Järvi-Suomi alkaa Lahden seudulta

Vesijärveltä avautuu Vääksyn kanavan kautta järvimatkailijan taivas: juotavan puhdas Etelä-Päijänne, uusi Kimolan kanava sekä muut satamat kesäravintoloineen ja nähtävyyksineen. Vuoden Vierasvenesatama 2021 Ilola Inn löytyy Päijänteen rannalta Sysmästä.

Nauti maisemista rannalta käsin tai lähde vesille!

 

Suosikkimme veden äärellä

Vesijärven satama Lahdessa

Vääksyn kanavanseutu

Heinolan satama ja kylpylän uimaranta

Messilä Hollolassa

Padasjoen satama

Vuoden vierasvenesatama Ilola Inn Sysmässä

Tainionvirta Hartolassa

Uutuus! Kimolan kanava

Risteile, suppaile, kalasta! Ota Järvi-Suomi haltuun.

Päijänne-Risteilyt Hilden järviristeily Päijänne lake cruise

Risteilyt

Miltä kuulostaisi kesäpäivän lounasristeily, Kimolan kanava -risteily tai retki Kelventeen harjusaarelle?

Sun'Sup Finland SUP-lautailu SUP board

Melonta ja SUP-lautailu

Vuokraa kanootti tai SUP-lauta ja suuntaa esimerkiksi Päijänteen kansallispuistoon Kelventeen harjusaarelle. Vasta-alkajille sopii hyvin opastettu melontaretki tai SUP-alkeiskurssi, jolla pääset jyvälle tekniikasta.

Jounin kalakeikka Jouni Niiranen Lahti Vesijärvi

Kalastus

Päijänteen ja Vesijärven puhtaat vedet tarjoavat mahtavia ottipaikkoja kalamiehille. Jos kaipaat neuvoja kalastuksen saloihin, kokeile kalaretkeä ammattilaisen opastuksella.

Messilä Camping beach

Parhaat uimarannat

Järvi-Suomessa uimaranta on aina lähellä! Luonnonvesien lisäksi kannattaa pulahtaa ainakin kerran kesässä Lahden maauimalassa, hyppyrimäkien juurella.

Päijänne oikealla, Päijänne vasemmalla

Kahdeksan kilometriä pitkä Pulkkilanharju on täydellinen pysähdyspaikka jos olet tietä pitkin liikkeellä. Harjulla kulkee myös noin kahden kilometrin mittainen luontopolku.

Padasjoen, Asikkalan ja Sysmän alueilla sijaitsevaan Päijänteen kansallispuistoon kuuluu noin viisikymmentä rakentamatonta saarta. Alueen kunnissa on vierasvenesatamat palveluineen, ja kesäaikaan Kelventeen saareen pääsee reittiliikenteen kyydissä.

 

Lue lisää Päijänteestä

Koe 3 erilaista kanavaa

Kanavat avataan vesiliikenteelle 7.5. mutta kanavien seudut ovat mukavia käyntikohteita myös maata pitkin matkaaville. Mikä on suosikkisi? Kesällä 2020 avattu Kimolan kanava, Vääksyn kanava ja sitä ympäröivä tunnelmallinen Vanha Vääksy vai piskuinen Kalkkisten kanava?

Katso lisää kanavista

Satamapalvelut veneilijöille

Eteläinen Järvi-Suomi tarjoaa paljon koettavaa veneilijälle aina vasta avatusta Kimolan kanavasta suojaisiin retkisatamiin, joihin ankkuroitua vaikka yöksi. Välillä tarvitaan myös palveluita tankkauksesta tyhjennykseen. Katso satamakohtaiset palvelut täältä.

Satamapalvelut veneilijöille

Salpausselkä Geopark

Salpausselkä Geopark on ainutlaatuinen geologinen kokonaisuus. Alueen sadat järvet, pienistä suppalammista Suomen toiseksi suurimpaan järveen, Päijänteeseen, tarjoavat huikaisevan kauniita maisemia ja upeita virkistysmahdollisuuksia. Kansainvälisesti arvokkaita harjuja ovat mm. Kelvenne ja Pulkkilanharju Päijänteen kansallispuistossa.

Geopark-kohteet veden äärellä

Vuokraa vene

Vuokraa vene tai lähde liikkeelle venetaksilla ja koe alueen kauniit maisemat järveltä päin katsottuna.

Uutuutena Skipperi- venevuokrauspalvelu, jonka kautta voit vuokrata suoraan veneen omistajalta lyhyelle tai pidemmällekin veneretkelle. Tutustu vuokrattavissa oleviin veneisiin Skipperi- palvelun kautta.

 

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Lue lisää