Pyöräily Lahden seudulla

Vaihteleva, monipuolinen maasto ja vesistöt tekevät Salpausselkä UNESCO Global Geopark -alueen maisemista poikkeuksellisen upean pyöräilykohteen. Jääkauden jälkeensä jättämä omaleimainen, veden muovaama maisema saa kapuamaan ylös harjuille ja laskeutumaan alas rannoille. Se vie pyöräilijän mutkaisille metsäreiteille ja kumpuileville maalaisteille.

Talvipyöräilyynkin löytyy hyviä vaihtoehtoja – tee kaupunkikierros pyöräteitä pitkin tai lähde lumiseen maastoon Salpausselälle, Vierumäelle tai Asikkalan Aurinkovuorelle.

 

Talvipyöräilyreitit Lahden seudulla

16 km kunnossapidettyä talvipolkua Salpausselällä

Salpausselkä Trails merkittyjä maastoliikuntapolkuja risteilee Salpausselän ulkoilualueella ja muualla Lahdessa noin 35 kilometriä. Ylläpidetyn talvipolun reitti kulkee Raviksen Rentoa, Tapanilan Taivalta, Tähtipolkua, Hakalaukun lenkkiä ja osittain Kintterön kymppiä pitkin. Reitin pituus on noin 16 kilometriä. Talvikunnossapidettävät reitit on merkitty maastoon merkillä, jossa on sinisellä pohjalla valkoinen lumihiutale.

Talvipolku risteää osittain hiihtolatujen kanssa, jolloin sekä hiihtäjiltä että talvipolun käyttäjiltä vaaditaan erityistä tarkkaavaisuutta risteysten läheisyydessä.  Lahden kaupunki vastaa reitin kunnossapidosta paitsi Hakalaukun lenkin osalta, josta vastaavat RideSalpaus ry ja Lahden Polkupyörähuolto.

Lue lisää Salpausselän talvipolusta.

Vuokraa fatbike tai sähköpyörä Kitetirriltä, saat samalla parhaat vinkit reitinvalintaan. Tsekkaa myös opastetut retket Salpausselkä UNESCO Global Geopark alueella.

 

Talvipolku Lahden karttapalvelussa

Talvipyöräilyä Vierumäellä ja Aurinkovuorella

Talvipyöräily Vierumäellä

Aurinkovuoren monitoimireitti

Missä haluat ajaa? Katso seudun parhaat pyöräilyreitit

Maastopyöräily

Leppoisat lähireitit

Parhaat reitit graveliin ja retkipyöräilyyn

Maantiepyöräily

Näin pääset käyttämään reittejä

Reittitiedot ovat ladattavissa gpx -muodossa, jotka sisältävät kartta- ja gps-tietoja sekä mahdollistaa näiden esittämisen ja käsittelyn. Tämä tiedostomuoto on vakiintunut gps-tiedostojen käytössä. Gpx-tiedostojen käyttö vaatii kuitenkin useimmiten datan tunnistavan applikaation, gps-laitteen tai erillisen sovelluksen. Muutoin tiedosto näyttäytyy koodisarjana. Tämä riippuu täysin käytettävästä laitteistosta.

Suosittelemme käyttöön esimerkiksi seuraavia applikaatioita ja sovelluksia:
www.komoot.com
www.strava.com
www.ridewithgps.com
www.outdooractive.com
www.trailmap.fi
www.alltrail.com
www.bikemap.net

Mikäli käytössäsi on gps-laite tai älykello (esim. Suunto, Garmin tai Polar), näiden applikaatiot tunnistavat gpx-tiedostot suoraan.

Mikäli käytät näitä reittitietoja mobiili- tai gps-laitteellasi, laitteesi tunnistaa gpx-tiedoston kun käytössäsi on jokin em. applikaatioista tai alustoista. Mikäli tutkit reittitietoja tietokoneella, voit siirtää lataamasi gpx-tiedoston em. alustoille (käyttötapa riippuu käytettävästä alustasta).

Pääset tutustumaan reitteihin myös sivuston ”Katso reitit kartalta” -kohdasta, joka löytyy jokaisen reittikokonaisuuden alta.

Pyöräilijöiden ykköstaukopaikat kesäkaudella

Pyörävuokraus Lahden seudulla

Gravel-pyöriä, sähköavusteisia maastopyöriä ja fatbikeja – valitse sopiva pyörä ja starttipaikka.

Katso kaikki vuokraamot

Vanhan Raviradan alue kehittyy Lahdessa

Ravis eli Vanhan raviradan alue Lahdessa sisältää tällä hetkellä yksikaistaisen BMX-radan sekä pienen pump-trackin. Alueella voivat harjoitella ajotaitojaan kaikenikäiset ja -taitoiset kuskit. Tulevaisuudessa Ravikselle on suunnitteilla monipuolinen pyöräpuisto yhteistyössä RideSalpaus ry:n ja Lahden kaupungin kanssa.

Tutustu rataan