Mieleenpainuvia ruokaelämyksiä

Mikä muu täydentäisi päijäthämäläistä luontoa, sen upeita kohteita ja lumoa, kuin aidolla intohimolla paikallisesti valmistetut ruuat ja juomat.

Täällä innovatiiviset, taitavat ja laadusta tinkimättömät yrittäjät luovat mieleenpainuvia ruokaelämyksiä ja rakkaudella tehtyjä tuotteita. Aloita kanssamme ruokamatka, joka on täynnä perinteitä, rouheita makuja ja upeita tarinoita.

Visit Lahti. Tuo veden kielelle.

Tervetuloa makumatkalle

Ranskalainen Kyläkauppa shop

Jouluretki Vanhaan Vääksyyn

Lähde jouluiselle retkelle Vääksyyn. Mitä kaikkea jouluun voikaan löytää Vanhan Vääksyn putiikeista ja herkkumyymälöistä. Kahvia ja lounasta, suolaista ja makeaa – yksilöllisiä ja tunnelmallisia vaihtoehtoja on Vääksyssä useita.

Näytä lisää
Kumpeli Spa

Hemmottelua Heinolassa

Heinolassa kaikki on lähellä: kahvilat, ravintolat ja kauniit maisemat. Hyvää ruokaa ja hemmottelua Kumpeli Span kylpyläosastolla.

Näytä lisää
Ainoa Winery viinilasit wine glasses

Jouluinen retki Hollolaan

Valoa ja makuja hämärtyviin päiviin löydät Hollolan kierrokselta; viiniä, sisustustuotteita ja herkkuja omaan kotiin tai pukinkonttiin.

Näytä lisää
Bistro Popot Lahti

Lahden makukierros

Ainutlaatuisia herkkuja ja makuja – kävelyretkellä keskustan, matkustajasataman ja Teivaan sataman alueella löytää mielenkiintoisia kokemuksia ruoan parissa. Samalla voi tehdä ostoksia ja tutustua Lahden nähtävyyksiin.

Näytä lisää

Ruokatarinoita tekijöiltä

Viipurilaisen Kotileipomon ruisleivän matka alkaa tutun tuottajan pellolta, käy mutkan Vääksyn myllyllä ja tulee 12 km matkan leipomolle – lyhyt ketju takaa tuoreuden ja Päijät-Hämeen puhtaan maaperän ja veden hyödyntämisen.

Tutustu tekijöihin

Kasvislounaalle Lahdessa – 3 vinkkiä

  • 01
    Lipterin | viihtyisä lounasravintola vegaaneille ja kasvissyöjille, Hämeenkatu 10
  • 02
    Ekokahvila MeaManna Kirjasto | kasvispainotteisia lounaita ja salaattiannoksia, Kirkkokatu 31
  • 03
    Kahvila Oskari | lounasaikaan mainioita vegaanisia keittoja, Hämeenkatu 17

Nyt on pikkujoulujen aika

Keskellä pimeintä vuodenaikaa on joulujuhlan aika. Hengähdetään hetki yhdessä, kokoonnutaan pienellä porukalla ja herkutellaan. Keräsimme yhteen ideat Lahden seudun pikkujouluohjelmista, tunnelmallisista juhlapaikoista ja maistuvimmista menuista.

Lue lisää

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Lue lisää

Pienille ja suurille ryhmille – kokouksiin ja juhliin

Vellamomenu – Päijät-Hämeen makuja

Juhlatilat ja tilausravintolat