Retkeilijän ihmemaa

Järvi-Suomen upeat vesistöt, Päijänteen kansallispuisto sekä lukuisat luonnonsuojelualueet ja ulkoilureitit tarjoavat mahdollisuuden sukeltaa metsään. Ota haltuun vaikkapa Salpausselkä Geoparkin kohteet, patikoi jylhällä Hiidensaarella, keinu Kuninkaanpolun riippusillalla tai kiipeä Kapatuosian muinaiselle Linnavuorelle.

Retkeile ja bongaa kuvauksellisimmat luontonähtävyydet

Perunpesä talvi lumi Hollola

Luontonähtävyydet

Kuvauksellisimmat luontokohteet, kuten Pulkkilanharju, Häränsilmä, Kullasvuori, Pirunkirkko ja monet muut kohteet hämmästyttävät luonnonihmeillään. Parhaat kuvat Päijänteestä saat esimerkiksi kun kiipeät kuntoportaat Aurinkovuorelle.

Hiihtäjät järven jäällä

Luontopolut

Lapsiperheiden ikisuosikki Lapakisto, Päijänteen kansallispuisto, Aurinko-Ilves tai Päijänne-Ilves -yhdysreitit Evon retkeilyalueelle, Tiilijärvien kierros, city-luontopolku Lehmusreitti ja monet muut polut tarjoavat vaihtelevia maastoja, kauniita maisemareittejä ja tunnelmallisia laavupaikkoja eväsretkiä varten.

Pyöräilyä Salpausselällä cycling

Pyöräilyreitit

Vesijärven klassikkokierros, Lahden parhaat rantamaisemat ja monet muut reittivinkkimme tarjoavat ideat sekä kartat muutaman tunnin retkipyöräilylenkistä koko päivän kierroksiin Salpausselkä Geopark -alueella. Jos taas mielit maastoon, kokeile esimerkiksi uutta Kevätpuronpolkua Pajulahdessa.

Sun'Sup Finland SUP-lautailu SUP board

Nauti luonnosta vesillä

Melo, kalasta tai SUP-lautaile. Meillähän riittää Järvi-Suomen vesiä, joilla nauttia luonnosta liplattavilla laineilla liikkuen.

Hyppää lumikengille

Uutta hohtoa metsäretkeilyyn saat, kun laitat jalkaan lumikengät. Vuokraa kengät tai varaa opastettu retki!

Varaa tästä

UUTTA! Luontokohteet ja matkailupalvelut nyt samalla kartalla

Lahden seudun retkeilyreitit, hiihtoladut, nähtävyydet ja matkailupalvelut on nyt yhdistetty Matkailukartalle. Kartalta löydät myös kaikki Salpausselkä Geoparkin kohteet sekä Retkipaikka.fi-blogikirjoitukset alueemme luontokohteista.

Kehitämme karttaa ja otamme mielellämme vastaan palautettasi. Testaa ja tutki karttaa, niin mobiilissa kuin pöytäkoneella ja anna palautetta osoitteella info (at) lahtiregion.fi.

Klikkaa kartalle!

UUTTA! Husky Trail Vierumäellä

Huskyt ovat saapuneet Vierumäelle ja tuoneet mukanaan kaksi uutta opastettua aktiviteettia, Husky Trail Hiken ja Husky Trail Runin. Molemmissa saat päällesi valjaat, johon vetokoira kiinnitetään, näin saat matkallesi mukavasti boostia. Nauti Vierumäen upeasta harjuluonnosta ihanien valjakkokoirien kanssa!

Varaa tästä

Salpausselkä Geopark – veden muovaama maisema

Jääkauden jättämät muistomerkit ovat Lahden seudulla komeimmillaan.

Lue lisää

Opastetut luontoretket VisitLahti Online Shopista

Urbaani luontoretkeilijä nappaa mukaansa oppaan. Varaa opastettu luontoretki ja saat retkestä irti enemmän.

Osta tästä

Bloggareiden ja paikallisten suosikkeja

Retkipaikka-blogi Iitin Kalmusaari Terhi Suur-Nuuja

Retkipaikka.fi: Iitin Kalmusaari – luontoon kätketty rauha

Retkipaikka.fi-bloggaaja Terhi Suur-Nuuja kävi ihastelemassa talvista Kalmusaarta.

Iitin jääkirkko Paula Savelius

Näitä polkuja tallaan: Iitin Jääkirkkovuori

Näitä polkuja tallaan -bloggari Paula Savelius kävi ihastelemassa upeaa jäämuodostelmaa Iitissä. Jääkirkkovuori on upeimmillaan luonnollisesti lopputalvesta mutta on retken arvoinen aina.

Linnaistensuo swamp talvi winter Lahti

Jääputouksia ja talvisia suomaisemia

Lumiset metsäpolut ja aakeat suomaisemat kutsuvat retkelle talvellakin. Talviluonto saa aikaan myös ihmeellisiä nähtävyyksiä, kun sulamisvedet muodostavat upeita jääputouksia kallioiden kupeisiin.

Päijätsalon näkötorni Upe Nykänen

Retkipaikka.fi: Talviretki Päijätsaloon

Lue Retkipaikka.fi-bloggari Upe Nykäsen kiva juttu talviretkestä yli 100-vuotiaalle Päijätsalon näkötornille.

Local4U Tour de Ville

Local4U: Tour de Ville ja muut kivat kävely- ja pyöräreitit

Local4U on koonnut tukun kivoja reittiehdotuksia paikallisten lahtelaisten kanssa. Käypä katsomassa, millainen on vaikkapa ravintola Kujan keittiöpäällikkö Ville Penttilän rosoinen Lahti-kierros.

Lehmusreitti Radiomäki kaupunkiluontopolku city nature trail

Urbaani city-kierros Lehmusreitti

Lehmusreitti sopii hyvin autottomalle, sillä se kiertää maksimissaan kahden kilometrin päässä kauppatorilta. Vaikka ollaankin keskellä kaupunkia, mahtuu reitin varrelle monipuolinen valikoima erilaisia luontotyyppejä Salpausselän suppamaastosta lehtometsään. Kaupan päälle bongaat Lahden päänähtävyydet.