteydessä.

Järvineidon suudelmia Yli-Kaitalassa

Maistuisiko teidän tiimillenne nokipannukahvit Yli-Kaitala Resortin Kipinä-kodalla kera nokkoslettujen ja Järvineidon suudelma -leivosten?

Lue lisää

Kokouspäivän parempi aloitus

Maakunnan makuja

Lahden seudun juhlatilat ja tilausravintolat

Inspiroidu sesongin herkuista

Eikä tässä vielä kaikki!

Etkö löytänyt etsimääsi? Visit Lahden myyntipalvelu auttaa mielellään juuri teidän tapahtumaanne sopivan ravintolan, menun tai makuelämyksellisen oheisohjelman varaamisessa.

Anu Kärkkäinen

Anu Kärkkäinen

kokous- ja kongressimyyntipäällikkö 040 828 4210
Anne-Mari Sipponen

Anne-Mari Sipponen

asiantuntija, myynti 040 357 6918
Johanna Karhu

Johanna Karhu

asiantuntija, myynti 0400 813 903