Salpausselän ladut

Lahden ja Hollolan ladut muodostavat Etelä-Suomessa ainutlaatuisen kokonaisuuden, jossa riittää nousuja ja vauhdikkaita laskuja. Tule Salpausselälle!

Seuraa latujen ylläpitoa

Ota haltuun LahtiSki-latupalvelu. Näet Lahden ajantasaisen latutilanteen sekä latureitin pituuden, valaistuksen, hiihtotyylin ja vaikeusasteen. Latuvalot ovat päällä klo 6.00 – 22.30. Lahden ladut löytyvät Lahden karttapalvelusta. 

Latutilanne Lahdessa – LahtiSki

Pysäköinti ja pukuhuoneet Salpausselän laduille

Lähimmät pysäköintipaikat Salpausselän latuverkostolle ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla. Vanhalle raviradalle  käännytään Hämeenlinnantie 45 liittymästä. (Vaskelaisenrinne – kyltti koirien koulutuskenttä). Molemmilta pysäköintialueilta muutaman minuutin kävelymatka ladulle.

Lahden urheilukeskuksen pukuhuoneet ja suihkutilat ovat avoinna ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Tilat sijaitsevat Lahden stadionin pääkatsomorakennuksessa. Hiihtäjät voivat hyödyntää myös urheilukeskuksen läheisyydessä olevan Lahden uimahallin palveluita.

Myös Urheilukeskuksen suksivoitelutila on käytössä ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Voitelutilat sijaitsevat Lahden stadionin mäkikatsomorakennuksessa.

Salpausselän kisat Lahti Ski Games

Lue lisää hiihtäjien palveluista

HS 15.1.2022: Hiihtäjän Taivas

Lue artikkeli:

”Tunnin päässä Helsingistä sijaitsee talviparatiisi, jossa on varmemmin lunta kuin kuin missään muualla Etelä-Suomessa, ja jonka latuverkostot ja maisemat vetävät vertoja Lapille.”

”Sittenkin maisemat ovat vasta toiseksi parasta täällä. Pääkaupunkiseudulta tulevan näkökulmasta parasta Salpausselällä on reitistö. Sitä nimittäin riittää.”

 

Lahden urheilukeskus, j-mutka, intiaanikukkula, Tapanila, Heinsuo, Messilä ja Varrassuo ovat hiihtäjille olennaisia paikannimiä Lahden seudulla.

Suosittelemme seuraavia starttipaikkoja Salpausselälle:

Murtomaahiihto Crosscountry skiing

Liity Hollolan ja Lahden seudun ladut – Facebook-ryhmään. Saat parhaat vinkit ja suositukset suoraan paikallisilta hiihtäjiltä.

Älä aja lenkin jälkeen tyhjällä vatsalla kotiin. Lahden Urheilukeskuksessa palvelevat arkisin lounasaikaan Ravintola Voitto ja Ravintola Koti. Katso täältä kaikki ravintolat ja kahvilat.

Hiihtoladut Lahden Urheilukeskuksessa cross-country skiing

Palveluita Salpausselällä

Hiihtokouluja ja valmennusta

Ladut ja urheiluopistojen palvelut – Vierumäki ja Pajulahti

Vierumäen latutilanne

Pajulahden ladut

1000 km latuja Lahden ympäristökunnissa

Mökiltä suoraan ladulle. Tai hotelliin yöksi.

Katso kaikki majoitusvaihtoehdot.

Kävelymatkan päässä Vierumäen laduilta löydät useita majoitusvaihtoehtoja kuten Hotelli FennadanPremium Resorts huvilat ja Holiday Club Vierumäen majoitusvaihtoehdot. Myös Messilästä ja Pajulahdesta pääset helposti suoraan ladulle. Padasjoelle Kullasvuoren laduille pääset Kullasmarinan mökeiltä sekä Kiuasniemen huviloilta. Katso myös Villa Paapuuri Päijänteen rannalla. Sysmässä Tervalepikon Torpat pitävät hiihto-olosuhteet huippukunnossa. Vääksyssä hiihtäjän kannattaa tsekata Apteekinmajoitus ja Aurinkorannan huvilat.

Premium Resorts Vierumäki

Etelä-Suomen parhaat rinteet

Messilässä ja Purnussa on yhteensä 15 rinnettä ja viisi ravintolaa. Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus Messilä on palvellut
laskettelijoita jo puolen vuosisadan ajan. Kartanomaisemiin rakennetussa hiihtokeskuksessa voi lasketella, lautailla ja hiihtää upeissa maisemissa. Hartolassa sijaitseva Purnu puolestaan on sata metriä korkea koko perheen hiihtokeskus. Rinteiden lisäksi sieltä löytyy valaistuja latuja ja asuntovaunualue.

Hiihtokeskus Messilä

Messilä tarjoaa 9 hissiä, 10 rinnettä, 2 parkkia, krossiradan, 4 ravintolaa ja majoitusta yli 200 hengelle. Viehättävä kartano on hiihtokeskuksen sydän, ylhäältä rinteiden päältä avautuu näköala Vesijärvelle.

Alennushintaiset hissiliput saat ostettua etukäteen verkkokaupasta ja pääset laskemaan suoraan hissille. Messilässä sinua palvelevat mm. LHS Hiihtokoulu ja täyden palvelun SkiMac välinevuokraamo. Lasten suosikki on Pikkukylä ja varsinkin sen mattohissi ja nuotiopaikat.

Messilään

Katso Messilän rinnekamera

Hiihtokeskus Purnu Hartolassa

Hiihtokeskus Purnun 5 rinnettä ovat helppoja tai keskivaikeita. Rinteet sopivat erityisen hyvin lapsiperheille, keskellä sijaitseva street sopii vauhdikkaampaan laskemiseen. Purnun pisin rinne on 750 m pitkä, ankkurihissejä on 1.

Purnussa sinua palvelevat hiihtokoulu, välinevuokraamo sekä rinneravintola.

Lue Purnusta lisää

Salpausselälle ympäri vuoden

Salpausselän ulkoilureitistöt ja uudet maastoliikuntapolut houkuttelet liikkujia ympäri vuoden.

Urheilulomalle Lahden seudulle