Tapahtumia Lahden seudulla

Lahden seutu on monipuolisten tapahtumien seutu. Tapahtumia tuotetaan ja kulutetaan Lahden seudulla runsaasti. Jotta voimme myös näinä poikkeuksellisina aikoina nauttia tapahtumista, muistetaan noudattaa turvaohjeita: pestään käsiä, käytetään käsidesiä ja huomioidaan maskisuositukset. Tapahtumajärjestäjät puolestaan huomioivat turvallisuuden mm. katsomopaikkoja vähentämällä, turvavälit huomioiden.

Huomioithan, että tapahtumien tietoihin saattaa tulla muutoksia. Tarkista aina ajantasaiset tiedot tapahtuman tai tapahtumajärjestäjän omilta sivuilta.

Lahden seudulla tapahtuu

Musiikki
15.4.2021

Verkkokonsertti – Sinfoniakonsertti

Dima Slobodeniouk, kapellimestari Daniel Müller-Schott, sello Suvi Väyrynen, sopraano Sinfonia Lahti

Musiikki
20.4.2021

Musiikki-ilta

Lahden musiikkiopiston oppilaat esiintyvät.

Musiikki
25.4.2021

Tampere Flute Fest

Toista kertaa järjestettävä Tampere Flute Fest toivottaa musiikin ja kulttuurin ystävät kaikkialta maailmasta tervetulleeksi viettämään virtuaalista, musiikin täyteistä viikonloppua!

Musiikki
1.5.2021

Perkele! -konsertti

Perinteisestä työväenlaulukonsertista pätkäisty Pikku-Perkele julkaistaan vappuna Teatteri Vanhan Jukon YouTube -kanavalta.

Ylläpidämme tapahtumakalenteriamme Etelä-Suomen Sanomien Menoinfon kautta saamamme syötteen avulla. Jos haluat tapahtumasi kalenteriimme, ilmoita se Menoinfoon. Julkaisemme tapahtumia toimituksellisen käytäntömme mukaisesti. Tapahtumatietojen ilmoittaminen Menoinfossa on maksutonta.

Ilmoita tapahtumasi

Designpaahtimo-verkkotapahtumat

Vuorovaikutteisissa Designpaahtimo-keskusteluissa juontajana toimii Sami Sykkö. Haastateltavina nähdään Lahteen kytkeytyviä taiteilijoita ja muotoilijoita. Lipun hinnalla pääsee kuuntelemaan Designpaahtimoa, voi osallistua keskusteluun ja saa 60 g Kahiwan kahvia kotiin postitettuna. Tapahtumalinkki toimitetaan verkosta lippunsa ostaneille ennen tapahtumaa. Max osallistujamäärä 50. Hinta: 20 € sisältäen 60 g Kahiwa Coffee Roasters kahvia kotiin toimitettuna (tilaus 4 arkipäivää ennen tapahtumaa).

11.5. klo 17–18 Tapio Anttila
2.6. klo 17–18 vieras julkaistaan myöhemmin

Osta lippusi

Kulttuuri- ja taidetapahtumia

Kulttuuri- ja taidetapahtumat
13.4.2021

Verkkotyöpaja: Marja-Liisa Jokitalo, Taitellaan paperista

Verkkotyöpajassa taitellaan paperipussi nepalilaisesta käsintehdystä paperista. Ohjaaja Marja-Liisa Jokitalo taittelee paperipussin vuorovaikutteisessa verkkotyöpajassa.

Kulttuuri- ja taidetapahtumat
20.4.2021

Metropoliitta Arseni ja ikonitaide

Metropoliitta Arseni esittelee verkkoluennollaan keskeiset ikoniaiheet ja ikonien teologiset perusteet.

Kulttuuri- ja taidetapahtumat
27.4.2021

Verkkotyöpaja: Animaatioplärä

Verkkotyöpajan ohjaaja taiteilija Nelli Penna opastaa osallistujia animaatioplärän tekemisessä ja ideoinnissa.

Teatteriin

Lahden kaupunginteatterin kaikki esitystoiminta on keskeytetty osana koronarajoitustoimia. Kevään ensi-illat – Leo Tolstoin suurteos Sota ja rauha ja Suomen kantaesitys Laura Waden Kulta, ollaan jo kotona – siirtyvät koronarajoitusten vuoksi syyskuulle 2021. Syksyllä kantaesityksenä myös romanttinen musikaalikomedia Waitress – unelmien resepti ja koko perheen Kolme iloista rosvoa.

Teatteri Vanha Jukon esitykset on peruttu 30.4. saakka. Kaikki Miksi ihmisellä ei ole häntää -esitykset on siirretty syksylle 2021. Ensi-ilta 8.9.2021.

Lahden Lauantainäyttämön Päällystakki-näytelmän uusintaensi-ilta ja muut esitykset pyritään toteuttamaan koronatilanne huomioon ottaen syksyllä 2021.

Superteatteri on lasten oma teatteri keskellä Lahtea. Toiminta on koronarajoitusten vuoksi keskeytetty toistaiseksi. Kaikki kevään Maukka ja Väykkä -näytökset on siirretty syksyyn 2021.

Heinolan kesäteatteri kerää vuosittain katsomot täyteen. Kesällä 2021 Heinolassa nähdään Riemurahat.

Katso esitysajat teattereiden omilta sivuilta.

Lahden kaupunginteatterin syyskauden esitysten myynti on alkanut

Konserttiin tai keikalle

Sinfonia Lahti, Sibeliustalo ja Finlandia-klubi takaavat, että musiikkia ja viihdettä löytyy ihan joka makuun. Klubirintamalla legendaariset keikkapaikat Torvi ja Tirra sekä Möysän musaklubi ”Mössö” ovat saaneet rinnalleen useita muitakin elävään musiikkiin erikoistuneita ravintoloita.

Sibeliustalon uusittu pääsali on konserttikäytössä koronarajoitusten päätyttyä. Sinfonia Lahden alkuvuoden konsertit välitetään maksuttomina verkkokonsertteina orkesterin YouTube-kanavalla. Katso Sibeliustalon tapahtumakalenterista kaikki tulevat tapahtumat ja tästä näet Finlandia-klubin keikkakalenterin.

Näyttelyitä museoissa ja gallerioissa

Uppoudu kiehtoviin tarinoihin ja sivistä itseäsi vähän eri lailla havainnollistetun historiatiedon äärellä. Lahdessa on neljä erikoismuseota, joiden ainutlaatuista sisältöä et pääse näkemään ja kokemaan missään muualla: Hiihtomuseo, Radio- ja tv-museo Mastola, Suomen Moottoripyörämuseo ja Apulandia. Lisäksi museoiden erikoisnäyttelyt tuovat herkullisen lisän käyntiin. 31.8.2021 saakka jatkuva Mastolan Ihanasti Sanottu on tunnelmallinen näyttely Leevi and the Leavings -yhtyeen keulahahmo, lauluntekijä ja radiohumoristi Gösta Sundqvistista.

Heinolan kaupunginmuseon Made in Heinola -näyttelykierroksella kävijä pääsee tutustumaan monipuolisesti kaupungin kulttuuriperintöön. Heinolan Taidemuseon seuraavassa näyttelyssä 27.3.-16.5. on esillä Marita Liulian maalauksia. Heinolan museot ovat avoinna ti, to-su 11-16, ke 11-18.

Lahden seudun galleriat löydät tästä listasta, mutta tarkistathan aukioloajat suoraan galleriasta.

Näyttelyitä Lahden seudulla

Taidenäyttelyt
30.3.2021 – 25.4.2021

Outimaija Hakala: Olevaisia

Olevaiset ovat kipsivalosten ja mustepiirrosten keinoin tehtyjä kuvia kivi- kasvi- ja eläinkunnan olennoista.

Taidenäyttelyt
8.4.2021 – 25.4.2021

Johanna Sipilä / Veera Nivalainen / Minja Laakso / Heli Mäki

Neljä uutta taidenäyttelyä avautuu! Tarjolla teoksia neljältä eri näytteilleasettajalta, tekniikkoina valokuvaus, tilainstallaatio sekä taidemaalauksessa käytetty öljyväri, akryyli ja muste.

Näyttelyt
18.8.2020 – 30.4.2021

Itä-Hämeen museo

Museo Koskipään kartanossa esittelee kartanokulttuuria, kansanomaista esineistöä, kirjailija Maila Talvion ja Mika Waltarin sekä runoilija Uuno Kailaan muistohuoneet, savupirtin ja maatalousmuseon.

Näyttelyt
1.4.2021 – 30.4.2021

Sysmän kässä ja koristekaupan käsitöiden myyntinäyttely

Sysmän kässä ja koristekaupan kuukauden käsityöläinen on Heli Rööm, hänen töitään ovat keramiikkaesineet ja astiat. Kässäkaupalla on paikallisten käsityöläisten tuotteita myynnissä

Taidenäyttelyt
1.4.2021 – 30.4.2021

Ikkunanäyttely

Nina Salosen akvarelleja ja grafiikkaa

Näyttelyt
2.1.2021 – 31.12.2021

Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo Mastolan näyttelyissä kerrotaan menneiden aikojen radio- ja tv-historiaa mukaansatempaavalla tavalla.

Näyttelyt
1.1.2021 – 31.12.2021

Hiihtomuseo

Hiihtomuseo sijaitsee maailmankuulujen Salpausselän hyppyrimäkien vieressä Lahden urheilukeskuksessa. Museoon on lyhyt kävelymatka kaupungin keskustasta.

Näyttelyt
2.6.2020 – 31.12.2021

Ihanasti sanottu -näyttely

Näyttely kutsuu yleisöä fiilistelemään Gösta Sundqvistin hienoimpia musiikkikappaleita ja kreiseimpiä radio-ohjelmia.

Näyttelyt
12.4.2019 – 31.12.2021

Sisulla sankariksi -näyttely

Näyttely esittelee suomalaisen kilpahiihdon kultakautta, aikaa 1950-luvulta 1970-luvun alkuun.

Näyttelyt
8.1.2019 – 31.12.2021

Tunteiden ilmalentoa -valokuvanäyttely

Näyttely avaa mäkihypyn historiaa vahvojen tunteiden kautta. Nostalgiset mustavalkokuvat 1920-luvulta 1990-luvulle kertovat tarinaa huimapäiden urheilulajista.

Malvan museokauppa Malskilla

Uusi, tulevan Lahden visuaalisten taiteiden museon Malvan, museokauppa on avoinna ma-pe klo 9-17, la klo 11-16, su suljettu.

Voit ostaa museokaupan tuotteita myös Verkkokaupasta  Lisäksi museokaupan tuotteita voi tilata sähköpostilla osoitteesta museokauppa@lahti.fi.

Museokaupan painopisteitä ovat paikallisuus, ympäristöystävällisyys ja omat kokoelmat. Tuotteiden laajasta kirjosta löytyy siis esimerkiksi lähellä tehtyjä tuotteita, joita koristavat museon omat julisteet ja taideteokset.

Lue lisää

Lähde mukaan elämyksiin

Ironman 70.3 Finland 3.7.2021

Tour Lakeland Lahti 23.-24.7.2021

MotoGP™ Finland 9.-11.7.2021

Red Bull 400 Lahti 28.8.2021

Horta 2021 Hollola 4.-5.8.2021

Horta 2021 tulee olemaan suurin ja merkittävin aitoihin, luonnosta kerättäviin villikasveihin keskittyvä tapahtuma maailmassa. Tapahtuma kokoaa yhteen eri maiden sekä yksityiset villivihannesten rakastajat että alan ammattimaiset toimijat ja julkisen sektorin kehittäjät.

HUOM! Koronatilanteesta johtuen lipunmyynti on toistaiseksi keskeytetty. Lipun ostaneisiin tullaan ottamaan yhteyttä sähköpostitse.

Lue lisää

Valtteri Bottas Duathlon 22.8.2021

Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi -maastoduathlon järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa, Nastolassa! Tapahtumaan ilmoittautuminen on avoinna. Sarjoja sekä aikuisille, perheille että lapsille.

 

Kilpailuinfo

Salpausselän kisat 25.-27.2.2022 (tbc)

Finlandia-hiihto 12.-13.2.2022

Ironman 70.3 MM-kilpailut 26.-27.8.2023

Lahti on nimetty vuoden 2023 thriatlonin IRONMAN 70.3 maailmanmestaruuskilpailujen isäntäkaupungiksi. Kaksipäiväisen tapahtuman kisakeskuksena toimii Lahden Urheilukeskus. Uinti tapahtuu Vesijärvessä ja pyöräilyreitti kiertää järvimaisemissa. Eri-ikäiset osallistujat lunastavat paikkansa MM-tapahtumaan karsintakilpailujen kautta. Tapahtumaan odotetaan jopa 6000 osallistujaa. Naisten ja miesten MM-kilpailut järjestetään eri päivinä.

Lue lisää

Tapahtumajärjestäjälle

Lahden seutu tarjoaa huippuolosuhteet tapahtumien järjestämiseen. Tutustu palveluihimme – autamme mielellämme sinua löytämään oikean ajan ja paikan tapahtumallesi. Hallien, areenoiden ja muiden sisätilojen lisäksi tapahtumia järjestetään Lahdessa toreilla, kaduilla, puistoissa ja satamissa. Lue lisää kohteista ja palveluistamme ja ota yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa.

 

Lue lisää

Turvallisia elämyksiä

Koronaikonit

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi muutokset mahdollisia.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien henkilömäärä on enintään kuusi henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Rajoitus on voimassa Lahden seudulla 30.4.2021 saakka.