Retkiä ja elämyksiä ryhmille

Täältä löydät parhaat retkipaketit, elämykset, opastukset ja oheisohjelmat erilaisille ryhmäasiakkaille. Poimi ideat ja varaa itse tai valitse valmis retkiohjelma avaimet käteen periaatteella.

Visit Lahden myyntipalvelu on mieluusti apunasi sopivan ohjelman rakentamisessa toiveidesi mukaan. Ota yhteyttä!

Lahden seudun parhaat kohteet valmiina päiväretkipaketteina

Päiväretkipaketit

UUTUUS: Esteetön retki Seelammille

Koe Seelammin vehreä luonto esteettömällä retkellämme, joka sisältää kuljetukset Lakkapää Matkojen tasokkailla esteettömillä busseilla sekä opastetun luontoelämyksen Seelammin laavulla koulutetun Best Lake Nature Adventuresin luonto-oppaan kanssa.

Päiväretkipaketit

UUTUUS: Padasjoen parhaat

Päivä Padasjoella tarjoaa taidetta, historiaa ja herkullisia ruokia, unohtamatta Päijänteen upeita maisemia. Aamu alkaa aamukahvilla taiteeseen ja museoon tutustuen. Maisemia päästään ihailemaan Kullasvuoren maisematornista käsin, jonka jälkeen nautitaan maittava lounas Padasjoen satamassa. Iltapäivällä ihastellaan kirkkoa, vieraillaan Enni Idin kotimökissä sekä nautitaan iltapäiväkahvista ja ostoksista Keinuhongan tilalla.

Päiväretkipaketit

UUTUUS: Perinnemaisemissa

Mielenkiintoinen retkipäivä vie tutustumaan Hollolan kirkonkylän upeisiin maisemiin sekä Huljalan Tupalan monipuoliseen maatilaan ja jääkauden muovaamaan Huljalan Helvetiksi kutsuttuun rotkolaaksoon. Päivän aikana vieraillaan lisäksi Hollolan keskiaikaisessa kivikirkossa sekä noustaan kirkon takana kohoavalle Kapatuosian Linnavuorelle ja nautitaan herkullinen kotiruokalounas Linnavuoren kupeessa sijaitsevassa Ravintola Kunnantuvassa.

Päiväretkipaketit

UUTUUS: Viininmaistajaisia ja panimokierroksia

Lahden seudulla pääset tutustumaan mielenkiintoisten pienpanimoiden sekä viinitilan toimintaan. Mieleenpainuva tasting-kierros sopii osaksi päiväretkeä tai vaikkapa kokouksen kylkeen!

Päiväretkipaketit
Heinola

Kimolan kanava -risteily | Kaikki vesitiet johtavat Heinolaan

Pitkä odotus palkitaan vihdoin, kun Kimolan kanava avautuu kesällä 2020! Retki sisältää kanavaristeilyn Heinolasta Kimolan kanavalle, jossa koetaan 5,5 kilometriä pitkän kanavan 12 metriä korkea sulku ja ainutlaatuinen kanavatunneli. Päivän aikana ihastutaan myös kesäiseen Heinolaan ja UNESCOn maailmanperintökohde Verlaan.

Päiväretkipaketit

Hurmaava Asikkala

Ihastu Asikkalaan! Jo pelkästään Asikkalan kuvauksellinen sydän, Vääksyn kanavan seutu, tarjoaa mielenkiintoisia tarinoita, ohjelmaa ja ostospaikkoja koko päiväksi!

Päiväretkipaketit

Kirjailijakierros Hartolassa

Retkemme vie kirjojen ja kirjailijoiden maailmaan Hartolaan, joka on toiminut monen kuuluisan kirjailijan kotisatamana. Onpa Hartolan rauhassa saanut alkunsa Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinenkin.

Päiväretkipaketit

Kulttuuritie

Päiväretken aikana tutustutaan nuorekkaaseen, 110-vuotiaaseen Lahteen sekä sen tunnetuimpiin nähtävyyksiin: Sibeliustaloon, Urheilukeskukseen sekä Lahden satamaan. Kulttuuritiellä Lahdesta Hollolaan nähdään ja kuullaan tarinoita Tiirismaasta, Pirunpesästä, Pyhäniemen kartanosta, karjalaistaloista sekä lintujärvistä.

Lahden seudun oppaat vievät tarinoiden ja historian maailmaan

Miltä kuulostaisi Lahden huiput -kiertoajelu tai kävelykierros kuvauksellisella Vääksyn kanavalla? Lahti – Suomen Chicago -teemakierros tai Arkkitehtuurin helmiä -kierros?

Lue lisää

Uutuuskohteita ja ideoita ohjelman rakentamiseen

Heinolan Laivaosakeyhtiö ms Pyhäjärvi

Joko kävit Kimolan kanavalla?

Ainutlaatuinen Kimolan kanava avattiin elokuussa 2020. Jännittävän kanavatunnelin ja 12 metriä korkean sulutuksen pääset kokemaan kanavaristeilyllä, jonka kannelle hyppäät esimerkiksi Heinolasta.

Solo Sokos Lahden Seurahuone aamiainen breakfast

Brunssille

Mitäpä jos käynnistäisitte retkipäivän vähän runsaammalla aamukahvilla? Kurkkaa Visit Lahden vinkit brunsseista ja ihanista aamiaisista Lahden seudlla.

Lahti ympäristökaupunki Lahti Green City

Lahden Euroopan Ympäristöpääkaupunki 2021 -vuosi tarjoaa kiinnostavaa ohjelmaa

Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021. Visit Lahti järjestää yhteistyössä Kestävä Lahti -säätiön kanssa ympäristöpääkaupunkivuoden ammattilaisvierailuja eli ns. technical visit -vierailuja alueen yrityksiin. Opastettuja vierailuja järjestetään erityisesti ympäristötyön edelläkävijäyrityksiin sekä cleantech-alalle, josta löytyy alan kärkiosaamista Lahden alueella. Vierailuilla tutustumme Lahden kaupungin ratkaisuihin sekä konserniyhtiöiden ja paikallisten yritysten uraauurtaviin ympäristötekoihin. Vierailukohteita ovat mm. Salpakierto, Lahti Energia, Lahti Aqua ja Lahden Talot. Varataksesi vierailun, pyydämme täyttämään oheisen delegaatiovierailulomakkeen.

Ilola Inn luksusmajoitus hotelli infinity pool rantaravintola Päijänne Sysmä luxury accommodation by lake Päijänne

UUTTA! Ilola Inn -luksuskohde Sysmässä

Päijänteen rannalle on avattu upea lomakohde, jonka rantaravintola on avoinna kesäisin. Upea saunaelämys, kokoustilat ja boutique-hotellimajoitus ovat avoinna pienryhmille myös ympäri vuoden. Perinteisen rantasaunan lisäksi tarjolla on myös uusi saunaelämys Päijänne-näkymin sekä ympärivuoden avoinna oleva ulkouima-allas Infinity Pool.

Saunapaviljonki Vääksyn kanava Majakkapaviljonki Päijänne sauna pavilion

UUTTA! Saunapaviljonki Vääksyn kanavalla

Vääksyn Majakkapaviljonki-ravintolan naapurista löytyy nyt myös moderni 20 hengen Saunapaviljonki, josta pääset pulahtamaan Päijänteen aaltoihin omalta yksityislaiturilta. Saunamenu maistuu kylpemisen päälle.

Kahvila Kariranta

Kahvitaukopaikka hakusessa?

Huoltsikalta kahvin saa nopsaan mutta viihtyisä miljöö ja tuotteiden tarinat jäävät kokematta. Kurkkaa 15 kahvilan vinkkilistamme kivoista kahviloista, joihin poiketa eri reittien varrella.

Heinolan Heila local delicacies shop

Heilan maistelupaketit ja muut teemapaketit Heinola Travelista

Heinola Travelin uutuuspaketit sisältävät kiinnostavan teemallisen opastetun kierroksen lisäksi lähiruokaherkuttelua. Miltä kuulostaisi Muukalaisia ja muuta väkeä -maistelupaketti Heilassa tai Made in Heinola -paketti?

Syksyn ensi-iltoja Lahden kaupunginteatterissa

Lahden kaupunginteatterin syyskaudella 2021 nähdään mm. Suomen kantaesityksenä maailmalla hitiksi noussut Broadway-musikaali Waitress. Nokkela ja suorapuheinen huumori maustavat mehevästi elämänmakuista tarinaa, jossa arki ja unelmat sekoittuvat toisiinsa. Haave paremmasta elämästä luo uskoa tulevaisuuteen, sillä jokainen ansaitsee palan onnea! Ensi-iltansa saavat myös Tolstoin suurteos, klassikoiden klassikko, Sota ja rauha sekä brittinäytelmäkirjailija Laura Waden tuore menestysnäytelmä Kulta, ollaan kotona (Home, I’m Darling).

Lue lisää

Kokous Lahden seudulla

Kurkkaa vinkkimme helpoista city-kokoushotelleista, suurten tapahtumien areenoista, design-huviloista ja piilopirteistä maaseudun rauhassa. Meiltä löydät myös kokouksen oheen sopivat hyvän hapen oheisohjelmat ja tilaussaunat.

Lue lisää

Hapekkaita oheisohjelmia kokouspäivään

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Lahti

Virtual Reality Arcade

Tervetuloa Lahden ensimmäiseen Virtual Reality Arcade -pelisaliin! Pelivalikoimastamme löydät yli 30 erilaista peliä, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin pelattavaa. Virtuaalimaailma on uuden ajan tapa kokea vaikuttavia elämyksiä ja pelata mielenkiintoisia pelejä mitä mielikuvituksellisimmissa ympäristöissä. Kokemuksiin voit uppoutua joko yksin tai yhdessä ystäviesi kanssa. Operoimme tällä hetkellä kolmella peliasemalla käyttäen HTC Vive Pro -virtuaalilaseja.

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Vääksy

Lakeland Outdoors

Lakeland Outdoors tarjoaa opastettuja kalastuselämyksiä ja veneretkiä upeissa Päijänteen ja Vesijärven maisemissa. Varaa Johannes Sipponen oppaaksesi ja kapteeniksesi esimerkiksi kesäillan kalastuselämykselle, jossa suunnataan Vääksyn kanavalta kohti Vesijärven kalaisia vesiä! Tai vietä kesäpäivä Päijänteen kansallispuiston helmiin tutustuen! Talvella Johannes järjestää pilkkiretkiä, jotka voidaan toteuttaa myös moottorikelkan kyydissä. Lue lisää retkivaihtoehdoista Lakeland Outdoorsin verkkosivuilta.

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Kalkkinen

Viini- ja puutarhatila Pihamaa

Päijänteen tuntumassa, kauniin Pulkkilanharjun kainalossa Asikkalan Kalkkisissa sijaitsee idyllinen Pihamaan viini- ja puutarhatila. Vääksyn keskustasta on matkaa noin puolisen tuntia. Pihamaa on ihana retkikohde ja ostospaikka.

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Hollola

WaterSports Finland

WaterSports Finland tarjoaa veteen ja kesäsesonkiin painottuvia elämystuotteita kuten Flyboard-lennätyksiä, veneen perässä vedettäviä vesileluja, vesihiihtoa ja SUP-lautailua yms Camping Messilän rannassa Hollolassa.

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet

Nauti kulttuurista | Vierailu perinteisellä taidegrafiikan studiolla

Sukella taidegrafiikan maailmaan tutustumalla paikalliseen pajaan. Pääset tutustumaan perinteisiin työvälineisiin ja tekniikkoihin paikallisen graafikon ohjeistuksella. Lyhyen opetuksen jälkeen, pääset painamaan kortin tai t-paidan mukaan vietäväksi. Painovoima tarjoaa ryhmällesi myös mahdollisuuden painaa oman logon/kuvan lisämaksua vastaan. Painovoimalla on tarjota myös 50 henkilölle kokous- ja työpajatiloja.

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Myllyoja (Heinola)

KoiraKikka Huskypuisto

Team Koirakikan huskypuistossa Heinolassa pääset tutustumaan suloisiin huskyihin, hukkiin, kettuihin, poroihin ja muihin eksoottisiin pohjoisen eläimiin. Huskypuistossa asustelee n. 80 eläintä, joista valta osa on koiria. Osa puiston eläimistä liikkuu vapaana.

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Lahti

Travellamo

Travellamon toiminnassa vastuullinen matkailu yhdistyy itämerensuomalaiseen kansanperinteeseen, kansamme tuntemiin perinnehoitoihin – erityisesti perinnesaunoihin ja vihtomiseen – sekä rauhoittavaan ja parantavaan luontoon. Travellamo on perinnesaunottajan ja ammattivihtojan, luontoyhteysohjaajan sekä maantieteilijän Maaria Alénin ainutlaatuinen ohjelmapalveluyritys. Varaa vaikkapa eheyttävät Vellamon yrttisaunahoidot, vihtomiselämys tai kansanomainen perinnehieronta ja jäsenkorjaus! Maaria on myös auktorisoitu Lahden seudun paikallisopas sekä Päijät-Hämeen alueopas.

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Hollola

Hollolan Hirvi

Maaseuturavintola Hollolan Hirvi sijaitsee 3 km päässä Hollolan kuntakeskuksesta ja on erilaisten juhlien järjestämiseen erikoistunut tilausravintola. Ravintolarakennus on valmistunut vuonna 1900. Entinen navetta 120 cm paksuine graniittiseinineen peruskorjattiin ja muunnettiin ravintolakäyttöön vuonna 1999. Ravintola tarjoaa perinteitä kunnioittavaa, nykymakuun sovitettua lähiruokaa, juomaa ja ohjelmapalveluita. Hollolan Hirvi on yksi Vellamomenua tarjoavista ravintoloista.

Visit Lahden myyntipalvelu

Myyntipalvelumme on mieluusti apunasi sopivan ohjelman rakentamisessa toiveidesi mukaan. Meiltä saat myös parhaat ideat kokousjärjestelyihin – autamme tarjouspyyntökierroksissa sekä sopivan kokoustilan ja oheisohjelman varaamisessa. Suurtapahtumissa olemme käytettävissäsi myös majoitusvaraus- ja ilmoittautumispalveluissa.

Ota yhteyttä!

Harri Olenius

Harri Olenius

asiakkuuspäällikkö 0400 922 453
Yrityskumppanuudet ja asiakasyhteydet. Kokoukset, ryhmät ja tapahtumat.
Anne-Mari Sipponen

Anne-Mari Sipponen

asiantuntija, myynti 040 357 6918
Kokous-, tapahtuma- ja ryhmäasiakkuudet. Ryhmämyyntijärjestelmät.
Johanna Karhu

Johanna Karhu

asiantuntija, myynti 0400 813 903
Kokous-, tapahtuma ja ryhmäasiakkuudet. Salpausselkä Geopark yhteyshenkilö ja sisällöntuotanto.