Herkullisia hetkiä Vääksyssä

Suuntaa auton nokka kohti Vääksyä ja sen viehättäviä kohteita.  Nauti paikallisista herkuista kahviloissa ja tee kävelyretki Vääksyn kanavanseudulle Päijänteen ja Vesijärven maisemiin.  Kotiin viemiset voi poimia eri paikoista: Vintage Rusty Cafen, Ranskalaisen kyläkaupan ja Viipurilaisen Kotileipomon valikoimat ovat omanlaisiaan ja lisää ostospaikkoja löytyy lisävinkeistä.

Huomioithan, että Päijät-Hämeessä 12.1.2022 alkaen ravintolat ja kahvilat saavat olla avoinna tietyin rajoituksin. Varmista aukiolo ja ajat suoraan kohteesta. Tervetuloa!

5 kohdetta
Pituus: 5 km
Kesto: noin 2-3 tuntia
Ajoajat: 5 min./siirtymä
Lähtö: Vintage Rusty Cafe
Päätepiste: Viipurilainen Kotileipomo

#1 Vintage Rusty Cafe

Vintage Rusty Cafen löydät 24-tien varrelta, keskeltä rouheaa pienteollisuusaluetta. Tarjolla arkisin keittolounas sekä kotoisia pikkusuolaisia ja makeita herkkuja tuoreen kahvin kera. Puodin puolelta saatat löytää vintage-henkisiä tuliaisia kodin sisustukseen.

Avoinna: ke-pe 9-17, la 9-15, su 10-15, ma-ti suljettu.
Vehkoontie 1, Vääksy

Tutustu

#2 Ranskalainen kyläkauppa

Ranskalainen Kyläkauppa on tuulahdus Ranskasta. Herkkupuodista löydät ranskalaisia herkkuja, kuten pateita, hilloja sekä perinteisiä limonadeja. Kyläkaupan outlet-puodissa laaja valikoima ranskalaisia vaatteita sekä sisustus- ja lahjatavaroita.

Kahvilassa tarjolla suolaisten ja makeiden kahviherkkujen lisäksi myös fonduet, raclettet, apero-lautaset ja salaatit. Tee makumatka Ranskaan >>

Avoinna: ma-la 10-18, su 11-17.
Vesijärventie 1, Vääksy

Tutustu

#3 Lounas Ravintola Jalmarissa

Herkkusuuna Vääksyssä tunnetun Jalmarin legenda elää ja on antanut tarinan ravintolalle. Laadukkaat raaka-aineet ja legendaariset reseptit takaavat maistuvan ruokakokemuksen ja samalla voi miettiä onko Jalmarin legenda totta vai tarua? Lue lisää Jalmarista ravintolan nettisivuilta.

Avoinna: ma-pe 10-17 (keittiö 10.30-16), la 11-17 (keittiö 11-16), su suljettu
Anianpellontie 17, Vääksy

Tutustu

Lähituotemyymälä Päijännetalossa

Päijännetalon lähituotemyymälässä on tarjolla monipuolinen valikoima matkamuistoja, kirjallisuutta sekä alueen pientuottajien valmistamia tuotteita ja käsitöitä. Myös käsityöläisoluita käymisteitse valmistava pienpanimo – Kanavan Panimo – toimii Päijännetalossa Vanhassa Vääksyssä. Lähituotemyymälässä on myynnissä myös Kanavan Panimon palkittuja oluita.Päijännetalon kävijöitä palvellaan vuonna 1927 rakennetun vanhan osuusmeijerin tiloissa.

Avoinna:
Lähituotemyymälä on avoinna syyskuusta huhtikuulle ti-la klo 11-17, su-ma suljettu. Poikkeusajoista tiedotetaan erikseen.

Meijeritie 1, Vääksy
p. 044 7780 680, matkailuinfo@asikkala.fi

Tutustu Kanavan Panimon tarinaan

#4 Metsälinnan kahvila

Yli 100-vuotiaassa hirsirakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen kahvila. Herkulliset pikkusuolaiset ja makeat tunnelmallisessa miljöössä antaa mukavan levähdyshetken päivään.

Avoinna: ke-pe klo 11-18, la 10-16, su-ti suljettu.
Sirkkusentie 5, Vääksy

Tutustu

#5 Viipurilainen Kotileipomo

Lähiruoka-ainekset, juureen leipominen, innovatiivisuus ja käsityöläisyys, kaikki nämä sanat yhdistyvät Viipurilaisessa Kotileipomossa. Hae kotiin viemisiksi leivät, pullat tai vaikka Puhtikauraa.

Avoinna: ma-to 7-17, pe 7-18, la 9-15, su suljettu
Pasolanharjuntie 1, Vääksy

Tutustu

Lisävinkkejä

Ruoka- ja kahvipaikkoja löytyy Vääksystä useita mm. Majakkapaviljonki ja Kanavan Kotileipomo. Katso kaikki Asikkalan kahvilat ja ravintolat tästä.

Jos taas haluat lisää herkkuja ostoskassiisi, niin kävelymatkan päässä on myös Vääksyn Mylly ja Puoti.

Mikäli haluat viipyä yön yli niin varaa majapaikka esimerkiksi Hotelli Tallukasta tai Vääksyn Apteekinmajoituksesta. Katso kaikki Asikkalan majoituskohteet täältä.

Monimuotoiset tarinat alueen historiasta tähän päivään kuulet Asikkala-oppailta. Varaa opastettu kierros.