Mieleenpainuvia ruokaelämyksiä

Mikä muu täydentäisi päijäthämäläistä luontoa, sen upeita kohteita ja lumoa, kuin aidolla intohimolla paikallisesti valmistetut ruuat ja juomat.

Täällä innovatiiviset, taitavat ja laadusta tinkimättömät yrittäjät luovat mieleenpainuvia ruokaelämyksiä ja rakkaudella tehtyjä tuotteita. Aloita kanssamme ruokamatka, joka on täynnä perinteitä, rouheita makuja ja upeita tarinoita.

Visit Lahti. Tuo veden kielelle.

Tervetuloa makumatkalle

Olemme koonneet reittejä, jotka kuljettavat sinut eri puolille Lahden seutua hyvin makujen ja erinomaisten kohteiden luokse. Reittien kohteita ja sisältöä päivitetään siten, että ne ovat koettavissa ympäri vuoden.

Tutustu kaikkiin makureitteihin
Jäätelöä Vääksyn kanavalla

Veneilijän makureitti Lahdesta Sysmään

Lähde makureitille veden äärelle. Veneilijän makureitin voi kulkea veneellä, mutta myös maata pitkin. Olemme keränneet matkan varrelta mukaan herkullisia ruokapaikkoja ja parhaita terasseja veneilijän reitillä.

Keinuhongan tilan henkilökuntaa myymälässä

Viikonloppuna Padasjoen suuntaan

Päijänteen rannoilta löytyy aitoja makuja ja viehättäviä maisemia. Lahden suunnasta ajettaessa ennen Vääksyä Vehkoossa voi aloittaa retken Vintage Rusty Cafessa. Jatka matkaa Padasjoelle reippailemaan Kullasvuoren ulkoilualueelle. Kiipeä Tuomastorniin katsomaan Päijännettä korkealta. Kotiinviemiset ja lounas tai iltapäiväkahvit löytyvät Keinuhongan tilalta.

Ant Brew

K-18 Panimoreitti Lahden seudulla

Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine panimoille ja elintarviketuotannolle. Maista kunniamainintoja ja palkintoja saaneita oluita, viinejä ja viskejä. Testaa makuyhdistelmiä, joita et ehkä osannut ajatellakkaan olevan olemassa.

Satokausikalenteri Malski

Lahtelainen kierros

Ainutlaatuisia herkkuja ja makuja – kävelyretkellä keskustan, matkustajasataman ja Teivaan sataman alueella löytää mielenkiintoisia kokemuksia ruoan parissa. Samalla voi tehdä ostoksia ja tutustua Lahden nähtävyyksiin.

Ruokatapahtumia Lahden seudulla

Mukkulan kartano Mukkula Manor

Makujen messut 26. – 28.8.2022

Yhteisöllinen messutapahtuma Lahden Mukkulassa, jossa kohtaavat ainutlaatuinen Mukkulan miljöö, yrittäjät läheltä ja kaukaa, hyvät maut ja kiinnostavat vieraat sekä esiintyjät.

Kalamarkkinat

Lahden XXV Kalamarkkinat 23. -25.9.2022

Vuotuinen Lahden matkustajasatamassa aina syyskuun kolmantena viikonloppuna järjestettävä tapahtuma. Tarjolla runsaasti kalaa ja kalatuotteita, ruoka-annoksia sekä upeaa tunnelmaa

Cilantro Lahti

European Street Food Awards Finland 24.9.2022

Street foodin ESFA 2022 Suomen osakilpailu Sibeliustalon rannassa

Ruokavuosikalenteri

Päijäthämäläinen ruokavuosi on täynnä makuja, lähiruokaa ja elämyksiä. Tarjoamme vinkkejä niin reseptien kuin raaka-aineiden osalta. Esittelemme paikallisia tuottajia ja ostospaikkoja – tietenkin myös ravintoloita ja kahviloita ja tekijöitä kaiken takana. Ympäri vuoden sesongit huomioiden.

Herkkuja sesongin mukaan

Ruokatarinoita tekijöiltä

Viipurilaisen Kotileipomon ruisleivän matka alkaa tutun tuottajan pellolta, käy mutkan Vääksyn myllyllä ja tulee 12 km matkan leipomolle – lyhyt ketju takaa tuoreuden ja Päijät-Hämeen puhtaan maaperän ja veden hyödyntämisen.

Tutustu tekijöihin

Vastuullista lähiruokaa

Lähiruokatorit ja maatilamyymälät, kuten Heinolan Heila ja Iitin Maatilatori tarjoavat paikallisia makuja ja sesongin parhaita kasviksia suoraan tuottajilta!

Luomuruokaa ja kakkuja tarjoaa lounaskahvila Mea Manna Kirjastoon, Lahdessa! MeaMannassa kiinnitetään huomiota ekologisuuteen, ja ruoat tehdään terveellisistä ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Kahvila toimii myös erityistä tukea tarvitsevien aikuisten työpajana.

Lahden seudulla sijaitsee viskitislaamo Teerenpeli, marjaviinitilat Viini Pihamaa ja Ainoa Winery sekä useita panimoita! Lahdessa sijaitsee myös kahvipaahtimo Kahiwa, joka ostaa kahvipavut aina mahdollisimman suoraan viljelijöiltä, jotta korvaus työstä päätyy myös oikeaan osoitteeseen.

Tiesitkö, että Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen aamiainen ja brunssi ovat erikoistuneet paikallisiin ruokatuotteisiin? Ethän unohda myöskään maistaa Lahden seudun omaa erikoisuutta, paikallisia makuja ja sesongin herkkuja tarjoavaa Vellamomenua!

Elämyksiä kokouksiin ja ryhmille

Makuja luonnosta, elämysmenu laavulla, tasting tai upea menukokonaisuus. Tutustu elämykselliseen, makujen ympärille kietoutuvaan tarjontaamme, josta kelpaa nauttia kokouksen yhteydessä tai yhdessä ystävien kanssa.

Makuelämyksiä kokouksiin ja ryhmille

Kasvislounaalle Lahdessa – 4 vinkkiä

 • 01
  Lipterin | viihtyisä lounasravintola vegaaneille ja kasvissyöjille, Hämeenkatu 10
 • 02
  Ekokahvila MeaManna Kirjasto | kasvispainotteisia lounaita ja salaattiannoksia, Kirkkokatu 31
 • 03
  Kahvila Oskari | lounasaikaan mainioita vegaanisia keittoja, Hämeenkatu 17
 • 04
  Kaarlo Social | Vegebuffet iltaisin tiistaista perjantaihin sekä koko päivän lauantaina Kartanonkatu 2

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Lue lisää

Pienille ja suurille ryhmille – kokouksiin ja juhliin

Vellamomenu – Päijät-Hämeen makuja

Juhlatilat ja tilausravintolat