Matkaile vastuullisesti Lahden seudulla

Lahden seudulla pääset kokemaan puhtaan ja monimuotoisen luonnon vastuullisesti. Kävely, pyöräily, vähäpäästöiset taksit ja julkinen liikenne ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja liikkuessasi Lahdessa! Luonnosta ja järvistä huolehtiminen on Lahden seudun yhteinen asia. Lahden seutu on ympäristötietoisen matkailijan valinta ja Lahti on Suomen johtava ympäristökaupunki, suunnannäyttäjä ilmastotyössä, kestävien ja älykkäiden ratkaisujen edelläkävijä sekä Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021.  

 

Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021

Ammattilais- ja yritysvierailut – Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021

Visit Lahti järjestää yhteistyössä Kestävä Lahti -säätiön kanssa ympäristöpääkaupunkivuoden ammattilaisvierailuja eli ns. technical visit -vierailuja alueen yrityksiin. Opastettuja vierailuja järjestetään erityisesti ympäristötyön edelläkävijäyrityksiin sekä cleantech-alalle, josta löytyy alan kärkiosaamista Lahden alueella. Vierailuilla tutustumme Lahden kaupungin ratkaisuihin sekä konserniyhtiöiden ja paikallisten yritysten uraauurtaviin ympäristötekoihin. Vierailukohteita ovat mm. Salpakierto, Lahti Energia, Lahti Aqua ja Lahden Talot. Varataksesi vierailun, pyydämme täyttämään oheisen delegaatiovierailulomakkeen.

Lue lisää ja varaa vierailu

Vinkkejä vastuulliseen matkailuun

Lahti on rohkeiden ympäristötekojen kaupunki. Järvi-Suomen luonnon ja Vesijärven vuosikymmeniä jatkunut suojelutyö on tuonut kaupunkiin ainutlaatuista ympäristöosaamista. Salpausselän paksujen sora- ja hiekkakerroksien luonnollisesti puhtaaksi suodattama hanavetemme on maailman parasta! Lahden seutu tarjoaa upeat puitteet luonnossa liikkumiseen ja puhtaasta ympäristöstä nauttimiseen. Kävely, pyöräily, vähäpäästöiset taksit ja julkinen liikenne ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja liikkuessasi Lahdessa! Yövy ympäristösertifioidussa hotellissa tai mökeissä, ja nauti aidosta puhtaasta lähiruuasta! Lahden seutu on ympäristötietoisen matkailijan valinta!

Tekemistä kaikille aisteille

Asikkala talvi Winter

Luontoon

Lahden seutu tarjoaa upeat puitteet luonnosta nauttiville! Suuntaa esimerkiksi viimeisimmän jääkauden muovaamaan, UNESCO Global Geopark -statusta hakevaan Salpausselkä Geoparkin alueen monipuolisiin kohteisiin tai suojelluista harjusaarista koostuvaan Päijänteen kansallispuistoon.

Ilola Inn hotelli hotel Sysmä

Majoitu

Ympäristösertifikaatin saadakseen hotellien ja mökkien tulee seurata tiukkoja ohjesääntöjä. Näihin kuuluvat niin kestävä jätteidenkäsittely, veden- ja energiankäyttö sekä ympäristöystävälliset hankkijat.

Pihamaan viini- ja puutarhatila farm

Lähiruokaa

Paikalliset herkut poimit mukaan helposti lähiruokatoreilta ja maatiloilta, leipomoista ja panimoista. Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys on huomioitu myös paikallisissa kahviloissa ja ravintoloissa. Salpausselän harjujen luonnollisesti puhtaaksi suodattama, maailman paras hanavesi on päivittäistä arjen luksusta Lahden seudulla asuville.

Pyöräily Lahdessa Biking in Lahti

Näin saavut meille

Lyhyet etäisyydet, vähäpäästöinen joukkoliikenne ja hyvin hoidetut pyörä- ja kävelytiet tekevät kävelystä ja pyöräilystä houkuttelevat vaihtoehdot liikkuessasi Lahdessa. Sähköllä kulkevilla Yhteiskäyttöautoilla teet mukavasti ja vastuullisesti retkiä ympäri Lahden seutua.

Ryhmille

Mukkulan kartano ravintolasali

Kokoukset ja tilaisuudet

Vastuullinen kokous syntyy ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävistä ratkaisuista. Olemme tehneet oppaan, joka auttaa sinua näissä valinnoissa. Se muistuttaa asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota kokoussuunnittelun eri osa-alueilla. Lahti Regionille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti, joka kertoo myös sitoutumisestamme vastuullisuuteen.

Lahti Aqua vierailijakeskus visitor centre

Ammattilais- ja yritysvierailut – Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021

Visit Lahti järjestää yhteistyössä Kestävä Lahti -säätiön kanssa ympäristöpääkaupunkivuoden ammattilaisvierailuja eli ns. technical visit -vierailuja alueen yrityksiin. Vierailukohteita ovat mm. Salpakierto, Lahti Energia, Lahti Aqua ja Lahden Talot.

Hiilivapaata autoilua Yhteiskäyttöautolla

Monet nähtävyydet, etenkin luontokohteet, sijaitsevat usein julkisten kulkuvälineiden ulottumattomissa. Sähköllä kulkevilla Yhteiskäyttöautoilla teet mukavasti ja vastuullisesti retkiä ympäri Lahden seutua. Nappaa auto Lahden Toriparkista ja eikun matkaan.

Lue lisää

Turvallisia elämyksiä Lahden seudulla

Toivotamme sinut tervetulleeksi nauttimaan Lahden seudun upeista matkailupalveluista ja ainutlaatuisista luontoelämyksistä! Jotta vierailusi olisi mahdollisimman turvallinen, olemme koonneet alle muutamia ohjeistuksia koronapandemian aikana.

Koronaikonit

Lahden seudun matkailupalvelut ovat valtaosin matkailijoiden käytettävissä ja alueellamme kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen. Lahden seudulla on helppo noudattaa turvavälisuosituksia ja suosittelemme erityisesti mökkeilyä, tutustumista luontokohteisiin kuten Salpausselkä Geoparkin kohteisiin sekä ulkoilma-aktiviteetteja. Suosittelemme myös lataamaan älypuhelimeesi THL:n Koronavilkku-sovelluksen tartuntaketjujen jäljittämiseksi. Täältä löydät lisää ajankohtaista tietoa koronaviruksesta.

 

Lahden seutu – Lahti Region Oy on sitoutunut vastuullisuus- ja ympäristötyöhön

Lahden Seutu – Lahti Region Oy:lle on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Ekokompassi on ympäristöjärjestelmä, joka sisältää 10 kriteeriä, joiden kautta yritys hallitsee ympäristöasioitaan ja toimii ympäristövastuullisesti. Lahden seutu – Lahti Region Oy haluaa matkailun alueorganisaationa omalla toiminnallaan ja esimerkillään kannustaa alueen yrityksiä ja muita yhteistyökumppaneita kehittämään toimintaansa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. 

Alueemme on hakeutumassa Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelman kestävän matkailun destinaatioksi, ja kannustamme alueen yrityksiä hankkimaan kestävää matkailua tukevia sertifikaatteja. Käytännössä kestävällä tavalla toimiminen matkailuyrityksessä tarkoittaa esimerkiksi ruokahävikin ja jätteiden synnyn minimoimista, ympäristöystävällisten puhdistusaineiden käyttöä ja paikallistalouden tukemista käyttämällä lähiseudun raaka-aineita ja palveluita.

Tärkeä kannustin on myös Salpausselkä Geoparkin kehitystyö. Kuuden kunnan yhteinen geopuisto on hakemassa mukaan UNESCO Global Geopark -verkostoon, jonka jäsenet pyrkivät edistämään kestävää matkailua sekä muita YK:n Agenda 2030 -toimintaohjelman kestävän kehityksen tavoitteita. Salpausselkä Geopark -yksikön asiantuntemus tukee alueorganisaatiotamme kestävän matkailun kehittämispolulla.

 

Tutustu ympäristölupaukseemme