Koe kolme uniikkia kanavaa

Kesällä 2020 avattu Kimolan kanava, Vääksy ja sitä ympäröivät tunnelmalliset Vanhan Vääksyn nähtävyydet, ravintolat ja putiikit sekä Kalkkinen viini- ja puutarhatiloineen houkuttelevat risteilemään ja viihtymään.

Kimolan kanava on avattu

Kimolan huima, 5,5 kilometriä pitkä kanava ja sen 12 metriä korkea sulku sekä ainutlaatuinen kanavatunneli ovat takuulla kokemisen arvoiset. Kimolan kanavalle pääset esimerksi m/s Pyhäjärvi-laivalla Heinolasta.

Lue lisää

Vuolenkosken kylä vain kivenheiton päässä Kimolasta

Vuolenkosken suloinen kylä Kymijoen kosken varrella tarjoaa kivoja kahviloita ja pieniä putiikkeja. Vuolenkosken kesätorilla nautiskelet lähiruuasta ja paikallistunnelmasta aina kesälauantaisin. Vieraile uudella Rantamestalla, nappaa mukaan lähiruokaeväät Kilkkilän Farmilta ja tuliaiset Peurankellosta.

Vuolenkoski sijaitsee mukavasti matkan varrella, olit sitten liikkeellä autolla tai veneellä. Autolla Vuolenkoskelle hurauttaa Vierumäeltä kymmenessä minuutissa ja siitä Kimolan kanavalle reilussa viidessä minuutissa. Veneellä Vuolenkoski on kiva taukopaikka Heinolan ja kanavan välillä.

Lue lisää

Vääksyn kanavalla hurahtaa koko päivä

Vanha Vääksy Asikkala

Vanha Vääksy

Vääksyn kanavaa ympäröivä kylä tarjoaa tekemistä koko päiväksi. Seuraa kanavan sulutusta, kävele Vääksynjoen puolelle ja levähdä Winecafe Jokirannan tapaslautasen äärellä. Piipahda Päijännetalossa ja suuntaa sitten shoppailemaan Vääksyntien varrelle. Lounasnälkää helpottavat Kanavan Kunkku ja Majakkapaviljonki. Lapsille riittää puuhaa Enskalassa, uudessa elämyspuistossa ja Norrlinin puistossa.

Winecafe Jokiranta Vääksyn kanava Asikkala Vääksy canal

Vääksyn kanavan herkkukierros

Luvassa on jäätelöä, ranskalaisia herkkuja, vohveleita, vilja- ja kauratuotteita sekä paikallisesti tuotettuja oluita! Herkuttele artesaanijäätelöllä Kanavan Helmessä. Nappaa mukaan ranskalaisia herkkuja Rankalaiselta kyläkaupalta ja lisäaineettomia suomalaisia viljatuotteita Vääksyn Myllyltä. Maistele Wine&Cafe Jokirannan Tapas-lautaa suomalaisella twistillä ja viimeistele herkkukierros Kanavan Panimolla käsityöläisoluilla.

Zoom Design Vääksy sisustusliike lifestyle hopping

Shop till you drop!

Shoppailija, ota suunta Vääksyn vanhaan keskustaan. Vääksyntien ja Asikkalantien varsilta löytyy aarteita muodin ja sisustuksen maailmasta. Legendaarinen Lauran kauppa hämmästyttää valikoimillaan, Ranskalainen kyläkauppa tarjoaa niin muotia, sisustusta kuin herkkuja, Kardis on ihana naistenvaateliike, josta löytyy myös plus-kokoja ja Zoom Design taas tarjoaa maailmalla tunnettuja merkkejä Lexingtonista Balmuiriin.

Asikkala Vääksyn kanava Vääksy canal

Kulttuuria ja nähtävyyksiä kanavan varrella

Kesä on Vääksyn kanavalla vilkasta aikaa myös kulttuurin saralla. Vääksyn Taidevintti ja Danielson-Kalmarin huvila täyttyvät kesätaidenäyttelyistä. Päijännetalolla pääsee tutustumaan kalastuskulttuuriin ja hakemaan luontovinkit Salpausselkä Geopark -infosta. Vesimyllymuseolla pääsee tutustumaan entisajan elämään.

Päiväretki-vinkki: Laivalla Lahdesta Vääksyyn ja iltapäivällä takaisin

Päijänne-Risteilyt Hildenin Lahti-Heinola-Lahti -reitillä kulkevat laivat pysähtyvät myös Vääksyn kanavalla. Laiva lähtee Lahdesta aamulla ja pysähtyy Vääksyssä 1,5 tunnin kuluttua. Paluulaivan kyytiin pääsee jälleen iltapäivällä. Aikaa Vääksyyn tutustumiseen jää noin 6,5 tuntia.
Katso reitin tarkempi aikataulu Hildenin sivuilta.

Vääksystä pääsee kätevästi takaisin Lahteen myös paikallisbussilla jos viihdyt Vääksyssä pidempään.

Kalkkisten kanava yhdistää Päijänteen ja Ruotsalaisen

Kalkkisten kanava on Asikkalassa sijaitseva Päijänteen ja Kymijoen alkuosan yhdistävä kanava. Kanavaa pitkin pääsee Ruotsalaiselle ja Heinolaan. Kalkkisten kanavalle pääsee esimerkiksi Päijänne-Risteilyt Hildenin Lahti-Heinola-Lahti -reittilaivalla.

Lue lisää

Joko kävit Viini-Pihamaalla Kalkkisissa?

Kalkkisten kylän helmi on lähiruokatoristaan ja tilaviineistään tunnettu Pihamaan tila. Veneilijän kannattaa kiinnittyä Kalkkisten venesatamaan, kanavalta vähän matkaa kohti Heinolaa. Satamasta nousee mäki ylös Kalkkisten kylään, jossa Pihamaakin sijaitsee.

Lue lisää