Lasten kanssa

Meiltä löydät nähtävää ja koettavaa niin aktiivisiin talvipäiviin kuin rentoon yhdessäoloon perheen kesken.

Nyt ulkoillaan ja pulkkaillaan!

Pulkkailukelit ovat nyt parhaimmillaan. Kurkkaa vinkkimme Lahden seudun suosituimmista pulkkamäistä.

Pulkkamäkeen

Luistelu on parasta talvipuuhaa

Lahden seudulla luistellaan niin luonnonjäillä kuin kaukaloissakin. Suuntaa luistelemaan keskelle kaupunkia Jäätorille, kaupungin kattojen ylle Radiomäelle tai legandaariseen Kisapuistoon.

Luonnonjäistä pääsee nauttimaan sekä Vesijärven että Vääksyn jääbaanoilla. Vesijärven leveä jäätie kulkee Ravintola Lokin rannasta aina Mukkulan kautta Niemeen ja siitä Myllysaareen. Vääksyssä jääbaana lähtee Kalmarinrannasta kohti Varjansaarta.

Luistelemaan

Hauskoja nähtävyyksiä ja mieleenpainuvia elämyksiä

Hiihtomuseo mäkihyppysimulaattori Lahti Ski Museum Ski Jump Simulator

Mäkihyppysimulaattori on Hiihtomuseon hitti

Koe nostalgiamatka rakastetun hiihtourheilun maailmaan Hiihdon henkeä -näyttelyssä. Museon toimintaosastolla voit kokeilla mm. mäkikotkan siipiäsi hauskassa Mäkihyppysimulaattorissa. Alle 18-vuotiailta vapaa pääsy.

Suloiset sankarit

Action! Nyt alkaa oma tv-lähetys Radio- ja tv-museo Mastolasta

Mastolan syksyn uutuusnäyttelyssä tutustutaan elokuvien suloisiin sankareihin – ihaniin eläimiin. Lastenosastolla pääset lisäksi näkemään, millaisia Pikku-Kakkosia äiti ja isi katselivat. Koko perheen suosikki on oman tv-ohjelman teko oikeassa chroma key -studiossa. Mastolaan pääsevät kaikki alle 18-vuotiaat maksutta. Kuva: Lahden museot, kuvakokoelmat. Kuvaaja Tiina Rekola.

Heinolan lintutarha riikinkukko Heinola bird sanctuary peacock

Heinolan Lintuhoitola

Hoitolalla pääse vierailemaan ympäri vuoden joka päivä. Nähtävillä on sekä luonnosta pelastettuja lintuja että lemmikkejä, kuten värikkäitä papukaijoja. Vapaa pääsy.

KoiraKikan Huskypuisto

KoiraKikan Huskypuistossa Heinolassa tutustutaan suloisiin huskyihin ja opitaan valjakkokoirien koulutuksesta, ruokailuista ja lempipuuhista. Lumitilanteen salliessa Huskypuistossa pääsee kokemaan myös koiravaljakkoajelun.

Dorkin puisto Heinola

Dorkin puisto

Heinolan vanhan linja-autoaseman lähettyvillä sijaitseva Dorkin puisto tarjoaa puiston täydeltä riemastuttavaa ja ajatuksia herättävää nykytaidetta. Puiston metallista ja romusta syntyneet teokset ovat ITE-taitelija Vesa Väänäsen käsialaa.

Pincade

Pincade

Muistatko, millainen on Donkey Kong? Tai koska olet viimeksi pelannut flipperiä? Pincade on pelisali Lahden keskustassa täynnä oikeita flippereitä ja arcade-pelikoneita eri aikakausilta.

Virtual Reality Arcade

Virtual Reality Arcade

Pelisali ja pakohuone Lahden Askonalueella, Matkakeskuksen naapurissa. Pelivalikoimasta löydät yli 30 erilaista peliä, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin pelattavaa. Pelien ikärajat vaihtelevat S-K18, pelit voidaan myös tarvittaessa piilottaa kokonaan tietyiltä käyttäjältä. Alle 12-vuotiaat vain vanhempien seurassa.

Messilässä viihtyy koko perhe

Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus tarjoaa loistavat puitteet talviurheiluun koko perheelle. Lapsiperheille suunnattussa Pikkukylässä aloittelevat laskettelijat pääsevät harjoittelemaan laskettelutaitojaan sekä hiihtohissien käyttöä. Pikkukylästä löytyy myös pulkkamäki sekä nuotiopaikka eväiden nauttimista varten.

Jo kokeneemmille laskettelijoille Messilän rinteistä löytyy taatusti sopiva vaihtoehto, jossa nauttia talven ja laskettelun riemusta.

tutustu messilään

Parasta talvipuuhaa perheen kesken

Hiihtoa Salpausselällä Nordic Skiing

Hiihtämään Salpausselälle

Salpausselän päällä kulkeva niin sanottu ensilumenlatu on kiva paikka aloittaa hiihdon opettelu. Pysäköi auto Vanhan raviradan pysäköintialueelle niin pääset aloittamaan suoraan ladun tasaisimmalta osuudelta. Pienten kanssa pääsee hiihtämään noin kilometrin mittaista suoraa. Isompien kanssa voi kiertää Salpausselän päällä kulkevaa 2,5 kilometrin lenkkiä.

Purnuvuori Hartola

Laskettelemaan Hartolaan

Hartolassa sijaitsevan Hiihtokeskus Purnun rinteet sopivat erityisen hyvin lapsiperheille. Helppojen rinteiden lisäksi jo osaavammille laskettelijoille haastetta ja mielenkiintoa tarjoaa keskellä sijaitseva Street. Aloittelijan kannattaa suunnata Purnun hiihtokouluun, jossa on mahdollista saada opetusta lasketteluun ja lumilautailuun.

Kolme iloista rosvoa pistävät Kardemumman kaupungin sekaisin

Rosvot seikkailevat Lahden kaupunginteatterissa.

Lue lisää

Valmiit perhelomat

Pajulahti Niki Soukkio

Täyden palvelun Happi Holiday Pajulahdessa

Liikuntakeskus Pajulahti tarjoaa valikoiman huippuhauskoja ja helppoja liikuntalomia. Lomat ovat täynnä aktiviteetteja ja toimintaa ikää tai kuntoa katsomatta. Lepää, liiku ja nauti Pajulahden välittömästä tunnelmasta.

Vierumäki lapset hiihtää Children skiing

Perhe on paras Vierumäellä

Lapsiperheiden suosikkilomat Vierumäellä! Voit valita kaiken sisältävän lomapaketin tai räätälöidä lomaohjelman oman maun mukaan Active Hours -liikuntatuntivalikoimasta.

Villa Himpula mökki cottage

Varataan mökki Päijänteen rannalta

Täältä löydät Lahden seudun monipuolisen vuokramökkivalikoiman kokonaisuudessaan. Täältä klikkaat myös VisitLahti Online Shopiin, jossa on myynnissä n. 80 vuokramökin valikoima. Tee haku ja hoida lomavaraus saman tien kuntoon!

Koko perheen luontosuosikit

Lapakisto talvi winter

Monipuolinen Lapakisto Lahdessa

Lapakiston alueelta löytyy kaksi esteetöntä laavupaikkaa Seelammi- ja Lapakisto -järvien rannoilla – niille pääsee vaikka lastenvaunujenkin kanssa makkaraa paistelemaan. Alueella on yhteensä viisi erilaista, eri värein merkittyä polkua. Perheiden suosikkeihin kuuluu esimerkiksi keltainen reitti Lapakisto-järveltä Sammalisto-järven laavulle. Loppusyksystä ja alkutalvesta kannattaa suunnata siniselle Pitkäjärvenpolulle. Polku kiipeää korkealle näköalapaikalle, jolta on monena vuonna päässyt ihailemaan yllättävää jäätaidetta – lahtelaisen retkeilijän, Pasi Widgrenin, jättimäiset Pitkäjärven pintaan lapioimalla muotoilemat eläinhahmot tuovat iloa kaikille Lapakiston kävijöille.

Linnaistensuo swamp talvi winter Lahti

Linnaistensuon pitkospuilla

Kiehtova suoalue melkein kivenheiton päässä Lahden keskustasta. Vaikka suolla ollaan, maisema on silti erikoisen vaihteleva – Linnaistensuolta löytyykin peräti 15 eri suotyyppiä keidasrämeestä rimpinevarämeeseen. Suolle pääsee helposti myös ilman autoa; lähin bussipysäkki sijaitsee Kujalan kierrätyskeskuksella, josta on n. 1,5 kilometrin matka suoalueelle.

Aurinkovuori Aurinko-Ilves -reitti Asikkala Päijänne lapset näkötornissa

Kiipeä Asikkalan Aurinkovuorelle

Aurinko-Ilves –vaellusreitin varrella sijaitsevan Aurinkovuoren päältä näkee kauas sekä Päijänteen että Vesijärven suuntaan. Vuorelle nousee haastavat 239 portaan kuntoportaat. Perille pääsee myös valaistua kuntoilureittiä pitkin jos haluaa välttää jyrkät portaat. Ylhäällä vuorella on näköalatasanne, laavu sekä tulentekopaikka eväshetkeä varten.

Pirunkirkko Heinola Paistjärven luonnonsuojelualue Salpausselkä Geopark

Luolaleikkejä Heinolan Pirunkirkolla

Mannerjään muovaama, jylhän kaltevaseinäinen Pirunkirkko Paistjärven retkeilyalueella Heinolassa on vaikuttava retkikohde ja yksi Salpausselkä Geoparkin merkittävimmistä kalliokohteista. Miinuskulmainen kallio muodostaa jännittävän luolamaisen tilan, joka pistää aikuisellakin mielikuvituksen lentoon.

Soisalmen suo Hollola swamp scenery

Järvien kierros Hollolassa

Järvien kierros vie seikkailulle kolmen Tiilijärven maisemiin. 7,5 kilometrin pituisen reitin varrelle mahtuu pitkospuita, metsäpolkuja ja tasaisia teitä. Eväät voit nauttia reitin varrella sijaitsevilla levähdyspaikoilla. Pulahda kirkasvetisten Tiilijärvien virkistävään veteen ja ihastele järvinäkymiä, karua suota ja suojeltua pähkinäpensaslehtoa. Reitti alkaa Vähä-Tiilijärvenkujalta, uimarannan läheisyydestä. Järvien kierrokseen on hyvä varata aikaa reilut kaksi tuntia ja reitti on luokiteltu keskivaikeaksi.

Kuninkaanpolku Ekonpolku esteetön luontopolku syksyn lehdet lapsi luontopolulla nature trail autumn

Esteetön Ekonpolku Hartolassa

Reilun kilometrin mittainen polku kulkee Hartolan kirkonkylän kauneimmissa maisemissa Tainionvirran Ekonkosken rannalla. Luontopolku on suunniteltu kokonaan esteettömäksi. Ekonkosken varrelle on rakennettu myös useampi esteetön koskikalastuspaikka, mikä on harvinaisuus Suomessa. Jos lapsilla riittää menohaluja, Ekonpolku kulkee osaan matkaa 3,7 km mittaisen Kuninkaanpolun kanssa. Kuninkaanpolku kulkee Hartolan kulttuurikohteiden, rauhallisen suoalueen ja jännittävän riippusillan kautta takaisin Ekonpolulle.

Toreson hevoset talvi

Issikkasafarille Vierumäelle

Koko perheen 20 minuutin minisafarilla perheen pienimmät ratsastavat taluttajien avustamina ja aikuiset ratsastavat tai kävelevät mukana. Minisafarit ovat ikärajattomia ja niitä tehdään Toresonilla joka päivä ympäri vuoden.

Okeroisten talli Hollola

Okeroisten tallille ratsastamaan

Ratsastuskoulu on SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu ja laatutalli, joka tarjoaa ratsastuksenopetusta pienryhmissä. Katso kalenterista tuntivalikoima ja varaa paikkasi.

Uimaan

Uimisesta voi nauttia myös syksyisin! Lämpimät vedet houkuttelevat polskimaan ja tarjoavat mukavaa ja rentouttavaa puuhaa arjen keskelle. Tutustu seudun uimapaikkoihin ja löydä uusi suosikkisi.

Uimahallit ja kylpylät

Yhteisiin herkutteluhetkiin

Bus Burger

Bus Burger on jenkkityylinen diner, jossa rento ilmapiiri sekä maistuva ruoka kohtaavat. Ravintolan pihalla on myös aito jenkkibussi, jossa tunnelma on aidoimmillaan. Bus Burgerin löydät sekä Savontieltä että Hollolan Salpakankaalta.

Pincho Nation

Pincho Nation

Pincho Nationissa herkutellaan pikkuannoksilla eri puolilta maailmaa. Ruokalistalta löydät niin purilaiset, dumplingit kuin paellankin, unohtamatta suussa sulavia jälkiruokia. Ravintolan runsas ja värikäs sirkusteemainen sisustus ei jätä ketään kylmäksi.

Kahvila Kariranta

Kahvila Kariranta

Lahden satamassa sijaitsevan Kahvila Karirannan kuuluisat korvapuustit ja mehevät juustosarvet suorastaan kutsuvat herkuttelemaan. Nauti ulkoilusta sataman kauniissa maisemissa ja piipahda ansaitulle päiväkahville kera paikanpäällä leivottujen herkkujen.

Kuplavohveli Vohvelikahvila Lahti

Lahden Vohvelikahvila

Käsityönä valmistetut kuplavohvelit ja belgialaiset vohvelit vievät taatusti makeanhimon. Saatavilla on myös suolaisia vohveleita. Vohvelikahvila sijaitsee Kauppakeskus Karismassa.

Valloita Lahden seutu pyöräillen

Lahden seudun vaihtelevat maastot tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet koko perheelle niin retki- kuin maastopyöräilyynkin. Hypätkää pyörien selkään ja ottakaa suunnaksi perheiden suosikkikohde Launeen perhepuisto, Pikku-Vesijärven puiston vesiurut tai Vesijärven satamaraitti aina Myllysaaresta Mukkulaan asti.

Kokosimme vinkit alueen pyöräreiteistä, joiden varrelta löytyy mielenkiintoisia käyntikohteita, upeita maisemia ja viehättäviä taukopaikkoja. Täältä löydät myös Lahden seudun maastopyöräreitit.

Tutustu alueen pyöräilyreitteihin

Sateen sattuessa

Ladeo Lahti

Kiipeilemään Ladeoon

Ladeo on sisäkiipeilyyn erikoistunut Lahden suurin kiipeilyhalli. Kiipeily on boulderointia, joka tapahtuu noin 5 metriä korkeilla seinillä. Kiipeiltävien seinien pinta-ala on 600m2. Alle 14-vuotiaat vain vanhempien seurassa.

Trampolin Park Lahti

Miten olisi hyppytunti Trampolin Parkin monipuolisilla trampoliineilla ja hyppäys vaahtomuovialtaaseen. Huomioithan, että alle 10-vuotiaat pääsevät hyppimään vain huoltajan tai valvojan valvonnassa. Hyppytunnin saat varattua helposti nettisivuilta.

YogaRocks kiipeilyseinä boulderointi bouldering Lahti

Yogarocks – sisäkiipeilykeskus

300m2 boulderkiipeilyseinää täynnä eritasoisia reittejä aloittelijoista edistyneimpiin. Alle 14-vuotiailla lapsilla tulee olla huoltaja mukana valvomassa kiipeilyä.

LAHTI-kirjaimet

Vesijärven satamassa, Lahden satamaraitilla sijaitsevat puiset Lahti-kirjaimet suorastaan kutsuvat nappaamaan kuvan itsestä tai vaikkapa koko perheestä kirjainten vieressä. Lahti-kirjaimet muistuttavat ympäristöpääkaupunkivuodesta ja nostavat esiin paikallista puuosaamista.

tutustu kirjaimiin

Tekemistä VisitLahti Online Shopista

Opastettuja luontoretkiä, museoita, lippuja seikkailupuistoon… Nämä kaikki ja monet muut kivat lomatekemiset varaat parilla klikkauksella verkkokaupastamme.

VisitLahti Online Shop