Lasten kanssa

Kivat viikonloppureissut, niitä jokainen meistä odottaa – perheen pienimmät etunenässä. Ennen reppujen pakkaamista on hyvä miettiä, mitä haluatte lomallanne tehdä: innostutaanko teidän perheessä luontoretkistä, liikuntatouhuista, kulttuurista vai kenties näistä kaikista?

Hauskoja nähtävyyksiä

Radio- ja tv-museo Mastola Pikku-Kakkonen Lahti Radio and tv museum

Action! Nyt alkaa oma tv-lähetys Radio- ja tv-museo Mastolasta

Mastolan näyttelyt kertovat suomalaisen radio- ja tv-alan historiasta. Lastenosastolla pääset näkemään, millaisia Pikku-Kakkosia äiti ja isi katselivat. Koko perheen suosikki on oman tv-ohjelman teko oikeassa chroma key -studiossa. Mastolaan pääsevät kaikki alle 18-vuotiaat maksutta.

Hiihtomuseo mäkihyppysimulaattori Lahti Ski Museum Ski Jump Simulator

Mäkihyppysimulaattori on Hiihtomuseon hitti

Koe nostalgiamatka rakastetun hiihtourheilun maailmaan Hiihdon henkeä -näyttelyssä. Museon toimintaosastolla voit kokeilla mm. mäkikotkan siipiäsi hauskassa Mäkihyppysimulaattorissa. Alle 18-vuotiailta vapaa pääsy.

Heinolan lintutarha riikinkukko Heinola bird sanctuary peacock

Kiehtovia lintutarinoita Heinolan Lintuhoitolassa

Heinolan lintuhoitola hoitaa loukkaantuneita luonnonvaraisia lintuja ja palauttaa ne takaisin luontoon. Nähtävillä on sekä luonnosta pelastettuja lintuja että lemmikkejä, kuten värikkäitä papukaijoja. Lintuhoitola on avoinna joka päivä ja sinne on vapaa pääsy.

PAJULAHTI_170627_NS_6926 frisbeegolf

Happi Holiday Pajulahdessa

Liikuntakeskus Pajulahti tarjoaa valikoiman huippuhauskoja ja helppoja liikuntalomia. Tutustu ohjelmiin ja varaa sopiva ajankohta.

Vierumäki lapset

Perhe on paras Vierumäellä

Lapsiperheiden suosikkilomat Vierumäellä! Voit valita kaiken sisältävän lomapaketin tai räätälöidä lomaohjelman oman maun mukaan Active Hours -liikuntatuntivalikoimasta.

Villa Himpula mökki cottage

Varataan mökki Päijänteen rannalta

Täältä löydät Lahden seudun monipuolisen vuokramökkivalikoiman kokonaisuudessaan. Täältä klikkaat myös VisitLahti Online Shopiin, jossa on myynnissä n. 80 vuokramökin valikoima. Tee haku ja hoida lomavaraus saman tien kuntoon!

Launeen perhepuisto, lapsiperheiden ykköskohde!

Lapsiperheitä jo yli kolmen vuosikymmenen ajan ilahduttanut Launeen perhepuisto on perheiden kestosuosikki. Lukuisat liukumäet, kiipeilytelineet, liikennekaupunki ja linnoitus tarjoavat mieleistä puuhaa niin pienille kuin isommillekin leikkijöille. Perhepuiston vierestä löytyvät minigolf-keskus, parkour-rata sekä skeittirampit takaavat sen, että vauhtia ja jännittäviä hetkiä ei päivästä puutu.

Lue lisää

Koko perheen luontosuosikit

Lapakisto nuotiopaikka tyttö puhaltaa tuleen luontopolku nature trail open fire Lahti

Monipuolinen Lapakisto Lahdessa

Lapakiston alueelta löytyy kaksi esteetöntä laavupaikkaa Seelammi- ja Lapakisto -järvien rannoilla – niille pääsee vaikka lastenvaunujenkin kanssa makkaraa paistelemaan. Alueella on yhteensä viisi erilaista, eri värein merkittyä polkua. Perheiden suosikkeihin kuuluu esimerkiksi keltainen reitti Lapakisto-järveltä Sammalisto-järven laavulle. Loppusyksystä ja alkutalvesta kannattaa suunnata siniselle Pitkäjärvenpolulle. Polku kiipeää korkealle näköalapaikalle, jolta on monena vuonna päässyt ihailemaan yllättävää jäätaidetta – lahtelaisen retkeilijän, Pasi Widgrenin, jättimäiset Pitkäjärven pintaan lapioimalla muotoilemat eläinhahmot tuovat iloa kaikille Lapakiston kävijöille.

Kuninkaanpolku Ekonpolku esteetön luontopolku syksyn lehdet lapsi luontopolulla nature trail autumn

Esteetön Ekonpolku Hartolassa

Reilun kilometrin mittainen polku kulkee Hartolan kirkonkylän kauneimmissa maisemissa Tainionvirran Ekonkosken rannalla. Luontopolku on suunniteltu kokonaan esteettömäksi. Ekonkosken varrelle on rakennettu myös useampi esteetön koskikalastuspaikka, mikä on harvinaisuus Suomessa. Jos lapsilla riittää menohaluja, Ekonpolku kulkee osaan matkaa 3,7 km mittaisen Kuninkaanpolun kanssa. Kuninkaanpolku kulkee Hartolan kulttuurikohteiden, rauhallisen suoalueen ja jännittävän riippusillan kautta takaisin Ekonpolulle.

Aurinkovuori Aurinko-Ilves-reitti Päijänne Asikkala maisematorni luontopolku

Kiipeä Asikkalan Aurinkovuorelle

Aurinko-Ilves –vaellusreitin varrella sijaitsevan Aurinkovuoren päältä näkee kauas sekä Päijänteen että Vesijärven suuntaan. Vuorelle nousee haastavat 239 portaan kuntoportaat. Perille pääsee myös valaistua kuntoilureittiä pitkin jos haluaa välttää jyrkät portaat. Ylhäällä vuorella on näköalatasanne, laavu sekä tulentekopaikka eväshetkeä varten.

Pirunkirkko Heinola Paistjärven luonnonsuojelualue Salpausselkä Geopark

Luolaleikkejä Heinolan Pirunkirkolla

Mannerjään muovaama, jylhän kaltevaseinäinen Pirunkirkko Paistjärven retkeilyalueella Heinolassa on vaikuttava retkikohde ja yksi Salpausselkä Geoparkin merkittävimmistä kalliokohteista. Miinuskulmainen kallio muodostaa jännittävän luolamaisen tilan, joka pistää aikuisellakin mielikuvituksen lentoon.

Soisalmen suo Hollola swamp scenery

Järvien kierros Hollolassa

Järvien kierros vie seikkailulle kolmen Tiilijärven maisemiin. 7,5 kilometrin pituisen reitin varrelle mahtuu pitkospuita, metsäpolkuja ja tasaisia teitä. Eväät voit nauttia reitin varrella sijaitsevilla levähdyspaikoilla. Pulahda kirkasvetisten Tiilijärvien virkistävään veteen ja ihastele järvinäkymiä, karua suota ja suojeltua pähkinäpensaslehtoa. Reitti alkaa Vähä-Tiilijärvenkujalta, uimarannan läheisyydestä. Järvien kierrokseen on hyvä varata aikaa reilut kaksi tuntia ja reitti on luokiteltu keskivaikeaksi.

Linnaistensuo Lahti pitkospuut luontopolku nature trail swamp

Linnaistensuon pitkospuilla

Kiehtova suoalue melkein kivenheiton päässä Lahden keskustasta. Vaikka suolla ollaan, maisema on silti erikoisen vaihteleva – Linnaistensuolta löytyykin peräti 15 eri suotyyppiä keidasrämeestä rimpinevarämeeseen. Suolle pääsee helposti myös ilman autoa; lähin bussipysäkki sijaitsee Kujalan kierrätyskeskuksella, josta on n. 1,5 kilometrin matka suoalueelle.

Issikkasafarille Vierumäelle

Koko perheen 20 minuutin minisafarilla perheen pienimmät ratsastavat taluttajien avustamina ja aikuiset ratsastavat tai kävelevät mukana. Minisafarit ovat ikärajattomia ja niitä tehdään Toresonilla joka päivä ympäri vuoden.

Valloita Lahden seutu pyöräillen

Valoisat illat ja kuivat asfaltit suorastaan kutsuvat pyöräilemään! Lahden seudun vaihtelevat maastot tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet koko perheelle niin retki- kuin maastopyöräilyynkin. Hypätkää pyörien selkään ja ottakaa suunnaksi perheiden suosikkikohde Launeen perhepuisto. Ilmaisessa puistossa viihtyvät kaikenikäiset. Tutustukaa pyöräillen Lahden parhaisiin rantamaisemiin, Pikku-Vesijärven puiston vesiurkuihin ja nauttikaa lahtelaisten olohuoneen, Vesijärven sataman, tunnelmasta.

Kokosimme vinkit alueen pyöräreiteistä, joiden varrelta löytyy mielenkiintoisia käyntikohteita, upeita maisemia ja viehättäviä taukopaikkoja. Täältä löydät myös Lahden seudun maastopyöräreitit.

 

Tutustu alueen pyöräilyreitteihin

Sisäliikuntaa!

Ladeo Lahti

Kiipeilemään Ladeoon

Ladeo on sisäkiipeilyyn erikoistunut Lahden suurin kiipeilyhalli. Kiipeily on boulderointia, joka tapahtuu noin 5 metriä korkeilla seinillä. Kiipeiltävien seinien pinta-ala on 600m2. Alle 14-vuotiaat vain vanhempien seurassa.

Trampolin Park Lahti

Miten olisi hyppytunti Trampolin Parkin monipuolisilla trampoliineilla ja hyppäys vaahtomuovialtaaseen. Huomioithan, että alle 10-vuotiaat pääsevät hyppimään vain huoltajan tai valvojan valvonnassa. Hyppytunnin saat varattua helposti nettisivuilta.

YogaRocks kiipeilyseinä boulderointi bouldering Lahti

Yogarocks – sisäkiipeilykeskus

300m2 boulderkiipeilyseinää täynnä eritasoisia reittejä aloittelijoista edistyneimpiin. Alle 14-vuotiailla lapsilla tulee olla huoltaja mukana valvomassa kiipeilyä.

Kohta seikkaillaan!

Pian vihertää ja kesä on pitkän odotuksen jälkeen jälleen täällä! Mikä olisikaan parempi tapa viettää aurinkoisia päiviä, kuin lähteä seikkailemaan koko perheen voimin. Vierumäen Flowparkin puihin rakennetuilla seikkailuradoilla pääset testaamaan kestääkö kantti ja ottamaan selvää, kuka kruunataan teidän perheen hurjapääksi. Vierumäellä pääset kiipeilemään viikonloppuisin säävarauksella jo nyt.

Pajulahden seikkailupuiston kesäkausi starttaa 15.5. Kaikenikäisten seikkailijoiden unelma tarjoaa mukaansa tempaavia liukuja, haastavampia kiipeilyosuuksia ja kanttia vaativia esteitä niin korkealla kuin hieman alempanakin.

tekemistä koko perheelle

Kolme iloista rosvoa pistävät Kardemumman kaupungin sekaisin

Rosvot seikkailevat Lahden kaupunginteatterissa 28.8.2021 alkaen.

Lue lisää