Makuelämyksiä

Hyvä ruoka, parempi kokouspäivä. Pitää entistäkin enemmän paikkansa näin Teams-kokousten aikakaudella. On taivaallista siirtyä valmiiseen pöytään ja istua kasvotusten kollegan kanssa.

Astetta parempia kokouseväitä, ole hyvä!

Maistele ja ihastu

Ainoa Winery -viinitila

Ainoa Winery

Maailmalla palkittuja huippuviinejä suomalaisten metsien marjoista. Ainoan viinitila sijaitsee kauniissa maalaismaisemissa Hollolassa. Tastingit alkaen 10 €/hlö.

Heinolan Heila local delicacies shop

Heilan maistelumenut

Lähiruokaravintolasta, yli 250 suomalaisen pientuottajan lähiruokatorista ja Pienpanimokauppa Hilpeästä tunnettu Heinolan Heila tarjoaa erilaisia maistelupaketteja. Heinola Travel paketoi maistelupaketteihin mukaan opastetun teemakierroksen. Paketit opastuksella ja maistelumenulla alkaen 28 €/hlö.

Hartwall Vierailukeskus ja Panimomyymälä Tuisku-ravintola

Hartwall Vierailukeskus ja Panimomyymälä

Hartwallin Lahden panimon yhteydestä löytyy panimomyymälä ja ainutlatuinen vierailukeskus auditorioineen. Vierailukeskuksessa järjestetään tutustumiskierroksia ja tastingejä ryhmille.

AntBrew

Ant Brew

Malskilta löytyy myös toinen makuelämysten keidas. Paikallisen olutkollektiivin ANT BREW Panimo Pub jatkaa hienon lahtelaisen panimon toimintaa historiallisessa yli 100 vuotta vanhassa kiinteistössä – Malski kun on entinen Mallasjuoman (nyk. Hartwall) tehdaskiinteistö. Panimokierrokset alkaen 10€/henkilö, tastingit alkaen 25€/henkilö.

Viinitastingit Bar&Bistro Kokassa

Miltä kuulostaisi ranskalaisten viinien ilta kampasimpukoiden ja dry ager -sorsan kera tai australialaiset viinimaistiaiset rapukakkujen, flanksteakin ja pekaanipähkinäpiiraan kyytipojaksi? Bar&Bistro Kokassa järjestetään sekä kaikille avoimia viini-iltoja että yksityisiä tastingejä asiakkaan toiveiden mukaan – asiantuntevan sommelierin isännöimänä tottakai.

Varaa tästä

Ravintola Taivaanranta ja Teerenpeli showroom

Maistele Teerenpelin maailmalla palkintoja pokanneita viskejä. Ylläty makupareista ja yhdistä tastingiin juustoja tai suklaita. Tastingejä järjestetään Ravintola Taivaanrannan tunnelmallisessa kellarikabinetissa, jossa on mainio mahdollisuus jatkaa iltaa myös illallisen merkeissä.

Lue lisää

Kesämenu tarjolla Ravintola Taivaanrannassa

Keittiömestari Niko Nyman laittoi à la carte listan uusiksi kesän kunniaksi. Uudistetulta listalla löytyy tuttuja klassikoita sekä uusia herkullisia tuttavuuksia, Taiviksen tapaksia unohtamatta! Hyvällä säällä voit nauttia koko aterian vaikka viihtyisällä terassilla. Ravintola Taivaanrannan kesämenussa maistuu suven parhaat maut.  Nyt annoksissa mukana muun muassa raparperia, kesäsipulia ja korvasieniä. Kuha saadaan ihan tuosta läheltä Artjärveltä. Tervetuloa Rautatienkadulle nauttimaan kesän herkuista!

Katso uusi menu tästä

Michael Jacksonista ja viskiklubista se sitten lähti

Teerenpeli Brewery & Distilleryn toimitusjohtaja Samuli Korhonen kertoo, kuinka Teerenpelissä hurahdettiin viskien maailmaan 20 vuotta sitten. Perustettiin ystävien ja asiakkaiden kanssa viskiklubi, jonka kokoontumisissa tutustuttiin viskien makuihin, arvioiden niitä ja vertaillen arvioita viskiasiantuntija Michael Jacksonin arvioihin samoista tuotteista. Siitä se sitten lähti, määrätietoinen tuotekehitys ja samalla myös suomalaisten asiakkaiden tutustuttaminen single malt -viskien saloihin.

Teerenpeli Samuli Korhonen

Samuli kirjoitti meille jutun Teerenpelin viskien synnystä ja viskinvalmistuksen saloista.

Lue Samulin juttu tästä

Match made in heaven: Savu-viski ja sinihomejuusto

Tule Teerenpelin tislaamon alkujuurille Lahteen, Ravintola Taivaanrannan kellaritiloihin, missä sijaitsee Teerenpelin alkuperäinen tislaamo ja showroom. Viski & juusto -tasting on makumatka Teerenpeli Tislaamon single malt viskeihin yhdistettynä erilaisiin juustoihin. Tastingin vetäjänä toimii Teerenpelin viskiambassador. Tastingin juustot ovat pienten kotimaisten juustoloiden juustoja.

Voit valita makupareiksi myös paikallisten tuottajien ja Taivaanrannan oman keittiömestarin suklaita.

Viski & juusto -tasting 30€/hlö, minimi 4hlö
Viski & suklaa -tasting 30€/hlö, minimi 4hlö

Varaa tasting tästä

Teerenpeli Panimo & Tislaamo Visitor Center on nyt avattu Lahden Lotilaan

Teerenpelin maailmalla palkittuja viskejä sekä suosittuja oluita ja siidereitä pääsee nyt maistelemaan myös Lahden Lotilaan avattussa uudessa vierailukeskuksessa. Vierailukeskuksessa järjestetään tutustumiskierroksia erilaisten tastingien kera. Myymälästä nappaat kotiinviemiset mukaan.

Lue lisää vierailukeskuksesta

Makuja villistä luonnosta

Best Lake Nature Adventure lohikeitto

Metsäillallinen

Kokouspäivän kruunaa illallinen nuotiolla tai kodalla. Rentoudumme virkistävällä kävelyllä metsän läpi nuotiopaikalle, jossa eräkokkimme valmistaa herkullisen kolmen ruokalajin illallisen. Metsäillallisia toteutetaan ympärivuoden ja raaka-aineet valitaan sesongin mukaisesti. Ohjelma sopii toteutettavaksi esimerkiksi Liikuntakeskus Pajulahdessa. Voitte valita menun sesongin vaihtoehdoista, hinnat alkaen 69,00€/hlö, minimi 10 hlöä.

Best Lake Nature Adventures sienimetsällä

Villiruokakävelyt ja -minikurssit

Lahden seudun puhtaat metsät ovat täynnä villiruokaa. Villiruokakävelyillä tutustumme sesongin antimiin: villiyrtteihin, marjoihin ja sieniin. Poimimme niitä myös mukaamme ja taukopaikalla valmistamme niistä pienet maistiaiset. Villiruoka minikurssilla perehdymme luonnon antimiin perusteellisimmin ja se sopii hyvin vaikkapa virkistyspäivän ohjelmaksi. Ohjelman voi järjestää esimerkiksi Pajulahdessa, Lahdessa Salpausselällä tai Messilässä. Hinta alkaen 59€/hlö.

Best Lake Nature Adventures sienikori

Taste of Salpausselkä -menu

Best Lake Nature Adventuresin Makuja Salpausselältä -retkellä pääset alueen sydämeen. Kävelette luonto-oppaan kanssa metsäreittiä ja poimitte reitin varrelta sesongin villiruokaa: kasveja, marjoja ja sieniä. Nuotiopaikalla eräkokkimme valmistaa teille herkullisen aterian lähialueen raaka-aineista – ateriassa käytetään myös keräämäänne villiruokaa. Ateria sisältää metsäsienikeittoa, järvikalaa, sesongin vihanneksia ja paikallista leipää- jälkiruokana perinteikäs marjoista tehty herkku. Retken voi toteuttaa esim. Nastolassa tai Lapakistossa.

Yli-Kaitala nuotio

Makuja luonnosta Yli-Kaitalassa

Yli-Kaitala Resortin 1,5 vuorokauden paketti sisältää hemmottelua ja herkuttelua! Opastetulla retkellä pääset poimimaan itse aineksia päivällistäsi varten. Luontoretkellä kauniiseen Lakinsaareen poimimme sesongin mukaan luonnonantimia ja opas kertoo niiden käytöstä. Saaressa nautimme kahvit laavulla ja pääset kokeilemaan kalaonneasi. Palattuamme tilalle pääset auttamaan päivällisen valmistuksessa. Käytämme retkemme antimia ja lähiseudun laadukkaita aineksia. Illalla on aika rentoutua saunomalla, uimalla ja paljussa lekottelemalla. Aamulla aloitamme päivän metsäkävelyllä ja nautimme luonnon äänistä ja tuoksuista. Ennen kotiinlähtöä pääset vielä runsaan brunssin ääreen – ja halutessasi voit tietysti jäädä lomailemaan pidemmäksikin aikaa! Hinta: alk. 299,00 € / hlö (4-16 hlöä). Sisältää yöpymisen 2 hh huoneissa, ohjelman mukaiset aktiviteetit opastuksineen, lounaan, päivällisen ja brunssin, saunan ja paljun.

Elämysmenu laavulla Pajulahdessa

Maistuisiko juureskeitto villiyrttimoussella, loimulohi asianmukaisine lisukkeineen ja jälkiruuaksi pitsireunaiset letut talon omalla hillolla? Kokin paikan päällä valmistamasta menusta nautiskellessa aisteja hellii myös laavua ympäröivä puhdas luonto ja elämyskelluntakokemus Iso-Kukkasjärvellä. Neljän tunnin paketti 10 hengelle alkaen 1010 €.

Lue lisää elämyspaketista

Maistuisiko nokipannukahvit Messilän Laasolla?

Messilän Laason rinteen huipulta löytyy tunnelmallinen kota, jonka luota avautuu yksi Messilän kuvauksellisimmista maisemista yli Vesijärven. Messilän myyntipalvelusta tilaat kodalle vaikkapa nokipannukahvit ja tikkupullat firman talvipäiville.

Varaa kahvit tästä

Lettukestit tulilla Vierumäellä

Vierumäeltä löytyy useita nuotiopaikkoja, joissa levähtää vaikkapa opastetun luontoretken päälle. Suosittu nuotiopaikka on esimerkiksi Letturanta erämaatunnelmaisen Saarijärven rannalla.

Nokipannukahvit ja itse paistettavat nuotioletut alkaen 15 € / henkilö, minimi 10 hlöä.

Varaa tästä

Vegeä, kiitos!

Keräsimme vinkit ryhmämenuista,  joissa maistuvat ihanan värikkäät kasvikset.

Yli-Kaitala Resortin kasvismenu, alkaen 37 €/hlö
Kantarellikoskenlaskijakeitto, raikas feta-melonisalaatti, punajuuritofupihvit, spelttivehnärisotto ja lähimetsän puolukkahillo, hunajaiset uunijuurekset sekä jälkiruuaksi Järvineidon suudelma ja kahvi, tee.

Sibeliustalon vegaaninen buffet, alkaen 58 €/hlö
Buffeeseen voit valita runsaasta vaihtoehtovalikoimasta esimerkiksi neljä alkuruokaa ja yhden pääruuan. Miltä kuulostaisivat alkuun vaikkapa salaatti savustetusta Delikaurasta ja sadonkasviksista ja pääruuaksi kofta-pihvejä, korianteria, pinjansiemeniä ja kikhernepataa marokkolaiseen tapaan?

Mukkulan kartano Menu Vege, alkaen 49 €/hlö
Punajuurikeitto tofulla, paahdettua myskikurpitsaa, kurpitsarisottoa ja pikkelöityä sipulia sekä minttusuklaakakku ja vadelmia

Malskin Bistron Menu nro 3, alkaen 44 €/hlö
Alkuun samettista parsakeittoa, pääruuaksi savustettua tofua, grillattua parsaa, passion-kookoskastiketta ja pähkinä-crumblea sekä makeaksi amerikkalainen juustokakku passionsiirapilla

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen Menu Vege, alkaen 44 €/hlö
Vegaaninen waldorfinsalaatti omenasta, selleristä ja pähkinöistä, juusto-kasvispihvi, kolmen tomaatin salsaa, kauden kasviksia ja yrttiperunaa sekä vegaaninen suklaa-vadelmakakku

Vierumäen Ravintola V:n kevään ja kesän ryhmämenu, alkaen 55 €/hlö
Mausteista tomaattikeittoa & fetaa & foccacciaa, linssiä & paprikaa & hummusta sekä Sitruunaa 2.0

Vai maistuisiko pizza? Suosittelemme Vierumäen Ravintola V:n kiviarinalla paistettua pizzaa rustiikkisella tomaattimaustekastikkeella, oliiviöljyllä ja ravintolan keittiössä valmistetulla makusuolalla. Kasvispizzan täytteinä artisokkaa, munakoisoa, paprikaa & mozzarellan kaltainen vegaaninen juustovalmiste. Hinta 16 €.

Ravintola Voiton Green City -menu vie kielen

Kantarellicappuccino kuusenkerkkä-kauravaahdolla, siankärsämöllä ryyditetty porowallenberg ja mesiangervolla maustettu panna cotta, vadelmamelba ja koivunlehticookie. Muun muassa tällaisia makuelämyksiä kuuluu Ravintola Voiton ravintolapäällikkö Jari Taurenin suunnittelemaan Green City -menukokonaisuuteen. Aiaiai…

Katso menu tästä

Kasvisruokalounaalle Lahdessa

Kurkkaa vinkkimme Lahden parhaista kasvisruokaan ja vegaaniseen ruokavalioon painottuvista lounasravintoloista.

Vegeä lounaaksi

Mankalankylän hirviherkkuja ja Kettujärven haukipihvejä Yli-Kaitalassa

Yli-Kaitala Resortin bravuuri on konstailematon, puhdas maalaisruoka ja aito-suomalainen makumaailma, iittiläisellä twistillä. Yli-Kaitalan keittiössä valmistuvat pihvit oman Kettujärven hauesta, Mankalankylän hirvikäristys paikallisten poimijoiden keräämillä puolukoilla höystettynä, nokkosletut mummon reseptillä ja jälkkäriksi Järvineidon suudelmaa, jonka salaisuus ovat tuorejuusto maustettuna kotimetsän vadelmahillolla ja oman puutarhan mustaviinimarjahillolla.

Yli-Kaitala lähiruokamenu

Maistuisiko teidän tiimillenne tällainen lähiruokamenu tunnelmallisessa Kipinä-kodassa?

Lohisalaattia ketunleivillä
Mankalankylän hirvikäristystä ja puolukkahilloa
Kettujärven haukipihvejä ja lähimetsän sienikastiketta
Lähituottajan Uuniperunoita & voita
Lähipellon uunijuureksia
Siemensämpylöitä ja levitettä
Järvineidon suudelmaa ja nokipannukahvia

Menu sopii minimi 10 hengen ryhmille.

Kyllä, meille maistuisi!

Häikäisevä ravintolamiljöö on puoli ruokaa!

Bar&Bistro Kokan erikoisuus ovat dry ager -lihaherkut

Lahden satamassa, Sibeliustalon naapurissa, sijaitsevan Kokan ravintolasalin nurkassa kypsyy aarteita. Dry ager -kaappi vartioi tarkkaan sen uumenissa riippuvia, raakakypsyviä lihoja ja muutamien viikkojen kuluessa liha on mureutunut unelmaisen pehmeäksi. Kun liha roikkuu kaapissa kypsymässä, siitä haihtuu kosteutta eli se kypsyy kuivaksi. Dry aged -kypsytys tuottaa lihaan herkullisen voisen ja pähkinäisen maun sekä tekee lihasta huomattavasti mureampaa.

Bar&Bistro Kokka dry ager -kaapin antimia

Hemmottele tiimiäsi jaettavalla dry ager -menulla. Voitte valita juuri teitä varten kypsytettäväksi sesongin mukaan saatavilla olevia herkkuja, esimerkiksi oman lampaanviulun, riistaa tai vaikkapa muhkean Tomahawkin asikkalalaiselta Kyöstilän karjatilalta. Liha tarjoillaan yhdessä jaettavien annosten ja tietysti hyvien viinien kera. Maistuisiko teille esimerkiksi jaettava peuranpaistimenu?

Bar & Bistro Kokka jaettava dry ager -peuranpaistimenu

Jaettavat dry ager -menut ovat aina tilaustuotteita ja ne suunnitellaan juuri teidän ryhmäänne varten sesongin mukaan. Lihan dry ager -kypsytykseen menee useita viikkoja, joten otathan yhteyttä Kokan myyntipalveluun hyvissä ajoin.

Kysy lisää Dry ager -menusta

Dry ager -ankka vie kielen

Bar&Bistro Kokan alkuruokalistalla on ollut aivan alusta asti dry ager -ankkaa. Suosittu herkku tarjoillaan Kokassa tänä keväänä Baharat-maustettuna minttu-créme fraîchen, veriappelsiini-sokerihernesalaatin ja siemennäkkileivän kera.

Katso Kokan ruokalista

Ravintoloita Lahdessa

Bar&Bistro Kokka Lahti ravintola restaurant

Bar&Bistro Kokka

Rento ruoka- ja seurusteluravintola Lahden satamassa, upeilla Vesijärvi-näkymillä. Kokka tarjoaa parhaita makuja maailmalta rennossa bistrotunnelmassa. Ruokalistalta löytyy mm.
omassa Dry Ager -kaapissa raakakypsytettyä lihaa, pöytäseurueen kesken jaettavia annoksia ja artesaanipizzoja. Kokasta löytyy myös kolme valoisaa kokoustilaa.

Piano Paviljonki Vesijärven satama Lahti harbour kesällä

Pianopaviljonki

Sibeliustalon edustalla Lahden satamassa sijaitsevasta Pianopaviljongista avautuu upea maisema Vesijärvelle. Paviljonki kuuluu Lahden Puuarkkitehtuuripuistoon ja tarjoaa modernit puitteet esimerkiksi iltatilaisuuksiin. Paviljongin sisätiloihin mahtuu max. 50 vierasta kalustusmuodon mukaan. Paviljongin kalanruotoja muistuttavien haapariukujen alle, 200 neliömetrin terassille, mahtuu kesäaikaan viitisenkymmentä henkilöä ihastelemaan upeaa järvelle laskevaa aurinkoa.

Mukkulan kartano Mukkula Manor

Mukkulan kartano

Uniikki ja hienostunut designkartanohotelli kauniin Vesijärven rannalla Lahdessa. Kolme kokoustilaa, 17 tasokasta hotellihuonetta ja tunnelmalliset rantasaunat tarjoavat loistavat puitteet kokouksiin, puhumattakaan kartanokeittiön loihtimista makuelämyksistä.

Lahden Urheilukeskus Lahti Sports Centre Hiihtomuseo Ski Museum Ravintola Voitto

Voitto

Uniikki ravintolamiljöö Lahden Urheilukeskuksessa, hyppyrimäkien juurella. 80-paikkainen auditorio palvelee kokouksia, ja illallisia ajatellen tilaa löytyy 120 hengelle upeiden hyppyrimäkimaisemien äärellä. Ja saman katon alta löytyy lisää elämyksiä – Hiihtomuseo mäkihyppysimulaattoreineen.

Ravintola Taivaanranta restaurant

Taivaanranta

Aitoja makuja paikallisista raaka-aineista ripauksella Teerenpeli panimo & tislaamon henkeä. Taivaanranta sijaitsee Lahden keskustassa. Sen tunnelmallisessa kellarikabinetissa järjestetään viskitastingejä, joissa pääset maistelemaan Teerenpelin maailmalla palkittuja viskejä.

Ravintola Werstas

Werstas

Ripaus Askon huonekalutehtaan historiaa ja upeat tilat Askonalueella, Lahden Matkakeskuksen naapurissa. Werstaan viisi kätevää kokoustilaa ja upea jopa 500 hengen gaalaillallisiin sopiva Tori muodostavat hienon kokonaisuuden.

Trattoria Seurahuone

Trattoria Seurahuone

Ravintola Trattoria Lahden Seurahuoneella tarjoilee Italian makuja rennolla otteella. Trattoriaan vieras on tervetullut juuri sellaisena kuin on, joko kaveriporukalla viettämään iltaan, pienelle suolaiselle viinin kanssa tai hotellihuoneesta pitkän päivän jälkeen. Tarvittaessa kaivetaan valkoiset pöytäliinat esiin – palvelu mukautuu tilanteen mukaisesti. Trattoriassa onkin vietetty lukemattomia hää- ja syntymäpäiviä, juhlittu uutta elämää ja kunnioitettu päättynyttä. Kesäisin mahtava sisäpiha tarjoaa suojaisan keitaan kaupungin vilinältä. Suosittu lounas on tarjolla arkisin 11-14 makumaailmojen vaihdllessa à la carte -listan tavoin vuodenajan mukaan. Ruokalistan pieniä herkkupaloina ovat mm.vesipuhvelin maidosta tehty buffalamozzarella, vieraiden ylistämä aidolla tryffelillä maustettu tryffelirisotto sekä itse siivutettu ilmakuivattu prosciuttokinkku – omaa, itseleivottua focaccialeipää unohtamatta. Trattorian ehdoton kestosuosikki on laudalta jaettavaksi tarjoiltu La Tavola Italiana, jonka äärellä isompikin seurue pääsee seurustelun lomassa maistelemaan erilaisia herkkuja antipasteista jälkiruokaan.

Bar&Bistro Seurahuone

Bar&Bistro Seurahuone

Seurahuoneen Bar & Bistro on enemmän kuin hotellin aulabaari. Siitä on muodostunut eräänlainen olohuone niin hotellivieraille kuin lahtelaisillekin. Cocktailit ovat baarin ehdoton vahvuus ja ne valmistetaan ammattitaidolla ja intohimolla. Hyllyiltä löytyy lisäksi oluita, viinejä ja viskejä, sekä esimerkiksi yli 40 merkkiä kattava ginivalikoima. Vaihtelua tuovat pienet erät erilaisia hanaoluita sekä viinejä. Talon cocktail -lista mukautuu vuodenaikoihin. Myös alkoholittomia juomia ja mocktaileja on hyvin saatavilla. Kesäisin Aleksanterinkadun valtavaa terassia on vaikea olla huomaamatta ja sinne saa tilattua myös ruokaa Kujan street food -listalta. Talvella taas saatavilla on syötävää pieneltä baarimenulta, joka myötäilee ravintola Trattorian makumaailmaa.

Mukkulan kartanon kevätmenuissa maistuvat raikkaat maut

Miltä kuulostaisi alkuun punajuurikeitto tofulla, pääruuaksi paahdettua myskikurpitsaa kurpitsarisoton sekä pikkelöidyn sipulin kera ja makeaksi minttusuklaakakkua vadelmilla? Tai Menu Vesijärvi, jonka kruununa tarjoillaan kuha Walewskaa? Mukkulan kartanon keväiset menut saavat veden kielelle.

Mukkulan kartano annos

Mikä menu on teidän suosikkinne?
Menu Vege
Menu Vesijärvi
Potkamenu

Tätä et löydä muualta

Elämys Lahden Suurmäen huipulla Vesijärvi-näkymien ja kaupungin yllä. Lahden Suurmäen huippu on paitsi haaste mäkimiehille, myös uniikki tila, jossa kilistää kuohuvaa hyville päätöksille. Tarjoilut tilaat toiveidesi mukaan esimerkiksi Lahden Urheilukeskuksesta Ravintola Voitosta. Miltä kuulostaisi Green City -menu 4-12 hengelle Huipun ylätasanteella? Alkuun esimerkiksi maa-artisokkacappuccinoa juureslastuilla ja mallasleivällä, järvikalatournedos ja kylmäsavukirjolohta puikulaperunapyreellä ja tilli-valkoviinikastikkeella ja lopuksi mesiangervolla maustettua pannacottaa puolukkamelballa.

Green City -menu

Elämysmenu Pajulahden tyylikkäällä rantasaunalla

Liikuntakeskus Pajulahden modernit rantasaunat ja upein järvinäkymin varustettu takkahuone tarjoavat mainiot puitteet illanviettoihin. Pajulahden keittiö on luonut rantasaunalle oman elämysmenun, jonka makumaailmasta löytyy esimerkiksi ihanan rapsakoita blinejä ja saslik-vartaita Bourbon-bbq-kastikeella tzatzikin, maalaisperunoiden sekä salaattien kera. Katso koko elämysmenu tästä.

Lue lisää rantasaunasta

La Tavola vie Italian kaupunkien kujille

Trattoria Seurahuoneen ruokalistan lippulaiva on jaettavaksi tarkoitettu, puiselta laudalta tarjoiltava La Tavola Italiana. La Tavola sopii niin pariskuntien illanviettoon kuin perhejuhliin tai työporukan illalliseen. Oleellista on yhdessäolosta nauttiminen, jakaminen ja kuppien ojentaminen sekä ruuasta ja elämästä puhuminen. La Tavolaan kuuluu valikoima italialaisia antipasteja, runsas lämmin pääruoka sekä tietenkin suussa sulava jälkiruoka. La Tavolan oheen sopivat talon luomuviinit, jotka tulevat Maremmasta, Italian Toscanasta La Selvan perhetilalta.

Lue lisää

Peli- ja saunailta Seurahuoneen Loft House Loungessa

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen Loft House Lounge sopii täydellisesti rentoon illanviettoon 30 hengelle. Loungen yhteydestä löytyy myös kaksi 10 hengen saunaa. Loungen henkeen sopii rento näppiruokamenu, vaikkapa nachopelti salaatin kera.

Vinkki: Kaksi Loft Housen loft-huoneista sijaitsee aivan Loungen äärellä ja ne sopivatkin mainiosti vaikkapa luovan työskentelyn tiloiksi pienryhmille.

Lue lisää Seurahuoneesta

Ravintoloita Lahden seudulla

Villa Vellamo Lehmonkärki Resort

Villa Vellamo Asikkalan Lehmonkärjessä

Korkeatasoinen kokous- ja juhlatila 130 hengen kokouksiin ja 160 hengen illallisiin Asikkalan Lehmonkärjessä. dSign Vertti Kiven sisustama tila taipuu seminaarien lisäksi myös minimessuihin ja tuotelanseerauksiin. Kokoustila on myös mahdollista jakaa kolmeen tilavaan ryhmätyöilaan.

Lehmonkärki Resort Ometta

Ometta Asikkalan Lehmonkärjessä

Jyhkeät 1700-luvun loppupuolen käsintehdyt kiviseinät ja vanhat käsinveistetyt kattorakenteet lumoavat vierailijat massiivisuudellaan Asikkalan Lehmonkärjessä. Ometta-ravintola sopii 80 hengen illallisiin mutta myös 60 hengen kokouksiin.

Vierumäki Kalliokammi

Vierumäki Heinolassa

Vierumäen monipuolinen ravintolavalikoima tarjoaa valinnan varaa jyhkeistä Karhunpesä- ja Kalliokammi -erämaahuviloista Country Club -tunnelmaan. Hotelli Fennadan yhteyteen on nyt avattu upea uusi ravintolamaailma kattoterasseineen.

RantaCasino Heinola

Heinolan RantaCasino

Valoisa maisemaravintola Heinolan keskustassa, Heinolan kesäteatterin ja Kymijoen äärellä. RantaCasinon isossa salissa voi järjestää kokouksia jopa 70 hengelle. Ravintolasali sopii 150 hengelle ja upea terassi jopa 400 hengelle.

Ilola Inn laituri iltavalaistuksessa Sysmä Suopelto Lake Päijänne

Ilola Inn Sysmässä

Täysin uudistettu yli satavuotias hirsikievari on korkeatasoinen kokonaisuus majoitusta ja nautintoja Päijänteen äärellä Sysmässä. Rantaravintolan lisäksi juhla- ja kokoustilana toimii erillinen Makasiinirakennus. Saunaelämyksen täydentää ympärivuotinen infinity pool -ulkouima-allas. Hotellin puolelta löytyy kaksi luksussviittiä, kaksi sviittiä ja 4 kahden hengen huonetta omalla kylpyhuoneella, kaikki Päijänne-näkymin.

Messilä Markkinaravintola

Messilä Hollolassa

Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus pitää sisällään myös kolme tunnelmaltaan täysin erilaista ravintolaa. Kuvan Markkinaravintola sopii jopa 200 hengen illallisiin ja 150 hengen kokouksiin. Kartanoravintola taas sopii 80 hengen illallisiin. Ja Bistro taas sopii mainiosti rennompaan after ski -tyyliseen illanviettoon.

Radalla Resort Ravintola Balladi

Radalla Resort Iitissä

Kesällä 2021 avatusta Ravintola Balladista avautuu upea maisema Iitin Urajärvelle. Radalla Resortiin avattiin juuri myös viisi uutta tyylikästä kartanohuonetta, jotka täydentävät 25:ä päärakennuksen huonetta. Klubitalon kokoustilat sopivat jopa 100 hengen kokouksiin. Käytössä on myös kolme erilaista saunaa.

Aamiainen Yli-Kaitala Breakfast

Yli-Kaitala Resort Iitissä

Yli-Kaitalan ravintola Ketunleipä palvelee niin 100 hengen kokouksia kuin 145 hengen illallisia. Ketunleivän yhteydestä löytyy myös lasiterassi, jossa tarkenee pistää bileet pystyyn ihan lokakuulle asti.

Savusaunaelämys ja illallinen elämyskokin isännöimänä Vierumäellä

Vierumäen Mustalammen rannalla sijaitsee kaksi tunnelmallista tilausravintolaa savusaunoineen. Kalliokammin ja Karhunpesän illalliskokemuksen kruunaavat kynttilänvalossa nautittu elämyskokin paikan päällä valmistama menu.

Vierumäki elämyskokki rakentaa annoksia Kammilla

Kalliokammin tai Karhunpesän savusaunaelämys ja illallinen elämyskokkimme isännöimänä alkaen 110 € / henkilö, minimi 10 hlöä. Pakettiin sisältyy 1,5 tunnin savusaunavuoro lempeissä löylyissä, pyyhkeet ja pesuaineet. Illalliseen Kalliokammin hämärässä, kynttilänvalossa meiltä löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja, illalliskokemuksen kruunaa elämyskokkimme asiakkaiden seurassa viimeistelemät tarjoilut. Kalliokammilla ja Karhunpesällä täydet anniskeluoikeudet.

Varaa tästä

Vierumäen neljä uutta ravintolaa ihastuttavat

Vierumäen Hotelli Fennadan yhteyteen avattiin syksyllä 2021 neljä erilaista makuelämysten keidasta: Ravintola V tarjoilee klassisia makuja trendejä mukaillen, lyhyisiin ja pitkiin kaavoihin, yhdessä tai yksin nautittaviksi. Ravintola Puhdissa ruokailevat niin lomalaiset kuin urheilijat monipuolisen buffet-pöydän antimista. Jatkoaika Bariin taas suunnataan, kun on aika höllentää ja oleilla. Pihkala taas tarjoilee rehtejä ja rehellisiä kahvilatuotteita aamusta iltaan.

Vierumäki Ravintola V

Ravintola V sopii täydellisesti vähän fiinimpiin illallisiin – lyhyen tai pitkän kaavan mukaan. Ravintolassa yhdistyvät raaka-aineet sekä maut läheltä ja kaukaa parhaiden vastuullisten yhteistyökumppaneiden tuottamina. Klassikoita rakastaen, trendejä mukaillen.

Miltä kuulostaisi seurueen kesken jaettaviin annoksiin perustuva ryhmämenu Ravintola V:ssä?
Katso Ravintola V:n kevään ja kesän 2022 ryhmämenut tästä.

Varaa tästä

Lopuksi pistetään suut makiaksi

Oi, oi! Bar&Bistro Kokan jaettavaksi tarkoitettu Jälkkärikombo sisältää taivaallisen valikoiman makeaa – lakka-valkosuklaapannacottaa, omenakanelisokerikakkua, suklaakakkua, kanelisiirappia, suolattua karamellikreemiä, passionhedelmää ja jäätelöä.

Jälkkärikomboa meille, kiitos

Iltapäivätee Radalla Resortin kartanoravintolassa

Olisiko teidän tiiminne ansainnut pientä hemmottelua ja teehetken perienglantilaiseen malliin? Haudutettua Darjeelingia kera skonssien, sormileipien ja muiden asiaankuuluvien teepöydän herkkujen, kerrosvadilta tarjoiltuna tottakai. Tällainen hemmotteluhetki olisi nyt tarjolla Radalla Resortin uudessa Ravintola Balladissa, Iitissä.

Radalla Resort Kello viiden tee

Iltapäivätee-menu sisältää:
kantarelliquicheä
kurkku-, lohi- ja kinkku-sormileipiä
skonsseja paahdetun kerman ja hillon kanssa
kermalla täytettyjä tuulihattuja
pikkuleipiä
juustokakkua
kahvia ja haudutettua teetä

Radalla Resort Kello viiden tee

Voit valita Iltapäiväteen mukaan useampaan eri kokouspakettiin. Esimerkiksi:

PÄIVÄKOKOUS KARTANON ILTAPÄIVÄTEELLÄ
arkisin 6-8 tuntia alk. 59 €/hlö, minimi 20 henkilöä
Sisältää kokoustilan (6-8h), aamiaisen, keittolounaan, iltapäivätee menun, kokoustekniikan, Wi-Fin. Kokoustilassa on koko päivän tarjolla, kahvia, teetä, tuoremehua, suolaista ja makeaa naposteltavaa.

PUOLIPÄIVÄKOKOUS KARTANON ILTAPÄIVÄTEELLÄ
arkisin 2-4h alk. 48 €/hlö, minimi 20 henkilöä
Sisältää kokoustilan (2-4h), keittolounaan, iltapäivätee menun, kokoustekniikan, Wi-Fin. Kokoustilassa on koko päivän tarjolla, kahvia, teetä, tuoremehua, suolaista ja makeaa naposteltavaa.

Iltapäivätee kuohuviinillä +3€/hlö
Iltapäivätee samppanjalla +9€/hlö

Afternoon tea, please!

Klassikko: Seurahuoneen leivos

Tässäpä oikea kondiittorin taidonnäyte – suklainen kakku kinuskilla ja karpaloilla ryyditettynä. Tilaa Seurahuoneen leivos osaksi illallismenutanne talon myyntipalvelusta – tämä jälkiruokien bravuuri on saatavilla vain etukäteen tilattavan menun yhteydessä.

Järvineidon suudelmia Yli-Kaitalassa

Maistuisiko teidän tiimillenne nokipannukahvit Yli-Kaitala Resortin Kipinä-kodalla kera nokkoslettujen ja Järvineidon suudelma -leivosten?

Lue lisää

Kokouspäivän parempi aloitus

Maakunnan makuja

Lahden seudun juhlatilat ja tilausravintolat

Inspiroidu sesongin herkuista

Eikä tässä vielä kaikki!

Etkö löytänyt etsimääsi? Visit Lahden myyntipalvelu auttaa mielellään juuri teidän tapahtumaanne sopivan ravintolan, menun tai makuelämyksellisen oheisohjelman varaamisessa.

Anu Kärkkäinen

Anu Kärkkäinen

kokous- ja kongressimyyntipäällikkö 040 828 4210
Anne-Mari Sipponen

Anne-Mari Sipponen

asiantuntija, myynti 040 357 6918
Johanna Karhu

Johanna Karhu

asiantuntija, myynti 0400 813 903