Järvi-Suomi alkaa täältä

Oletko huomannut, että etelästä päin katsoen Lahti on ensimmäinen oikea järvenrantakaupunki ja Vesijärvi Järvi-Suomen eteläisin vesistö? Vesijärveltä avautuu Vääksyn kanavan kautta järvimatkailijan taivas: juotavan puhdas Päijänne, uusi Kimolan kanava sekä satamat kesäravintoloineen ja nähtävyyksineen.

Meillä voit kastaa varpaasi aitoon Järvi-Suomen veteen!

Järvi-Suomen jalokivi – Juotavan hyvä Päijänne

Päijänne on Suomen toiseksi suurin järvi ja merkittävin puhtaan veden lähde, jonka Asikkalanselältä otetaan juomavesi yli miljoonalle suomalaiselle. Katso, millaisia aktiviteetteja Päijänteen rannoilta löytyy.

Lue lisää

Koe kolme erilaista kanavaa

Kesällä 2020 avattu Kimolan kanava, Vääksy ja sitä ympäröivät tunnelmalliset Vanhan Vääksyn nähtävyydet, ravintolat ja putiikit sekä Kalkkinen viini- ja puutarhatiloineen houkuttelevat risteilemään ja viihtymään.

Lue lisää

Risteile, suppaile, kalasta! Ota Järvi-Suomi haltuun.

Päijänne-Risteilyt Hilden järviristeily Päijänne lake cruise

Risteilyt

Miltä kuulostaisi kesäpäivän lounasristeily, Kimolan kanava -risteily tai retki Kelventeen harjusaarelle?

Sun'Sup Finland SUP-lautailu SUP board

Melonta ja SUP-lautailu

Vuokraa kanootti tai SUP-lauta ja suuntaa esimerkiksi Päijänteen kansallispuistoon Kelventeen harjusaarelle. Vasta-alkajille sopii hyvin opastettu melontaretki tai SUP-alkeiskurssi, jolla pääset jyvälle tekniikasta.

Jounin kalakeikka Jouni Niiranen Lahti Vesijärvi

Kalastus

Päijänteen ja Vesijärven puhtaat vedet tarjoavat mahtavia ottipaikkoja kalamiehille. Jos kaipaat neuvoja kalastuksen saloihin, kokeile kalaretkeä ammattilaisen opastuksella.

Padasjoen Laivaranta Kiuasniemi Marina Päijänne Padasjoki Harbour

Satamapalvelut veneilijälle

Täältä löydät yhteystiedot Lahden seudun palvelusatamiin.

Lahden satama

Täällä tapaat meidät lahtelaiset – varsinkin kesällä. Satama on täynnä ravintoloita ja kahviloita, joista moni on avoinna ympäri vuoden.

Lue lisää

Suositut retkikohteet veden äärellä

Kullasvuori maisematorni Päijänteen kansallispuisto Padasjoki Päijänne National Park

Padasjoen Laivaranta

Laivarannassa herkuttelet Kiuasniemi Marina -kesäravintolassa ja vuokraat vaikkapa SUP-laudan tai venetaksin. Laivarannasta pääset risteilylle Päijänteen kansallispuistoon Kelventeen laguunihiekkarannoille. Sieltä pääset kiipeämään myös Kullasvuoren näkötorniin, josta nappaat ne ”most instagrammable” -maisemakuvat lomareissultasi.

Ilola Inn Sysmä rantaravintola terassi Päijänne Sysmä

Pinxinmäki ja uusi Ilola Inn Sysmän Suopellossa

Päijänteen rannalla, Sysmän Suopellossa, sijaitsee melkein vieri vieressä kaksi helmeä – taidenäyttelyistään tunnettu kesäravintola Pinxinmäki sekä luksushotelli ja uusi rantaravintola Ilola Inn. Molemmat sijaitsevat kätevästi kävelymatkan päässä New Port Sysmä -satamasta.

Kimolan kanava Kimola canal

Heinolan satamasta Kimolan kanavalle

Herkuttele ja nautiskele Kymenvirran maisemista RantaCasinolla. Ruuan päälle on kiva lähteä kävelylle poppelipuiden alle viereiseen Rantapuistoon. M/S Pyhäjärven kannella pääset risteilemään vaikkapa Vuolenkosken kesätorille, maistelemaan tilaviinejä Kalkkisten Viini-Pihamaalle tai vasta-avatulle Kimolan kanavalle.

Enonsaari Lahti uimaranta

Piknikille Enonsaareen

Enonsaari on suosittu retkikohde ja kesäravintola Vesijärvellä Lahden ja Camping Messilän edustalla. Saarelle pääsee kesällä m/s Kymppi -laivalla sekä Lahden Vesijärven satamasta että Messilästä. Saarella risteilee koko perheelle sopivia luontopolkuja ja mukaan kannattaa napata myös uimakamppeet!

Kelvenne Kelventeen harjusaari Päijänteen kansallispuisto Päijänne national park ridge islan

Kelvenne – jääkauden ihme

Salpausselkä Geoparkin ja Päijänteen kansallispuiston ehdoton helmi on lähes 8 kilometriä pitkä Kelventeen harjusaari. Sen laguunimaiset hiekkarannat houkuttelevat pulahtamaan kirkkaaseen Päijänteeseen. Saaren päästä päähän kulkee luontopolku, jonka varrelta löytyy useita nuotio- ja leiriytymispaikkoja. Saarelle pääset joko risteilylaivalla Padasjoen Laivarannasta tai venetaksilla Padasjoelta tai Lehmonkärki Resortista.

Lietsaari Päijänteen kansallispuisto Päijänne National Park

Lietsaari – paratiisisaari Päijänteessä

Lietsaari on pieni mutta sitäkin erikoisempi saari Päijänteen kansallispuistossa, Kelventeen vierellä. Saaren erikoisuus on kapea, hienojen hiekkarantojen reunustama kapea niemi. Niemenkären hiekkasärkällä kun uittaa varpaitaan niin tuntee olevansa keskellä jotain taianomaista. Saarelle pääset venetaksilla esimerkiksi Padasjoen Laivarannasta tai Lehmonkärki Resortista.