Järvi-Suomi alkaa Lahden seudulta

Järvi-Suomi alkaa Lahden seudulta

Täältä löydät ideoita veden äärelle Lahden seudulla. Nauti rauhoittavista järvimaisemista rannalta käsin tai lähde vesille. Hiekkarannat, suojaisat laguunit ja palvelevat satamat odottavat vesillä liikkujia. Vesijärveltä avautuu Vääksyn kanavan kautta järvimatkailijan taivas: juotavan puhdas ja kirkas Päijänne, kolme kanavaa, uimarannat sekä vierasvene- ja luonnonsatamat.

Risteile, suppaile ja kalasta! Ota Järvi-Suomi haltuun.

Tilaa venekyyti tai elämys BOUT-palvelusta

Vuokraa vene Skipperi-palvelun kautta

Leppoisiin löylyihin

Kalastamaan Vesijärvelle, Päijänteelle tai Kymijoelle

Veneilijän makureitit

Veneilijän makureitti Lahdesta Sysmään

Kolmen kanavan makureitti veneilijälle

Veneilijän makureittien varrelle on poimittu parhaat terassit ja ruokapaikat vesistöjen rannoilta. Matkan varrella on myös ostospaikkoja.

Kaikkiin kohteisiin pääsee myös autolla tai pyörällä.

Tervetuloa makumatkalle – kaikki makureitit

Päijänne oikealla, Päijänne vasemmalla

Kahdeksan kilometriä pitkä Pulkkilanharju on täydellinen Päijänteen ihastelupaikka jos olet tietä pitkin liikkeellä.

Suomen toiseksi suurin järvi Päijänne tarjoaa huikaisevan kauniita maisemia ja upeita virkistysmahdollisuuksia. Geologisesti arvokkaita harjuja ovat mm. Kelvenne ja Pulkkilanharju Päijänteen kansallispuistossa. Tiesitkö, että pääkaupunkiseudun juomavesi on lähtöisin eteläiseltä Päijänteeltä?

Päijänne ja Päijänteen kansallispuisto

Suosikkimme veden äärellä

Vesijärven satama Lahdessa

Vääksyn kanavanseutu

Heinolan satama ja kylpylän uimaranta

Messilä Hollolassa

Padasjoen satama

Sysmän Suopelto

Tainionvirta Hartolassa

Satamapalvelut veneilijöille

Eteläinen Järvi-Suomi tarjoaa paljon koettavaa veneilijälle Lahden Vesijärven satamista Vääksyn, Kalkkisten ja Kimolan kanaviin sekä Päijänteen suojaisiin retkisatamiin, joihin ankkuroitua vaikka yöksi. Lähde vesille omalla tai vuokraveneellä!

Välillä on syytä tankata ja tyhjentää septi. Kaikki Lahden seudun vierasvenesatamat ja niiden palvelut löydät täältä.

Satamapalvelut veneilijöille

Koe kolme erilaista kanavaa

Kanavien seudut ovat mukavia käyntikohteita myös maata pitkin matkaaville. Mikä on suosikkisi? Yli 150-vuotias Vääksyn kanava ja sitä ympäröivä tunnelmallinen Vanha Vääksy, Euroopan pisin makeanveden sulku Kalkkisten kanavalla vai Kimolan kanava, jossa sulutuskorkeus on huikeat 12 metriä? Kanavat ovat avoinna veneilijöille toukokuusta lokakuun loppuun.

Tutustu kanaviin

Vuokraa välineet ja lähde vesille

Päiväretkelle Enonsaareen

Vesijärvellä sijaiseva Enonsaari on loistava picnic- ja retkeilykohde. Saarelta löytyy useita mukavuuksia, kuten grillipaikka, laavu, venepaikkoja ja matala uimaranta. Kesäaikaan saarella palvelee viehättävä Café Siesta 1920-luvun huvilassa. Enonsaareen luonnonsuojelualueeseen voi tutustua n. 2 kilometriä pitkällä luontopolulla. Saarelle pääset omalla veneellä tai meloen.

Tutustu Enonsaareen

TOP 7 Salpausselkä Geopark -kohteet vesillä liikkujalle

 • 1
  Päijänteen kansallispuistossa on lukuisia retkisatamia mm. Kelventeellä, joka on Suomen suurimpia ja komeimpia harjusaaria ja yksi Salpausselkä Geoparkin merkittävimmistä kohteista. Kelventeellä veneilijää odottavat ihanat hiekkarannat ja suojaisina luonnonsatamina toimivat syvät suppalahdet.
 • 2
  Vesijärven eteläpäässä voi nauttia Lahden satamien laajoista palveluista ja käydä kävelyllä Salpausselän legendaarisissa maastoissa.
 • 3
  Hollolan kirkonkylän rannasta pääsee kylän ainutlaatuiseen kulttuuriympäristöön sekä luontopolkua pitkin Kapatuosian linnavuorelle.
 • 4
  Vääksyssä voi jaloitella kanavanseudun ihastuttavassa kulttuurimiljöössä.
 • 5
  Padasjoen Laivarannasta voi kiivetä ihailemaan Päijänteen maisemia Kullasvuoren ulkoilualueen maisematornista.
 • 6
  Heinolan satama on aivan kaikkien keskustan palveluiden tuntumassa, kansallisen kaupunkipuiston kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä
 • 7
  Sysmässä voi poiketa vuoden 2021 & 2022 vierasvenesatamassa Ilola Innissä tai käydä Päijätsalon retkisatamasta käsin patikoimassa kallioisen saaren huipulla seisovalle näkötornille.

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Lue lisää

Vesille