Retkiä ja elämyksiä ryhmille

Täältä löydät parhaat retkipaketit, elämykset, opastukset ja oheisohjelmat erilaisille ryhmäasiakkaille. Poimi ideat ja varaa itse tai valitse valmis retkiohjelma avaimet käteen periaatteella.

Visit Lahden myyntipalvelu on mieluusti apunasi sopivan ohjelman rakentamisessa toiveidesi mukaan. Ota yhteyttä!

Lahden seudun parhaat kohteet valmiina päiväretkipaketteina

Päiväretkipaketit

UUTUUS: Esteetön retki Seelammille

Koe Seelammin vehreä luonto esteettömällä retkellämme, joka sisältää kuljetukset Lakkapää Matkojen tasokkailla esteettömillä busseilla sekä opastetun luontoelämyksen Seelammin laavulla koulutetun Best Lake Nature Adventuresin luonto-oppaan kanssa.

Päiväretkipaketit

UUTUUS: Padasjoen parhaat

Päivä Padasjoella tarjoaa taidetta, historiaa ja herkullisia ruokia, unohtamatta Päijänteen upeita maisemia. Aamu alkaa aamukahvilla taiteeseen ja museoon tutustuen. Maisemia päästään ihailemaan Kullasvuoren maisematornista käsin, jonka jälkeen nautitaan maittava lounas Padasjoen satamassa. Iltapäivällä ihastellaan kirkkoa, vieraillaan Enni Idin kotimökissä sekä nautitaan iltapäiväkahvista ja ostoksista Keinuhongan tilalla.

Päiväretkipaketit

UUTUUS: Perinnemaisemissa

Mielenkiintoinen retkipäivä vie tutustumaan Hollolan kirkonkylän upeisiin maisemiin sekä Huljalan Tupalan monipuoliseen maatilaan ja jääkauden muovaamaan Huljalan Helvetiksi kutsuttuun rotkolaaksoon. Päivän aikana vieraillaan lisäksi Hollolan keskiaikaisessa kivikirkossa sekä noustaan kirkon takana kohoavalle Kapatuosian Linnavuorelle ja nautitaan herkullinen kotiruokalounas Linnavuoren kupeessa sijaitsevassa Ravintola Kunnantuvassa.

Päiväretkipaketit

UUTUUS: Viininmaistajaisia ja panimokierroksia

Lahden seudulla pääset tutustumaan mielenkiintoisten pienpanimoiden sekä viinitilan toimintaan. Mieleenpainuva tasting-kierros sopii osaksi päiväretkeä tai vaikkapa kokouksen kylkeen!

Päiväretkipaketit
Heinola

Kimolan kanava -risteily | Kaikki vesitiet johtavat Heinolaan

Pitkä odotus palkitaan vihdoin, kun Kimolan kanava avautuu kesällä 2020! Retki sisältää kanavaristeilyn Heinolasta Kimolan kanavalle, jossa koetaan 5,5 kilometriä pitkän kanavan 12 metriä korkea sulku ja ainutlaatuinen kanavatunneli. Päivän aikana ihastutaan myös kesäiseen Heinolaan ja UNESCOn maailmanperintökohde Verlaan.

Päiväretkipaketit

Hurmaava Asikkala

Ihastu Asikkalaan! Jo pelkästään Asikkalan kuvauksellinen sydän, Vääksyn kanavan seutu, tarjoaa mielenkiintoisia tarinoita, ohjelmaa ja ostospaikkoja koko päiväksi!

Päiväretkipaketit

Kirjailijakierros Hartolassa

Retkemme vie kirjojen ja kirjailijoiden maailmaan Hartolaan, joka on toiminut monen kuuluisan kirjailijan kotisatamana. Onpa Hartolan rauhassa saanut alkunsa Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinenkin.

Päiväretkipaketit

Kulttuuritie

Päiväretken aikana tutustutaan nuorekkaaseen, 110-vuotiaaseen Lahteen sekä sen tunnetuimpiin nähtävyyksiin: Sibeliustaloon, Urheilukeskukseen sekä Lahden satamaan. Kulttuuritiellä Lahdesta Hollolaan nähdään ja kuullaan tarinoita Tiirismaasta, Pirunpesästä, Pyhäniemen kartanosta, karjalaistaloista sekä lintujärvistä.

Lahden seudun oppaat vievät tarinoiden ja historian maailmaan

Miltä kuulostaisi Lahden huiput -kiertoajelu tai kävelykierros kuvauksellisella Vääksyn kanavalla? Lahti – Suomen Chicago -teemakierros tai Arkkitehtuurin helmiä -kierros?

Lue lisää

Uutuuskohteita ja ideoita ohjelman rakentamiseen

Päijänne-Risteilyt Hilden järviristeily Päijänne lake cruise

Syysristeilyt

Vielä ehdit risteilylle Lahden satamasta. Järjestä kokous tai henkilökunnan virkistyspäivä, kaveri- tai työporukan saunailta Vesijärvellä, tilausristeilyllä.

Solo Sokos Lahden Seurahuone aamiainen breakfast

Brunssille

Mitäpä jos käynnistäisitte retkipäivän vähän runsaammalla aamukahvilla? Kurkkaa Visit Lahden vinkit brunsseista ja ihanista aamiaisista Lahden seudlla.

Lahti ympäristökaupunki Lahti Green City

Lahden Euroopan Ympäristöpääkaupunki 2021 -vuosi tarjoaa kiinnostavaa ohjelmaa

Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021. Visit Lahti järjestää yhteistyössä Kestävä Lahti -säätiön kanssa ympäristöpääkaupunkivuoden ammattilaisvierailuja eli ns. technical visit -vierailuja alueen yrityksiin. Opastettuja vierailuja järjestetään erityisesti ympäristötyön edelläkävijäyrityksiin sekä cleantech-alalle, josta löytyy alan kärkiosaamista Lahden alueella. Vierailuilla tutustumme Lahden kaupungin ratkaisuihin sekä konserniyhtiöiden ja paikallisten yritysten uraauurtaviin ympäristötekoihin. Vierailukohteita ovat mm. Salpakierto, Lahti Energia, Lahti Aqua ja Lahden Talot. Varataksesi vierailun, pyydämme täyttämään oheisen delegaatiovierailulomakkeen.

Teerenpeli vierailukeskus

UUTTA! – Teerenpeli Visitor Center on nyt avattu!

Teerepelin palkittuja viskejä ja panimotuotteita pääset maistelemaan nyt myös Lahden panimomyymälän yhteyteen avatussa vierailukeskuksessa. Vierailukeskuksessa järjestetään tutustumiskierroksia sekä erilaisia tastingejä. Panimo&Tislaamo-kierros ja neljän eri tislaamotuotteen tasting alkaen 35 €/hlö. Tilauskierrosten lisäksi tarjolla on yleisökierroksia, joita järjestetään joka lauantai klo 12 ja 15.

Vierumaki Holiday Club

UUTTA! Holiday Club Vierumäki ja Hotelli Fennada

Vierumäellä majoittuvia hemmotellaan, sillä alueelle on avattu kesällä kaksi uutta hotellia – Holiday Club Vierumäki ja Hotelli Fennada.

Seurahuone Loft House

UUTTA! Seurahuone Loft House

Seurahuoneen huhtikuussa 2021 valmistuneesta laajennusosasta löytyy mm. ylellisiä, kaksikerroksisia, loft-tyylisiä huoneistoja sekä huoneita, joista avautuu oma terassi vehreään sisäpuutarhaan.

Radio- ja tv-museo Mastola Pikku-Kakkonen Lahti Radio and tv museum

Nähtävyyksiä ja museoita

Uppoudu museoiden kiehtoviin tarinoihin ja koe kiinnostavimmat nähtävyydet Lahden seudulla.

Kahvila Kariranta

Kahvitaukopaikka hakusessa?

Huoltsikalta kahvin saa nopsaan mutta viihtyisä miljöö ja tuotteiden tarinat jäävät kokematta. Kurkkaa 15 kahvilan vinkkilistamme kivoista kahviloista, joihin poiketa eri reittien varrella.

Tutustu Salpausselkä Geoparkiin

Geopark kertoo maiseman ja maastonmuotojen syntytarinaa ja tuo esille kulttuurin ja elollisen luonnon yhteydet alueen geologiaan. Geopark-alueella sijaitsevat geokohteet ovat geologisesti mielenkiintoisia, mutta monet ovat myös arkeologisesti, ekologisesti, historiallisesti ja / tai kulttuurisesti tärkeitä kohteita.

Lue lisää

Retkivaihtoehtoja Salpausselkä Geoparkin maisemiin

Best Lake Nature Adventures opastettu luontoretki villiruoka marjan poiminta guided nature excursion wild food berry picking

Retket Pirunpesälle ja Linnaistensuolle sekä muihin upeisiin luontokohteisiin

Salpausselät ovat Suomen kansainvälisesti tunnetuinta geologista luonnonperintöä. Lähde Best Lake Nature Adventuresin luonto-oppaan johdolla tutustumaan alueen luontokohteisiin, patikoimaan poluilta pitkospuille ja nauttimaan luonnon hiljaisuudesta.

Kitetirri sähköpyöräilyä Salpausselällä

Sähköpyöräillen luontoon

Kitetirri vie ryhmäsi tutustumaan Lahden alueen upeaan luontoon sähköpyöräillen. Sähköpyöräily sopii ihan kaikille ja on kesäisin luontoaktiviteettien ykkönen. Sähköpyörän selässä retkestä tulee kaikille yhtä mukava kokemus. Kysy tarjousta ryhmällesi.

Pirunkirkko Heinola Paistjärven luonnonsuojelualue Salpausselkä Geopark

Mahtava Pirunkirkko Heinolassa

Heinola Travelin retkellä kuulet kuinka jääkausi muokkasi heinolalaista maisemaa tuhansien vuosien kuluessa Heinolan Paistjärven alueella. Retken kohokohta on mahtava Pirunkirkko-kalliomuodostelma, jonka miinuskulmainen seinämä muodostaa alleen kiehtovan luolamaisen tilan. 4-5 tunnin retken hinta alk. 59€ /henkilö (min. veloitus 236€).

Kammiovuori

Kaikki luontokohteet

Salpausselät, pitkät harjujaksot, jylhät kalliot sekä sadat järvet saarineen muodostavat maisemiltaan upean ja geologisesti ainutlaatuisen kokonaisuuden. Salpausselkä Geopark -alueella sijaitsee lukuisa joukko mielenkiintoisia käyntikohteita – tervetuloa tutustumaan!

Syksyn ensi-iltoja teattereissa

Lahden kaupunginteatterin syyskaudella 2021 nähdään mm. Suomen kantaesityksenä maailmalla hitiksi noussut Broadway-musikaali Waitress. Nokkela ja suorapuheinen huumori maustavat mehevästi elämänmakuista tarinaa, jossa arki ja unelmat sekoittuvat toisiinsa. Ensi-iltansa saavat myös Tolstoin suurteos, klassikoiden klassikko, Sota ja rauha sekä brittinäytelmäkirjailija Laura Waden tuore menestysnäytelmä Kulta, ollaan kotona (Home, I’m Darling).

Teatteri Vanha Jukon ohjelmistossa nähdään syksyllä 2021 keväältä siirretty Miksi ihmisellä ei ole häntää – ohjelmakokonaisuus. Ensi-ilta 8.9.2021. Esitys on iltamaperinteitä kunnioittava hyväntuulinen ja ajatuspitoinen ohjelmakokonaisuus, jonka aiheena on kotimaamme, kotiplaneettamme ja kotimaailmankaikkeutemme rikas, ihmeellinen ja hauras elämä.

Katso kaikki teatterit

Retkipäivän kruunaa maistuva ruoka

Ryhmän kanssa syömään, mutta minne? Oli mielessäsi sitten lounas noutopöydästä tai annos fiinimpää a´la Cartea – Lahden seudulta löytyy jokaiselle jotakin. Tutustu makuhermoja kutkuttaviin vaihtoehtoihin.

Ravintolat Lahden seudulla

Kokous Lahden seudulla

Kurkkaa vinkkimme helpoista city-kokoushotelleista, suurten tapahtumien areenoista, design-huviloista ja piilopirteistä maaseudun rauhassa. Meiltä löydät myös kokouksen oheen sopivat hyvän hapen oheisohjelmat ja tilaussaunat.

Lue lisää

Hapekkaita oheisohjelmia kokouspäivään

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Lahti

Virtual Reality Arcade

Tervetuloa Lahden ensimmäiseen Virtual Reality Arcade -pelisaliin! Pelivalikoimastamme löydät yli 30 erilaista peliä, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin pelattavaa. Virtuaalimaailma on uuden ajan tapa kokea vaikuttavia elämyksiä ja pelata mielenkiintoisia pelejä mitä mielikuvituksellisimmissa ympäristöissä. Kokemuksiin voit uppoutua joko yksin tai yhdessä ystäviesi kanssa. Operoimme tällä hetkellä kolmella peliasemalla käyttäen HTC Vive Pro -virtuaalilaseja.

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Hollola

Sisäpelikeskus PadelMarina

Mailapelejä, ohjattuja aktiviteettejä, turnauksia, kokous- ja saunatiloja sekä ruokailut anniskeluoikeuksin – kaikki saman katon alta!

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Heinola

Vierailu Huskypuistoon | Tmi. KoiraKikka

Tule tutustumaan puiston ihaniin eläimiin Heinolaan. Me kerromme sinulle miten valjakkokoirat koulutetaan, mitä ne syövät ja mikä on niiden lempipuuhaa.

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Vääksy

Lakeland Outdoors

Lakeland Outdoors tarjoaa opastettuja kalastuselämyksiä ja veneretkiä upeissa Päijänteen ja Vesijärven maisemissa. Varaa Johannes Sipponen oppaaksesi ja kapteeniksesi esimerkiksi kesäillan kalastuselämykselle, jossa suunnataan Vääksyn kanavalta kohti Vesijärven kalaisia vesiä! Tai vietä kesäpäivä Päijänteen kansallispuiston helmiin tutustuen! Talvella Johannes järjestää pilkkiretkiä, jotka voidaan toteuttaa myös moottorikelkan kyydissä. Lue lisää retkivaihtoehdoista Lakeland Outdoorsin verkkosivuilta.

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Kalkkinen

Viini- ja puutarhatila Pihamaa

Päijänteen tuntumassa, kauniin Pulkkilanharjun kainalossa Asikkalan Kalkkisissa sijaitsee idyllinen Pihamaan viini- ja puutarhatila. Vääksyn keskustasta on matkaa noin puolisen tuntia. Pihamaa on ihana retkikohde ja ostospaikka.

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Hollola

WaterSports Finland

WaterSports Finland tarjoaa veteen ja kesäsesonkiin painottuvia elämystuotteita kuten Flyboard-lennätyksiä, veneen perässä vedettäviä vesileluja, vesihiihtoa ja SUP-lautailua yms Camping Messilän rannassa Hollolassa.

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet

Nauti kulttuurista | Vierailu perinteisellä taidegrafiikan studiolla

Sukella taidegrafiikan maailmaan tutustumalla paikalliseen pajaan. Pääset tutustumaan perinteisiin työvälineisiin ja tekniikkoihin paikallisen graafikon ohjeistuksella. Lyhyen opetuksen jälkeen, pääset painamaan kortin tai t-paidan mukaan vietäväksi. Painovoima tarjoaa ryhmällesi myös mahdollisuuden painaa oman logon/kuvan lisämaksua vastaan. Painovoimalla on tarjota myös 50 henkilölle kokous- ja työpajatiloja.

Ohjelmapalveluyritykset ja -tuotteet
Myllyoja (Heinola)

KoiraKikka Huskypuisto

Team Koirakikan huskypuistossa Heinolassa pääset tutustumaan suloisiin huskyihin, hukkiin, kettuihin, poroihin ja muihin eksoottisiin pohjoisen eläimiin. Huskypuistossa asustelee n. 80 eläintä, joista valta osa on koiria. Osa puiston eläimistä liikkuu vapaana.

Visit Lahden myyntipalvelu

Myyntipalvelumme on mieluusti apunasi sopivan ohjelman rakentamisessa toiveidesi mukaan. Meiltä saat myös parhaat ideat kokousjärjestelyihin – autamme tarjouspyyntökierroksissa sekä sopivan kokoustilan ja oheisohjelman varaamisessa. Suurtapahtumissa olemme käytettävissäsi myös majoitusvaraus- ja ilmoittautumispalveluissa.

Ota yhteyttä!

Harri Olenius

Harri Olenius

asiakkuuspäällikkö 0400 922 453
Yrityskumppanuudet ja asiakasyhteydet. Kokoukset, ryhmät ja tapahtumat.
Anne-Mari Sipponen

Anne-Mari Sipponen

asiantuntija, myynti 040 357 6918
Kokous-, tapahtuma- ja ryhmäasiakkuudet. Ryhmämyyntijärjestelmät.
Johanna Karhu

Johanna Karhu

asiantuntija, myynti 0400 813 903
Kokous-, tapahtuma ja ryhmäasiakkuudet. Salpausselkä Geopark yhteyshenkilö ja sisällöntuotanto.