Mieleenpainuvia ruokaelämyksiä

Mikä muu täydentäisi päijäthämäläistä luontoa, sen upeita kohteita ja lumoa, kuin aidolla intohimolla paikallisesti valmistetut ruuat ja juomat.

Täällä innovatiiviset, taitavat ja laadusta tinkimättömät yrittäjät luovat mieleenpainuvia ruokaelämyksiä ja rakkaudella tehtyjä tuotteita. Aloita kanssamme ruokamatka, joka on täynnä perinteitä, rouheita makuja ja upeita tarinoita.

Visit Lahti. Tuo veden kielelle.

Tervetuloa makumatkalle

Retki Vanhaan Vääksyyn

Lähde retkelle Vääksyyn. Mitä kaikkea voikaan löytää Vanhan Vääksyn putiikeista ja herkkumyymälöistä. Kahvia ja lounasta, suolaista ja makeaa – yksilöllisiä ja tunnelmallisia vaihtoehtoja on Vääksyssä useita.

Kumpeli Spa

Hemmottelua Heinolassa

Heinolassa kaikki on lähellä: kahvilat, ravintolat ja kauniit maisemat. Hyvää ruokaa ja hemmottelua Kumpeli Span kylpyläosastolla.

Ainoa Winery viinilasit wine glasses

Liikunnallinen maku- ja ostosretki Hollolaan

Hollolan kierroskselta löydät valoa ja makuja sekä liikunnan iloa; viiniä, sisustustuotteita, herkkuja ja hiihtoa sekä laskettelua.

Gastropub Mylly Restaurant

Lahtelainen kierros

Ainutlaatuisia herkkuja ja makuja – kävelyretkellä keskustan, matkustajasataman ja Teivaan sataman alueella löytää mielenkiintoisia kokemuksia ruoan parissa. Samalla voi tehdä ostoksia ja tutustua Lahden nähtävyyksiin.

Ruokatarinoita tekijöiltä

Viipurilaisen Kotileipomon ruisleivän matka alkaa tutun tuottajan pellolta, käy mutkan Vääksyn myllyllä ja tulee 12 km matkan leipomolle – lyhyt ketju takaa tuoreuden ja Päijät-Hämeen puhtaan maaperän ja veden hyödyntämisen.

Tutustu tekijöihin

Kasvislounaalle Lahdessa – 3 vinkkiä

  • 01
    Lipterin | viihtyisä lounasravintola vegaaneille ja kasvissyöjille, Hämeenkatu 10
  • 02
    Ekokahvila MeaManna Kirjasto | kasvispainotteisia lounaita ja salaattiannoksia, Kirkkokatu 31
  • 03
    Kahvila Oskari | lounasaikaan mainioita vegaanisia keittoja, Hämeenkatu 17

Take away -ateriat helposti mukaan ravintoloista

Ravintola Taivaanranta take away

Ravintola Taivaanranta

Lahden keskustan Ravintola Taivaanrannasta voit tilata etukäteen päivän lounaan ja valikoidut a la carte- listan annokset. Tilaa ruoat etukäteen verkkokaupan kautta ja nouda ravintolasta. Lounas tarjolla arkisin klo 11-15. Keittiö avoinna ma-to 11-20, pe 11-21 ja la klo 12-21.

Hollolan Vanha Kunnantupa

Hollolan kirkonkylältä voit hakea mukaan maukkaat pizzat. Hollolan Vanha Kunnantupa on avoinna ti-pe 11-19.30 ja la-su 13-19.30. Tilaa pizza ennakkoon ja nouda paikanpäältä. Tilaukset: 046 881 5540

Trattoria Seurahuone

Lahden keskustan Trattoria Seurahuoneen take away -lounas sisältää lämpimän ruoan ja salaatin. Voit tilata lounaan etukäteen soittamalla ravintolaan ja noutamalla valmiin lounaspaketin ravintolasta. Etukäteistilaukset: 044 742 0260

Iitin maatilatori Iitti Farmers Market

Iitin Maatilatori

Vaihtuvia makuja take awaynä Iitin Maatilatorilta perjantaisin. Seuraa ilmoittelua facebook-sivuilla. Voit myös tilata verkkokaupan kautta ruokakasseja sisältäen aterioiden raaka-aineet ja noutaa kassin maatilatorilta.

Malskin Bistro blinit

Malskin Bistro

Viikonlopun ruokapöytään blinejä ja juustoja Lahden keskustassa sijaitsevasta Malskin Bistrosta. Tilaukset torstaihin klo 18.00 mennessä sähköpostilla varauksetmalski@cmb.fi Noudot: perjantai klo 14.00-21.00 sekä lauantai klo 15.00-21.00

Ravintola Nosturi Hot dog

Ravintola Nosturi

Lahdessa Teivaan sataman ravintola Nosturista matkaan maistuvia makuja drive in -menusta tai voit tilata ennakkoon verkkokaupan kautta annoksia ja noutaa ne ravintolasta.

Kokka Bar & Bistro

Rouxravintolat | Bar & Bistro Kokka, Bistro Popot ja Ravintola Roux

Maistuvia makuja Rouxravintoloiden verkkokaupan kautta. Ravintolat sijaitsevat Lahden keskustan alueella ja Lahden matkustajasatamassa.

Hotelli-ravintola Uoti, Sysmä

Sysmän keskustassa sijaitsevasta hotelli-ravintola Uotista saat lounaat myös mukaan. Lounas on tarjolla joka päivä.

Ravintola Mamma Maria

Lahden keskustassa sijaitsevan Mamma Marian keittiön herkkuja saatavilla tilauksesta noin 3 kg alumiinivuoissa, jäähdytettynä ja helposti lämmitettävinä. Tutustu vaihtoehtoihin Facebookissa. Tilaukset sähköpostilla: mamma.maria@mammamaria.fi tai puhelimitse ma-pe, kahta päivää ennen 050 344 3442

Koulutuskeskus Salpauksen Hetki-Shop

Hetki-Shop on Koulutuskeskus Salpauksen kahvila-myymälä Salpauksen Kulinaaritalossa Lahdessa. Take away -ruoat ovat valmistettu kokonaisuudessaan opiskelijatyönä opettajien ja taitovalmentajien ohjauksessa.

Viinikahvila Olavi Wine Cafe Olavi

Wine Cafe Olavi

Lahhden ydinkeskustassa sijaitsevan Wine Cafe Olavin verkkokaupasta voit tilata aamiaiset, lounaat, Olavin salaatit ja flatbreadit. Nouto Olavista.

Ravintola Harald

Viikinkiravintola Harald

Lahden keskustassa sijaitsevan ravintolan kolmen ruokalajin take away -menut saatavilla ennakkotilauksesta. Tilaukset puhelimitse 044 766 8400 tai sähköpostilla lahti@ravintolaharald.fi.

Ravintola Vanha Sampo Restaurant

Vanhan Sampo, Kausala

Iitin Kausalassa sijaitsevan ravintola Vanhan Sampon kotiruokalounas take awaynä arkisin. Kotilounas sisältää yhden lounaslistan mukaisen pääruoan, lisukkeet, jälkiruoan ja leivän. Tilaukset tekstiviestillä edellisenä päivänä puh. 040 559 3141

Ravintola Fafa's Lahti

Tilaa ennakkoon verkkokaupasta Lahden ydinkeskustassa sijaitsevasta Fafa's Lahdesta herkut ja nouda ravintolasta. Listalta löytyy falafelejä, tuoreita pita-leipiä ja muita herkkuja.

Ravintola Modetti, Padasjoki

Ravintola Modetin maukas lounas myös take awaynä. Tutustu päivän lounasvaihtoehtoihin Facebook-sivuilla.

Henkilöstöravintola Pasi Joronen

Henkilöstöravintolat Pasi Joronen Ky, Hartola

Ennakkotilauksesta keittolounas tai annosruoka vain mukaan otetettuna, nouto ravintolan toimimipisteesta Hartolan Golfklubilta. Tilaukset 1-2 päivää ennakkoon soittamalla tai viestillä puh. 050 431 6503 tai sähköpostilla info@pasijoronen.fi.

Ravintola Koti Lahden Messukeskus

Ravintola Koti

Lahden Messukeskuksessa sijaitsevasta Ravintola Kodista maukkaat lounaat take awaynä arkisin.

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Lue lisää

Pienille ja suurille ryhmille – kokouksiin ja juhliin

Vellamomenu – Päijät-Hämeen makuja

Juhlatilat ja tilausravintolat