Miten haluat viettää lomasi?

Yhdistä kaupunkikulttuuria luontoelämyksiin, syö hyvin ja rentoudu. Koko perheelle löytyy mukavia ruuhkattomia käyntikohteita – erikoismuseot ja nähtävyyksien bongailu on yhdistettävissä helposti vaikka mökkilomaan Päijänteen rannalla.

Mikä on sinun lomamaisemasi?

Mökkifiilis cottage

Mökkilomalle

Mökkivalikoima Lahden seudulla on monipuolinen. Tule viikonlopuksi lomailemaan tai pitemmäksi aikaa vaikka etätöihin.

Häränsilmän lampi Lahden Urheilukeskuksessa Häränsilmä pond in Lahti Sports Centre

Luontoon – veden muovaama maisema ympärilläsi

Jääkauden muovaama maisema näkyy Lahden seudulla Salpausselän metsäpoluilla ihan lähellä kaupungin keskustaa. Lahden seudulta löydät kymmenittäin kiinnostavia luontokohteita – katso täältä vinkkimme.

Pincho Nation

Syö ja juo – Lahden seudun makureitit

Olemme koonneet 9 eri makureittiä, jonka varrelta löydät pienpanimoita, nähtävyyksiä, upeimmat maisemat ja tuoreimmat maut. Valitse suosikkisi!

Lahden satama Vesijärven satama Lahti Harbour Lake Cruise Sibeliustalo Sibelius Hall risteily

Nähtävyyksiä – erikoismuseoita ja puuarkkitehtuuria

Lahden tärkeimmät nähtävyydet ovat Urheilukeskus hyppyrimäkineen, Alvar Aallon Ristinkirkko sekä Lahden satama ja siellä sijaitseva Sibeliustalo. Lahden seudun kivat pikkukylät ja useat erikoismuseot ovat huippukohteita koko perheelle.

Kitetirri pyöräilykypärät

Osta verkossa

Täältä löytyy mm. pääsylippuja, vuokravälineitä, opastettuja retkiä  ja majoitusta. Kaikki sivulla olevat matkailupalvelut ovat ostettavissa verkossa suoraan palveluntuottajan omasta verkkokaupasta.

Polkujuoksua Salpausselällä Trail Running

Paikallisten liikkujien suositukset

Paikalliset liikkujat jakavat Visit Lahden Instagram-tilin tarinoissa kokemuksiaan, vinkkejä ja tietoa eri ulkoilmalajien olosuhteista Lahden seudulla. Mukana on lähes 30 aktiivista liikkujaa – lajeina mm. hiihto, pyöräily, uinti, triathlon ja polkujuoksu.

Matkailukartta puhelimessa

Kaikki luontokohteet Matkailukartalla

Lahden seudun retkeilyreitit, hiihtoladut, nähtävyydet ja matkailupalvelut on nyt yhdistetty Matkailukartalle. Kartalta löydät myös kaikki Salpausselkä Geoparkin kohteet sekä Retkipaikka.fi-blogikirjoitukset alueemme luontokohteista.

Salpausselkä Geopark – veden muovaama maisema

Jääkauden jättämät jäljet ovat Lahden seudulla hienoimmillaan. Niihin pääsee tutustumaan luontopoluilla ja monilla upeilla näköalapaikoilla.

Katso täältä Salpausselkä Geoparkin kohteet