Lahtelainen kierros

Tämän kierroksen kohteita yhdistää kaupungin historia ja sen tunnetut maamerkit. Nauti aamiaista asemapäällikön tapaan. Käy katsastamassa Gastropub Mylly vanhassa Oululaisen korttelissa. Iloitse panimotoiminnan paluusta entisen Mallasjuoman tiloihin Malskille. Tutustu vanhan funkkistyylisen linja-autoaseman ravintolakeskittymään. Lahden satama, joka oli ennen maan vilkkain sisävesisatama on tänä päivänä lahtelaisten olohuone.

5 kohdetta
Pituus: noin 2,5 km kävellen
Lähtö: Asemapäällikkö
Päätepiste: Lahden matkustajasatama

Suosittelemme varmistamaan aukioloajat suoraan yrityksestä.

#1 Asemapäällikkö

Entinen asemapäällikön konttuuri on nykyisin suosittu kahvila Lahden Matkakeskuksella. Asemapäällikön suosittu aamiainen on mainio tapa aloittaa päivä.

Askonkatu 3 A, Lahti

Lue lisää

#2 Gastropub Mylly

Gastropub herättää henkiin perinteisen käsityöläiskulttuurin aidon kotiruuan muodossa. Ravintola sijaitsee Oululaisen kotileipomon vanhassa korttelissa Lahden Vuorikadulla. Mylly tarjoaa rehtejä makuja possunpotkasta Gastron makkarat -lautaseen lämpimällä perunasalaatilla ja vuolukermaisella hapankaalilla.

Vuorikatu 35, Lahti

Lue lisää

#3 Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva ja Malski

Tutustu Malvaan ja sen näyttelyihin

Malski Lahden keskustassa

Malskin Bistro, Kahiwa Coffee & Wine ja Ant Brew Pub

Kahiwa Coffee Roasters -paahtimon viinikahvila Kahiwa Coffee & Wine ja lahtelaisen olutkollektiivin Ant Brew -panimopub sekä Malskin Bistro löytyvät Malskilta, entisen panimon tiloista, Lahden keskustasta. Laadukkaiden kahvien lisäksi Kahiwan valikoimissa on mm. valikoituja natural-viinejä, makeita syötäviä sekä artesaanibageleita. Kesällä 2022 Kahiwa avasi Malskille oman leipomon – Kahiwa Bakeryn. Malskin Bistro tarjoaa lounasta, brunsseja sekä illallista.

Malskin Bistro, Päijänteenkatu 9, Lahti
Kahiwa Coffee & Wine, Päijänteenkatu 9, Lahti
Ant Brew Pub, Mallaskatu 1, Lahti

Ant Brew Malva-olut on Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvalle valmistettu nimikko-olut

 

#4 Herkuttelua Linkkuassalla

Lahden funkkishelmi, entinen Linja-autoasema, on nykyään kolmen ravintolan koti. Kaarlo Social tarjoaa mieleenpainuvan makumatkan Välimeren makuihin keskellä Lahtea buffet-lounaan, vege-buffetin ja a la carte-annoksien muodossa. Tarjolla myös teetä pidemmän kaavan mukaan iltapäiväteen muodossa, voileipien, pikkusuolaisen ja makeiden herkkujen kera. Baba’s Grillhouse tarjoilee maukkaita hiiligrillillä valmistettuja grilliannoksia. Bar Kellotornissa jatketaan iltaa puolestaan drinkkien äärellä.

Kaarlo Social 

Baba’s Grillhouse

Bar Kellotorni

Kartanonkatu 2, Lahti

Lue lisää

#5 Vesijärven satama

Kahvila Kariranta

Ravintola Teivaan Lokki

Kokka Bistro & Bar

Ravintola Lastu

Lahden satamassa pääset nauttimaan kahvihetkestä joka päivä avoinna olevassa Kahvila Karirannassa, joka on tunnettu maukkaista leivonnaisista ja suolaisista herkuista. Kahvilan terassilta on mukava seurata sataman elämää ja kaunista järvimaisemaa.

Jos nälkä yllättää voit aterioida ravintola Teivaan Lokissa, joka on avoinna päivittäin tai Sibeliustalon Ravintola Lastussa, joka tarjoilee lounasta arkisin. Kokka Bistro&Bar isoine terasseineen palvelee kesäaikaan joka päivä.

Lisävinkkejä

Mitä olisi Lahti ilman Teerenpeliä? Teerenpelin alkuperäisen panimoravintolan löydät Vapaudenkadulta keskustasta. Teerenpelin palkittuja viskejä ja panimotuotteita pääset maistelemaan myös Teerenpelin vierailukeskuksessa, ruokaravintola Taivaanrannassa, Wine Cafe Olavissa sekä kesäisin satamassa Teerenrannan terassilla.

Lahden Kauppahallista Lahden torin laidalta löydät paitsi paikallisten tuottajien puoteja, myös pikkukahviloita ja lounasravintoloita.

Kahvila Oskari sijaitsee viehättävässä puutalossa keskellä Hämeenkadun kerrostalokorttelia. Oskari tarjoaa keittolounasta ja runsaan valikoimaan suolaista ja makeaa kahvin kanssa.

Lahden legendaarisimman titteli kuuluu ehdottomasti Torvi-ravintolalle. Loviisankadulla sijaitsevan ravintolan keikkakalenterista löytyy livemusiikkia melkein joka genrestä; punkista reggaeen, akustisesta souliin. Jos kuulet sanat ”Litkut lärviin”, on aika painua kotiin.

Tästä lisää ravintoloita Lahdessa.