Ennätyspitkä hiihtokausi on päättynyt

Salpausselän latujen ylläpito on päättynyt. Kiitos huikeasta kaudesta! Myös Messilän ja Purnun rinteet ovat sulkeutuneet.

Lahden ja Hollolan ladut muodostavat Etelä-Suomessa ainutlaatuisen kokonaisuuden, jossa riittää nousuja ja vauhdikkaita laskuja.

Salpausselällä latujen ylläpito päättynyt

Ota haltuun LahtiSki-latupalvelu. Näet Lahden ajantasaisen latutilanteen sekä latureitin pituuden, valaistuksen, hiihtotyylin ja vaikeusasteen. Latuvalot ovat päällä klo 6.00 – 22.30. Lahden Urheilukeskuksen ympäristössä pääset edelleen hiihtämään, stadion sen sijaan ei ole enää hiihtäjien käytettävissä.

Lahden ladut löytyvät Lahden karttapalvelusta. 

Latutilanne Lahdessa – LahtiSki

Pysäköinti ja pukuhuoneet Salpausselän laduille

Lähimmät pysäköintipaikat Salpausselän latuverkostolle ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla. Vanhalle raviradalle  käännytään Hämeenlinnantie 45 liittymästä. (Vaskelaisenrinne – kyltti koirien koulutuskenttä). Molemmilta pysäköintialueilta muutaman minuutin kävelymatka ladulle.

Lahden urheilukeskuksen pukuhuoneet ja suihkutilat ovat avoinna ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Tilat sijaitsevat Lahden stadionin pääkatsomorakennuksessa. Hiihtäjät voivat hyödyntää myös urheilukeskuksen läheisyydessä olevan Lahden uimahallin palveluita.

Myös Urheilukeskuksen suksivoitelutila on käytössä ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Voitelutilat sijaitsevat Lahden stadionin mäkikatsomorakennuksessa.

Salpausselän kisat Lahti Ski Games

Lue lisää hiihtäjien palveluista

HS 15.1.2022: Hiihtäjän Taivas

Lue artikkeli:

”Tunnin päässä Helsingistä sijaitsee talviparatiisi, jossa on varmemmin lunta kuin kuin missään muualla Etelä-Suomessa, ja jonka latuverkostot ja maisemat vetävät vertoja Lapille.”

”Sittenkin maisemat ovat vasta toiseksi parasta täällä. Pääkaupunkiseudulta tulevan näkökulmasta parasta Salpausselällä on reitistö. Sitä nimittäin riittää.”

 

Lahden urheilukeskus, j-mutka, intiaanikukkula, Tapanila, Heinsuo, Messilä ja Varrassuo ovat hiihtäjille olennaisia paikannimiä Lahden seudulla.

Suosittelemme seuraavia starttipaikkoja Salpausselälle:

Murtomaahiihto Crosscountry skiing

Liity Hollolan ja Lahden seudun ladut – Facebook-ryhmään. Saat parhaat vinkit ja suositukset suoraan paikallisilta hiihtäjiltä.

Älä aja lenkin jälkeen tyhjällä vatsalla kotiin. Lahden Urheilukeskuksessa palvelevat arkisin lounasaikaan Ravintola Voitto ja Ravintola Koti. Katso täältä kaikki ravintolat ja kahvilat.

Hiihtoladut Lahden Urheilukeskuksessa cross-country skiing

Palveluita Salpausselällä

Tapanilan hiihtomaja

Tapanilan hiihtomaja palvelee tilausravintolana

Tapanilan hiihtomaja palvelee kevään ja kesän ajan kokous-, juhla- ja tilausravintolana.

Tiiristupa

Tiiristuvan latukahvila kiittää kaudesta!

Tiiristupa on sulkeutunut kauden 2022 osalta.
Osoite: Keskikankaantie 27 A, Hollola, aivan Lahdesta Hollolaan menevän ladun varressa.

SkiMAc Messilä

Vuokravälineet Skimacistä Messilästä

Messilän laskettelukeskuksessa sijaitseva SkiMac välinevuokraamo vuokraa sekä perinteisen että luistelutyylin välineitä.

CustomSKi

CustomSki myyntipiste ensilumenladulla

CustomSki ensilumenladun myyntipiste palvelee edelleen päivittäin. Saatavissa kattava valikoima pitokarvasuksia, sauvoja, monoja, voiteita ja muita tarvikkeita.

Hiihtokouluja ja valmennusta

Teru Schroderus hiihto skiing

LHS hiihtokoulut

Harjoitukset tiistaisin ja torstaisin klo 17:30-18:30. Aikuisten hiihtokoulut on tarkoitettu kaikille hiihdosta kiinnostuneille, niin aloittelijoille kuin lajia jo harrastaneille. Lisätiedot puh. 040-727 6376 isto.vanhamaki@lhs.fi

CustomSports

CustomSports hiihtovalmennukset

CustomSports tarjoaa monipuolisia liikunta- ja valmennuspalveluita yrityksille ja yksityisille Lahden seudulla. Hiihtokoulut, ohjaukset ja valmennukset tarpeen mukaan sekä yhteistreenit viikottain osaavassa ohjauksessa ympäri vuoden. Tutustu palveluihin.

Messilä Talvi Winter

LHS hiihtokoulu Messilä

Hiihtokoulussa on mahdollisuus opetella laskettelun, lautailun, telemarkin ja murtomaahiihdon alkeita tai syventää omaa osaamistaan ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajien seurassa. Varaa tunnit etukäteen numerosta +358 44 7575 737 tai sähköpostilla hiihtokoulu@messila.fi

Ladut ja urheiluopistojen palvelut – Vierumäki ja Pajulahti

Vierumäen latutilanne

Pajulahden ladut

1000 km latuja Lahden ympäristökunnissa

Hollola

Hollolan ja Lahden latureitit muodostavan ainutlaatuisen Salpausselän kokonaisuuden. Talvikaudella latureittejä Hollolassa on noin 100 km. Lähtöpaikaksi kannattaa valita Heinsuon urheilukeskus os. Tiilijärventie 9, 15870 Hollola tai Varrassuolle mentäessä Tiilikankaan koulun piha os. Tiilikankaantie 3, 15880 Hollola

Vesivehmaan ladut

Asikkala

Asikkalan latuverkosto on lähes 100 km mittainen. Profiililtaan vaativamman Aurinkovuoren valaistut ladut sijaitsevat Vääksyssä, lähtö laduille tapahtuu Vääksyn urheilukeskuksesta. Aurinkovuoren jyrkkien kuntoiluportaiden huipulta löytyy myös kotalaavu makkaranpaistoon. Vesivehmaan Jenkkapirtin ladut ovat maastonmuodoiltaan tasaisemmat, latureitin varrelta löytyy laavu. Lumi- ja jäätilanteen salliessa jäälatuja kunnostetaan Vesijärvelle ja Päijänteelle.

Tervalepikon torpat hiihtäjät cross-country skiing

Sysmä

Sysmän Ohrasaaressa valaistua latua 2,7 km – jäätilanteen salliessa myös jäälatu saaren ympäri sekä pidempi Majutveden lenkki jäällä. Kylälatuja Nuoramoisissa, Särkilahdessa ja Virtaalla lumitilanteen mukaan. Muista myös Tervalepikon Torppien ylläpitämät ladut, os. Leppäkorventie 410, 19700 Sysmä

Padasjoki

Padasjoki

Padasjoen kirkonkylältä lähtee useita eri reittejä esimerkiksi Kullasvuorelle. Latuja löytyy myös Saksalasta ja Kirkkolammelta.

Vierumäki hiihtolatu skiing track

Heinola

Heinolan latureitit lähtevät raviradalta, josta pääsee yhdysreittiä pitkin myös kirkonkylän laduille. Valaistu Ilvesreitin latu kulkee Jyrängöstä Suomen Urheiluopistolle Vierumäelle. Lyhyempiä latuja löytyy eri puolelta kaupunkia.

Mukkula hiihto kids skiing

Hartola

Hartolassa ladulle pääsee hiihtämään kirkonkylästä ja Liikuntamajalta lähtevillä laduilla. Latuja löytyy myös Hartola Golfin golfkentältä sekä Koskenniemestä.

Hiihtoladut Salpausselällä

Iitti

Iitissä valaistulle 10 kilometrin mittaiselle ladulle pääsee vapaa-aikakeskus Ravilinnasta kuin myös Myllytöyryn hiihtomajalta. Latureitin varrella sijaitsee Pukkikankaan laavu. Ravilinna-hiihtomaja-kympin lenkki ajetaan ensimmäisenä, tämän jälkeen sään salliessa ajetaan ladut Anhavaan ja Mankalan harjulle.

Mökiltä suoraan ladulle. Tai hotelliin yöksi.

Katso kaikki majoitusvaihtoehdot.

Kävelymatkan päässä Vierumäen laduilta löydät useita majoitusvaihtoehtoja kuten Hotelli FennadanPremium Resorts huvilat ja Holiday Club Vierumäen majoitusvaihtoehdot. Myös Messilästä ja Pajulahdesta pääset helposti suoraan ladulle. Padasjoelle Kullasvuoren laduille pääset Kullasmarinan mökeiltä sekä Kiuasniemen huviloilta. Katso myös Villa Paapuuri Päijänteen rannalla. Sysmässä Tervalepikon Torpat pitävät hiihto-olosuhteet huippukunnossa. Vääksyssä hiihtäjän kannattaa tsekata Apteekinmajoitus ja Aurinkorannan huvilat.

Premium Resorts Vierumäki

Etelä-Suomen parhaat rinteet

Messilässä ja Purnussa on yhteensä 15 rinnettä ja viisi ravintolaa. Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus Messilä on palvellut
laskettelijoita jo puolen vuosisadan ajan. Kartanomaisemiin rakennetussa hiihtokeskuksessa voi lasketella, lautailla ja hiihtää upeissa maisemissa. Hartolassa sijaitseva Purnu puolestaan on sata metriä korkea koko perheen hiihtokeskus. Rinteiden lisäksi sieltä löytyy valaistuja latuja ja asuntovaunualue.

Messilän kausi on päättynyt 10.4.

Messilä tarjoaa 9 hissiä, 10 rinnettä, 2 parkkia, krossiradan, 4 ravintolaa ja majoitusta yli 200 hengelle. Viehättävä kartano on hiihtokeskuksen sydän, ylhäältä rinteiden päältä avautuu näköala Vesijärvelle.

Alennushintaiset hissiliput saat ostettua etukäteen verkkokaupasta ja pääset laskemaan suoraan hissille. Messilässä sinua palvelevat mm. LHS Hiihtokoulu ja täyden palvelun SkiMac välinevuokraamo. Lasten suosikki on Pikkukylä ja varsinkin sen mattohissi ja nuotiopaikat.

Messilään

Katso Messilän rinnekamera

Hiihtokeskus Purnun kausi on päättynyt vappuna

Hiihtokeskus Purnun 5 rinnettä ovat helppoja tai keskivaikeita. Rinteet sopivat erityisen hyvin lapsiperheille, keskellä sijaitseva street sopii vauhdikkaampaan laskemiseen. Purnun pisin rinne on 750 m pitkä, ankkurihissejä on 1.

Purnussa sinua palvelevat hiihtokoulu, välinevuokraamo sekä rinneravintola.

Lue Purnusta lisää

Salpausselälle ympäri vuoden

Salpausselän ulkoilureitistöt ja uudet maastoliikuntapolut houkuttelet liikkujia ympäri vuoden.

Urheilulomalle Lahden seudulle