Lahden seutu – urheilumatkailijan ykköskohde

Salpausselkä on aina auki. Jääkausi muovasi Lahden seudun maastot sopivan haastaviksi. Pyöräily, hiihto, uinti, kävely ja juoksu monipuolisissa maastoissa houkuttelee tuhansia liikkujia Lahden seudulle ympäri vuoden.

Missä kunnossa olet nyt? Varaa kuntotesti

Onko tavoitteenasi puolimaraton? Jos harjoittelet määrätietoisesti, auttaa kuntotesti sinua eteenpäin kehittymisessä. Lahden seudulla sijaitsevat Olympiakomitean viralliset valmennuskeskukset ovat käytössäsi.

Tutustu testeihin ja varaa aika jo tänään.

Pajulahden testiasema
Vierumäen kuntoilijatestaus

Mikä on sinun lajisi?

Pyöräily Lahden seudulla

Marraskuussa Salpausselän laduille?

Palaudu uimalla

Polkujuoksemaan

Huippuolosuhteet liikkumiseen

Lahden hyppyrimäet Ski jumping hills

Lahti ja Salpausselkä

Lahden urheilukeskus on liikunnan ja urheilun monitoimiarena. Ympärille levittäytyy Salpausselän monipuolinen ulkoilureitistö, josta nautitaan ympäri vuoden.

Vierumäki

Vierumäki

Vierumäki on monipuolinen liikunta- ja vapaa-ajankeskus, jossa urheilualan huippuosaamista on tarjolla yli 90 vuoden kokemuksella. Suomen Urheiluopisto on Suomen Olympiakomitean virallinen harjoitus- ja valmennuskeskus.

Liikuntakeskus Pajulahti järven rannalla

Pajulahti

Pajulahti on Suomen ainoa Olympia- ja Paralympiakomitean virallinen valmennuskeskus. Sijanti Iso-Kukkasen rannalla, liikunnan ammattilaiset sekä tasokkaat suorituspaikat ja oheispalvelut tekevät Pajulahdesta huippukohteen aktiiviselle lomailijalle.

Messilä talvi winter

Messilä

Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus Messilä tarjoaa 9 hissiä, 10 rinnettä, 2 parkkia, krossiradan, 4 ravintolaa ja majoitusta yli 200 hengelle.

Liikkujan irtiotto – tilaa varusteille, late check-out, sauna ja kunnon olosuhteet ympärillä

Premium Resorts Vierumäki

Premium Resorts Vierumäellä

Tyylikkäät hirsihuvilat tarjoavat luksusta max 8 hengen seurueille. Huvilat sijaitsevat erinomaisella paikalla Vierumäellä, monipuolisten hyvinvointi ja -liikuntapalveluiden vieressä.

Tervalepikontorpat

Tervalepikon Torpat Sysmässä

Tervalepikot torpat tarjoaa laadukasta majoitusta ympäri vuoden. Olipa lajisi sitten hiihto, maastopyöräily, suunnistus, avovesiuinti tai polkujuoksu – kaikki onnistuu. Suomen parhaat yksityisesti hoidetut ladut, monipuolisia maastopyöräreittejä, polkuja juoksuun tai patikointiin ja omia suunnistusreittejä perinteisellä kartalla ja mobiilissa.

Kiuasniemi Villas

Kiuasniemi Villat Päijänteen rannalla

Kiuasniemi Villat sijaitsevat Padasjoella, Päijänteen rannalla. Aivan lähettyvillä upeat Kullasvuoren liikuntamahdollisuudet – mm. fitness-park, valaistut 164 askeleen kuntoportaat, 18 väyläinen frisbeegolf -rata, maisematorni, luontopolku ja paljon ulkoilureittejä.

Mukkulan kartano

Mukkulan kartano

Vesijärven rannalla, 3 kilometrin päässä Lahden keskustasta sijaitseva Mukkulan kartano on nyt avoinna myös yksittäisille majoittujille.

Älä ohita näitä

Pajulahti sauna girls in sauna

Saunailta oman jengin kanssa

Kerran kaudessa saunailta! Ensin lenkille ja sitten löylyyn ja uimaan. Lahden seudulta löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja joukkueesi saunailtaan. Sauna kaupungin keskustassa tai hulppea huvilan sauna Päijänteellä, täältä löydät kaikki Lahden seudun saunat.

Vierumäki athlete

Sisäliikuntapaikat

Ladeon ja YogaRocksin kiipeilyseinät, Trampolin Park, skeittihallit, keilaradat ja muut sisäliikuntapaikat aktiiviseen treeniin löydät täältä.

Kisapuisto olympiarenkaat

Urheilufanin Must See Lahdessa

1. Olympiarenkaat ja Jari Litmasen patsas Kisapuistossa
2. Hiihtomuseo Lahden Urheilukeskuksessa
3. Legendaarinen j-mutka Lahden Urheilukeskuksessa
4. Siiri ”Äitee” Rantasen patsas Karpalon kentän laidalla
5. Lahen Betoni Lahden Urheilukeskuksessa

Lahden seudun golfkentät

Moottoriurheilua

Lahden seudulla on hyvät ja monipuoliset olosuhteet moottoriurheilun harrastamiseen ja kilpailutoimintaan. Lahden karting-rata Pippo on yksi Suomen suosituimmista radoista, josta moni moottoriurheilija mm. F1-tähti Valtteri Bottas on aloittanut uransa. Viime vuosina radalla on säännöllisesti järjestetty SM-osakilpailuja sekä pienempien luokkien kansallisia kilpailuja. Rataa ylläpitää Lahden FK-kerho, joka vastaa myös radan arkitoiminnoista; juniorikerhotoiminnasta sekä vuokra-autotoiminnasta.

MotoGP Finland

Iitin Tillolaan on rakenteilla moottoriurheilu- ja ajoharjoittelukeskus KymiRing.

Lahtelaiset urheilun värit

Pelicans Isku Arena

Pelicans on turkoosi

Lahti-kiekkoa pelataan Isku Areenalla, os. Svinhufvudinkatu 29.

FC Lahti

FC Lahti luottaa mustaan

FC Lahti pelaa kotiottelunsa Lahden Stadionilla osoitteessa Salpausselänkatu 8. Stadion tunnetaan myös Hiihtostadionina. FC Lahti eli Mustat Kuhnurit luottaa väreissään aina tyylikkääseen mustaan.

Lahti Basketball

Lahti Basketball on kaupungin tyylikkäin

Lahti BasketBall pelaa kotiottelunsa Lahti Energia -areenalla, hyppyrimäkien läheisyydessä, os. Salpausselänkatu 7.

Lahti Basketball -fanituotteet ovat myynnissä otteluiden yhteydessä.

Lahden hiihtomuseo LHS:n nuoret mäkimiehet Ski jumpers

Lahden Hiihtoseuran legendaariset Punapaidat

Lahti on mäkihyppääjien kaupunki – Lahden Hiihtoseuran nuoret mäkimiehet tunnettiin 1950-luvulla nimellä Punapaidat. Lahden Museokaupasta voit ostaa Punapaitojen pipon, poikkea myös Hiihtomuseossa Lahden Urheilukeskuksessa tutustumassa suomalaisiin mäkilegendoihin.

Urheilutapahtumia Lahden seudulla

Oletko tulossa kisaamaan vai kannustamaan? Vuosittain Lahden seudulla järjestetään satoja erilaisia urheilu- ja liikuntatapahtumia. Vuonna 2023 kisakalenteri on erityisen runsas.
Tervetuloa – ota kisamatkastasi kaikki irti!

Tutustu Lahden seudun urheilutapahtumiin