Pyöräily Lahden seudulla

Vaihteleva, monipuolinen maasto ja vesistöt tekevät Salpausselkä UNESCO Global Geopark -alueen maisemista poikkeuksellisen upean pyöräilykohteen. Jääkauden jälkeensä jättämä omaleimainen, veden muovaama maisema saa kapuamaan ylös harjuille ja laskeutumaan alas rannoille. Se vie pyöräilijän mutkaisille metsäreiteille ja kumpuileville maalaisteille.

 

 

Missä haluat ajaa? Katso Lahden seudun parhaat pyöräilyreitit

Maastopyöräily

Leppoisat lähireitit

Parhaat reitit graveliin ja retkipyöräilyyn

Maantiepyöräily

Näin pääset käyttämään reittejä

Reittitiedot ovat ladattavissa gpx -muodossa, jotka sisältävät kartta- ja gps-tietoja sekä mahdollistaa näiden esittämisen ja käsittelyn. Tämä tiedostomuoto on vakiintunut gps-tiedostojen käytössä. Gpx-tiedostojen käyttö vaatii kuitenkin useimmiten datan tunnistavan applikaation, gps-laitteen tai erillisen sovelluksen. Muutoin tiedosto näyttäytyy koodisarjana. Tämä riippuu täysin käytettävästä laitteistosta.

Suosittelemme käyttöön esimerkiksi seuraavia applikaatioita ja sovelluksia:
www.komoot.com
www.strava.com
www.ridewithgps.com
www.outdooractive.com
www.trailmap.fi
www.alltrail.com
www.bikemap.net

Mikäli käytössäsi on gps-laite tai älykello (esim. Suunto, Garmin tai Polar), näiden applikaatiot tunnistavat gpx-tiedostot suoraan.

Mikäli käytät näitä reittitietoja mobiili- tai gps-laitteellasi, laitteesi tunnistaa gpx-tiedoston kun käytössäsi on jokin em. applikaatioista tai alustoista. Mikäli tutkit reittitietoja tietokoneella, voit siirtää lataamasi gpx-tiedoston em. alustoille (käyttötapa riippuu käytettävästä alustasta).

Pääset tutustumaan reitteihin myös sivuston ”Katso reitit kartalta” -kohdasta, joka löytyy jokaisen reittikokonaisuuden alta.

Pyöräilijöiden ykköstaukopaikat kesäkaudella

Bike & Boat

Yhdistä Lahti ja Vääksyn kanava – tee omatoiminen koko päivän pyöräretki Lahden seudulla. Lähtö aamulla Lahdesta ja paluu illalla Lahteen. Ajomatkaa n. 50 km. Pakkaa mukaan myös uikkarit ja pyyhe, jos haluat pulahtaa Vesijärveen tai Päijänteeseen. Reitti vaihtelee tasamaasta kumpuilevaan maalaismaisemaan. Reitti on pääosin asfaltoitua tietä.

Yhteistyössä Kitetirri Outdoors ja Päijänne Risteilyt Hilden.

Varaa oma retkesi

Tervetuloa pyöräilijä

Lahden seudulta ja reittiemme varsilta löytyy yhä enemmän palveluita pyöräilijälle. Katso kaikki Tervetuloa pyöräilijä-yritykset Bikeland.fi kartalta.

Mikä on welcome cyclist-tunnus? Lue juttumme.

Katso palvelut kartalla

Pyörävuokraamot ja opastetut pyöräretket

Kitetirri Outdoors

Breakaway cc

Vierumäen luontoliikuntakeskus

Pajulahden vuokraamo

Kesäkauden kovimmat pyöräilytapahtumat

15.6. FNLD GRVL

20.-22.9 Falling Leaves Lahti

Vanhan Raviradan alue kehittyy Lahdessa

RideSalpaus ry edistää maastopyöräilyn, sen alalajien ja BMX-pyöräilyn harrastustoimintaa Päijät-Hämeen alueella. Ravis eli Vanhan raviradan alue Lahdessa sisältää tällä hetkellä BMX-radan, hyppylinjoja, pumptrackin sekä lasten harjoitteluradan. Lisäksi koko Raviksen aluetta kiertää maastopyöräreitti. Alueella voivat harjoitella ajotaitojaan kaikenikäiset ja -taitoiset kuskit.

Tutustu rataan

Tunnista pyöräily-ystävällinen yritys Welcome Cyclist-tunnuksen avulla

Pyörämatkailukeskuksen Welcome Cyclist-tarrat koristavat pyöräily-ystävällisten yritysten ovia. Tunnuksen alla toimiva yritys voi tarjota esimerkiksi turvallisen mahdollisuuden pysäköidä pyörä, parkkeerata se yön ajaksi tai mahdollisuuden täyttää vesipullot helposti ajomatkan aikana. Tunnus on suunniteltu helpottamaan pyörämatkailijoita,kun etsinnässä on pyöräilijöille sopivat palvelut. Tunnuksen saaneet yritykset löytyvät kätevästi Bikeland.fi-kartalta. Jokainen pyöräilijä voi löytää kartan avulla uusia kohteita joko lenkin taukopaikaksi tai pyörämatkailukohteeksi.

Kahvila Heinolan Siltasaari on yksi tunnuksen saaneista yrityksistä. Yrittäjä Mikko Hallikas palvelee mielellään pyöräilijöitä. “Tunnuksen hakeminen oli hyvä kirittäjä pyöräilijöiden palveluiden kartoittamiseksi. Merkki antaa tietyt kriteerit, jotka oli helppo huomioida”, Hallikas kertoo sujuvasta hakuprosessista.

Heinolan SIltasaari kesällä

Heinolan Siltasaari lisäsi pyörätelineitä ja hankki lainalukkoja asiakkaiden käyttöön. Näin myös lukottoman vuokrapyörän saa helposti parkkiin taukopaikalle. Lisäksi kahvilan valikoimaan on kerätty tuotteita, kuten energiapatukoita, pyöräilijöiden toiveita kuunnellen. Myös pumppu ja renkaiden paikkaustarvikkeet ovat saatavilla.

Hallikas nauttii pyöräilijöiden palvelemisesta ja kertoo, että päivän aikana tulee käymään niin yksittäisiä polkijoita kuin suurempia pyöräilijäryhmiäkin. Heinolan Siltasaareen on helppo poiketa taukopaikalle matkan varrella. Pyöräilijät ovat kasvava asiakaskunta ja pyöräilykohteiden suosio nousee. Hallikas näkee, että pyöräilijät myös tunnistavat itse hyvin Welcome Cyclist-kohteet. Hän kannustaakin kanssayrittäjiä hakemaan merkkiä itselleen. “Kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan, pyöräilijät ovat mukavia asiakkaita”, Hallikas kertoo iloisesti.

Yritys, jolla ei ole vielä merkkiä voi hakea sen kätevästi itselleen Pyörämatkailukeskuksen verkkosivujen kautta. Yritys saa merkin käyttöönsä tarjoamalla muutaman pyöräily-ystävällisen palvelun, joita pyöräilijät arvostavat.

Tunnus on maksuton ja mukana olevat yritykset hyötyvät Suomen pyörämatkailun yhteismarkkinoinnista. Tunnusta voi hakea majoituspalvelu, ravintola tai kahvila, pyörävuokraamo, pyörähuolto, matkailukohde, bussit, taksit sekä pyörälautat- ja laivat.