Pyöräily Lahden seudulla

Vaihteleva, monipuolinen maasto ja vesistöt tekevät Salpausselkä UNESCO Global Geopark -alueen maisemista poikkeuksellisen upean pyöräilykohteen. Jääkauden jälkeensä jättämä omaleimainen, veden muovaama maisema saa kapuamaan ylös harjuille ja laskeutumaan alas rannoille. Se vie pyöräilijän mutkaisille metsäreiteille ja kumpuileville maalaisteille. Tule nautiskelemaan omassa porukassa tai osallistu pyöräilytapahtumaan!

 

Missä haluat ajaa? Katso seudun parhaat pyöräilyreitit

Maastopyöräily

Leppoisat lähireitit

Parhaat reitit graveliin ja retkipyöräilyyn

Maantiepyöräily

Näin pääset käyttämään reittejä

Reittitiedot ovat ladattavissa gpx -muodossa, jotka sisältävät kartta- ja gps-tietoja sekä mahdollistaa näiden esittämisen ja käsittelyn. Tämä tiedostomuoto on vakiintunut gps-tiedostojen käytössä. Gpx-tiedostojen käyttö vaatii kuitenkin useimmiten datan tunnistavan applikaation, gps-laitteen tai erillisen sovelluksen. Muutoin tiedosto näyttäytyy koodisarjana. Tämä riippuu täysin käytettävästä laitteistosta.

Suosittelemme käyttöön esimerkiksi seuraavia applikaatioita ja sovelluksia:
www.komoot.com
www.strava.com
www.ridewithgps.com
www.outdooractive.com
www.trailmap.fi
www.alltrail.com
www.bikemap.net

Mikäli käytössäsi on gps-laite tai älykello (esim. Suunto, Garmin tai Polar), näiden applikaatiot tunnistavat gpx-tiedostot suoraan.

Mikäli käytät näitä reittitietoja mobiili- tai gps-laitteellasi, laitteesi tunnistaa gpx-tiedoston kun käytössäsi on jokin em. applikaatioista tai alustoista. Mikäli tutkit reittitietoja tietokoneella, voit siirtää lataamasi gpx-tiedoston em. alustoille (käyttötapa riippuu käytettävästä alustasta).

Pääset tutustumaan reitteihin myös sivuston ”Katso reitit kartalta” -kohdasta, joka löytyy jokaisen reittikokonaisuuden alta.

Pyöräilijöiden ykköstaukopaikat

Pyörävuokraus Lahden seudulla

Gravel-pyöriä, sähköavusteisia maastopyöriä ja fatbikeja – valitse sopiva pyörä ja starttipaikka.

Katso kaikki vuokraamot

Salpausselkä Park avattu

Aivan Salpausselän ulkoilureitistöjen portille osoitteeseen Hämeenlinnantie 59, on avautunut moderni liikunnan ja elämysten keskus Salpausselkä Park, jonka palveluihin lukeutuu myös Kitetirri Outdoors suplauta- ja pyörävuokraamo.

Tyylikkään keskuksen muita palveluita ovat Billebeino padel, CrossFit8000, EW Dive ja On the Sport Urheiluhierojat.

Vanhan Raviradan alue kehittyy Lahdessa

Ravis eli Vanhan raviradan alue Lahdessa sisältää tällä hetkellä yksikaistaisen BMX-radan sekä pienen pump-trackin. Alueella voivat harjoitella ajotaitojaan kaikenikäiset ja -taitoiset kuskit. Tulevaisuudessa Ravikselle on suunnitteilla monipuolinen pyöräpuisto yhteistyössä RideSalpaus ry:n ja Lahden kaupungin kanssa.

Tutustu rataan