Salpausselän ladut

Lahden ja Hollolan ladut Salpausselällä muodostavat Etelä-Suomessa ainutlaatuisen kokonaisuuden. Salpausselän monipuolista latuverkostoa on kaikkiaan yli 180 kilometriä, josta valaistuja on 70 kilometriä.

Rinteeseen pääset Hollolan Messilässä sekä Hartolan Purnussa.

Lahden latutilanne

Hollolan ladut

Pysäköinti ja pukuhuoneet Salpausselän laduille

Lähimmät pysäköintipaikat Salpausselän latuverkostolle ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla. Vanhalle raviradalle  käännytään Hämeenlinnantie 45 liittymästä. (os. Vaskelaisenrinne 11 – kyltti koirien koulutuskenttä). Molemmilta pysäköintialueilta muutaman minuutin kävelymatka ladulle.

Lahden urheilukeskuksen pukuhuoneet ja suihkutilat ovat avoinna ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Tilat sijaitsevat Lahden stadionin pääkatsomorakennuksessa. Hiihtäjät voivat hyödyntää myös urheilukeskuksen läheisyydessä olevan Lahden uimahallin palveluita.

Myös Urheilukeskuksen suksivoitelutila on käytössä ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Voitelutilat sijaitsevat Lahden stadionin mäkikatsomorakennuksessa.

Salpausselän kisat Lahti Ski Games

Syömään lenkin jälkeen

Syö ennen kotimatkaa, voit hyvin poiketa lounaalle hiihtotrikoissa! Läheisimmät ravintolat suoraan ladulta ovat Ravintola Lokki ja Nosturi Teivaan satamassa sekä Kaarlo Social Lahden vanhalla linja-autoasemalla.

Katso Lahden ravintolat

HS 15.1.2022: Hiihtäjän Taivas

Lue artikkeli:

”Tunnin päässä Helsingistä sijaitsee talviparatiisi, jossa on varmemmin lunta kuin kuin missään muualla Etelä-Suomessa, ja jonka latuverkostot ja maisemat vetävät vertoja Lapille.”

”Sittenkin maisemat ovat vasta toiseksi parasta täällä. Pääkaupunkiseudulta tulevan näkökulmasta parasta Salpausselällä on reitistö. Sitä nimittäin riittää.”

 

Parhaat starttipaikat Salpausselälle

 

Liity Hollolan ja Lahden seudun ladut – Facebook-ryhmään. Saat parhaat vinkit ja suositukset suoraan paikallisilta hiihtäjiltä.

Hiihtoladut Lahden Urheilukeskuksessa cross-country skiing

Hiihtokouluja ja valmennusta

Ladut ja urheiluopistojen palvelut – Vierumäki ja Pajulahti

Vierumäen ladut

Pajulahden ladut

Mökiltä suoraan ladulle. Tai hotelliin yöksi.

Katso kaikki majoitusvaihtoehdot.

Kävelymatkan päässä Vierumäen laduilta löydät useita majoitusvaihtoehtoja kuten Hotelli FennadanPremium Resorts huvilat ja Holiday Club Vierumäen majoitusvaihtoehdot. Myös Messilästä ja Pajulahdesta pääset helposti suoraan ladulle. Padasjoelle Kullasvuoren laduille pääset Kullasmarinan mökeiltä sekä Kiuasniemen huviloilta. Katso myös Villa Paapuuri Päijänteen rannalla. Sysmässä Tervalepikon Torpat pitävät hiihto-olosuhteet huippukunnossa. Vääksyssä hiihtäjän kannattaa tsekata Apteekinmajoitus ja Aurinkorannan huvilat.

Premium Resorts Vierumäki

Etelä-Suomen parhaat rinteet

Messilässä ja Purnussa on yhteensä 15 rinnettä ja viisi ravintolaa. Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus Messilä on palvellut
laskettelijoita jo puolen vuosisadan ajan. Kartanomaisemiin rakennetussa hiihtokeskuksessa voi lasketella, lautailla ja hiihtää upeissa maisemissa. Hartolassa sijaitseva Purnu puolestaan on sata metriä korkea koko perheen hiihtokeskus. Rinteiden lisäksi sieltä löytyy valaistuja latuja ja asuntovaunualue.

Messilässä kausi on käynnissä

Messilä tarjoaa 9 hissiä, 10 rinnettä, 2 parkkia, krossiradan, 4 ravintolaa ja majoitusta yli 200 hengelle. Viehättävä kartano on hiihtokeskuksen sydän, ylhäältä rinteiden päältä avautuu näköala Vesijärvelle.

Alennushintaiset hissiliput saat ostettua etukäteen verkkokaupasta ja pääset laskemaan suoraan hissille. Messilässä sinua palvelevat mm. LHS Hiihtokoulu ja täyden palvelun SkiMac välinevuokraamo. Lasten suosikki on Pikkukylä ja varsinkin sen mattohissi ja nuotiopaikat.

Messilään

Seuraa Messilä-liveä rinnekameroista

Hiihtokeskus Purnu Hartolassa

Hiihtokeskus Purnun 5 rinnettä ovat helppoja tai keskivaikeita. Rinteet sopivat erityisen hyvin lapsiperheille, keskellä sijaitseva street sopii vauhdikkaampaan laskemiseen. Purnun pisin rinne on 750 m pitkä, ankkurihissejä on 1.

Purnussa sinua palvelevat hiihtokoulu, välinevuokraamo sekä rinneravintola.

Lue Purnusta lisää

Salpausselälle ympäri vuoden

Salpausselän ulkoilureitistöt ja uudet maastoliikuntapolut houkuttelet liikkujia ympäri vuoden.

Urheilulomalle Lahden seudulle