Pyöräilyä Lahden seudulla

Lahden seudun maastot ovat huippuja ympärivuotiseen pyöräilyyn. Salpausselkä Trails tarjoaa yhteensä 25 kilometriä merkittyjä maastoliikuntapolkuja, joille ovat tervetulleita maastopyöräilijät, polkujuoksijat, kävelijät ja koiran kanssa liikkuvat.

Maantie- ja gravelpyöräilijät suuntaavat Vesijärven ympäri, Hollolan kirkon lenkille tai Suomen kauneimmalle maisemareitille Pulkkilanharjulle.

Salpausselkä Trails maastoliikuntapolut

Maastopyöräilyä Salpausselällä MTB

7 km Hakalaukunlenkki

Lähtöpiste: Sykekadun P-paikka, Sykekatu 11 Tapanilan hiihtomajalta pääset lähtöpisteelle noin 600 m polkusiirtymää punaisin nuolin merkittyä Kintterön Kymppi -polkua.

Kitetirri efatbike maastopyörä Salpausselkä nature trail Lahti

10 km Kintterön kymppi

Lähtöpiste: Sykekadun P-paikka, Sykekatu 11 sekä Koneharjunkadun P-paikka, Koneharjunkatu 10

Pyöräilyä Salpausselällä winter cycling

3 km Raviksen Rento

Lähtöpiste: Vanha Ravirata Vaskelaisenrinne 11 Urheilukeskuksesta pääset lähtöpisteelle ulkoilureittejä pitkin.

Kitetirri sähköpyöräilyä Salpausselällä

2,9 km Tapanilan Taival

Lähtöpiste: Vanha Ravirata Vaskelaisenrinne 11 Urheilukeskuksesta pääset lähtöpisteelle ulkoilureittejä pitkin.

Kitetirri emaastopyörä Salpausselkä Trails

3,5 km Tähtipolku

Lähtöpiste: Vanha Ravirata Vaskelaisenrinne 11 Tapanilan hiihtomajalta reitti kaupunkiin päin lähtee polkureittien risteyksestä majan yläpuolelta

Parhaat lähtöpaikat Salppurille

Salpausselän suositut reitistöt avautuvat aivan Lahden hyppyrimäkien takana, 10 minuutin päässä kaupungin keskustasta. Lumettomaan aikaan Salpausselän sorapintaiset latupohjat sopivat mainiosti myös hybridipyörällä ajaville. Kilometrejä riittää – katso lisää  karttapalvelussa.  Maastopyöräilijöille sopivat maastoliikuntapolut on merkitty maastoon erivärisin nuolin.

Parhaat lähtöpaikat reiteille:
Ravis – Lahden vanha ravirata, Vaskelaisenrinne 11
Sykekadun P-paikka, Sykekatu 11
Lahden urheilukeskus, Salpausselänkatu 8

 

Vanhan Raviradan alue kehittyy Lahdessa

Ravis eli Vanhan raviradan alue Lahdessa sisältää tällä hetkellä yksikaistaisen BMX-radan sekä pienen pump-trackin. Alueella voivat harjoitella ajotaitojaan kaikenikäiset ja -taitoiset kuskit. Tulevaisuudessa Ravikselle on suunnitteilla monipuolinen pyöräpuisto yhteistyössä RideSalpaus ry:n ja Lahden kaupungin kanssa.

Tutustu rataan

Maantietä pitkin Lahden seudulla

Vesijärven ympäri | 80 km

Pajulahti ja Immilän mylly | 60 km

Vääksystä Pulkkilanharjulle ja Kalkkisiin | 57 km

Hollolan kirkonkylän lenkki | 37 km

18 reittiä Lahden seudulla

Reitit kartalla

Pyöräilijän parhaat taukopaikat

Puolen päivän retki sorateillä

45 km reitti kulkee pitkin Hollolan idyllisiä maalaismaisemia. Katso reittikuvaus ja kohokohdat Komootissa.

Katso reitti Komootissa

Maastopyöräily Vierumäellä

Valo-Ilves Vierumäki

Opiston kymppi, Valo-ilves ja Peurankierros

Vierumäen ympäristössä on useita merkittyjä maastopyöräreittejä. Opiston Kymppi on Vierumäen maastoreiteistä tunnetuin. Reittiä pitkin kulkevat patikoijat, juoksijat, ratsastajat, pyöräilijät ja talvisin hiihtäjät. 12 km mittainen Valo-ilves kulkee pitkin latupohjaa Vierumäen Urheiluopistolta Heinolan Jyränköön. Peurankierros 8,2 km starttaa Urheiluhallin takaa ja tarjoaa vaihtelevaa maisemaa pääosin leveää metsätietä tai kapeaa, mutta tasaista polku pitkin.

Juustopolku pyörä pitkospuut

17,2 km Juustopolku

17,2 km mittainen Juustopolku kuljettaa pyöräilijän Heinolan Jyrängöstä Iitin Vuolenkosken kylään (tai toisin päin), läpi korpimaisemien ja yli kallioisten mäkien. Heinolasta lähdettäessä maisema vaihtuu reitin varrella Konniveden rantojen viereltä jylhistä kuusimetsistä hakkuuaukeisiin, jäkälän peittämiin kallioihin, lehtomaisiin metsiin, mäntykankaaseen ja lopulta Vuolenkosken idylliseen kylään. Hetken ajan silmissä vilahtavat myös vehreät peltomaisemat. Reitin upein nähtävyys on viimeisimmän jääkauden aikana mannerjäätikön raahaamana nykyiselle paikalleen kulkeutunut massiivinen siirtolohkare, Kupparinkivi.

Hartola fatbike

Pyörävuokraus Vierumäellä

Varaukset ja lisätiedot pyöristä sekä reiteistä Vierumäki Friendsistä, paikan päältä Urheiluhallilta tai soittamalla Liikuntapaikkavaraamoon, puh. 0300 870 870.

Vierumäki

Lataa päivitetty maastopyöräreittikartta (jpg)

Katso kaikki maastopyöräreitit kartalla

Jää yöksi Vierumäelle

Vierumäki on pyöräilijälle monipuolinen unelmakohde ympäri vuoden. Uudet majoituskohteet; Hotelli Fennada sekä Holiday Club Vierumäki avautuivat kesällä 2021 ja täysin uusi ravintolamaailma otettiin käyttöön lokakuussa. Hulppeat liikunnan ja urheilun olosuhteet, ympäröivä luonto ja monet oheispalvelut kuten uimahalli, spa ja testiasema kannattaa sisällyttää aktiiviseen lomaan.

Maastopyöräily Pajulahdessa

Kevätpuronpolku Pajulahti Nastola

1,5 km Kevätpuronpolku

Kevätpuronpolku kiertää vaihtelevan n. 1,5 km lenkin käyden luonnonkauniilla mäellä ja laskien sieltä kahden sillan kautta takaisin lähtöpisteeseen. Polulla on sopivan haastavia nousuja, mutta vastavuoroisesti mukavia laskuosuuksia. Mäelle nousu sekä loppulasku kalliota pitkin saa jännityksen ja sykkeen nousemaan. Vaativammalle loppulaskulle on myös vaihtoehtoinen, helpotettu paluureitti. Polku on kokonaisuudessaan keskivaikea.

Pajulahti fatbike

Vuokraa Fatbike

Fatbiket mahdollistavat pyöräilyn vuoden ympäri. Tarjolla myös junioripyöriä. Vuokraa pyörä kahdeksi tunniksi tai vaikkapa koko päiväksi. Fatbiken voit varata Pajulahden vastaanotosta puh. 044 7755 313 vastaanotto@pajulahti.com verkkokaupasta.

Kevätpuronpolku Pajulahti

Pajulahdesta Lapakistoon – lataa kartta (pdf)

Lapakiston luonnonsuojelualue koostuu seitsemästä erilaisesta osa-alueesta, Pitkäjärven jylhästä itärannasta, Ahvenlammin sekametsäalue, Kalliojärven nimensä mukaisesti kallioinen ranta-alue, Sammalistonsuon räme, Lapakiston järvi, suorantainen Sammalisto ja sen itäpuolinen nimetön lampi. Alueella risteilee viisi maastoon merkittyä reittiä, joiden yhteenlaskettu pituus on 23 km. Lapakisto on Etelä-Suomessa erittäin merkityksellinen luonnonsuojelualue laajuutensa ja luonnonpiirteidensä monipuolisuuden ansiosta.

Sähkö-Fatbike Kalliorent

Sähkö-fatbiket Pajulahdessa

Nyt vuokrattavissa myös sähköavusteisia fatbikeja. Täysjousitetulla sähköfätillä matka sujuu uskomattoman pehmeästi epätasaisessakin maastossa. Parhaimmillaan pyörä on juuri poluilla, pehmeässä maastossa ja talviajossa. Pajulahti tarjoaa ajokokemuksen Etelä-Suomen parhaalla kalustolla Nastolan upeilla reiteillä.

Viikonlopuksi Pajulahteen

Pajulahden omien reittien kautta pääset jatkamaan useille haastaville poluille, Lapakiston retkeilyreiteille tai Loistopolulle ja aina Lahteen tai Iittiin asti. Iso-Kukkasen rannalla majoitut mukavasti tilavassa huoneistossa. Monipuoliset liikuntatilat, rantasauna ja liikkujalle valmiiksi katettu ruokapöytä odottavat lenkin jälkeen.

Vuokraa pyörä tai lähde luontoon oppaan kanssa

Kitetirri sähkömaastopyörä

Vuokraa Kitetirrin maastosähköpyörä

Kitetirri tarjoaa Lahdessa vuokralle laadukkaita Cuben maastosähköpyöriä sekä KTM sähköfatbikejä. Niillä sujuu mukavasti matka maantiellä tai maastossa metsän keskellä. Pyörävuokraan kuuluu: Sähköpyörä, maastopyöräily kypärä, kaarilukko ja suojalasit, pidempiin vuokrauksiin saat mukaasi 2A laturin 220v verkkovirralle. Nouto ja palautus: Tapanilan Hiihtomaja, sovittaessa myös Ravintola Lokki, Lahden Urheilukeskus, Messilä Camping tai Sokos Seurahuone

Fenix ohjelmapalvelut fatbike-vuokraus

Fenix vuokraa fatbiket

Hyppää fatbiken selkään ja suuntaa Salpausselän tai Pesäkallion metsiin. Leveät renkaat mahdollistavat hyvän pidon kaikilla alustoilla ja maaston epätasaisuudet kivineen ja kantoineen eivät menoa hidasta. Fatbiken voi vuokrata päiväksi tai useammaksi. Hinta sisältää fatbiken ja kypärän. Minimimäärä kaksi fatbikea/varaus. Nouto ja palautus: Messilä Camping tai Lahden Urheilukeskus, sovittaessa muutkin kohteet

Patatofriendly.com

Varaa ohjattu fatbike-retki

Tutustu fatbike- maastopyöräilyyn ja Salpausselän hienoihin maisemiin ohjatulla retkellä. Kokonaiskesto noin 1,5 tuntia. Aiempaa kokemusta maastopyöräilystä ei tarvitse olla, mutta käsijarrullisista pyöristä on hyvä olla kokemusta jonkin verran. Hinta sisältää oppaan palvelut, fatbiken ja kypärän. Minimimäärä 6 henkilöä /retki. Lähtöpaikka: Lahden Urheilukeskus (Salpausselänkatu 8) tai Messilä Camping.

Sähkö-Fatbike Kalliorent

KallioRentiltä sähköpyörät

Tule ajamaan Etelä-Suomen parhaalla kalustolla Liikuntakeskus Pajulahden monipuolisille reiteille upeisiin maisemiin ja kokemaan pyöräilyelämys, joka ei tästä enää parane! Vuokrattavana 10kpl Haibike täysjousto fatbike sähköpyörää ja 2kpl Tunturi e260 lasten sähköpyörää.