Iitin kierros

Poikkea valtatieltä ja tutustu Iittiin – luontoreitteihin eväiden kera tai Päijät-Hämeen vuoden 2022 kylään, Vuolenkoskeen, ja sen mainioihin yrityksiin sekä maukkaisiin tuotteisiin. Voit ajaa Vuolenkoskelta Iitin kirkonkylälle Kimolan kanavan kautta. Kanava avatuu veneilijöille taas toukokuun ensimmäisenä perjantaina 2022. Poimi herkkueväät kotiin Iitin Maatilatorin monipuolisesta valikoimasta. Jää yöksi vaikka Yli-Kaitalan Lomamökeille.

5 kohdetta
Pituus: noin 40 km
Kesto: Ajoajat n. 50 min.
Lähtö: Vuolenkoski Iitissä
Päätepiste: Iitin Maatilatori / Virpin keittiö

#1 Vuolenkoski

Perhe ja strutsi Kilkkilän farmi farm

Kilkkilän farmi

Kilkkilän farmin kotielänpihalla voit tutustua moniin eläimiin, mm. strutseihin ja alpakoihin. Päivän kruunaa kahvilassa Kilkkilän oman tilan herkut. Kokeile vaikka strutsiburgeria. Elintarvikkeita ja muita tilan tuotteita voi ostaa mukaan tilapuodista. Alueella grillikatoksia, joissa voi valmistaa omia eväitä. Katso aukioloajat yrityksen nettisivuilta. Ojassuontie 68, Huutotöyry, Iitti.

Vuolenkosken Rantamesta

Vuolenkosken Rantamesta

Vuolenkosken vierassatamassa toimii suosittu rennon fiiliksen rantaravintola Rantamesta. Piipahda kahville, jäätelölle, pitsalle tai viettämään iltaa. Seuraa aukiololaikoja Facebook-seinältä. Vuolenkoskentie 1476, Huutotöyry, Iitti.

Vuolenkosken kylätori

Vuolenkosken kesätori

Vuolenkosken kesätorikauden 2022 aikataulu julkaistaan Vuolenkosken kyläyhdistyksen nettisivujen tapahtumakalenterissa. Vuolenkoskentie 1476, Iitti

#2 Lounasaikaan

Ravintola Vanha Sampo

Pizzeria Rehtori

Ravintola Balladi, Radalla Resort

Kausalan Matkakeidas

#3 Radansuun kyläkauppa

Perttolan sisarusten omistama perinteinen, idyllinen kyläkauppa on ollut toiminnassa jo 1960-vuoden loppupuolelta. Kyläkaupasta löytyy kaikenlaista, mitä voi tarvita.

Puh. 05 366 3824
Iitintie 567, Kausala

#4 Iitin Maatilatori

Uniikki myymälä, jossa yli sadan pientuottajan valikoima tuoretta lähiruokaa ja kotimaisia herkkuja. Lihatiskillä asiakkaita palvellaan. Iitin Maatilatorille on tärkeää, että myymälän tuotteiden valmistus on vastuullista ja tuotteiden raaka-aineiden alkuperä on tiedossa. Iitin Maatilatorin kahvilassa voit nauttia suolaiset ja makeat herkut.

Katso aukioloajat yirtyksen nettisivuilta
Kymenrannantie 1, Kausala

Tule ostoksille ja kahville

#5 Virpin keittiö

Iittiläinen pienyritys, joka tekee valmisruokaa lähiruokatoreille sekä lähimarketteihin. Virpin keittiön omasta myymälästä voi ostaa kotiin viemiset – maistuva esimerkki on paikan päällä tehty jäätelö. Myymälän valikoimissa pakastetuotteet, kuivatuotteet, salaatit, säilykkeet ja sesonkien mukaisia tuotteita.

Avoinna: seuraa yrityksen Facebook sivuja
Sähkökuja 7, Kausala

Lue lisää

Lisävinkkejä

visitiitti.fi

Maistuva kahvihetki Kahvila Naapantuurassa Kausalassa (Niittytie 4) tai Iitin Rantamakasiinilla (Sitikkalantie 105).

Iitin luontokohteet

Iitin ruokapaikat

Mikäli yksi päivä ei riitä, niin majoitusta löytyy muun muassa Yli-Kaitalan Lomamökeiltä, Radalla Resort, Lomakivi tai katso kaikki Iitin mökkimajoitus.