Salpausselkä UNESCO Global Geopark

Tutustu Salpausselkä Geoparkiin opastetulla retkellä

Salpausselkä UNESCO Global Geopark -alueen maastoon ja maisemiin pääsee tutustumaan sekä omatoimisesti että osallistumalla opastetuille retkille kävellen, pyörällä tai bussilla.

Salpausselkä ja Unesco logot

Opastetut kesäkierrokset

Kesällä 2024 pääset jälleen tutustumaan Lahden seudun nähtävyyksiin ja kiehtoviin tarinoihin opastetuilla kierroksilla. Voit valita vaikka kävelyn luontopolulla tai katsella maisemia bussin kyydistä.

Opastetut kesäkierrokset

Salpausselkä Geopark -elämyksiä tilauksesta

Koe mahtavat maisemat ja luontokohteet vaikkapa sähköpyörän selässä. Salpausselkä Geopark -kumppaniyritykset tarjoavat laajan valikoiman tilausretkiä, joista moni on saatavilla jopa 2-4 hengen pienryhmille.

Retkiä Lahdessa ja Hollolassa

Patikoi Linnaistensuolla tai maistele Salpausselkä-menun antimia

Sähköpyörällä Salpausselälle

Heinolan Pirunkirkko on yksi Geoparkin mykistävimmistä kohteista

Heinola Travelin retkellä kuulet kuinka jääkausi muokkasi heinolalaista maisemaa tuhansien vuosien kuluessa Heinolan Paistjärven alueella. Retken kohokohta on mahtava rapakivinen Pirunkirkko, jonka massiivinen ylikalteva kallioseinämä muodostaa alleen kiehtovan lippaluolamaisen tilan. 4-5 tunnin retken hinta alk. 59€ /henkilö (min. veloitus 236€).

HEINOLA TRAVEL

100 kilometriä Salpausselkä Geoparkissa – opastettu bussikierros

Lähde tutustumaan veden muovaamaan maisemaan Salpausselkä Geopark -oppaiden johdolla. Reitillä tutustutaan alueen molempiin Salpausselkiin kolmen kunnan alueella, Päijänteen kansallispuistoon ja kulttuurihistoriallisiin kohteisiin. Matka taittuu tarinoita lähiseuduista kuunnellessa.

Lähtö Lahden urheilukeskuksen tilausajopysäkiltä, Salpausselänkatu 8, Lahti.

Yhteydenotot:

+358 50 3757 334/ Päivi Oksanen

Tilauksesta opastettuja kierroksia Asikkalassa

Salpausselkä Geopark -oppaat palveluksessasi

Salpausselkä Geopark -oppaat ovat perehtyneet alueen veden muovaaman maiseman syntyhistoriaan ja monimuotoisuuteen sekä geopark-konseptiin.

Tutustu oppaisiin

Salpausselkä Geopark -kumppanit

Salpausselkä Geoparkin yhteistyökumppaneina toimii niin matkailuyrityksiä kuin paikallisoppaita ja pientuottajiakin. Geopark-kumppanit ovat sitoutuneet kestävän matkailun periaatteisiin sekä edistämään toiminnassaan kestävää kehitystä.

Tutustu yhteistyökumppaneihin

Kiinnostaako Geopark-kumppanuus? Lue lisää ja hae mukaan!

Kohti kestävää matkailua

Kestävän matkailun edistäminen on yksi UNESCOn Geopark-verkoston jäsenten keskeisimmistä tehtävistä, ja Salpausselkä Geoparkin yhteistyökumppanit ovat sitoutuneet toimimaan kestävällä tavalla.

Salpausselkä UNESCO Global Geopark -alueelle laadittiin vuonna 2023 Kestävän matkailun kehittämissuunnitelma, joka ulottuu vuoteen 2030 asti. Suunnitelma on toimijoiden yhteinen työkalu, joka jalkauttaa kansainväliset ja kansalliset periaatteet ja tavoitteet alueellemme.

Meidän kestävän matkailun periaatteemme:

  • Toimimme yhdessä
  • Vaalimme alueemme luontoa ja kulttuuriperintöä
  • Tunnemme ja teemme näkyväksi alueemme luonnon- ja kulttuuriperinnön
  • Vahvistamme hyvinvointia ja alueemme elinvoimaisuutta
  • Toimimme ympäristöystävällisesti
Tutustu Kestävän matkailun suunnitelmaan