SUP-lauta- ja kanoottivuokraus Vierumäki luontoliikuntakeskus

Suppailu, joka tulee englanninkielisestä nimestä stand-up paddling (SUP), on Vierumäen kesän ehdottomia ykköslajeja! Kanoottimelonta sopii rauhallisempaan menoon vaikkapa perheen kanssa.

SUP-lautailu hellekeleillä on monen lomalaisen unelmien täyttymys – laudalla on helppo ottaa rennosti maaten tai toisaalta käväistä nopeasti virkistävässä vedessä. Joskus vahingossakin! Pystyasennossa meloessa puolestaan kehittyvät sekä tasapaino että keskivartalon lihakset, joten suppaillessa saa myös pienen treenin sitä halutessaan.

SUP-lautailun ja kanoottimelonnan paratiisi Vierumäellä on Valkjärvi, joka on jääkauden ajan valtavan jäälohkareen sulamisesta syntynyt suppa
Kyseinen uniikki vesistö ihastuttaa kävijöitä aina maantieteilijöistä kirkkaisiin vesiin haikaileviin lomailijoihin, sillä geologisen arvonsa lisäksi Valkjärvi kimmeltää kesäisin smaragdinvihreänä – se nimittäin saa vetensä lukuisista vedenalaisista lähteistä.

Valkjärveltä on myös mahdollisuus jatkaa seikkailua kapean kannaksen ylittämällä aina Suurijärvelle asti.

SUP-lautoja ja kanootteja voi vuokrata Luontoliikuntakeskuksesta sen aukiolojen mukaan ja kesä- ja heinäkuussa myös Valkjärven rannasta.