Salpausselkä UNESCO Global Geopark

Geopark-kumppanuus

Olennainen osa geopark-toimintaa on kestävän matkailun edistäminen yhdessä alueen yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Yritykset ja yhteisöt voivat hakea Salpausselkä Geopark -kumppaneiksi, jotka mm. hyödyntävät geopark-partnerlogoa toiminnassaan. Tervetulleita mukaan ovat niin alueella toimivat matkailuyritykset ja paikallisoppaat kuin esimerkiksi erilaisten paikallisten tuotteiden tuottajat kuten leipomot, panimot, myllyt, maatilat tai matkamuistoja valmistavat yritykset.

Salpausselkä ja Unesco logot

Mitä Geopark-kumppanuus tarjoaa?

  • Verkostoitumista, yhteistyömahdollisuuksia
  • Näkyvyyttä kumppaneille ja kansainvälisesti arvokkaalle alueellemme
  • Tukea vastuullisuusviestintään ja oman toiminnan kehittämiseen

Tervetuloa mukaan!

Partner logo Geopark

Hae Geopark-kumppaniksi

Lataa alta ohje hakijoille ja yhteistyökumppaneille Salpausselkä Geopark -logon käytöstä ja käyttöoikeuden hakemisesta sekä valmis pohja käyttöoikeushakemuksen tekemiseksi. Tutustu ohjeeseen ja hae partnerlogon käyttöoikeutta toimittamalla oheisen mallin mukainen käyttöoikeushakemus Salpausselkä Geopark -yksikköön.

Kriteerit täyttävät, logon käyttöoikeuden saaneet toimijat ovat virallisia Salpausselkä Geopark -kumppaneita, jotka muodostavat alueellisen kestävän matkailun verkoston. Kumppanuus on toistaiseksi maksutonta.

Partnerlogon käyttöoikeushakemus

Ohje yhteistyökumppaneille | Salpausselkä Geopark -logon käyttö

Tutustu Salpausselkä Geopark -kumppaniyritysten palveluihin

Kohti kestävää matkailua

Kestävän matkailun edistäminen on yksi UNESCOn Geopark-verkoston jäsenten keskeisimmistä tehtävistä, ja Salpausselkä Geoparkin yhteistyökumppanit ovat sitoutuneet toimimaan kestävällä tavalla.

Salpausselkä UNESCO Global Geopark -alueelle laadittiin vuonna 2023 Kestävän matkailun kehittämissuunnitelma, joka ulottuu vuoteen 2030 asti. Suunnitelma on toimijoiden yhteinen työkalu, joka jalkauttaa kansainväliset ja kansalliset periaatteet ja tavoitteet alueellemme.

Meidän kestävän matkailun periaatteemme:

  • Toimimme yhdessä
  • Vaalimme alueemme luontoa ja kulttuuriperintöä
  • Tunnemme ja teemme näkyväksi alueemme luonnon- ja kulttuuriperinnön
  • Vahvistamme hyvinvointia ja alueemme elinvoimaisuutta
  • Toimimme ympäristöystävällisesti
Tutustu Kestävän matkailun suunnitelmaan