Tapahtumia Lahden seudulla

Lahden seutu on monipuolisten tapahtumien seutu. Tapahtumia tuotetaan ja kulutetaan Lahden seudulla runsaasti. Jotta voimme myös näinä poikkeuksellisina aikoina nauttia tapahtumista, muistetaan noudattaa turvaohjeita: pestään käsiä, käytetään käsidesiä ja huomioidaan maskisuositukset. Tapahtumajärjestäjät puolestaan huomioivat turvallisuuden mm. katsomopaikkoja vähentämällä, turvavälit huomioiden.

Huomioithan, että tapahtumien tietoihin saattaa tulla muutoksia. Tarkista aina ajantasaiset tiedot tapahtuman tai tapahtumajärjestäjän omilta sivuilta.

Lahden seudulla tapahtuu

Teatteri
6.12.2020

Ilmeitä isänmaamme kasvoilla

Jukon perinteinen ja rakastettu itsenäisyyspäivän konsertti tulee jälleen!

Musiikki
6.12.2020

Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti – nettikonsertti

Dima Slobodeniouk, kapellimestari Sibelius: Sinfonia nro 2 Sibelius: Finlandia Pacius (sov. Kajanus): Maamme

Musiikki
10.12.2020

Nuorten solistien konsertti

Johannes Gustavsson, kapellimestari Nuoret solistit

Teatteri
15.12.2020

Kalleimmat joululaulut

Me laulamme jälleen julki joulun kaikki puolet!

Teatteri
19.12.2020

Katto-Kassinen

Teatteri
19.12.2020

Jekyll & Hyde

Suurmusikaalissa on luvassa hyytävää jännitystä, yltäkylläistä romantiikkaa, rosoista erotiikkaa ja upeaa musiikkia. Pääroolissa tohtori Jekyllinä ja herra Hydenä nähdään Joel Mäkinen.

Teatteri
19.12.2020

Saituri

Saituri on yksi Molièren suosituimmista komedioista. Usein Molièren näytelmät nauravat ihmisten inhimillisille heikkouksille: tekopyhyydelle, kaksinaismoralismille, hienostelunhalulle ja ahneudelle.

Teatteri
19.12.2020

Kultarinta

Kultarinta on Anni Kytömäen esikoisromaaniin perustava sukupolvitarina, jossa luonto antaa voimavaroja ihmisille, lupauksen vapaudesta ja kyvyn tulkita metsän kätkemiä salaisuuksia.

Teatteri
5.2.2021

Miksi ihmisellä ei ole häntää?

Miksi ihmisellä ei ole häntää? – ekologiset iltamat ensi-illassa helmikuussa 2021

Teatteri
10.2.2021

Suomi-Filmin Siivin -konsertti

Kulttuuriosuuskunta Kellopelin laulavat näyttelijät ja muusikot palaavat elokuvamusiikin siivittämänä Juhani-näyttämölle. Luvassa kotimaisen elokuvamusiikin rakkaimpia säveliä viiden näytöksen verran!

Musiikki
19.2.2021

JukoKlubi: Viitasen Piia

Tummanpuhuvaa indiefolkia soittava Viitasen Piia on neljällä albumillaan hurmannut niin kriitikot, kuin liveyleisönkin. Nyt JukoKlubilla päästään nautimaan Viitasen Piian soolokeikan tunnelmasta.

Teatteri
11.3.2021

Duo Luukkonen & Numminen – Kohti Orlandoa

Nummisen tanssi ja Luukkosen musiikki luovat ahdistusta purkavan kauniin kokonaisuuden. Musiikki ja tanssi ovat löytäneet jonkinlaisen yhteisen, toisiaan ruokkivan kuljetuksen.

Ylläpidämme tapahtumakalenteriamme Etelä-Suomen Sanomien Menoinfon kautta saamamme syötteen avulla. Jos haluat tapahtumasi kalenteriimme, ilmoita se Menoinfoon. Julkaisemme tapahtumia toimituksellisen käytäntömme mukaisesti. Tapahtumatietojen ilmoittaminen Menoinfossa on maksutonta.

Ilmoita tapahtumasi

Teatteriin

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa monipuolisen kattauksen laatuviihdettä musikaalista draamaan. Tämän talven suurmusikaali on Jekyll & Hyde. Maailman paras metkuilija Katto-Kassinen viihdyttää lapsiperheitä. Molièren klassikko Saituri kertoo siitä, kun mikään ei riitä. Kultarinta on tarina isästä, tyttärestä ja metsän lumosta. Kevätkaudella ensi-iltansa saa Leo Tolstoin suurteos Sota ja rauha ja Suomen kantaesityksena Laura Waden Kulta, ollaan jo kotona.

Teatteri Vanha Juko juhlii syksyllä teatterin 25-vuotisjuhlia sekä Aleksis Kiven tunnetuinta ja rakastetuinta klassikkoa Seitsemää veljestä. Juko(la)n seitsemän veljestä on saanut tragikomedian muodon.

Lahden Lauantainäyttämö jatkaa Nikolai Gogolin klassikkotuotannon esittämistä. Ohjelmistossa helmikuun 2021 loppuun saakka Gogolin novellin Päällysviitta pohjalta Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän kirjoittama sovitus Päällystakki. Osta liput Visit Lahti Online Shopista.

Superteatteri on lasten oma teatteri keskellä Lahtea. Ohjelmistossa on helmikuun 2021 loppuun saakka Maukka ja Väykkä.

Heinolan kesäteatteri kerää vuosittain katsomot täyteen. Kesällä 2021 Heinolassa nähdään Riemurahat.

Katso esitysajat teattereiden omilta sivuilta.

Konserttiin tai keikalle

Sinfonia Lahti, Sibeliustalo ja Finlandia-klubi takaavat, että musiikkia ja viihdettä löytyy ihan joka makuun. Klubirintamalla legendaariset keikkapaikat Torvi ja Tirra sekä Möysän musaklubi ”Mössö” ovat saaneet rinnalleen useita muitakin elävään musiikkiin erikoistuneita ravintoloita.

Sibeliustalon pääsalin remontti on valmistunut ja pääsali on taas konserttikäytössä. Sinfonia Lahden konserteista pääsee nauttimaan Sibeliustalossa torstaisin. Katso Sibeliustalon tapahtumakalenterista kaikki tulevat tapahtumat ja tästä näet Finlandia-klubin keikkakalenterin.

Näyttelyitä museoissa ja gallerioissa

Uppoudu kiehtoviin tarinoihin ja sivistä itseäsi vähän eri lailla havainnollistetun historiatiedon äärellä. Lahdessa on neljä erikoismuseota, joiden ainutlaatuista sisältöä et pääse näkemään ja kokemaan missään muualla: Hiihtomuseo, Radio- ja tv-museo Mastola, Suomen Moottoripyörämuseo ja Apulandia. Lisäksi museoiden erikoisnäyttelyt tuovat herkullisen lisän käyntiin. Elokuulle 2021 jatkuva Mastolan Ihanasti Sanottu on tunnelmallinen näyttely Leevi and the Leavings -yhtyeen keulahahmo, lauluntekijä ja radiohumoristi Gösta Sundqvistista.

Heinolan kaupunginmuseon uudistetun perusnäyttelyn, Made in Heinola, lisäksi museossa on Heinolan Iskun Urheilua ja hyvinvointia -näyttely loppuvuoden. Heinolan Taide 2020 -näyttely on esillä 5.12.2020-10.1.2021. Heinolan museot ovat avoinna ti, to-su 11-16, ke 11-18.

Lahden seudun galleriat löydät tästä listasta, mutta tarkistathan aukioloajat suoraan galleriasta.

Pop-up museokauppa on avattu Malskille

Pop up -museokaupan tuotevalikoimassa mm. tuotteita, joissa on hyödynnetty museon kokoelmien taideteoksia. Kaupan tuotteissa korostuvat paikallisuus ja kestävä kehitys. Museokaupasta voi myös ostaa julisteita, joita on näkyvillä Malskilla Kahiwa Coffee & Winen ja Malskin Bistron tiloissa. Malskilla nähtävissä olevat julisteet ovat Lahden julistemuseon kokoelmista. Museokaupassa 6G graafikkoryhmän kaupunkiteemainen julistenäyttely.

Pop up -museokauppa avoinna ma-pe 10-18 ja la 11-16, su suljettu. Käynti pop up -kauppaan on Malskin pääsisäänkäynnistä Päijänteenkadulta.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Salpausselän kisat 22.-24.1.2021

Finlandia-hiihto 27.-28.2.2021

Horta 2021 Hollola 14.-15.5.2021

Horta 2021 tulee olemaan suurin ja merkittävin aitoihin, luonnosta kerättäviin villikasveihin keskittyvä tapahtuma maailmassa. Tapahtuma kokoaa yhteen eri maiden sekä yksityiset villivihannesten rakastajat että alan ammattimaiset toimijat ja julkisen sektorin kehittäjät.

Lue lisää

Nokian Tyres Ironman 70.3 Finland 3.7.2021

Tour Lakeland Lahti 23.-24.7.2021

MotoGP™ Finland 9.-11.7.2021

Red Bull 400 Lahti 28.8.2021

Tapahtumajärjestäjälle

Lahden seutu tarjoaa huippuolosuhteet tapahtumien järjestämiseen. Tutustu palveluihimme – autamme mielellämme sinua löytämään oikean ajan ja paikan tapahtumallesi. Hallien, areenoiden ja muiden sisätilojen lisäksi tapahtumia järjestetään Lahdessa toreilla, kaduilla, puistoissa ja satamissa. Lue lisää kohteista ja palveluistamme ja ota yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa.

 

Lue lisää

Turvallisia elämyksiä

Koronaikonit

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi muutokset mahdollisia.