Järvi-Suomi alkaa Lahden seudulta

Täältä löydät ideoita veden äärelle Lahden seudulla. Talvella jäiden saavuttua avautuu uudenlainen maailma talviretkeilijälle, lumikenkäilijälle tai hiihtäjälle. Upeista Järvi-Suomen maisemista voi tietenkin vesistöjen äärellä nauttia ympäri vuoden.

Vesijärven satama Lahdessa

Heinolan satama ja puistoalueet

Nauti vedestä säässä kuin säässä

Kylmäuintikausi on täällä

Uimaan lämpimiin vesiin

Leppoisiin löylyihin

Päijänne oikealla, Päijänne vasemmalla

Kahdeksan kilometriä pitkä Pulkkilanharju on täydellinen Päijänteen ihastelupaikka jos olet tietä pitkin liikkeellä.

Suomen toiseksi suurin järvi Päijänne tarjoaa huikaisevan kauniita maisemia ja upeita virkistysmahdollisuuksia. Geologisesti arvokkaita harjuja ovat mm. Kelvenne ja Pulkkilanharju Päijänteen kansallispuistossa. Tiesitkö, että pääkaupunkiseudun juomavesi on lähtöisin eteläiseltä Päijänteeltä?

Päijänne ja Päijänteen kansallispuisto

Koe kolme erilaista kanavaa

Mikä kanavista on suosikkisi? Kesällä 2020 avattu Kimolan kanava, yli 150-vuotias Vääksyn kanava ja sitä ympäröivä tunnelmallinen Vanha Vääksy vai Kalkkisten kanava? Kaikki kanavat ovat myös tavoitettavissa maanteitse ja ovat mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kanavat ovat avoinna veneilijöille toukokuusta lokakuun loppuun.

Kohti uutta veneilykesää

Osta venekyyti BOUT-palvelusta

Vuokraa vene Skipperi-palvelun kautta

Vuokraveneitä ja venetakseja

Satamapalvelut veneilijöille

Eteläinen Järvi-Suomi tarjoaa paljon koettavaa veneilijälle Lahden Vesijärven satamista Kimolan, Vääksyn ja Kalkkisten kanaviin sekä Päijänteen suojaisiin retkisatamiin, joihin ankkuroitua vaikka yöksi. Lähde vesille omalla tai vuokraveneellä!

Välillä on syytä tankata ja tyhjentää septi. Katso satamat kartalla.

Veneilijän makureitit

Veneilijän makureitti Lahdesta Sysmään

Kolmen kanavan makureitti veneilijälle

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Lue lisää