Veden muovaama maisema

Lahden seutu tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia luontokohteita ensimmäiseltä Salpausselältä Etelä-Päijänteelle. Nauti eteläisimmän Järvi-Suomen luonnosta näköaloja ihaillen ja metsäpoluilla samoillen. Täällä luonto on lähellä myös kaupungissa.

Arvokkaan geologisen luonnonperintönsä ansiosta kuudesta Lahden seudun kunnasta koostuva Salpausselkä Geopark on nyt UNESCO Global Geopark -kohde.

Tutustu luontoon pyöräillen

Lahden seudulta löytyy reittejä moneen makuun, etsitpä sitten leppoisia lähireittejä tai pidempiä retkipyöräilyreittejä. Salpausselkä Trails reittiverkosto tarjoaa poljettavaa vuoden ympäri.

Kesällä gravelpyöräilijät ihastuvat Salpausselkä Geoparkin loputtomiin sora- ja hiekkateihin ja vaihteleviin maisemiin. Maantiepyöräilijät suuntaavat Vesijärven ympäri, Hollolan kirkon lenkille tai Suomen kauneimmalle maisemareitille Pulkkilanharjulle.

Pyöräilyreittejä

Retkeile ja bongaa kuvauksellisimmat luontonähtävyydet

Salpausselkä UNESCO Global Geopark – veden muovaama maisema

Salpausselät ovat Lahden seudulla komeimmillaan. Ne muodostavat täällä ainutlaatuisen, muinaisten jäätikköjokien virtausta kuvastavan kokonaisuuden yhdessä näyttävien harjujen kanssa. Salpausselkä Geopark on Suomen uusin UNESCO-kohde.

Lue lisää

Laavuvinkkejä retkeilyyn

Muista eväät!

Makkarat, sämpylät, tikkupullat, mehut ja nokipannukahvit – retken kruunaa eväät! Pitkälle retkelle on syytä ottaa mukaan myös nopeaa ja helposti syötävää lisäravintoa ja aina mieluummin vähän ylimääräistä. Katso täältä Pajulahden keittiömestarin vinkit retkeilijälle.

Polkuja pitkin juoksemaan

Salpausselän vaihtelevat maastot ovat ihanteelliset polkujuoksuun. Tarjolla on suoreittiä, Päijänteen rantamaisemia, jääkauden muovaamia mäkiä ja jyrkkäreunaisia suppia.

Vinkit polkujuoksijalle

Vierumäen luontoliikuntakeskus

Vierumäen luontoliikuntakeskus tarjoaa tietoa Vierumäen luonnosta sekä vinkkejä luonnossa liikkumiseen. Luontoliikuntakeskuksesta voit myös vuokrata pyöriä, SUP-lautoja, kanootteja tai frisbeegolf-kiekkoja.

Luontoliikuntakeskus sijaitsee kahvila Pihkalan välittömässä läheisyydessä, käynti Tahkon aukion ovesta.

Luontoliikuntakeskus

Luonto & retkeily -opas Hollolaan

Tutustu uuteen Luonto & retkeily -oppaaseen, josta löydät parhaat luontokohteet, retkeilyreitit ja luontopolut Hollolassa ja Salpausselkä Geoparkin maisemissa.

Hollolan Luonto ja retkeilyesitteen kansikuva

Osta opastettuja luontoretkiä verkossa

Urbaani luontoretkeilijä nappaa mukaansa oppaan. Varaa opastettu luontoretki ja saat retkestä irti enemmän.

Osta verkossa

Bloggareiden ja paikallisten suosikkeja

Laavut ja luontokohteet kartalla

  • Avaa kartta visitlahti.fi/matkailukartta
  • Salli sijaintisi näyttäminen puhelimesi asetuksista nettiselaimelle.
  • Valitse kiinnostuksen kohteesi.
  • Valitse alimpana valikossa ’Näytä sijaintini kartalla’.
  • Valitse maastokartta, saat myös korkeuskäyrät näkyviin.
  • Kartalla olevista ikoneista saat lisätietoa.
Siirry matkailukartalle