Tapahtumia Lahden seudulla

Lahden seutu on monipuolisten tapahtumien seutu. Tapahtumia tuotetaan ja kulutetaan Lahden seudulla runsaasti. Jotta voimme myös näinä poikkeuksellisina aikoina nauttia tapahtumista, muistetaan noudattaa turvaohjeita: pestään käsiä, käytetään käsidesiä ja huomioidaan maskisuositukset. Tapahtumajärjestäjät puolestaan huomioivat turvallisuuden mm. katsomopaikkoja vähentämällä, turvavälit huomioiden.

Huomioithan, että tapahtumien tietoihin saattaa tulla muutoksia. Tarkista aina ajantasaiset tiedot tapahtuman tai tapahtumajärjestäjän omilta sivuilta.

Lahden seudulla tapahtuu

Musiikki
21.1.2021

Verkkokonsertti – Sinfoniakonsertti – Bel Canto Gala

Verkkokonsertti Markus Lehtinen, kapellimestari Laulusolistit Sibelius-Akatemian oopperakoulutusohjelmasta

Teatteri
27.1.2021

Sota ja rauha

Tolstoin suurteos, klassikoiden klassikko valloittaa suuren näyttämön. Ystävyys. Rakkaus. Elämä. Kuolema.

Musiikki
28.1.2021

The Great American Songbook – viihdekonsertti

Anthony Weedon, kapellimestari Gary Williams, laulu mm. My Way – Luck Be A Lady – Can’t Take My Eyes Off You – Elvis Medley – Singing In the Rain – New York, New York

Teatteri
28.1.2021

Taru, Taika ja kadonneet kulttuurit

Hot Club Productionsin ja kaupunginteatterin yhteistuotantona valmistettu koko perheen tarinallinen tanssiteatteriseikkailu on todellinen lahtelaisten nuorten osaajien esiinmarssi. Vain 7 esitystä!

Teatteri
30.1.2021

Kulta, ollaan kotona

Palkitun näytelmäkirjailija Laura Waden menestysnäytelmä kantaesitetään Eero-näyttämöllä Lahdessa. Edes nostalgia ei ole entisellään.

Teatteri
2.2.2021

Saituri

Saituri on yksi Molièren suosituimmista komedioista. Usein Molièren näytelmät nauravat ihmisten inhimillisille heikkouksille: tekopyhyydelle, kaksinaismoralismille, hienostelunhalulle ja ahneudelle.

Teatteri
4.2.2021

Kultarinta

Kultarinta on Anni Kytömäen esikoisromaaniin perustava sukupolvitarina, jossa luonto antaa voimavaroja ihmisille, lupauksen vapaudesta ja kyvyn tulkita metsän kätkemiä salaisuuksia.

Teatteri
5.2.2021

Katto-Kassinen

Teatteri
5.2.2021

Jekyll & Hyde

Suurmusikaalissa on luvassa hyytävää jännitystä, yltäkylläistä romantiikkaa, rosoista erotiikkaa ja upeaa musiikkia. Pääroolissa tohtori Jekyllinä ja herra Hydenä nähdään Joel Mäkinen.

Teatteri
5.2.2021

Miksi ihmisellä ei ole häntää?

Miksi ihmisellä ei ole häntää? – ekologiset iltamat ensi-illassa helmikuussa 2021

Teatteri
10.2.2021

Suomi-Filmin Siivin -konsertti PERUTTU

Kulttuuriosuuskunta Kellopelin laulavat näyttelijät ja muusikot palaavat elokuvamusiikin siivittämänä Juhani-näyttämölle. Luvassa kotimaisen elokuvamusiikin rakkaimpia säveliä viiden näytöksen verran!

Musiikki
11.2.2021

Sinfoniakonsertti

Anja Bihlmaier, kapellimestari Lisa Smirnova, piano Wolfgang Rihm: Sotto voce – Notturno (Suomen-ensiesitys) W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 24 Felix Mendelssohn: Sinfonia nro 1

Ylläpidämme tapahtumakalenteriamme Etelä-Suomen Sanomien Menoinfon kautta saamamme syötteen avulla. Jos haluat tapahtumasi kalenteriimme, ilmoita se Menoinfoon. Julkaisemme tapahtumia toimituksellisen käytäntömme mukaisesti. Tapahtumatietojen ilmoittaminen Menoinfossa on maksutonta.

Ilmoita tapahtumasi

Teatteriin

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa monipuolisen kattauksen laatuviihdettä musikaalista draamaan. Talven suurmusikaali on Jekyll & Hyde ja Katto-Kassinen viihdyttää lapsiperheitä. Molièren klassikko Saituri kertoo siitä, kun mikään ei riitä. Kultarinta on tarina isästä, tyttärestä ja metsän lumosta. Kevätkaudella ensi-iltansa saa Leo Tolstoin suurteos Sota ja rauha ja Suomen kantaesityksena Laura Waden Kulta, ollaan jo kotona.

Teatteri Vanha Juko juhli syksyllä teatterin 25-vuotisjuhlia. Kevätkaudella ensi-iltansa saa 5.2.2021 iltamaperinteitä kunnioittava leppoisa ja ajatuspitoinen ohjelmakokonaisuus Miksi ihmisellä ei ole häntää?

Lahden Lauantainäyttämö on perunu kaikki tammi-helmikuulle 2021 esityskalenteriin merkityt Päällystakki-näytelmän esitykset. Näytelmän uusintaensi-ilta ja muut esitykset pyritään toteuttamaan koronatilanne huomioon ottaen syksyllä 2021.

Superteatteri on lasten oma teatteri keskellä Lahtea. Ohjelmistossa on helmikuun 2021 loppuun saakka Maukka ja Väykkä. Kevätkauden liput ovat nyt varattavissa.

Heinolan kesäteatteri kerää vuosittain katsomot täyteen. Kesällä 2021 Heinolassa nähdään Riemurahat.

Katso esitysajat teattereiden omilta sivuilta.

Konserttiin tai keikalle

Sinfonia Lahti, Sibeliustalo ja Finlandia-klubi takaavat, että musiikkia ja viihdettä löytyy ihan joka makuun. Klubirintamalla legendaariset keikkapaikat Torvi ja Tirra sekä Möysän musaklubi ”Mössö” ovat saaneet rinnalleen useita muitakin elävään musiikkiin erikoistuneita ravintoloita.

Sibeliustalon pääsalin remontti on valmistunut ja pääsali on taas konserttikäytössä. Sinfonia Lahden konserteista pääsee nauttimaan Sibeliustalossa torstaisin. Katso Sibeliustalon tapahtumakalenterista kaikki tulevat tapahtumat ja tästä näet Finlandia-klubin keikkakalenterin.

Näyttelyitä museoissa ja gallerioissa

Uppoudu kiehtoviin tarinoihin ja sivistä itseäsi vähän eri lailla havainnollistetun historiatiedon äärellä. Lahdessa on neljä erikoismuseota, joiden ainutlaatuista sisältöä et pääse näkemään ja kokemaan missään muualla: Hiihtomuseo, Radio- ja tv-museo Mastola, Suomen Moottoripyörämuseo ja Apulandia. Lisäksi museoiden erikoisnäyttelyt tuovat herkullisen lisän käyntiin. 31.8.2021 saakka jatkuva Mastolan Ihanasti Sanottu on tunnelmallinen näyttely Leevi and the Leavings -yhtyeen keulahahmo, lauluntekijä ja radiohumoristi Gösta Sundqvistista.

Heinolan kaupunginmuseon Made in Heinola -näyttelykierroksella kävijä pääsee tutustumaan monipuolisesti kaupungin kulttuuriperintöön. Heinolan Taidemuseossa on seuraava näyttely Nyrjähdys, venähdys, murtuma. Leena Illukka, Silja Puranen, Virpi Vesanen-Laukkanen nähtävissä ajalla 30.1.-7.3.2021. Heinolan museot ovat avoinna ti, to-su 11-16, ke 11-18.

Lahden seudun galleriat löydät tästä listasta, mutta tarkistathan aukioloajat suoraan galleriasta.

Pop-up museokauppa Malskilla

Pop up -museokauppa on suljettu toistaiseksi uuden aulatilan ja museokaupan rakentamisen vuoksi. Uusi museokauppa aukeaa helmikuussa 2021.

Voit ostaa museokaupan tuotteita Verkkokaupasta  Lisäksi museokaupan tuotteita voi tilata sähköpostilla osoitteesta museokauppa@lahti.fi.

Pop up -museokaupan tuotevalikoimassa mm. tuotteita, joissa on hyödynnetty museon kokoelmien taideteoksia. Kaupan tuotteissa korostuvat paikallisuus ja kestävä kehitys.

 

Lähde mukaan elämyksiin

Salpausselän kisat 22.-24.1.2021

Finlandia-hiihto 27.-28.2.2021

Horta 2021 Hollola 14.-15.5.2021

Horta 2021 tulee olemaan suurin ja merkittävin aitoihin, luonnosta kerättäviin villikasveihin keskittyvä tapahtuma maailmassa. Tapahtuma kokoaa yhteen eri maiden sekä yksityiset villivihannesten rakastajat että alan ammattimaiset toimijat ja julkisen sektorin kehittäjät.

Lue lisää

Ironman 70.3 Finland 3.7.2021

Tour Lakeland Lahti 23.-24.7.2021

MotoGP™ Finland 9.-11.7.2021

Red Bull 400 Lahti 28.8.2021

Valtteri Bottas Duathlon 22.8.2021

Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi -maastoduathlon järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa, Nastolassa! Tapahtumaan ilmoittautuminen on avoinna. Sarjoja sekä aikuisille, perheille että lapsille.

 

Kilpailuinfo

Tapahtumajärjestäjälle

Lahden seutu tarjoaa huippuolosuhteet tapahtumien järjestämiseen. Tutustu palveluihimme – autamme mielellämme sinua löytämään oikean ajan ja paikan tapahtumallesi. Hallien, areenoiden ja muiden sisätilojen lisäksi tapahtumia järjestetään Lahdessa toreilla, kaduilla, puistoissa ja satamissa. Lue lisää kohteista ja palveluistamme ja ota yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa.

 

Lue lisää

Turvallisia elämyksiä

Koronaikonit

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi muutokset mahdollisia.

Yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten henkilömäärä on enintään 10 henkilöä. Tällöinkin on noudatettava turvavälejä. Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset Lahden seudulla kestävät tämänhetkisen arvion mukaan 25.1.2021 asti.