Konserttiin tai keikalle

Lahden seudun konsertti- ja keikkakausi on käynnissä! Nauti Sinfonia Lahden konserteista Sibeliustalolla tai heittäydy livemusiikin vietäväksi Möysän musaklubilla ”Mössöllä”, legendaarisessa Torvessa tai Finlandia-klubilla. Lähde mukaan musiikkielämyksiin ja täydennä ilta vielä hyvällä ruoalla ja juomalla.

Festaritunnelmaa Salpausselän kisoissa 1.-3.3.

Salpausselän kisojen Fan Zonen After Skissä viihtyy helposti iltaan ja yöhön saakka. Esiintyjiä nousee lavalle jokaisena kisapäivänä ja lauantaina kisakansan menojalasta huolta pitävät mm. Teflon Brothers, Aste sekä illan kruunaava Don Johnson Big Band. Lauantaina Fan Zone muuttuu ilotulituksen jälkeen K18-alueeksi. P.S. Muista kisakaraoke montussa ennen ilotulitusta!

Sinfonia Lahti

Kaudella 2023–2024 Sinfonia Lahti seuraa Sibeliuksen matkoja maailmalla, esittelee kahden teemasäveltäjän tuotantoa, tuo vierailijoikseen terävintä kansainvälistä kärkeä edustavia kapellimestareita ja solisteja sekä vierailee legendaarisessa Concertgebouw´ssa.

Ohjelmatiedot Sinfonia Lahti

Myrskyluodon Maija x Sinfonia Lahti

Tiina Lymin ohjaama ja käsikirjoittama Myrskyluodon Maija esitetään Sibeliustalossa Sinfonia Lahden säestyksellä ke 29.5. klo 18 ja to 30.5. klo 13

Sinfonia Lahden loppuunmyyty Myrskyluodon Maija -elokuvakonsertti helmikuussa sai suuren suosion, ja nyt yleisön toiveeseen vastataan järjestämällä toukokuussa kaksi lisäesitystä. Konsertit johtaa kapellimestari Nick Davies. Elokuvan musiikin on säveltänyt Lauri Porra, myös Lasse Mårtensonin säveltämä ikoninen tunnussävel kuullaan konsertissa.

Itse elokuvassa musiikki kuullaan myös Sinfonia Lahden soittamana orkesterin ylikapellimestari Dalia Stasevskan johtaessa. Sibeliustalossa äänitetty Stormskerry Maja -soundtrack julkaistiin 2.2.

Lisätietoja ja liput

Sibeliustalon konsertit

Sibeliustalo

Sibeliustalo ja Finlandia-klubi takaavat, että musiikkia ja viihdettä löytyy ihan joka makuun. Sinfonia Lahden konserttikausi alkaa elokuussa. Katso Sibeliustalon tapahtumakalenterista kaikki tulevat tapahtumat.

Ensikertalaisena sinfoniakonserttiin? Ei huolta, Sinfonia Lahti tarjoaa ohjeet, joiden avulla saat konserttielämyksestä kaiken irti.

Sibeliustalon tapahtumakalenteriin

Klubikeikalle

Mössön keikkakalenteri

Torvi – Lahden baarikulttuurin kehto

Klubirintamalla legendaariset keikkapaikat Torvi ja Tirra sekä Möysän musaklubi Mössö ovat saaneet rinnalleen useita muitakin elävään musiikkiin erikoistuneita ravintoloita ja paikkoja. Finlandia-klubi tarjoaa musiikkielämyksiä Sibeliustalon Puusepän Salin vanhoissa tehdastiloissa.

Finlandia-klubi

Katso Finlandia-klubin keikat

Live-keikkoja ja esityksiä

Myös näissä lahtelaisissa ravintoloissa järjestetään live-keikkoja ja muita eläviä esityksiä. Katso aikataulut yritysten omilta sivuilta.

Teerenpeli Lahti, Vapaudenkatu 20
Lahti Jazz ry järjestää jazz-klubeja ravintola Teerenpelissä. Klubeja järjestetään kerran kuukaudessa joka kuun toisena torstaina, poislukien heinä- ja elokuu. Varsinaista pääkonserttia seuraavat Teerenpelin klubeilla aina vapaamuotoiset jamit.

Opiston Kellari, Harjukatu 46
1900-luvun alkuopuolella rakennetun entisen Lahden kansanopiston tiloissa toimii hotelli ja ravintola Opiston Kunkku. Opiston Kellarissa ja kesäaikaan Puistoterassilla live-musiikkia ja muita eläviä esityksiä.

Pub Virasto, Vesijärvenkatu 11
Entisen Lahden kaupungin teknillisen viraston tilohin rakennettu lämminhenkinen seurusteluravintola, jossa laaja ja kasvava juomavalikoima.

Ravintola Pikku Hanhi, Vapaudenkatu 18
Elävää musiikkia Lahden keskustassa. Sunnuntaisin Musa Trivia ja Hanhen tavaramerkiksi muodostunut Jamday, sunnuntaijamit.

Live-keikalle ja syömään

Muista myös ruoka! Valitse keikka tai konsertti musiikkimakusi mukaan ja yhdistä elämykseen hyvä ruoka ja juoma. Tapahtumien omien ruokaelämysten lisäksi Lahden seudulta löydät niin katuruokapaikat kuin fiinimmätkin illallisravintolat. Vai istahtaisitko sittenkin idyllisessä kahvilassa tai viinilasin ääressä hetken ystävien kanssa ennen illan keikkaa?

syö ja juo

Kohti festarikesää 2024

Soundfest | Lahti 7.-8.6.

XXL Mössö kesä | Lahti 14.-15.6.

Headland | Lahti 26.-27.7.

Multamäkifest | Heinola 2.-3.8.

Festivaaleja klassiseen makuun

Iitin musiikkijuhlat 12.-15.6.2024

Sysmän Suvisoitto 29.6.-6.7.2024

25. Sibelius-festivaali 29.-31.8.2024

Sinfonia Lahden  25 kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään Lahden Sibeliustalossa ja juhlavuoden teemana on Sinfoninen sykli. Juhlafestivaali huipentaa Sinfonia Lahden ylikapellimestarin Dalia Stasevskan nelivuotisen kauden festivaalin taiteellisena johtajana. Festivaalilla kuullaan kaikki Sibeliuksen seitsemän sinfoniaa sekä Luonnotar. Juhlafestivaalilla vierailee mm. Radion sinfoniaorkesteri ja sopraano Golda Schultz.

Ohjelma ja liput

Ylläpidämme tapahtumakalenteriamme Etelä-Suomen Sanomien Menoinfon kautta saamamme syötteen avulla. Jos haluat tapahtumasi kalenteriimme, ilmoita se Menoinfoon. Julkaisemme tapahtumia toimituksellisen käytäntömme mukaisesti. Tapahtumatietojen ilmoittaminen Menoinfossa on maksutonta.

Ilmoita tapahtumasi