Maastopyöräilyä Lahden seudulla

Lahden seudun maastot ovat huippuja ympärivuotiseen pyöräilyyn. Salpausselällä on 25 kilometriä merkittyjä maastoliikuntapolkuja, joilla voit pyöräillä, kävellä ja juosta. Maantie- ja gravelpyöräilijät suuntaavat Vesijärven ympäri tai Hollolan kirkon lenkille. Tutustu tarjontaan ja tule kokeilemaan!

Salpausselkä Trails

Maastopyöräilyä Salpausselällä MTB

7 km Hakalaukunlenkki

Lähtöpiste: Sykekadun P-paikka, Sykekatu 11 Tapanilan hiihtomajalta pääset lähtöpisteelle noin 600 m polkusiirtymää punaisin nuolin merkittyä Kintterön Kymppi -polkua.

Kitetirri efatbike maastopyörä Salpausselkä nature trail Lahti

10 km Kintterön kymppi

Lähtöpiste: Sykekadun P-paikka, Sykekatu 11 sekä Koneharjunkadun P-paikka, Koneharjunkatu 10

Pyöräilyä Salpausselällä winter cycling

3 km Raviksen Rento

Lähtöpiste: Vanha Ravirata Vaskelaisenrinne 11 Urheilukeskuksesta pääset lähtöpisteelle ulkoilureittejä pitkin.

Kitetirri sähköpyöräilyä Salpausselällä

2,9 km Tapanilan Taival

Lähtöpiste: Vanha Ravirata Vaskelaisenrinne 11 Urheilukeskuksesta pääset lähtöpisteelle ulkoilureittejä pitkin.

Kitetirri emaastopyörä Salpausselkä Trails

3,5 km Tähtipolku

Lähtöpiste: Vanha Ravirata Vaskelaisenrinne 11 Tapanilan hiihtomajalta reitti kaupunkiin päin lähtee polkureittien risteyksestä majan yläpuolelta

Parhaat lähtöpaikat

  • 01
    Lahden urheilukeskus, Salpausselänkatu 8
  • 02
    Sykekadun P-paikka, Sykekatu 11
  • 03
    Vanha Ravirata, Vaskelaisenrinne 11

Maastopyöräily Vierumäellä

Valo-Ilves Vierumäki

Opiston kymppi, Valo-ilves ja Peurankierros

Vierumäen ympäristössä on useita merkittyjä maastopyöräreittejä. Opiston Kymppi on Vierumäen maastoreiteistä tunnetuin. Reittiä pitkin kulkevat patikoijat, juoksijat, ratsastajat, pyöräilijät ja talvisin hiihtäjät. 12 km mittainen Valo-ilves kulkee pitkin latupohjaa Vierumäen Urheiluopistolta Heinolan Jyränköön. Peurankierros 8,2 km starttaa Urheiluhallin takaa ja tarjoaa vaihtelevaa maisemaa pääosin leveää metsätietä tai kapeaa, mutta tasaista polku pitkin.

Juustopolku pyörä pitkospuut

17,2 km Juustopolku

17,2 km mittainen Juustopolku kuljettaa pyöräilijän Heinolan Jyrängöstä Iitin Vuolenkosken kylään (tai toisin päin), läpi korpimaisemien ja yli kallioisten mäkien. Heinolasta lähdettäessä maisema vaihtuu reitin varrella Konniveden rantojen viereltä jylhistä kuusimetsistä hakkuuaukeisiin, jäkälän peittämiin kallioihin, lehtomaisiin metsiin, mäntykankaaseen ja lopulta Vuolenkosken idylliseen kylään. Hetken ajan silmissä vilahtavat myös vehreät peltomaisemat. Reitin upein nähtävyys on viimeisimmän jääkauden aikana mannerjäätikön raahaamana nykyiselle paikalleen kulkeutunut massiivinen siirtolohkare, Kupparinkivi.

Vierumäki mtb

Vuokraa E-Fatbike Vierumäeltä

Varaukset ja lisätiedot pyöristä sekä reiteistä Vierumäki Friendsistä, paikan päältä Urheiluhallilta tai soittamalla Liikuntapaikkavaraamoon, puh. 0300 870 124.

Vierumäki

Lataa päivitetty maastopyöräreittikartta (jpg)

Katso kaikki maastopyöräreitit kartalla

Maastopyöräily Pajulahdessa

Kevätpuronpolku Pajulahti Nastola

1,5 km Kevätpuronpolku

Kevätpuronpolku kiertää vaihtelevan n. 1,5 km lenkin käyden luonnonkauniilla mäellä ja laskien sieltä kahden sillan kautta takaisin lähtöpisteeseen. Polulla on sopivan haastavia nousuja, mutta vastavuoroisesti mukavia laskuosuuksia. Mäelle nousu sekä loppulasku kalliota pitkin saa jännityksen ja sykkeen nousemaan. Vaativammalle loppulaskulle on myös vaihtoehtoinen, helpotettu paluureitti. Polku on kokonaisuudessaan keskivaikea.

Pajulahti fatbike

Vuokraa Fatbike

Fatbiket mahdollistavat pyöräilyn vuoden ympäri. Tarjolla myös junioripyöriä. Vuokraa pyörä kahdeksi tunniksi tai vaikkapa koko päiväksi. Fatbiken voit varata Pajulahden vastaanotosta puh. 044 7755 313 vastaanotto@pajulahti.com verkkokaupasta.

Kevätpuronpolku Pajulahti

Pajulahdesta Lapakistoon – katso kartta

Lapakiston luonnonsuojelualue koostuu seitsemästä erilaisesta osa-alueesta, Pitkäjärven jylhästä itärannasta, Ahvenlammin sekametsäalue, Kalliojärven nimensä mukaisesti kallioinen ranta-alue, Sammalistonsuon räme, Lapakiston järvi, suorantainen Sammalisto ja sen itäpuolinen nimetön lampi. Alueella risteilee viisi maastoon merkittyä reittiä, joiden yhteenlaskettu pituus on 23 km. Lapakisto on Etelä-Suomessa erittäin merkityksellinen luonnonsuojelualue laajuutensa ja luonnonpiirteidensä monipuolisuuden ansiosta.

Maantietä pitkin Lahden seudulla

Vesijärven ympäri | 80 km

Pajulahti ja Immilän mylly | 60 km

Vääksystä Pulkkilanharjulle ja Kalkkisiin | 57 km

Hollolan kirkonkylän lenkki | 37 km

Vuokraa pyörä tai lähde luontoon oppaan kanssa

Kitetirri sähkömaastopyörä

Vuokraa Kitetirrin maastosähköpyörä

Kitetirri tarjoaa Lahdessa vuokralle laadukkaita Cuben maastosähköpyöriä sekä KTM sähköfatbikejä. Niillä sujuu mukavasti matka maantiellä tai maastossa metsän keskellä. Pyörävuokraan kuuluu: Sähköpyörä, maastopyöräily kypärä, kaarilukko ja suojalasit, pidempiin vuokrauksiin saat mukaasi 2A laturin 220v verkkovirralle. Nouto ja palautus: Tapanilan Hiihtomaja, sovittaessa myös Ravintola Lokki, Lahden Urheilukeskus, Messilä Camping tai Sokos Seurahuone

Fenix ohjelmapalvelut fatbike-vuokraus

Fenix vuokraa fatbiket

Hyppää fatbiken selkään ja suuntaa Salpausselän tai Pesäkallion metsiin. Leveät renkaat mahdollistavat hyvän pidon kaikilla alustoilla ja maaston epätasaisuudet kivineen ja kantoineen eivät menoa hidasta. Fatbiken voi vuokrata päiväksi tai useammaksi. Hinta sisältää fatbiken ja kypärän. Minimimäärä kaksi fatbikea/varaus. Nouto ja palautus: Messilä Camping tai Lahden Urheilukeskus, sovittaessa muutkin kohteet

Patatofriendly.com

Varaa ohjattu fatbike-retki

Tutustu fatbike- maastopyöräilyyn ja Salpausselän hienoihin maisemiin ohjatulla retkellä. Kokonaiskesto noin 1,5 tuntia. Aiempaa kokemusta maastopyöräilystä ei tarvitse olla, mutta käsijarrullisista pyöristä on hyvä olla kokemusta jonkin verran. Hinta sisältää oppaan palvelut, fatbiken ja kypärän. Minimimäärä 6 henkilöä /retki. Lähtöpaikka: Lahden Urheilukeskus (Salpausselänkatu 8) tai Messilä Camping.

UUTTA! Reitit, luontokohteet ja matkailupalvelut nyt samalla kartalla

Lahden seudun retkeilyreitit, hiihtoladut, tulipaikat, nähtävyydet ja matkailupalvelut on nyt yhdistetty Matkailukartalle. Kartalta löydät myös kaikki Salpausselkä Geoparkin kohteet sekä Retkipaikka.fi-blogikirjoitukset alueemme luontokohteista.

 

Matkailukartta