Hiihtämään Lahden seudulle

Lahden ensilumenladun ympäristössä hyppyrimäkien takana hiihto-olosuhteet ovat edelleen hyvät.
Salpausselän latuverkostoa on kaikkiaan lähes 200 kilometriä, josta valaistuja reittejä noin 70 kilometriä. Lahden ja Hollolan ladut muodostavat Etelä-Suomessa ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Salpausselällä hiihdetään edelleen

Lahden Urheilukeskuksen ympäristössä pääset edelleen hiihtämään, stadion sen sijaan ei ole enää hiihtäjien käytettävissä. Lähestyvä kevät vaikuttaa vaiheittain latujen ylläpitoon – 30.3-31.3.2021 kunnostetaan ainoastaan Lahden urheilukeskuksen alueen ensilumenlatu.

Vinkki aamuvirkuille – aamut ovat valoisia ja yön pikkupakkasten jälkeen latu on huippukunnossa.

LahtiSki-latupalvelu kertoo Lahden ajantasaisen latutilanteen, mikä latu on hiihtokunnossa ja milloin ajettu. Palvelu kertoo myös latureitin pituuden, valaistuksen, hiihtotyylin ja vaikeusasteen. Lahden ladut löytyvät Lahden karttapalvelusta.

Lataa tästä:
Salpausselän ladut ja reitit (pdf)
Hollolan ulkoilureitit ja hiihtoladut (jpg)

Seuraa hiihtokeskustelua FB:ssa Hollolan ja Lahden seudun ladut

Parhaat lähtöpaikat

Kevätladuille tulijan kannattaa suunnata Lahden ensilumenladun ympäristöön – lähin pysäköintipaikka sijaitsee Lahden vanhalla raviradalla, jonne käännytään Hämeenlinnantie 45 liittymästä (Vaskelaisenrinne). Katso tästä lyhyt video ensilumenladulle saapumisesta.

Talvikaudella hyviä starttipaikkoja ovat mm.

Hiihtoladut Lahden Urheilukeskuksessa cross-country skiing

Urheilukeskuksen voitelutilat

Lahden urheilukeskuksen suksivoitelutila on käytössä ma-pe klo 7–20 ja la-su klo 8–15.30. Voitelutilat sijaitsevat Lahden Stadionin mäkikatsomorakennuksessa. Huomioithan, että helpoin pääsy ladulle ei ole stadionilta vaan hyppyrimäkien toiselta puolelta.

CustomSki Lahdessa ski service

CustomSki kiittää kaudesta!

Lahden ensilumenladun varressa koko kauden palvellut CustomSki kiittää kaudesta 2020-2021.

SkiMAc Messilä

Vuokravälineet Messilän SkiMacistä

SkiMac Messilästä löydät laajan valikoiman laadukkaita hiihtovälineitä sekä tarvikkeita. Salpausselän latuverkosto ulottuu Messilään eli voit helposti pysäköidä Messilässä, vuokrata sopivat välineet ja suunnata ladulle.

Messilässä pääsiäisenä 10 rinnettä auki

Lumelle pääset edelleen hyvin myös Messilässä, jossa pääsiäisenä kaikki 10 rinnettä auki.

Taukopaikkoja ladun varrella

  • Tiiristupa on sulkanut ovensa tältä hiihtokaudelta.
  • Messilästä takeaway kahvila- ja ravintolapalvelut.
  • Tapanilan hiihtomajan wc-tilat ovat ulkoilijoiden käytössä.
  • Vierumäen Greeni sijaitsee ihan ladun varressa.

Vierumäellä hiihdetään pääsiäisenä

Vierumäen tykkilumiladun pituus on nyt 1,8 km. Talvikaudella Vierumäeltä löytyy valaistuja latuja kolmesta kilometristä aina 25 kilometrin mittaiseen valaistuun Ilvesreittiin asti. Ladut vaihtelevat koko perheen helpoista reiteistä vaativiin reitteihin, joissa on paljon nousuja ja laskuja. Sportif Proshopista vuokrattavissa kattava valikoima vuokravälineitä.

Katso latutilanne

Lisää latuja Lahden seudulla

Teru Schroderus hiihto skiing

Asikkala

Asikkalan latuverkosto on lähes 100 km mittainen. Profiililtaan vaativamman Aurinkovuoren valaistut ladut sijaitsevat Vääksyssä, lähtö laduille tapahtuu Vääksyn urheilukeskuksesta. Aurinkovuoren jyrkkien kuntoiluportaiden huipulta löytyy myös kotalaavu makkaranpaistoon. Vesivehmaan Jenkkapirtin ladut ovat maastonmuodoiltaan tasaisemmat, latureitin varrelta löytyy laavu. Lumi- ja jäätilanteen salliessa jäälatuja kunnostetaan Vesijärvelle ja Päijänteelle.

Vierumäki hiihtolatu skiing track

Heinola

Heinolan latureitit lähtevät raviradalta, josta pääsee yhdysreittiä pitkin myös kirkonkylän laduille. Valaistu Ilvesreitin latu kulkee Jyrängöstä Suomen Urheiluopistolle Vierumäelle. Lyhyempiä latuja löytyy eri puolelta kaupunkia.

Tervalepikon torpat hiihto cross-country skiing

Sysmä

Sysmän Ohrasaaressa valaistua latua 2,7 km – jäätilanteen salliessa myös jäälatu saaren ympäri sekä pidempi Majutveden lenkki jäällä. Kylälatuja Nuoramoisissa, Särkilahdessa ja Virtaalla lumitilanteen mukaan. Muista myös Tervalepikon Torppien ylläpitämät ladut, os. Leppäkorventie 410, 19700 Sysmä

Vesijärvi talvi winter

Hartola

Hartolassa ladulle pääsee hiihtämään kirkonkylästä ja Liikuntamajalta lähtevillä laduilla. Latuja löytyy myös Hartola Golfin golfkentältä sekä Koskenniemestä.

Mukkula hiihto skiing

Iitti

Iitissä valaistulle 10 kilometrin mittaiselle ladulle pääsee vapaa-aikakeskus Ravilinnasta kuin myös Myllytöyryn hiihtomajalta. Latureitin varrella sijaitsee Pukkikankaan laavu. Ravilinna-hiihtomaja-kympin lenkki ajetaan ensimmäisenä, tämän jälkeen sään salliessa ajetaan ladut Anhavaan ja Mankalan harjulle.

Hiihtäjät järven jäällä

Padasjoki

Padasjoen kirkonkylältä lähtee useita eri reittejä esimerkiksi Kullasvuorelle. Latuja löytyy myös Saksalasta ja Kirkkolammelta.

Mökiltä suoraan ladulle? Onnistuu – katso Tervalepikon Torpat