Salpausselän ladut

Salpausselälle tullaan hiihtämään. Myös pääsiäisenä. Olosuhteet ovat edelleen hyvät, lunta ja kiinnostavia latuja riittää. Salpausselkä on UNESCO Global Geopark -kohde, joka palkitsee hiihtäjän näyttävillä maisemilla ja vaihtelevilla kilometreillä.

Rinnekansa kokoontuu pääsiäisenä Hollolan Messilässä sekä Hartolan Purnussa. Tervetuloa!

Lahden latutilanne

Hollolan ladut

Pysäköinti ja pukuhuoneet Salpausselän laduille

Lähimmät pysäköintipaikat Salpausselän latuverkostolle ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla. Vanhalle raviradalle  käännytään Hämeenlinnantie 45 liittymästä. (os. Vaskelaisenrinne 11 – kyltti koirien koulutuskenttä). Molemmilta pysäköintialueilta muutaman minuutin kävelymatka ladulle.

Lahden urheilukeskuksen pääkatsomorakennuksen pukuhuoneet ja suihkutilat ovat avoinna hiihtäjille ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Pukuhuoneissa ei ole lukittavia kaappeja. Lahden uimahalli sijaitsee aivan urheilukeskuksen vieressä, uimahallimaksu 6 EUR/hlö.

Urheilukeskuksen suksivoitelutila on käytettävissä ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Voitelutilat sijaitsevat Lahden stadionin mäkikatsomorakennuksessa. Suksivoitelutilan käytävältä löytyy pieni määrä lukittavia kaappeja.

Hiihtoa Salpausselällä

Parhaat starttipaikat Salpausselälle

Liity Hollolan ja Lahden seudun ladut – Facebook-ryhmään. Saat parhaat vinkit ja suositukset suoraan paikallisilta hiihtäjiltä.

Hiihtoladut Lahden Urheilukeskuksessa cross-country skiing

Laturetkipäivä Lahdesta aina Iittiin saakka

Yhdysreitti (E6-E10) alkaa Lahdesta ja on viitoitettu Nastolan kautta Kausalaan sekä edelleen Anhavan hiihtomajalle. Lähtöpaikkana toimii mukavasti esimerkiksi Nastolan urheilukenttä (Urheilutie 4). Pääosin tasaista reittiä on kunnostettu ja levennetty ja sitä ylläpidetään latukoneilla.

Omatoimisia taukoja voi pitää hiihtomajan laavulla sekä Pukkikankaan laavulla. Muista myös Uudenkylän Seurantalo (Sähkötie 2), joka palvelee hiihtokaudella normaalisti viikonloppuisin mutta ajalla 27.2.-3.3.2023 joka päivä klo 10-16.

Latukartat:
Lahti
Iitti

 

Syömään lenkin jälkeen

Syö ennen kotimatkaa, voit hyvin poiketa lounaalle hiihtotrikoissa! Läheisimmät ravintolat suoraan ladulta ovat Suurmäenkadun Hesburger, Ravintola Lokki ja Nosturi Teivaan satamassa sekä Kaarlo Social Lahden vanhalla linja-autoasemalla. Arkisin lounaspöytä on katettu urheilukeskuksessa Ravintola Voitossa sekä Ravintola Kodissa.

Katso Lahden ravintolat

Hiihtokouluja ja valmennusta

HS 15.1.2022: Hiihtäjän Taivas

Lue artikkeli:

”Tunnin päässä Helsingistä sijaitsee talviparatiisi, jossa on varmemmin lunta kuin kuin missään muualla Etelä-Suomessa, ja jonka latuverkostot ja maisemat vetävät vertoja Lapille.”

”Sittenkin maisemat ovat vasta toiseksi parasta täällä. Pääkaupunkiseudulta tulevan näkökulmasta parasta Salpausselällä on reitistö. Sitä nimittäin riittää.”

Ladut ja urheiluopistojen palvelut – Vierumäki ja Pajulahti

Vierumäen ladut

Pajulahden ladut

Mökiltä suoraan ladulle. Tai hotelliin yöksi.

Katso kaikki majoitusvaihtoehdot.

Kävelymatkan päässä Vierumäen laduilta löydät useita majoitusvaihtoehtoja kuten Hotelli Fennadan,  Premium Resorts huvilat ja Holiday Club Vierumäen majoitusvaihtoehdot. Myös Messilästä ja Pajulahdesta pääset helposti suoraan ladulle. Padasjoelle Kullasvuoren laduille pääset Kullasmarinan mökeiltä sekä Kiuasniemen huviloilta. Katso myös Villa Paapuuri Päijänteen rannalla. Sysmässä Tervalepikon Torpat pitävät hiihto-olosuhteet huippukunnossa. Vääksyssä hiihtäjän kannattaa tsekata Apteekinmajoitus ja Aurinkorannan huvilat.

Premium Resorts Vierumäki

Etelä-Suomen parhaat rinteet Lahden seudulla

Messilässä ja Purnussa on yhteensä 15 rinnettä ja viisi ravintolaa. Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus Messilä on palvellut
rinnekansaa jo puolen vuosisadan ajan. Kartanomaisemiin rakennetussa hiihtokeskuksessa voi lasketella, lautailla ja hiihtää upeissa maisemissa. Hartolassa sijaitseva Purnu puolestaan on sata metriä korkea koko perheen hiihtokeskus. Rinteiden lisäksi Purnusta löytyy valaistuja latuja ja asuntovaunualue.

Messilässä rinteet huippukunnossa

Messilä tarjoaa 9 hissiä, 10 rinnettä, 2 parkkia, krossiradan, 4 ravintolaa ja majoitusta yli 200 hengelle. Viehättävä kartano on hiihtokeskuksen sydän, ylhäältä rinteiden päältä avautuu näköala Vesijärvelle.

Alennushintaiset hissiliput saat ostettua etukäteen verkkokaupasta ja pääset laskemaan suoraan hissille. Messilässä sinua palvelevat mm. LHS Hiihtokoulu ja täyden palvelun SkiMac välinevuokraamo. Lasten suosikki on Pikkukylä ja varsinkin sen mattohissi ja nuotiopaikat.

Katso lisää Messilän palveluista

Seuraa Messilä-liveä rinnekameroista

Hiihtokeskus Purnu Hartolassa

Hiihtokeskus Purnun 5 rinnettä ovat helppoja tai keskivaikeita. Rinteet sopivat erityisen hyvin lapsiperheille, keskellä sijaitseva street sopii vauhdikkaampaan laskemiseen. Purnun pisin rinne on 750 m pitkä, ankkurihissejä on 1.

Purnussa sinua palvelevat hiihtokoulu, välinevuokraamo sekä rinneravintola.

Lue Purnusta lisää

Salpausselälle ympäri vuoden

Salpausselän ulkoilureitistöt ja uudet maastoliikuntapolut houkuttelet liikkujia ympäri vuoden.

Urheilulomalle Lahden seudulle