Teatterit

Lahden seudun teattereiden kevät on täynnä tarjontaa moneen makuun musikaaleista draamaan. Tutustu Lahden kaupunginteatterin sekä Teatteri Vanha Jukon tarjontaan ja kevään ensi-iltoihin!

Kevään ohjelmistoa Lahden kaupunginteatterissa

Teatteri Vanha Juko

Teatteri Vanha Jukon kevään ensi-ilta on Blick&Blickin Olen yhä täällä, joka kertoo salaisuuksia Seilin saarelta. Näytelmä on näyttelijäkaksikko Suvi Blickin ja Ola Blickin luoma omalakinen teos, joka kurkistaa suomalaisen mielenterveydenhoidon historiaan ja nykyisyyteen.

Ensi-ilta 8.3.2023

Katso koko ohjelmisto

Lasten oma teatteri SUPER teatteri

Lasten ikioman SUPER teatterin talvi on täynnä Herra Hakkaraisen seikkailuita. Keväällä nähdään Uniystävä – tanssisatu mielikuvituksen valtavasta voimasta. Uniystävä saa ensiesityksensä 1.4.2023. 

Maukka ja Väykkä palaavat syksyllä 2023 SUPER teatteriin uudessa näyttämöteoksessa Maukka ja Väykkä pihalla.

Lue lisää

Lahden kansanopiston teatteri

Teatterikoulutuksen opetusteatteri Aleksanterinkadulla. Yleisölle avoimia esityksiä monipuolisesti näytelmistä lauluiltoihin nuorten teatteriopiskelijoiden esittäminä. Opiskelijat tuottavat esityksensä itse, sillä näyttelijän- ja teatterityön koulutuksen ohessa opintoihin kuuluu lavastus, tekniikka, puvustus ja tuotanto sekä koko muu opetusteatterin pyörittäminen.

Tutustu ohjelmistoon

Ylläpidämme tapahtumakalenteriamme Etelä-Suomen Sanomien Menoinfon kautta saamamme syötteen avulla. Jos haluat tapahtumasi kalenteriimme, ilmoita se Menoinfoon. Julkaisemme tapahtumia toimituksellisen käytäntömme mukaisesti. Tapahtumatietojen ilmoittaminen Menoinfossa on maksutonta.

Ilmoita tapahtumasi

Tulossa kesällä 2023

Heinolan kesäteatterissa esitetään kesällä 2023 Sari Siikanderin ohjaama hulvaton komedia oopperamaailmasta Tenorit liemessä.

Eletään 30-luvun Pariisissa ja näyttämö on katettu valmiiksi vuosisadan konserttia varten. Miten manageri saa pidettyä italialaisen lemmenkipeän supertähden ja hänen kuumaverisen vaimonsa kurissa, että konsertti toteutuisi?

Osta liput

Klassikoiden syksy 2023 Lahden kaupunginteatterissa

Kaupunginteatterin syksyssä nähdään viisi kutkuttavaa ensi-iltaa sekä yleisön toiveuusintana Kaaos, tragikomedia ruuhkavuosien vuoristoradasta.

Tootsie -musikaali perustuu rakastettuun, Oscar-palkittuun elokuvaan, jota tähdittivät Dustin Hoffmann ja Jessica Lange. Tuoreessa musikaalissa tarina on tuotu tähän päivään ja Suomen kantaesityksessä Tootsiena nähdään Joel Mäkinen. Suomen kantaesityksen ensi-ilta 6.9.2023.

Tommi Kinnusen ja Mikko Roihan Ei kertonut katuvansa on kertoo Lapin sodan päättymisvaiheista. Viisi naista kävelee poltetun maan halki. Heidän ainoa päämääränsä on säilyä hengissä, palata takaisin elämään, jonka he luulivat jättäneensä taakseen. Koteihinsa käveleviä naisia yhdistää vain häpeä ja tieto vastassa olevasta vihasta. Ei kertonut katuvansa on kuvaus elämänjaksosta, josta ei koskaan enää puhuttu. Produktio toteutetaan yhteistyössä seitsemän teatterin kanssa. Lahden ensi-ilta 28.9.2023.

Muita ensi-iltoja ovat Aleksis Kiven klassikko Nummisuutarit, rakastettu Vihervaaran Anna sekä Anton Tsehovin klassikko Lokki.

Katso koko ohjelmisto