Syö ja juo Lahden seudulla

Syö ja juo Lahden seudulla

Paikallisesti valmistetut ruuat ja juomat ja mielenkiintoiset ruokakohteet kuuluvat jokaiseen matkailijan ohjelmaan. Aloita kanssamme ruokamatka, joka on täynnä perinteitä, rouheita makuja ja upeita tarinoita.

 

Parasta juuri nyt

Syyskuussa vietetään Suomalaisen ruoan päivää, nautitaan itse kerättyä, itse pyydettyä ja itse kasvatettua ruokaa. Syyskuu on sadonkorjuun aikaa.

Syyskuu

Kasvislounaalle Lahdessa – 4 vinkkiä

 • 01
  Lipterin | viihtyisä lounasravintola vegaaneille ja kasvissyöjille, Hämeenkatu 10
 • 02
  Ekokahvila MeaManna Kirjasto | kasvispainotteisia lounaita ja salaattiannoksia, Kirkkokatu 31
 • 03
  Kahvila Oskari | lounasaikaan mainioita vegaanisia keittoja, Hämeenkatu 17
 • 04
  Kaarlo Social | Vegebuffet iltaisin tiistaista perjantaihin sekä koko päivän lauantaina Kartanonkatu 2

Tervetuloa makumatkalle

Olemme koonneet reittejä, jotka kuljettavat sinut eri puolille Lahden seutua hyvien makujen ja erinomaisten kohteiden luokse. Reittien kohteita ja sisältöä päivitetään siten, että ne ovat koettavissa ympäri vuoden.

Tutustu kaikkiin makureitteihin

Ruokavuosikalenteri

Päijäthämäläinen ruokavuosi on täynnä makuja, lähiruokaa ja elämyksiä. Tarjoamme vinkkejä niin reseptien kuin raaka-aineiden osalta. Esittelemme paikallisia tuottajia ja ostospaikkoja – tietenkin myös ravintoloita ja kahviloita ja tekijöitä kaiken takana. Ympäri vuoden sesongit huomioiden.

Herkkuja sesongin mukaan

Vastuullista lähiruokaa

Lähiruokatorit ja maatilamyymälät, kuten Heinolan Heila ja Iitin Maatilatori tarjoavat paikallisia makuja ja sesongin parhaita kasviksia suoraan tuottajilta!

Luomuruokaa ja kakkuja tarjoaa lounaskahvila Mea Manna Kirjastoon, Lahdessa! MeaMannassa kiinnitetään huomiota ekologisuuteen, ja ruoat tehdään terveellisistä ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Kahvila toimii myös erityistä tukea tarvitsevien aikuisten työpajana.

Lahden seudulla sijaitsee viskitislaamo Teerenpeli, marjaviinitilat Viini Pihamaa ja Ainoa Winery sekä useita panimoita! Lahdessa sijaitsee myös kahvipaahtimo Kahiwa, joka ostaa kahvipavut aina mahdollisimman suoraan viljelijöiltä, jotta korvaus työstä päätyy myös oikeaan osoitteeseen.

Tiesitkö, että Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen aamiainen ja brunssi ovat erikoistuneet paikallisiin ruokatuotteisiin? Ethän unohda myöskään maistaa Lahden seudun omaa erikoisuutta, paikallisia makuja ja sesongin herkkuja tarjoavaa Vellamomenua!

Ruokatarinoita tekijöiltä

Viipurilaisen Kotileipomon ruisleivän matka alkaa tutun tuottajan pellolta, käy mutkan Vääksyn myllyllä ja tulee 12 km matkan leipomolle – lyhyt ketju takaa tuoreuden ja Päijät-Hämeen puhtaan maaperän ja veden hyödyntämisen.

Tutustu tekijöihin

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Lue lisää

Elämyksiä kokouksiin ja ryhmille

Makuja luonnosta, elämysmenu laavulla, tasting tai upea menukokonaisuus. Tutustu elämykselliseen, makujen ympärille kietoutuvaan tarjontaamme, josta kelpaa nauttia kokouksen yhteydessä tai yhdessä ystävien kanssa.

Makuelämyksiä kokouksiin ja ryhmille

Vellamomenu – Päijät-Hämeen makuja

Juhlatilat ja tilausravintolat