Mieleenpainuvia ruokaelämyksiä
Mikä muu täydentäisi päijäthämäläistä luontoa, sen upeita kohteita ja lumoa, kuin aidolla intohimolla paikallisesti valmistetut ruuat ja juomat.
Täällä innovatiiviset, taitavat ja laadusta tinkimättömät yrittäjät luovat mieleenpainuvia ruokaelämyksiä ja rakkaudella tehtyjä tuotteita. Aloita kanssamme ruokamatka, joka on täynnä perinteitä, rouheita makuja ja upeita tarinoita.
Visit Lahti. Tuo veden kielelle.
Tervetuloa makumatkalle
Olemme koonneet reittejä, jotka kuljettavat sinut eri puolille Lahden seutua hyvin makujen ja erinomaisten kohteiden luokse. Reittien kohteita ja sisältöä päivitetään siten, että ne ovat koettavissa ympäri vuoden.
Tutustu kaikkiin makureitteihin
Hemmottelua Heinolassa
Heinolassa kaikki on lähellä: kahvilat, ravintolat ja kauniit maisemat. Hyvää ruokaa, hemmottelua Kumpeli Span kylpyläosastolla ja tuliaisiksi kassillinen herkkuja Heinolan Heilasta.

Viikonloppuna Padasjoen suuntaan
Päijänteen rannoilta löytyy aitoja makuja ja viehättäviä maisemia. Lahden suunnasta ajettaessa ennen Vääksyä Vehkoossa voi aloittaa retken Vintage Rusty Cafessa. Jatka matkaa Padasjoelle reippailemaan Kullasvuoren ulkoilualueelle. Kiipeä Tuomastorniin katsomaan Päijännettä korkealta. Kotiinviemiset ja lounas tai iltapäiväkahvit löytyvät Keinuhongan tilalta.

K-18 Panimoreitti Lahden seudulla
Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine panimoille ja elintarviketuotannolle. Maista kunniamainintoja ja palkintoja saaneita oluita, viinejä ja viskejä. Testaa makuyhdistelmiä, joita et ehkä osannut ajatellakkaan olevan olemassa.

Lahtelainen kierros
Ainutlaatuisia herkkuja ja makuja – kävelyretkellä keskustan, matkustajasataman ja Teivaan sataman alueella löytää mielenkiintoisia kokemuksia ruoan parissa. Samalla voi tehdä ostoksia ja tutustua Lahden nähtävyyksiin.
Sesongissa nyt: parsaherkut
Parsan saapuminen ravintoloiden ruokalistoille on selvä kevään merkki, vaikka takatalvi kovasti pyristeleekin vastaan. Lahden seudun ravintolat tarjoavat parsaa ihanina annoksina ja kokonaisina menuina.
Ravintola Taivaanrannassa kevään ehdoton makupari on parsa&riesling. Ravintolan keittiömestari on miettinyt sinulle valmiiksi kolmen ruokalajin parsamenun ja viinimestari siihen sopivat rieslingit.
Ravintola Rouxin parsaviikkoja vietetään 7.5. asti. Miltä kuulostaisi vaikkapa annos parsaa, Päijänteen muikunmätiä ja hollandaisekastiketta?
Seurahuoneen Trattorian Parsamenusta löytyy myös yksittäisiä annoksia ja kokonainen menu.
Vierumäen Ravintola V:n kevään kausimenuhun kuuluu grillattua valkoista parsaa, paahdettuja siemeniä & bearnaise -kastiketta.
Malskin Bistron Menu nro 3 sisältää mm. samettisen parsakeiton tryffelivoilla.
Ruokavuosikalenteri
Päijäthämäläinen ruokavuosi on täynnä makuja, lähiruokaa ja elämyksiä. Tarjoamme vinkkejä niin reseptien kuin raaka-aineiden osalta. Esittelemme paikallisia tuottajia ja ostospaikkoja – tietenkin myös ravintoloita ja kahviloita ja tekijöitä kaiken takana. Ympäri vuoden sesongit huomioiden.
Herkkuja sesongin mukaanElämyksiä kokouksiin ja ryhmille
Makuja luonnosta, elämysmenu laavulla, tasting tai upea menukokonaisuus. Tutustu elämykselliseen, makujen ympärille kietoutuvaan tarjontaamme, josta kelpaa nauttia kokouksen yhteydessä tai yhdessä ystävien kanssa.
Makuelämyksiä kokouksiin ja ryhmilleSyö ja juo Lahden seudulla
Vastuullista lähiruokaa
Lähiruokatorit ja maatilamyymälät, kuten Heinolan Heila ja Iitin Maatilatori tarjoavat paikallisia makuja ja sesongin parhaita kasviksia suoraan tuottajilta!
Luomuruokaa ja kakkuja tarjoaa lounaskahvila Mea Manna Kirjastoon, Lahdessa! MeaMannassa kiinnitetään huomiota ekologisuuteen, ja ruoat tehdään terveellisistä ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Kahvila toimii myös erityistä tukea tarvitsevien aikuisten työpajana.
Lahden seudulla sijaitsee viskitislaamo Teerenpeli, marjaviinitilat Viini Pihamaa ja Ainoa Winery sekä useita panimoita! Lahdessa sijaitsee myös kahvipaahtimo Kahiwa, joka ostaa kahvipavut aina mahdollisimman suoraan viljelijöiltä, jotta korvaus työstä päätyy myös oikeaan osoitteeseen.
Tiesitkö, että Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen aamiainen ja brunssi ovat erikoistuneet paikallisiin ruokatuotteisiin? Ethän unohda myöskään maistaa Lahden seudun omaa erikoisuutta, paikallisia makuja ja sesongin herkkuja tarjoavaa Vellamomenua!
Kasvislounaalle Lahdessa – 3 vinkkiä
-
01Lipterin | viihtyisä lounasravintola vegaaneille ja kasvissyöjille, Hämeenkatu 10
-
02Ekokahvila MeaManna Kirjasto | kasvispainotteisia lounaita ja salaattiannoksia, Kirkkokatu 31
-
03Kahvila Oskari | lounasaikaan mainioita vegaanisia keittoja, Hämeenkatu 17
Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre
Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.
Lue lisääPienille ja suurille ryhmille – kokouksiin ja juhliin
Vellamomenu – Päijät-Hämeen makuja
Juhlatilat ja tilausravintolat
Päijät-Hämeessä ravitsemisliikkeet ovat avoinna. Anniskelua, aukioloaikaa, asiakasmäärää sekä istumapaikkoja koskevat ravintolarajoitukset ovat poistuneet käytöstä 1.3.2022 alkaen. Tervetuloa!