Koe kolme uniikkia kanavaa

Kesällä 2020 avattu Kimolan kanava, 150-vuotias Vääksyn kanava ja sitä ympäröivät Vanhan Vääksyn nähtävyydet, ravintolat ja putiikit sekä Kalkkinen viini- ja puutarhatiloineen kutsuvat käymään ja viihtymään.

Kimolan kanava

Kimolan huima, 5,5 kilometriä pitkä kanava ja sen 12 metriä korkea sulku sekä ainutlaatuinen kanavatunneli ovat takuulla kokemisen arvoiset. Kimolan kanavalle pääset myös risteilylle esimerksi m/s Pyhäjärvi-laivalla Heinolasta.

Lue lisää

Vuolenkosken kylä vain kivenheiton päässä Kimolasta

Vuolenkosken kylä Kymijoen kosken varrella tarjoaa kivoja kahviloita ja pieniä putiikkeja. Vuolenkosken kesätorilla nautiskelet lähiruuasta ja paikallistunnelmasta aina kesälauantaisin. Vieraile uudella Rantamestalla, nappaa mukaan lähiruokaeväät Kilkkilän Farmilta ja tuliaiset Peurankellosta.

Vuolenkoski sijaitsee mukavasti matkan varrella, olit sitten liikkeellä autolla tai veneellä. Autolla Vuolenkoskelle hurauttaa Vierumäeltä kymmenessä minuutissa ja siitä Kimolan kanavalle reilussa viidessä minuutissa. Veneellä Vuolenkoski on kiva taukopaikka Heinolan ja kanavan välillä.

Lue lisää

Vääksyn kanava on Suomen vilkkain kanava

Vääksyn kanava on yhdistänyt Vesijärven ja Päijänteen jo yli 150-vuotta. 1 315 m pitkä kanava on Suomen vilkkain veneilykanava ja erityisesti kauniina kesäpäivinä kanavalla riittää sulutuksia seurattavaksi.

Kanavan idyllinen ympäristö kahviloineen, ravintoloineen, putiikkeineen ja käsityöläispajoineen tarjoaa kiinnostavaa tekemistä ja tutustuttavaa koko perheelle.

 

Vääksyn kanavanseutu

Vääksyn kanavanseudulla voit viettää päivän

Vanha Vääksy Asikkala

Vanha Vääksy

Vääksyn kanavaa ympäröivä kylä tarjoaa tekemistä koko päiväksi. Seuraa kanavalla sulutusta, kävele Vääksynjoen puolelle ja levähdä Wine&Cafe Jokirannan tapaslaudan äärellä. Piipahda Päijännetalossa ja suuntaa sitten shoppailemaan Vääksyntien varrelle. Lounasnälkää helpottavat Kanavan Kunkku ja Majakkapaviljonki. Lapsille riittää puuhaa Enskalan onkipaikalla ja uudessa elämyspuistossa.

Winecafe Jokiranta Vääksyn kanava Asikkala Vääksy canal

Vääksyn kanavan alueen herkkukierros

Luvassa on jäätelöä, ranskalaisia herkkuja, vohveleita, vilja- ja kauratuotteita sekä paikallisesti tuotettuja oluita! Herkuttele artesaanijäätelöllä Kanavan Helmessä. Nappaa mukaan ranskalaisia herkkuja Rankalaiselta kyläkaupalta ja lisäaineettomia suomalaisia viljatuotteita Vääksyn Myllyltä. Maistele Wine&Cafe Jokirannan Tapas-lautaa suomalaisella twistillä ja viimeistele herkkukierros Kanavan Panimolla käsityöläisoluilla.

Zoom Design Vääksy sisustusliike lifestyle hopping

Ostoksia ja löytöjä!

Shoppailija, ota suunta Vääksyn vanhaan keskustaan. Vääksyntien ja Asikkalantien varsilta löytyy aarteita muodin ja sisustuksen maailmasta. Legendaarinen Lauran kauppa hämmästyttää valikoimillaan, Ranskalainen kyläkauppa tarjoaa niin muotia, sisustusta kuin herkkuja, Kardis on ihana naistenvaateliike, josta löytyy myös plus-kokoja ja Zoom Design taas tarjoaa maailmalla tunnettuja merkkejä Lexingtonista Balmuiriin.

Asikkala Vääksyn kanava Vääksy canal

Kulttuuria ja nähtävyyksiä kanavan varrella

Kesä on Vääksyn kanavalla vilkasta aikaa myös kulttuurin saralla. Vääksyn Taidevintti ja Danielson-Kalmarin huvila täyttyvät kesätaidenäyttelyistä. Päijännetalolla pääsee tutustumaan kalastuskulttuuriin ja hakemaan luontovinkit Salpausselkä Geopark -infosta. Vesimyllymuseolla pääsee tutustumaan entisajan elämään.

Joko kävit Viini-Pihamaalla Kalkkisissa?

Kalkkisten kylän helmi on lähiruokatoristaan ja tilaviineistään tunnettu Pihamaan tila. Veneilijän kannattaa kiinnittyä Kalkkisten venesatamaan, kanavalta vähän matkaa kohti Heinolaa. Satamasta nousee mäki ylös Kalkkisten kylään, jossa Pihamaakin sijaitsee.

Lue lisää

Kalkkisten kanava yhdistää Päijänteen ja Ruotsalaisen

Kalkkisten kanava on Asikkalassa sijaitseva Päijänteen ja Kymijoen alkuosan yhdistävä kanava. Kanavaa pitkin pääsee Ruotsalaiselle ja Heinolaan. Kalkkisten kanavalle pääsee esimerkiksi Päijänne-Risteilyt Hildenin Lahti-Heinola-Lahti -reittilaivalla.

Lue lisää

Heinolan satama – pysähdyspaikka matkan varrella

Pysähdy Heinolan kauniiseen satamaan ja lähde tutustumaan kävelyetäisyydellä oleviin puistoalueisiin, Heinolan museoihin, moniin kahviloihin tai pulahda uimaan sataman vieressä olevalla Kylpylän uimarannalla. Muista myös Heinolan kesäteatterin näytökset, jotka esitetään ihan sataman kupeessa.

Koettavaa Heinolassa