Herkullisia hetkiä Vääksyssä

Lähde Vanhaan Vääksyyn – Päijät-Hämeen vuoden 2021 kylään. Mitä kaikkea voikaan löytää Vanhan Vääksyn Ranskalaisesta Kyläkaupasta tai Lauran kaupasta. Leivontaan jauhot ja puurohiutaleet löydät Vääksyn Myllystä, valmiit leivonnaiset voit ostaa Viipurilaisen Kotileipomon myymälästä. Kahvia ja lounasta, suolaista ja makeaa – yksilöllisiä ja tunnelmallisia vaihtoehtoja on Vääksyssä useita.

5-10 kohdetta
Pituus: 5 km
Kesto: noin 4-6 tuntia
Ajoajat: 5 min./siirtymä
Lähtö: Ranskalainen Kyläkauppa
Päätepiste: Viipurilainen Kotileipomo
Aukioloajat päivitetty 23.6.2022
Suosittelemme varmistamaan aukioloajat suoraan yrityksestä.

#1 Ranskalainen kyläkauppa

Ranskalainen Kyläkauppa on tuulahdus Ranskasta. Herkkupuodista löydät ranskalaisia herkkuja, kuten pateita, hilloja sekä perinteisiä limonadeja. Kyläkaupan outlet-puodissa laaja valikoima ranskalaisia vaatteita sekä sisustus- ja lahjatavaroita.

Kahvilassa tarjolla suolaisten ja makeiden kahviherkkujen lisäksi myös fonduet, raclettet, apero-lautaset ja salaatit. Tee makumatka Ranskaan >>

Avoinna: ma-pe 10-18, la 10-20, su 11-17.
Vesijärventie 1, Vääksy

Lähde ostoksille ja herkuttelemaan

#2 Ostoksille

Zoom Design Vääksy sisustusliike lifestyle hopping

Zoom Design

Zoom Design on laadukkaiden merkkibrändien sisustus- ja lifestyletalo. Avoinna: ti-pe 11-17, la 11-15, su-ke suljettu.

Asikkalantie 2, Vääksy.

Kardis

Naisten trendikkäitä vaatteita koossa 32-60. Kotiin ihastuttavia sisustusesineitä.

Avoinna: ma-pe 11-17, la 11-14, su suljettu.
Asikkalantie 6, Vääksy.

Lauran kauppa shop

Lauran kauppa

Lauran kaupasta saat kaikkea ihanaa sisustustavaraa kauniiseen kattaukseen ja luomaan tunnelmaa kotiin. Lapsille kehittäviä ja innostavia leluja.

Avoinna kesäaikaan ma-pe klo 10-17, la 10-15, su 12-15
Vääksyntie 3, Vääksy

Lähituotemyymälä Päijännetalossa

Päijännetalon lähituotemyymälässä on tarjolla monipuolinen valikoima matkamuistoja, kirjallisuutta sekä alueen pientuottajien valmistamia tuotteita ja käsitöitä. Myös käsityöläisoluita käymisteitse valmistava pienpanimo – Kanavan Panimo – toimii Päijännetalossa Vanhassa Vääksyssä. Lähituotemyymälässä on myynnissä myös Kanavan Panimon palkittuja oluita. Päijännetalon kävijöitä palvellaan vuonna 1927 rakennetun vanhan osuusmeijerin tiloissa.

Päijännetalo on aivan Vääksyn kanava-alueen sydämessä. Tiloissa on myös matkailuinfo, Salpausselkä Geopark-infopiste, Suomen Vapaa-ajankalastusmuseo  ja vaihtuvat kesänäyttelyt. Päijännetalon läheisyydessä sijaitsee matkaparkki.

Avoinna:
kesäkuu-elokuu ma-la 11-18, su 11-15
syyskuu-toukokuu ti-la 11-17

Meijeritie 1, Vääksy
p. 044 7780 680, matkailuinfo@asikkala.fi

Ostoksille lähituotemyymälään

#3 Lounasaikaan

Ravintola Jalmar tapaslauta

Ravintola Jalmar

Herkkusuuna Vääksyssä tunnetun Jalmarin legenda elää ja on antanut tarinan ravintolalle. Laadukkaat raaka-aineet ja legendaariset reseptit takaavat maistuvan ruokakokemuksen ja samalla voi miettiä onko Jalmarin legenda totta vai tarua? Lue lisää Jalmarista ravintolan nettisivuilta.

Avoinna: ma-to 10-17 (keittiö 10.30-16), pe 10-20 (keittiö 10.30-19.30), la 11-20 (keittiö 11-20), su suljettu
Anianpellontie 17, Vääksy

Vääksyn Majakkapaviljonki Kanavalahden satama kesällä

Majakkapaviljonki

Viihtyisä näköalaravintola Vääksyn kanavalla Päijänteen rannalla. Vierasvenesatama, A-oikeudet, lounas päivittäin, pizzoja, kahvia.

Avoinna: ma-to ja 8-21, pe-la klo 8-22
Ämmäläntie 20, Vääksy.

Kanavan Kunkku

Kanavan Kunkku

Tunnelmallinen ruoka- ja ostospaikka Vääksyn kanavan tuntumassa.

Avoinna: ma-to 12-19, pe-la 12-20, su suljettu
Kanavatie 17, Vääksy.

Tapahtumahotelli Tallukka

Tallukka palvelee majoittujia, Tallukan matkaparkin asiakkaita ja ruokailijoita aamuisin; aamiaista on tarjolla päivittäin 7.30-10. Hotelli Tallukan Vesijärvi-ravintola palvelee asiakkaita tilausravintolana.

Tallukantie 1, Vääksy

#4 Vääksyn Mylly

Myllypuodista saa vanhan ajan hyvää palvelua ja voi samalla aistia myllyn elämää vuosikymmenien ajalta. Myllypuodin valikoimista löydät puhtaita, lisäaineettomia suomalaisia viljatuotteita leivontaan sekä maankuulut höyrytetyt kaurahiutaleet.

Avoinna: ma-pe 8-16
Osoite: Myllytie 3, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

#5 Kahville

Vintage Rusty Café

Vintage Rusty Cafe

Vintage Rusty Cafen löydät 24-tien varrelta, keskeltä rouheaa pienteollisuusaluetta. Tarjolla arkisin keittolounas sekä kotoisia pikkusuolaisia ja makeita herkkuja tuoreen kahvin kera. Puodin puolelta saatat löytää vintage-henkisiä tuliaisia kodin sisustukseen.

Avoinna: ma-pe 9-19, la 9-18, su 11-18
Vehkoontie 1, Vääksy

Metsälinnan kahvila café

Metsälinnan Kahvila

Yli 100-vuotiaassa hirsirakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen kahvila. Herkulliset pikkusuolaiset ja makeat tunnelmallisessa miljöössä takaavat maistuvan herkkuhetken päivään.

Avoinna ma-pe klo 11-19, la 11-18, su 12-17
Sirkkusentie 5, Vääksy.

Wine Cafe Jokiranta

Wine & Cafe Jokiranta

Wine&Cafe Jokiranta on tunnelmallinen viinikahvila Vääksyn kanavan kupeessa, Vääksynjoen varrella. Pidä tauko ja kokeile Tapas-lautasta suomalaisella twistillä. Tapas-annosten lisäksi viinikahvilan valikoimiin kuuluvat suolaiset sekä makeat konditoriatuotteet, vohvelit, salaatit sekä lähi- ja luomutuotteita.

Avoinna päivittäin ma-to ja su 11-18, pe-la 11-20
Melakuja 3, Vääksy.

Viipurilainen Kotileipomo

Lähiruoka-ainekset, juureen leipominen, innovatiivisuus ja käsityöläisyys, kaikki nämä sanat yhdistyvät Viipurilaisessa Kotileipomossa. Hae kotiin viemisiksi leivät, pullat tai vaikka Puhtikauraa.

Avoinna: ma-pe 7-18, la 9-15, su suljettu
Pasolanharjuntie 1, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Lisävinkkejä

Mikäli haluat viipyä yön yli niin varaa majapaikka esimerkiksi Hotelli Tallukasta tai Vääksyn Apteekinmajoituksesta. Katso kaikki Asikkalan majoituskohteet täältä.

Käy myös näissä kohteissa: Taidepuoti Ilolla tehty (Kalmarintie 2), Antiikkiliike Wanha Kammari (Asikkalantie 6), Papan Verhoilu ja Saunapuoti (Vesijärventie 2).

Monimuotoiset tarinat alueen historiasta tähän päivään kuulet Asikkala-oppailta. Lähde kävelykierrokselle Vääksyn kanavalle, neiti Norrlinin matkaan tai Pulkkilanharjun luontopolulle. Kesän kävelykierrokset tästä tai varaa oma opastettu kierros.