Herkullisia hetkiä Vääksyssä

Lähde Vanhaan Vääksyyn – Päijät-Hämeen vuoden 2021 kylään. Mitä kaikkea voikaan löytää Vanhan Vääksyn Ranskalaisesta Kyläkaupasta tai Lauran kaupasta. Leivontaan jauhot ja puurohiutaleet löydät Vääksyn Myllystä, valmiit leivonnaiset voit ostaa Viipurilaisen Kotileipomon myymälästä. Kahvia ja lounasta, suolaista ja makeaa – yksilöllisiä ja tunnelmallisia vaihtoehtoja on Vääksyssä useita.

5-10 kohdetta
Pituus: 5 km
Kesto: noin 4-6 tuntia
Ajoajat: 5 min./siirtymä
Lähtö: Ranskalainen Kyläkauppa
Päätepiste: Viipurilainen Kotileipomo
Suosittelemme varmistamaan aukioloajat suoraan yrityksestä.

#1 Ranskalainen kyläkauppa

Ranskalainen Kyläkauppa on tuulahdus Ranskasta. Herkkupuodista löydät ranskalaisia herkkuja, kuten pateita, hilloja sekä perinteisiä limonadeja. Kyläkaupan outlet-puodissa laaja valikoima ranskalaisia vaatteita sekä sisustus- ja lahjatavaroita.

Kahvilassa tarjolla suolaisten ja makeiden kahviherkkujen lisäksi myös fonduet, raclettet, apero-lautaset ja salaatit. Tee makumatka Ranskaan >>

Avoinna: ma-pe 10-19, la 10-20, su 11-18.
Vesijärventie 1, Vääksy

Lähde ostoksille ja herkuttelemaan

#2 Ostoksille

Lähituotemyymälä Päijännetalossa

Päijännetalon lähituotemyymälässä on tarjolla monipuolinen valikoima matkamuistoja, kirjallisuutta sekä alueen pientuottajien valmistamia tuotteita ja käsitöitä. Myös käsityöläisoluita käymisteitse valmistava pienpanimo – Kanavan Panimo – toimii Päijännetalossa Vanhassa Vääksyssä. Lähituotemyymälässä on myynnissä myös Kanavan Panimon palkittuja oluita. Päijännetalon kävijöitä palvellaan vuonna 1927 rakennetun vanhan osuusmeijerin tiloissa.

Päijännetalo on aivan Vääksyn kanava-alueen sydämessä. Tiloissa on myös matkailuinfo, Salpausselkä Geopark-infopiste, Suomen Vapaa-ajankalastusmuseo  ja vaihtuvat kesänäyttelyt. Päijännetalon läheisyydessä sijaitsee matkaparkki.

Avoinna:
syyskuu-toukokuu ti-la 11-17;  kesäkuu-elokuu ma-la 11-18, su 11-15

Meijeritie 1, Vääksy
p. 044 7780 680, matkailuinfo@asikkala.fi

Ostoksille lähituotemyymälään

#3 Lounasaikaan

#4 Vääksyn Mylly

Myllypuodista saa vanhan ajan hyvää palvelua ja voi samalla aistia myllyn elämää vuosikymmenien ajalta. Myllypuodin valikoimista löydät puhtaita, lisäaineettomia suomalaisia viljatuotteita leivontaan sekä maankuulut höyrytetyt kaurahiutaleet.

Avoinna: ma-pe 8-16
Osoite: Myllytie 3, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

#5 Kahville

Viipurilainen Kotileipomo

Lähiruoka-ainekset, juureen leipominen, innovatiivisuus ja käsityöläisyys, kaikki nämä sanat yhdistyvät Viipurilaisessa Kotileipomossa. Hae kotiin viemisiksi leivät, pullat tai vaikka Puhtikauraa.

Avoinna: ma-pe 7-18, la 9-15, su suljettu
Pasolanharjuntie 1, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Lisävinkkejä

Mikäli haluat viipyä yön yli niin varaa majapaikka esimerkiksi Hotelli Tallukasta tai Vääksyn Apteekinmajoituksesta. Katso kaikki Asikkalan majoituskohteet täältä.

Käy myös näissä kohteissa: Taidepuoti Ilolla tehty (Kalmarintie 2), Antiikkiliike Wanha Kammari (Asikkalantie 6), Papan Verhoilu ja Saunapuoti (Vesijärventie 2).

Monimuotoiset tarinat alueen historiasta tähän päivään kuulet Asikkala-oppailta. Lähde kävelykierrokselle Vääksyn kanavalle, neiti Norrlinin matkaan tai Pulkkilanharjun luontopolulle. Kesän kävelykierrokset tästä tai varaa oma opastettu kierros.