Lahden seutu – urheilumatkailijan ykköskohde

Salpausselkä on aina auki. Lahden ensilumenlatu on avautunut samoin kun tykkilumilatu Vierumäellä. Jääkausi muovasi Lahden seudun maastot sopivan haastaviksi. Pyöräily, hiihto, uinti, kävely ja juoksu monipuolisissa maastoissa houkuttelee – tee irtiotto ja jää yöksi.  

Metsäpoluille juoksemaan

Pyöräilyä Lahden seudulla

Lahdessa hiihdetään

Palaudu uimalla

Huippuolosuhteet liikkumiseen

Lahden hyppyrimäet Ski jumping hills

Lahti ja Salpausselkä

Lahden urheilukeskus on liikunnan ja urheilun monitoimiarena. Ympärille levittäytyy Salpausselän monipuolinen ulkoilureitistö, josta nautitaan ympäri vuoden.

Vierumäki

Vierumäki

Vierumäki on monipuolinen liikunta- ja vapaa-ajankeskus, jossa urheilualan huippuosaamista on tarjolla yli 90 vuoden kokemuksella. Suomen Urheiluopisto on Suomen Olympiakomitean virallinen harjoitus- ja valmennuskeskus.

Pajulahti_190606_NikiSoukkio_0062

Pajulahti

Pajulahti on Suomen ainoa Olympia- ja Paralympiakomitean virallinen valmennuskeskus. Sijanti Iso-Kukkasen rannalla, liikunnan ammattilaiset sekä tasokkaat suorituspaikat ja oheispalvelut tekevät Pajulahdesta huippukohteen aktiiviselle lomailijalle.

Vierumäen Lemmenharjun luontopolku Heinola Lemmenharju trail on Vierumäki

Salpausselkä Geopark

Veden muovaama maisema tarjoaa liikkujalle sopivasti korkeuseroja – suppia, harjuja ja reunamuodostumia. Valitse reittisi varrelle geokohteita.

Varaa liikuntaloma!

Hyvinvointilomalle Vierumäelle

Teemaviikonloppu Pajulahdessa

Missä kunnossa olet nyt? Varaa kuntotesti

Onko tavoitteenasi puolimaraton? Jos harjoittelet määrätietoisesti, auttaa kuntotesti sinua eteenpäin kehittymisessä. Lahden seudulla sijaitsevat Olympiakomitean viralliset valmennuskeskukset ovat käytössäsi.

Tutustu testeihin ja varaa aika jo tänään.

Pajulahden testiasema
Vierumäen kuntoilijatestaus

Liikkujan irtiotto – tilaa varusteille, late check-out, sauna ja kunnon olosuhteet ympärillä

Premium Resorts Vierumäki

Premium Resorts Vierumäellä

Tyylikkäät hirsihuvilat tarjoavat luksusta max 8 hengen seurueille. Huvilat sijaitsevat erinomaisella paikalla Vierumäellä, monipuolisten hyvinvointi ja -liikuntapalveluiden vieressä.

Tervalepikontorpat

Tervalepikon Torpat Sysmässä

Tervalepikot torpat tarjoaa laadukasta majoitusta ympäri vuoden. Olipa lajisi sitten hiihto, maastopyöräily, suunnistus, avovesiuinti tai polkujuoksu – kaikki onnistuu. Suomen parhaat yksityisesti hoidetut ladut, monipuolisia maastopyöräreittejä, polkuja juoksuun tai patikointiin ja omia suunnistusreittejä perinteisellä kartalla ja mobiilissa.

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone loft Lahti

Seurahuone Loft House

Vartin päässä Lahden Urheilukeskuksesta ja Salpausselän maastoista sijaitseva Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone toi uniikit ja ylelliset loft-huoneet asiakkaiden käyttöön. Huoneet ovat tavallista kookkampia ja korkeampia, ja niistä 15 asettuu kahteen kerrokseen. Tutustu ja varaa.

Kiuasniemi Villas

Kiuasniemi Villat Päijänteen rannalla

Kiuasniemi Villat sijaitsevat Padasjoella, Päijänteen rannalla. Aivan lähettyvillä upeat Kullasvuoren liikuntamahdollisuudet – mm. fitness-park, valaistut 164 askeleen kuntoportaat, 18 väyläinen frisbeegolf -rata, maisematorni, luontopolku ja paljon ulkoilureittejä.

Missä Lahden seudulla liikutaan juuri nyt?

Paikalliset liikkujat jakavat Visit Lahden Instagram-tilin tarinoissa kokemuksiaan, vinkkejä ja tietoa eri ulkoilmalajien olosuhteista Lahden seudulla. Mukana on lähes 30 aktiivista liikkujaa – lajeina mm. hiihto, pyöräily, uinti, triathlon ja polkujuoksu.

 

Tutustu paikallisiin liikkujiin

Älä ohita näitä

Pajulahti sauna girls in sauna

Saunailta oman jengin kanssa

Kerran kaudessa saunailta! Ensin lenkille ja sitten löylyyn ja uimaan. Lahden seudulta löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja joukkueesi saunailtaan. Sauna kaupungin keskustassa tai hulppea huvilan sauna Päijänteellä, täältä löydät kaikki Lahden seudun saunat.

Vierumäki athlete

Sisäliikuntapaikat

Ladeon ja YogaRocksin kiipeilyseinät, Trampolin Park, skeittihallit, keilaradat ja muut sisäliikuntapaikat aktiiviseen treeniin löydät täältä.

Kisapuisto olympiarenkaat

Urheilufanin Must See Lahdessa

1. Olympiarenkaat ja Jari Litmasen patsas Kisapuistossa 2. Hiihtomuseo Lahden Urheilukeskuksessa 3. Legendaarinen j-mutka Lahden Urheilukeskuksessa 4. Siiri "Äitee" Rantasen patsas Karpalon kentän laidalla 5. Lahen Betoni Lahden Urheilukeskuksessa

Lahden seudun golfkentät

Moottoriurheilua

Lahden seudulla on hyvät ja monipuoliset olosuhteet moottoriurheilun harrastamiseen ja kilpailutoimintaan. Lahden karting-rata Pippo on yksi Suomen suosituimmista radoista, josta moni moottoriurheilija mm. F1-tähti Valtteri Bottas on aloittanut uransa. Viime vuosina radalla on säännöllisesti järjestetty SM-osakilpailuja sekä pienempien luokkien kansallisia kilpailuja. Rataa ylläpitää Lahden FK-kerho, joka vastaa myös radan arkitoiminnoista; juniorikerhotoiminnasta sekä vuokra-autotoiminnasta.

MotoGP Finland

Iitin Tillolaan on valmistunut kansainvälinen moottoriurheilu- ja ajoharjoittelukeskus KymiRing. Rata on Suomen ainut kansainvälisen autoliitto FIA:n ja kansainvälisen moottoripyöräliitto FIM:n kriteerit täyttävä ratakokonaisuus, mikä mahdollistaa myös lajien kansainvälisten arvokilpailujen järjestämisen. Tulevana kesänä KymiRingillä ajetaan MotoGP™ Finland 8.-10.7.2022.

Lue lisää KymiRingistä

Lahtelaiset urheilun värit

Pelicans Isku Arena

Pelicans on turkoosi

Lahti-kiekkoa pelataan Isku Areenalla, os. Svinhufvudinkatu 29.

FC Lahti

FC Lahti luottaa mustaan

FC Lahti pelaa kotiottelunsa Lahden Stadionilla osoitteessa Salpausselänkatu 8. Stadion tunnetaan myös Hiihtostadionina. FC Lahti eli Mustat Kuhnurit luottaa väreissään aina tyylikkääseen mustaan.

Lahti Basketball

Lahti Basketball on kaupungin tyylikkäin

Lahti BasketBall pelaa kotiottelunsa Lahti Energia -areenalla, hyppyrimäkien läheisyydessä, os. Salpausselänkatu 7. Lahti Basketball -fanituotteet ovat myynnissä otteluiden yhteydessä.

Lahden hiihtomuseo LHS:n nuoret mäkimiehet Ski jumpers

Lahden Hiihtoseuran legendaariset Punapaidat

Lahti on mäkihyppääjien kaupunki – Lahden Hiihtoseuran nuoret mäkimiehet tunnettiin 1950-luvulla nimellä Punapaidat. Lahden Museokaupasta voit ostaa Punapaitojen pipon, poikkea myös Hiihtomuseossa Lahden Urheilukeskuksessa tutustumassa suomalaisiin mäkilegendoihin.

Urheilutapahtumia Lahden seudulla

Oletko tulossa kisaamaan vai kannustamaan?
Tulossa mm. Salpausselän kisat, Finlandia-hiihto, IRONMAN 70.3 Finland ja MotoGP Finland.
Tervetuloa – ota kisamatkastasi kaikki irti!

Tutustu Lahden seudun urheilutapahtumiin