Lasten kanssa

Miten haluat viettää lomasi? Kokoa Lahden seudun aktiviteeteista, käyntikohteista ja nähtävyyksistä mukava kokonaisuus ja höystä hyvällä ruokapaikalla. Päivässä ehtii jo paljon mutta lasten kanssa hotelli- tai mökkiyöpyminenkin on jo pieni seikkailu. Ei pitkiä ajomatkoja, Lahden seutu on lähellä.

Launeen perhepuisto on aina auki

Lapsiperheitä jo yli kolmen vuosikymmenen ajan ilahduttanut Launeen perhepuisto on perheiden kestosuosikki. Lukuisat liukumäet, kiipeilytelineet ja liikennekaupunki tarjoavat mieleistä puuhaa niin pienille kuin isommillekin leikkijöille. Perhepuiston vierestä löytyvät minigolf-keskus, parkour-rata sekä skeittirampit takaavat sen, että vauhtia ja jännittäviä hetkiä ei päivästä puutu.

Perhepuistoon

Syyslomasuosikit

Koko perheen Malva

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva on uusi ja elämyksellinen museo, jossa riittää näkemistä koko perheelle. Malvan taide-, muotoilu- ja julistesisällöt ihastuttavat kaiken ikäisiä. Saman katon alta Malskilta löydät myös Malskin Bistron ja Kahiwan kahvilan, joissa voi piipahtaa vaikka näyttelyiden lomassa. Alle 18-vuotiaat lapset pääsevät museoon maksutta!

Malvaan

Hauskoja kohteita ja mieleenpainuvia elämyksiä

Tiltu ja Lettu seikkailevat Lahden kaupunginteatterissa

Tiltun ja Letun kotipihaan nousee vihdoin kauan kaivattu leikkimökki, jossa voi leikkiä päivät pääksytysten kotia ja kioskia ja autopurkaamoa ja ja… Mutta hetkinen! Miksi Tiltulla kasvaa höyheniä kainaloista ja Letulla on yhtäkkiä häntä?

Tiltu ja Lettu ja leikkimökin asukas saa kantaesityksensä 17.9.2022.

lisää näytelmästä

Vierumäen Flowparkin puihin rakennetuilla seikkailuradoilla pääset testaamaan kestääkö kantti ja ottamaan selvää, kuka kruunataan teidän perheen hurjapääksi. Tutustu Flowparkin aukioloaikoihin täällä.

Pajulahden Seikkailupuisto tarjoaa mukaansa tempaavia liukuja, haastavampia kiipeilyosuuksia ja kanttia vaativia esteitä niin korkealla kuin hieman alempanakin. Puistosta löytyy 177 erilaista estettä ja tehtävää 2,4 km matkalla. Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

Koko perheen luontosuosikit

Parhaat laavuvinkit metsäretkille

Herkulliset eväät ja rentouttava hetki nuotion äärellä on retkeilyn parasta antia. Kokosimme parhaat laavuvinkit metsäretkille ympäri Lahden seutua. Muistathan, että löydät laavut ja luontokohteet kätevästi myös matkailukartalta.

laavulle

Valloita Lahden seutu pyöräillen

Lahden seudun vaihtelevat maastot tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet koko perheelle niin retki- kuin maastopyöräilyynkin. Hypätkää pyörien selkään ja ottakaa suunnaksi perheiden suosikkikohde Launeen perhepuisto, Pikku-Vesijärven puiston vesiurut tai Vesijärven satamaraitti aina Myllysaaresta Mukkulaan asti.

Kokosimme vinkit alueen pyöräreiteistä, joiden varrelta löytyy mielenkiintoisia käyntikohteita, upeita maisemia ja viehättäviä taukopaikkoja. Täältä löydät myös Lahden seudun maastopyöräreitit.

pyöräilemään

Pumptrack-radat

Pumptrack-radat houkuttelevat niin skeittaajia, scoottaajia kuin BMX-pyöräilijöitäkin. Radalla etenemiseen tarvittava vauhti tehdään kumpuja ja kaarteita hyödyntäen koko kehon avulla ”pumppaamalla”.

Lahden keskustan Ranta-Kartanon radalta löytyy noin 200 metriä pitkä, asfalttipintainen pumppirata sekä erillinen pienempi rata.

Lahden vanhalla raviradalla sijaitsee Raviksen pyöräpuisto. Pienimuotoisesta pyöräilyn ihmemaasta löytyy BMX-rata, pumptrack sekä hyppyreitä pienille ja suurille polkijoille. Pyöräpuiston vieressä on yksi Salpausselkä Trails -reitistön lähtöpaikoista, joten ajoharjoittelun jälkeen voi helposti suunnata maastoretkelle Salpausselän metsiin.

Ravis Vanha Ravirata

Asikkalan uusi Pumptrack-rata sijaitsee Laidunpuistossa, Vääksyssä. Pumptrack rata on kaikkien vapaassa käytössä ja se sopii kaiken ikäisille ja tasoisille käyttäjille.

Heinolan Pumptrack löytyy Perhepuiston yhteydestä. Pumptrackin vieressä on myös liikennepuisto, jossa on käytössä erilaisia polkuautoja, potkulautoja ja potkupyöriä.

Bongaa mielenkiintoiset nähtävyydet

Leikkipuistoon koko perheen voimin

Tiesitkö, että Lahdesta löytyy yli 150 leikkialuetta? Pienimmiltä alueilta löytyy keinu ja jousieläin ja suurimmilla riittää virikkeitä kaikenikäisille ja -taitoisille.

Launeen perhepuisto on klassikko, joka on leikittänyt lapsiperheitä jo vuosikymmenen ajan, mutta kivoja leikkialueita löytyy myös ympäri kaupunkia. Kuinka monessa sinä olet jo käynyt?

Leikkipuistot

Frisbeegolfaamaan

Frisbeegolf sopii koko perheelle. Lahden seudulta löytyy valtava määrä frisbeegolf-ratoja. Tiesitkö muuten, että Heinolan DiscGolfpark Worldin Pro-rata valittiin maailman viidenneksi parhaaksi radaksi?

Lahden seudulta löydät sopivat radat niin aloittelijoille sekä ensikertalaisille kuin jo lajin kokeneemmillekin harrastajille.

tutustu frisbeegolf-ratoihin

Yhteisiin herkutteluhetkiin

10 uimahallia ja 2 kylpylää Lahden seudulla

Lämpimät vedet houkuttelevat polskimaan. Kumpeli ja Nowene Spa:t sijaitsevat Heinolassa puolen tunnin ajomatkan päässä Lahdesta. Vierumäen, Pajulahden, Lahden kaupungin sekä ympäristökuntien uimahallit ovat huippupaikkoja myös matkailijoille. Katso lisätiedot halleista ja poikkea sisään!

uimahallit ja kylpylät

Aktiivinen päivä sisätiloissa

Parhaat perhelomakohteet

Täyden palvelun Happi Holiday Pajulahdessa

Perhe on paras Vierumäellä

Osta Lahden seudun matkailupalveluja

Opastettuja luontoretkiä, museoita, teatterilippuja.. Nämä kaikki ja monet muut kivat lomatekemiset varaat parilla klikkauksella.

Ostoksille