Lasten kanssa

Kivat lomareissut, niitä jokainen meistä odottaa – perheen pienimmät tietysti etunenässä. Ennen reppujen pakkaamista on hyvä miettiä, mitä haluatte lomallanne tehdä: innostutaanko teidän perheessä luontoretkistä, liikuntatouhuista, kulttuurikokemuksista vai kenties näistä kaikista?

Koko perheen luontosuosikit

Lapakisto nuotiopaikka tyttö puhaltaa tuleen luontopolku nature trail open fire Lahti

Monipuolinen Lapakisto Lahdessa

Lapakiston alueelta löytyy kaksi esteetöntä laavupaikkaa Seelammi- ja Lapakisto -järvien rannoilla – niille pääsee vaikka lastenvaunujenkin kanssa makkaraa paistelemaan. Alueella on yhteensä viisi erilaista, eri värein merkittyä polkua. Perheiden suosikkeihin kuuluu esimerkiksi keltainen reitti Lapakisto-järveltä Sammalisto-järven laavulle. Loppusyksystä ja alkutalvesta kannattaa suunnata siniselle Pitkäjärvenpolulle. Polku kiipeää korkealle näköalapaikalle, jolta on monena vuonna päässyt ihailemaan yllättävää jäätaidetta – lahtelaisen retkeilijän, Pasi Widgrenin, jättimäiset Pitkäjärven pintaan lapioimalla muotoilemat eläinhahmot tuovat iloa kaikille Lapakiston kävijöille.

Näytä lisää
Kuninkaanpolku Ekonpolku esteetön luontopolku syksyn lehdet lapsi luontopolulla nature trail autumn

Esteetön Ekonpolku Hartolassa

Reilun kilometrin mittainen polku kulkee Hartolan kirkonkylän kauneimmissa maisemissa Tainionvirran Ekonkosken rannalla. Luontopolku on suunniteltu kokonaan esteettömäksi. Ekonkosken varrelle on rakennettu myös useampi esteetön koskikalastuspaikka, mikä on harvinaisuus Suomessa. Jos lapsilla riittää menohaluja, Ekonpolku kulkee osaan matkaa 3,7 km mittaisen Kuninkaanpolun kanssa. Kuninkaanpolku kulkee Hartolan kulttuurikohteiden, rauhallisen suoalueen ja jännittävän riippusillan kautta takaisin Ekonpolulle.

Näytä lisää
Aurinkovuori Aurinko-Ilves-reitti Päijänne Asikkala maisematorni luontopolku

Kiipeä Asikkalan Aurinkovuorelle

Aurinko-Ilves –vaellusreitin varrella sijaitsevan Aurinkovuoren päältä näkee kauas sekä Päijänteen että Vesijärven suuntaan. Vuorelle nousee haastavat 239 portaan kuntoportaat. Perille pääsee myös valaistua kuntoilureittiä pitkin jos haluaa välttää jyrkät portaat. Ylhäällä vuorella on näköalatasanne, laavu sekä tulentekopaikka eväshetkeä varten.

Näytä lisää
Pirunkirkko Heinola Paistjärven luonnonsuojelualue Salpausselkä Geopark

Luolaleikkejä Heinolan Pirunkirkolla

Mannerjään muovaama, jylhän kaltevaseinäinen Pirunkirkko Paistjärven retkeilyalueella Heinolassa on vaikuttava retkikohde ja yksi Salpausselkä Geoparkin merkittävimmistä kalliokohteista. Miinuskulmainen kallio muodostaa jännittävän luolamaisen tilan, joka pistää aikuisellakin mielikuvituksen lentoon.

Näytä lisää
Linnaistensuo Lahti pitkospuut luontopolku nature trail swamp

Linnaistensuon pitkospuilla

Kiehtova suoalue melkein kivenheiton päässä Lahden keskustasta. Vaikka suolla ollaan, maisema on silti erikoisen vaihteleva – Linnaistensuolta löytyykin peräti 15 eri suotyyppiä keidasrämeestä rimpinevarämeeseen. Suolle pääsee helposti myös ilman autoa; lähin bussipysäkki sijaitsee Kujalan kierrätyskeskuksella, josta on n. 1,5 kilometrin matka suoalueelle.

Näytä lisää
Kitetirri fatbike luontoretki vuokrapyörä Salpausselkä Lahti rental bike

Hyppää e-fatbiken selkään

Metsäretki Kitetirrin uusilla sähkömaastopyörillä ja -fatbikeilla passaa koko perheelle. S-koon pienimmät vuokrapyörät sopivat 140-165-senttiselle alakoululaiselle. Kitetirri toimittaa pyörät Lahden Pikku-Vesijärven puistoon, Lahden Urheilukeskukselle, Messilään, Tapanilan hiihtokeskukselle ja ravintola Lokkiin ilman lisämaksua. Kaikista näistä on helppo pujahtaa Salpausselän maastoihin, joissa riittää kivoja reittejä pyöräiltäviksi.

Näytä lisää
Vaellustalli Toreson Vierumäki Heinola islanninhevonen issikkavaellus islandic horse

Issikkasafarille Vierumäelle

Koko perheen 20 minuutin minisafarilla perheen pienimmät ratsastavat taluttajien avustamina ja aikuiset ratsastavat tai kävelevät mukana. Minisafarit ovat ikärajattomia ja niitä tehdään Toresonilla joka päivä ympäri vuoden.

Näytä lisää
Koira-Kikka huskyfarmi valjakkoajelu Heinola husky farm dog sled

Koirakikan farmivierailut – soita ja varaa aika ennakkoon

Heinolasta löytyy eläintenystävän unelmapaikka. Koirakikan farmilla asustelee iso joukko suloisia huskyja, hukkia, poroja ja muita eläimiä. Tarjolla on myös koiravaljakkoajeluita – lumettomana kautena ne toteutetaan kärryajeluina. Varaa aika ennakkoon viimeistään viikkoa ennen.

Näytä lisää

Kutkuttavaa lastenteatteria

Hurmaava Katto-Kassinen, tuo maailman paras metkuilija, seikkailee juuri nyt Lahden kaupunginteatterissa.

Lue lisää

Lastenkulttuuria ja hauskoja nähtävyyksiä

SUPER teatteri Maukka ja Väykkä Timo Parvela lastenteatteri

Maukka ja Väykkä seikkailevat Lahden SUPER teatterissa

Timo Parvelan suosituista lastenkirjoista tutut Maukka-kissa ja Väykkä-koira hyppäävät syksyllä SUPER teatterin näyttämölle.

Näytä lisää
Radio- ja tv-museo Mastola Pikku-Kakkonen Lahti Radio and tv museum

Action! Nyt alkaa oma tv-lähetys Radio- ja tv-museo Mastolasta

Mastolan näyttelyt kertovat suomalaisen radio- ja tv-alan historiasta. Lastenosastolla pääset näkemään, millaisia Pikku-Kakkosia äiti ja isi katselivat. Koko perheen suosikki on oman tv-ohjelman teko oikeassa chroma key -studiossa. Mastolaan pääsevät kaikki alle 18-vuotiaat maksutta.

Näytä lisää
Hiihtomuseo mäkihyppysimulaattori Lahti Ski Museum Ski Jump Simulator

Mäkihyppysimulaattori on Hiihtomuseon hitti

Koe nostalgiamatka rakastetun hiihtourheilun maailmaan Hiihdon henkeä -näyttelyssä. Museon toimintaosastolla voit kokeilla mm. mäkikotkan siipiäsi hauskassa Mäkihyppysimulaattorissa. Alle 18-vuotiailta vapaa pääsy.

Näytä lisää
Heinolan lintutarha riikinkukko Heinola bird sanctuary peacock

Kiehtovia lintutarinoita Heinolan Lintutarhalla

Heinolan lintutarha hoitaa loukkaantuneita luonnonvaraisia lintuja ja palauttaa ne takaisin luontoon. Nähtävillä on sekä luonnosta pelastettuja lintuja että lemmikkejä, kuten värikkäitä papukaijoja. Lintutarha on avoinna joka päivä ja sinne on vapaa pääsy.

Näytä lisää

Skuuttaillaan Pumptrackillä

Lahden keskustasta, Ranta-Kartanon kaupunginosasta, löytyy skuuttaajien, skeittaajien ja BMX-pyöräilijöiden keidas. 200 metrin mittaisella Pumptrack-radalla riittää töyssyjä pumppailtavaksi. Suosittu skeittiparkki löytyy myös Launeen keskuspuistosta, Launeen Perhepuiston vierestä.

Skeittaamaan pääsee ympäri vuoden Heinolan Skeittihallissa ja Boulderointikeskus Ladeossa Lahdessa.

Liikunnan iloa

YogaRocks kiipeilyseinä boulderointi bouldering Lahti

Koiranilma? Onneksi on sisäliikuntapaikat

Trampolin Park, Ladeon ja YogaRocksin kiipeilyseinät, skeittihallit, hohtokeilaradat ja monet muut kivat sisäliikuntapaikat sopivat aktiiviseen lomailuun säällä kuin säällä.

Näytä lisää
Vierumäki kahvakuula kettle bell

Vierumäki – aktiivilomailijan paratiisi

Täällä jos missä pääsee koko perhe purkamaan liiat energiat ja toisaalta lataamaan uutta energiaa arkeen. Voit valita valmiin Perhe on Paras -täysihoitopaketin valmiiksi mietityllä ohjelmalla tai valita Active Hours -liikuntatunteja fiiliksen mukaan.

Näytä lisää
Pajulahti talvi lumileikit playing in the snow

Happi Holiday Pajulahdessa

Pajulahden täyden palvelun liikuntalomilla ei kenenään tarvitse kokata ja tiskata. Happi Holiday -liikuntalomat sisältävät ihan kaiken: majoituksen täysihoidolla sekä aktiivista ohjelmaa koko perheelle.

Näytä lisää
Jäätori lapsi

Jäätori avataan pian!

Lahden kauppatorille avataan aina talvikuukausiksi ulkoluistinrata, jolla pääsee viilettelemään plussakeleilläkin ja ihan ilmaiseksi. Jäätori avataan pian, seuraa päivityksiämme.

Näytä lisää