Polkujuoksemaan

Salpausselän vaihtelevat maastot ovat ihanteelliset polkujuoksuun. Vauhti, rasitus ja maisemat vaihtelevat – tarjolla on suoreittiä, Päijänteen rantamaisemia, jääkauden muovaamia mäkiä ja jyrkkäreunaisia suppia. Tee päiväretki tai jää yöksi, maisemia ja tilaa riittää.

Suosittelemme

Polkujuoksua Salpausselällä

Salpausselällä on monipuolinen ulkoilureitistö. Lahden urheilukeskuksesta lähtevät reitit esimerkiksi Tapanilan hiihtomajalle (4,2 km), Rautakankareelle (8,6 km), Korkealaavulle (6,0 km), Messilään (7,2 km), Pirunpesän rotkolle (7,8 km) sekä Tiirismaalle (13,2 km). Kuntoiluväylät ovat valaistuja ja niiltä on helppo poiketa metsäpoluille.

Katso Lahden luontoreitit karttapalvelussa

Reitit kartalla

Lahden seudun retkeilyreitit, luontonähtävyydet ja matkailupalvelut on nyt yhdistetty Matkailukartalle. Kartalta löydät myös kaikki Salpausselkä Geoparkin kohteet sekä Retkipaikka.fi-blogikirjoitukset alueemme luontokohteista.

Matkailukarttaan

Polkuja kaupungissa

Radiomäki, Häränsilmän suppalampi, Lanupuisto ja Pikku-Vesijärven puisto sijaitsevat kaikki muutaman kilometrin päässä Lahden torilta. Tutustu myös Heinolan kaupunkipuistoon ja Vanhan Vääksyn Vääksynjoen luontopolkuun.

Luontoa kaupungissa