Järvi-Suomi alkaa Lahden seudulta

Täältä löydät ideoita veden äärelle Lahden seudulla, missä voit nauttia maisemista rannalta käsin tai lähteä vesille. Vesijärveltä avautuu Vääksyn kanavan kautta järvimatkailijan taivas: juotavan puhdas Päijänne, kolme kanavaa sekä vierasvenesatamat. Sysmän Ilola Inn valittiin jo toista kertaa peräkkäin sisävesien Vuoden vierasvenesatamaksi!

Risteile, suppaile ja kalasta! Ota Järvi-Suomi haltuun.

Matkustajat laivan kannella Päijänne-Risteilyt Hilden

Risteilyt

Miltä kuulostaisi kesäpäivän lounasristeily, Kimolan kanava -risteily tai retki Kelventeen harjusaarelle?

Suppausta Pikku-Vesijärvellä Sup boarding

Melonta ja SUP-lautailu

Vuokraa kanootti tai SUP-lauta ja suuntaa esimerkiksi Päijänteen kansallispuistoon Kelventeen harjusaarelle. Vasta-alkajille sopii hyvin opastettu melontaretki tai SUP-alkeiskurssi, jolla pääset jyvälle tekniikasta.

Pieni uimari Juotavan hyvä Päijänne Asikkala

Parhaat uimarannat

Järvi-Suomessa uimaranta on aina lähellä! Luonnonvesien lisäksi kannattaa pulahtaa ainakin kerran kesässä Lahden maauimalassa, hyppyrimäkien juurella.

Kalastus Fishing kalastaja

Kalastus

Päijänne, Vesijärvi ja muut Lahden seudun järvet ja joet tarjoavat mahtavia ottipaikkoja vapaa-ajan kalastajille.

Veneilijät rantautuvat Kelventeelle

Osta venekyyti Bout-palvelusta

Kokeile Boutia, kun haluat päästä nauttimaan vesillä olosta, mutta et omista omaa venettä tai ehkä veneilykokemustakaan. Bout-sovelluksen kautta voi tilata venekyytejä eri nouto- ja jättöpisteiden väliltä Vesijärvellä, Päijänteellä ja Ruotsalaisella. Alustalta voi etsiä myös elämyksiä, kuten kalastusreissuja.

Skipperi vene

Vuokraa vene Skipperi-palvelun kautta

Skipperi venevuokrauspalvelun kautta voit vuokrata veneen suoraan omistajalta lyhyelle tai pidemmällekin veneretkelle. Tarjolla on Lahdessa ja Vääksyssä myös kuukausimaksullinen Skipperi Fleet -venepalvelu, jonka kautta saat varattua Skipperi-kaupunkiveneitä veneretkille rajattomasti. Tutustu vuokrattavissa oleviin veneisiin Skipperi-palvelun kautta.

Veneet järvellä

Vuokraveneitä ja venetakseja

Vuokraa vene tai liiku venetaksilla ja koe alueen kauniit maisemat järveltä päin ja palvelevissa satamissa.

Ravintola Nosturin maisemasauna

Leppoisiin löylyihin

Nauti kauniista maisemista ja leppoisista löylyistä. Alueelta löytyy monia erilaisia saunoja maisemasaunoista sammalsaunoihin.

Suosikkimme veden äärellä

Vesijärven satama Lahdessa

Vääksyn kanavanseutu

Heinolan satama ja kylpylän uimaranta

Messilä Hollolassa

Padasjoen satama

Vuoden vierasvenesatama Ilola Inn Sysmässä

Tainionvirta Hartolassa

Päijänne oikealla, Päijänne vasemmalla

Kahdeksan kilometriä pitkä Pulkkilanharju on täydellinen Päijänteen ihastelupaikka jos olet tietä pitkin liikkeellä.

Suomen toiseksi suurin järvi Päijänne tarjoaa huikaisevan kauniita maisemia ja upeita virkistysmahdollisuuksia. Geologisesti arvokkaita harjuja ovat mm. Kelvenne ja Pulkkilanharju Päijänteen kansallispuistossa. Tiesitkö, että pääkaupunkiseudun juomavesi on lähtöisin eteläiseltä Päijänteeltä?

Päijänne ja Päijänteen kansallispuisto

TOP 7 Salpausselkä Geopark -kohteet vesillä liikkujalle

 • 1
  Päijänteen kansallispuistossa on lukuisia retkisatamia mm. Kelventeellä, joka on Suomen suurimpia ja komeimpia harjusaaria ja yksi Salpausselkä Geoparkin merkittävimmistä kohteista. Kelventeellä veneilijää odottavat ihanat hiekkarannat ja suojaisina luonnonsatamina toimivat syvät suppalahdet.
 • 2
  Vesijärven eteläpäässä voi nauttia Lahden satamien laajoista palveluista ja käydä kävelyllä Salpausselän legendaarisissa maastoissa.
 • 3
  Hollolan kirkonkylän rannasta pääsee kylän ainutlaatuiseen kulttuuriympäristöön sekä luontopolkua pitkin Kapatuosian linnavuorelle.
 • 4
  Vääksyssä voi jaloitella kanavanseudun ihastuttavassa kulttuurimiljöössä.
 • 5
  Padasjoen Laivarannasta voi kiivetä ihailemaan Päijänteen maisemia Kullasvuoren ulkoilualueen maisematornista.
 • 6
  Heinolan satama on aivan kaikkien keskustan palveluiden tuntumassa, kansallisen kaupunkipuiston kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä
 • 7
  Sysmässä voi poiketa vuoden vierasvenesatamassa Ilola Innissä tai käydä Päijätsalon retkisatamasta käsin patikoimassa kallioisen saaren huipulla seisovalle näkötornille.

Satamapalvelut veneilijöille

Eteläinen Järvi-Suomi tarjoaa paljon koettavaa veneilijälle Lahden Vesijärven satamista Vääksyn, Kalkkisten ja Kimolan kanaviin sekä Päijänteen suojaisiin retkisatamiin, joihin ankkuroitua vaikka yöksi. Lähde vesille omalla tai vuokraveneellä!

Välillä on syytä tankata ja tyhjentää septi. Katso satamat kartalla. Kaikki Lahden seudun vierasvenesatamat ja niiden palvelut löydät täältä.

Satamapalvelut veneilijöille

Veneilijän makureitit

Veneilijän makureitti Lahdesta Sysmään

Kolmen kanavan makureitti veneilijälle

Päiväretkelle Enonsaareen

Vesijärvellä sijaiseva Enonsaari on loistava picnic- ja retkeilykohde. Hyppää Lahti Linesin m/s Kymppi -laivan kyytiin joko Lahden matkustajasatamasta tai Camping Messilän rannasta.

Saarelta löytyy useita mukavuuksia, kuten grillipaikkoja, laavuja, venepaikkoja ja matala uimaranta. Kesäaikaan saarella palvelee kahvila/ravintola 1920-luvun huvilassa. Enonsaareen voi myös tutustua 1,8 kilometriä pitkällä luontopolulla.

Laivaliikenne Enonsaareen

Veneilijän makureittien varrelle on poimittu parhaat terassit ja ruokapaikat vesistöjen rannoilta. Matkan varrella on myös ostospaikkoja.

Kaikkiin kohteisiin pääsee myös autolla tai pyörällä.

Tervetuloa makumatkalle – kaikki makureitit

Vesille Online Shopin kautta

Olemme koonneet sivuillemme verkosta ostettavia elämyksiä ja palveluilta. Lähde vaikka suppailemaan Vesijärvelle tai osta liput risteilylle Lahdesta kahden kanavan kautta Heinolaan. Voit myös varata paikan melontaretkeltä tai varata vesitaksin Päijänteen kansallispuistoon. Tarjolla myös paljon muuta kesätekemistä pyörävuokrauksesta seikkailulippuihin.

Osta verkossa

Koe kolme erilaista kanavaa

Seudun kolme kanavaa ovat avoinna vesiliikenteelle. Kanavien seudut ovat mukavia käyntikohteita myös maata pitkin matkaaville. Mikä on suosikkisi? Yli 150-vuotias Vääksyn kanava ja sitä ympäröivä tunnelmallinen Vanha Vääksy, Kalkkisten kanava vai Päijät-Hämeen uusin kanava, Kimolan kanava?

Tutustu kanaviin

100 syytä banneri

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Lue lisää