Luontoon Lahden seudulle

Luontokohteita veden muovaamaassa maisemassa

Lahden seutu tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia luontokohteita ensimmäiseltä Salpausselältä Etelä-Päijänteelle. Nauti eteläisimmän Järvi-Suomen luonnosta näköaloja ihaillen ja metsäpoluilla samoillen. Täällä luonto on lähellä myös kaupungissa.

Arvokkaan geologisen luonnonperintönsä ansiosta kuudesta Lahden seudun kunnasta koostuva Salpausselkä Geopark on UNESCO Global Geopark -kohde.

Retkeile ja bongaa kuvauksellisimmat luontonähtävyydet

Nauti Lahden seudun näköaloista

Maisemia ja kohteita veden äärellä

Metsäpoluilla

Luontoa kaupungissa

Lahden seudun luontoreitit kartalla

Lähde retkeilemään Lahden seudun luontoon. Retkeilykartaltamme löydät koottuna seudun reittejä ulkoiluun, retkeilyyn tai pyöräilyyn.

Siirry kartalle

Lahden seudun maisema- ja kuntoportaita

Laavuvinkkejä retkeilyyn

Kiitos hiihtokausi 2024!

Mistä retkeilyvarusteet?

Retkeily on mukavaa ympäri vuoden, kun varusteet on kunnossa. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse ostaa heti uutena. Tiesitkö, että Lahden Partioaitasta voit vuokrata retkeilyvarusteita, kuten rinkkoja? Lisäksi myymälässä toimii ulkoiluvarusteiden second hand -osasto, josta voit tehdä löytöjä retkillesi.

Partioaitta Lahti, Aleksanterinkatu 16

Partioaitan vuokrattava rinkka

Muista eväät!

Makkarat, sämpylät, tikkupullat, mehut ja nokipannukahvit – retken kruunaa eväät!

Ota oma piknik-kori mukaan ja täytä se helposti maukkailla eväillä Lahden seudun lähiruokatoreilta tai paikallisesta kahvilasta. Jos otat mukaan nuotiolla kypsennettävää evästä, muistathan tarkistaa ettei metsä- tai ruohikkopalovaroitus voimassa. Katso ohjeet tulentekoon luonnossa.

Pitkälle retkelle on syytä ottaa mukaan myös nopeaa ja helposti syötävää lisäravintoa ja aina mieluummin vähän ylimääräistä. Katso täältä Pajulahden keittiömestarin vinkit retkeilijälle.

Tutustu luontoon pyöräillen

Lahden seudulta löytyy reittejä moneen makuun, etsitpä sitten leppoisia lähireittejä tai pidempiä retkipyöräilyreittejä. Salpausselkä Trails reittiverkosto tarjoaa poljettavaa vuoden ympäri.

Kesällä gravelpyöräilijät ihastuvat Salpausselkä Geoparkin loputtomiin sora- ja hiekkateihin ja vaihteleviin maisemiin. Maantiepyöräilijät suuntaavat Vesijärven ympäri, Hollolan kirkon lenkille tai Suomen kauneimmalle maisemareitille Pulkkilanharjulle.

Pyöräilyreittejä

Polkuja pitkin juoksemaan

Salpausselän vaihtelevat maastot ovat ihanteelliset polkujuoksuun. Tarjolla on suoreittiä, Päijänteen rantamaisemia, jääkauden muovaamia mäkiä ja jyrkkäreunaisia suppia.

Vinkit polkujuoksijalle

Salpausselkä UNESCO Global Geopark – veden muovaama maisema

Salpausselät ovat Lahden seudulla komeimmillaan. Ne muodostavat täällä ainutlaatuisen, muinaisten jäätikköjokien virtausta kuvastavan kokonaisuuden yhdessä näyttävien harjujen kanssa. Salpausselkä Geopark on Suomen uusin UNESCO-kohde.

Lue lisää