Ainoa Winery

Maailmalla palkittuja huippuviinejä ensisijaisesti suomalaisten metsien marjoista ja muista raaka-aineista.

Ainoan viinitilan perustivat Paola Guerrero de Cohen ja David Cohen. He käyttävät Suomen ainutlaatuisia marjoja luodakseen maailmanluokan viinejä, jotka heijastavat pohjoisten metsien raikkaita makuja. Vuonna 2016 heidän mustikkaviinistään Sametista tuli ensimmäinen suomalainen viini, joka voitti kultamitalin kansainvälisessä kilpailussa Kaliforniassa. Sen jälkeen heidän viininsä ovat edelleen keränneet kunniamerkkejä ympäri maailmaa. Ainoa Wineryn Vaapukka-viini on myös maailman ainoan marjaviini, joka on voittanut Vinalies Trophy -palkinnon. Vinalies Trophy on suurin Ranskan viininvalmistajien (Union of French Oenologists) myöntämä kunniamerkki. Vuonna 2019 Ainoa palkittiin Embla Nordic Food Artisans of the Year -tittelilla heidän panoksestaan pohjoismaisen ruuan hyväksi.

Ainoan viinitila sijaitsee kauniissa maalaismaisemissa Hollolassa. Tilalla voit käydä tutustumassa oppiaksesi viinien valmistuksesta, ostaa viinejä mukaan tai nauttia lasillisen tasting-tilassa tai terassilla. Ruoka- ja viinitastingejä järjestetään 10-25 hengen ryhmille etukäteisvarauksella.

Varaa tästä

Ainoa Wineryn voittoisat viinit

Viinitastingit

Viinitastingit alk. 18 €/hlö
Tastingejä järjestetään 10-50 hengen ryhmille.

Viinitasting pienten ruokamakuparien kanssa alk. 25 €/hlö
Minimi 10 henkilöä.
Katso vaihtoehtoja makupareista alla.

Viinitastingiin on mahdollista yhdistää myös illallinen. Kysy tarjousta.

Katso tasting-hinnasto

Suklaa- ja juustotastingit 25 €/hlö

Voit valita viinien kanssa maisteltavaksi valikoiman ihania juustoja tai erilaisia suklaita. Viini- ja juusto-tasting tai Viini- ja suklaa-tasting -paketit sisältävät:

  • Valikoiman 5 erilaista juustoa tai 5 palaa erilaisia suklaita
  • 5 annosta makupareihin soveltuvia viinejä, 4cl kutakin viiniä

Vinkki kotonakin maisteltavaksi: kokeilepa Ainoan Valokki-viinin kanssa perinteistä leipäjuustoa. Match made in heaven!

Viini- ja kakku-tastingit alk. 40 €/hlö

Ainoa Wineryn viinit sopivat täydellisesti myös erilaisten suolaisten ja makeiden kakkujen pariksi. Viini- ja kakku-tasting sisältää:

  • Kaksi suolaista kakkua tai piirakkaa, juustokiekon ja kaksi makeaa jälkiruokakakkua
  • 5 annosta kakkujen kanssa soveltuvia viinejä, 4cl kutakin viiniä

Tutustu Ainoa Wineryn tarinaan

Rakkaus suomalaisen luonnon marja-aarteisiin maistuu Ainoa Wineryn viineissä. David ja Paola Cohenin korkealaatuisia viinejä tuottava Ainoa Winery -marjaviinitila sijaitsee Hollolassa vain kymmenen kilometriä Lahden keskustasta.

Lue Ainoan tarina