Järvi-Suomi alkaa Lahden seudulta

Vesijärveltä avautuu Vääksyn kanavan kautta järvimatkailijan taivas: juotavan puhdas Päijänne, uusi Kimolan kanava sekä vierasvenesatamat. Nauti maisemista rannalta käsin tai lähde vesille!

Suosikkimme veden äärellä

Vesijärven satama Lahdessa

Vääksyn kanavanseutu

Heinolan satama ja kylpylän uimaranta

Messilä Hollolassa

Padasjoen satama

Vuoden vierasvenesatama Ilola Inn Sysmässä

Tainionvirta Hartolassa

Uutuus! Kimolan kanava

Satamapalvelut veneilijöille

Eteläinen Järvi-Suomi tarjoaa paljon koettavaa veneilijälle Lahden Vesijärven satamista Kimolan, Vääksyn ja Kalkkisten kanaviin sekä Päijänteen suojaisiin retkisatamiin, joihin ankkuroitua vaikka yöksi. Lähde vesille omalla tai vuokraveneellä!

Välillä on syytä tankata ja tyhjentää septi. Katso satamat kartalla. Kaikki Lahden seudun vierasvenesatamat ja niiden palvelut löydät täältä.

Satamapalvelut veneilijöille

Veneilijän makureitit

Veneilijän makureitti Lahdesta Sysmään

Kolmen kanavan makureitti veneilijälle

Veneilijän makureittien varrelle on poimittu parhaat terassit ja ruokapaikat vesistöjen rannoilta. Matkan varrella on myös ostospaikkoja.

HOX! Kaikkiin kohteisiin pääsee myös autolla tai pyörällä.

Tervetuloa makumatkalle – kaikki makureitit

Vesille VisitLahti Online Shopin kautta

Verkkokaupastamme nappaat liput risteilylle Lahdesta kahden kanavan kautta Heinolaan, lounasristeilylle ja Padasjoelta Kelventeelle. Voit myös varata paikan melontaretkeltä tai varata vesitaksin Päijänteen kansallispuistoon. Tarjolla myös monet muut kesäaktiviteetit pyörävuokrauksesta seikkailulippuihin.

VisitLahti Online Shop

Risteile, suppaile ja kalasta! Ota Järvi-Suomi haltuun.

Päijänne-Risteilyt Hilden järviristeily Päijänne lake cruise

Risteilyt

Miltä kuulostaisi kesäpäivän lounasristeily, Kimolan kanava -risteily tai retki Kelventeen harjusaarelle?

Sun'Sup Finland SUP-lautailu SUP board

Melonta ja SUP-lautailu

Vuokraa kanootti tai SUP-lauta ja suuntaa esimerkiksi Päijänteen kansallispuistoon Kelventeen harjusaarelle. Vasta-alkajille sopii hyvin opastettu melontaretki tai SUP-alkeiskurssi, jolla pääset jyvälle tekniikasta.

Messilä Camping beach

Parhaat uimarannat

Järvi-Suomessa uimaranta on aina lähellä! Luonnonvesien lisäksi kannattaa pulahtaa ainakin kerran kesässä Lahden maauimalassa, hyppyrimäkien juurella.

Kalastus Fishing

Kalastus

Päijänne, Vesijärvi ja muut Lahden seudun järvet ja joet tarjoavat mahtavia ottipaikkoja vapaa-ajan kalastajille.

Päijänne oikealla, Päijänne vasemmalla

Kahdeksan kilometriä pitkä Pulkkilanharju on täydellinen Päijänteen ihastelupaikka jos olet tietä pitkin liikkeellä.

Suomen toiseksi suurin järvi Päijänne tarjoaa huikaisevan kauniita maisemia ja upeita virkistysmahdollisuuksia. Geologisesti arvokkaita harjuja ovat mm. Kelvenne ja Pulkkilanharju Päijänteen kansallispuistossa. Tiesitkö, että pääkaupunkiseudun juomavesi on lähtöisin eteläiseltä Päijänteeltä

Päijänne ja Päijänteen kansallispuisto

Koe kolme erilaista kanavaa

Kanavat ovat avautuneet vesiliikenteelle ja kanavien seudut ovat mukavia käyntikohteita myös maata pitkin matkaaville. Mikä on suosikkisi? Kesällä 2020 avattu Kimolan kanava, 150-vuotias Vääksyn kanava ja sitä ympäröivä tunnelmallinen Vanha Vääksy vai Kalkkisten kanava?

Tutustu kanaviin
Jollakoulu

Lahden Purjehdusseuran Jollakoulut kesällä 2021

Jollakoulussa opitaan purjehduksen perusteet ja saadaan hienoja kokemuksia luonnonlähiesestä ja monipuolisesta lajista koulutettujen ohjaajien opastuksessa. Alkeiskurssit Lahden Myllysaaressa 7.-10.6., 4.-11.6., 21.-24.6. ja 2.-5.8. klo 8.30-12.00. Hinta 120 €.

Skipperi

Vuokraa vene Skipperi-palvelun kautta

Uuden Skipperi venevuokrauspalvelun kautta voit vuokrata veneen suoraan omistajalta lyhyelle tai pidemmällekin veneretkelle. Tarjolla on Lahdessa ja Vääksyssä myös kuukausimaksullinen Skipperi Fleet -venepalvelu, jonka kautta saat varattua Skipperi-kaupunkiveneitä veneretkille rajattomasti. Tutustu vuokrattavissa oleviin veneisiin Skipperi-palvelun kautta.

Yli-Kaitala veneretki

Vuokraveneitä ja venetakseja

Vuokraa vene tai liiku venetaksilla ja koe alueen kauniit maisemat järveltä päin ja palvelevissa satamissa.

Nosturi Sauna & Beach

Leppoisiin löylyihin

Nauti kauniista maisemista ja leppoisista löylyistä. Alueelta löytyy monia erilaisia saunoja maisemasaunoista sammalsaunoihin.

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Lue lisää