Konserttiin tai keikalle

Lahden seudun festarikesä on täällä! Festarikesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa ja musiikkia popista klassiseen. Syyskaudella nautitaan taas Sinfonia Lahden konserteista Sibeliustalolla tai heittäydytään livemusiikin vietäväksi Möysän musaklubilla ”Mössöllä”, legendaarisessa Torvessa tai Finlandia-klubilla. Lähde mukaan musiikkielämyksiin ja täydennä ilta vielä hyvällä ruoalla ja juomalla.

Festarikesä 2024

Soundfest | Lahti 7.-8.6.

XXL Mössö kesä | Lahti 14.-15.6.

Headland | Lahti 26.-27.7.

Multamäkifest | Heinola 2.-3.8.

Sinfonia Lahden Puistokonsertti 12.6.

Klassinen musiikki soi kesäillassa, kun Sinfonia Lahti esiintyy Mukkulan tapahtumapuistossa keskiviikkona 12.6.2024 klo 18. Konsertin johtaa kapellimestari Dalia Stasevska ja konserttiin on vapaa pääsy. Tapahtumapuistossa on konserttivieraille piknik-alue sekä ruokailijoiden teltta-alue.

Puistokonsertti

Sibeliustalon kesä

Uusissa Lahden Sibeliustalon kesä -teemailloissa nautitaan heinäkuussa keskiviikkoisin huippukeikoista ainutlaatuisessa Metsähallissa. Livemusiikin lisäksi Sibeliustalon kesäillat tarjoavat mahdollisuuden etkoihin tai jatkoihin ilta-auringossa kylpevällä Sibeliustalon kesäterassilla. Ovet Sibeliustalon Kesäterassille aukeavat klo 17.30 ja illat jatkuvat klo 23 saakka. Ikäraja 18 vuotta.

Sibeliustalon kesän ohjelma:

Ke 10.7. EGOTRIPPI
Ke 17.7. DON HUONOT
Ke 24.7. RESSU REDFORD
Ke 31.7. ELLINOORA

Lisätiedot ja liput

17.8. Ace Cafe Lahti: Mato Valtonen – 50 vuotta rokkia

Ace Cafella tapahtuu

Festivaaleja klassiseen makuun

Iitin musiikkijuhlat 12.-15.6.2024

Sysmän Suvisoitto 29.6.-6.7.2024

Lahti Organ Festival 5.-11.8.

25. Sibelius-festivaali 29.-31.8.2024

Sinfonia Lahden  25 kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään Lahden Sibeliustalossa ja juhlavuoden teemana on Sinfoninen sykli. Juhlafestivaali huipentaa Sinfonia Lahden ylikapellimestarin Dalia Stasevskan nelivuotisen kauden festivaalin taiteellisena johtajana. Festivaalilla kuullaan kaikki Sibeliuksen seitsemän sinfoniaa sekä Luonnotar. Juhlafestivaalilla vierailee mm. Radion sinfoniaorkesteri ja sopraano Golda Schultz.

Ohjelma ja liput

Live-keikalle ja syömään

Muista myös ruoka! Valitse keikka tai konsertti musiikkimakusi mukaan ja yhdistä elämykseen hyvä ruoka ja juoma. Tapahtumien omien ruokaelämysten lisäksi Lahden seudulta löydät niin katuruokapaikat kuin fiinimmätkin illallisravintolat. Vai istahtaisitko sittenkin idyllisessä kahvilassa tai viinilasin ääressä hetken ystävien kanssa ennen illan keikkaa?

syö ja juo

Klubikeikalle

Mössön keikkakalenteri

Torvi – Lahden baarikulttuurin kehto

Klubirintamalla legendaariset keikkapaikat Torvi ja Tirra sekä Möysän musaklubi Mössö ovat saaneet rinnalleen useita muitakin elävään musiikkiin erikoistuneita ravintoloita ja paikkoja. Finlandia-klubi tarjoaa musiikkielämyksiä Sibeliustalon Puusepän Salin vanhoissa tehdastiloissa.

Sexmane esiintyy Finlandia-klubilla Lahdessa

Katso Finlandia-klubin keikat

Live-keikkoja ja esityksiä

Myös näissä lahtelaisissa ravintoloissa järjestetään live-keikkoja ja muita eläviä esityksiä. Katso aikataulut yritysten omilta sivuilta.

Teerenpeli Lahti, Vapaudenkatu 20
Lahti Jazz ry järjestää jazz-klubeja ravintola Teerenpelissä. Klubeja järjestetään kerran kuukaudessa joka kuun toisena torstaina, poislukien heinä- ja elokuu. Varsinaista pääkonserttia seuraavat Teerenpelin klubeilla aina vapaamuotoiset jamit.

Opiston Kellari, Harjukatu 46
1900-luvun alkuopuolella rakennetun entisen Lahden kansanopiston tiloissa toimii hotelli ja ravintola Opiston Kunkku. Opiston Kellarissa ja kesäaikaan Puistoterassilla live-musiikkia ja muita eläviä esityksiä.

Pub Virasto, Vesijärvenkatu 11
Entisen Lahden kaupungin teknillisen viraston tilohin rakennettu lämminhenkinen seurusteluravintola, jossa laaja ja kasvava juomavalikoima.

Ravintola Pikku Hanhi, Vapaudenkatu 18
Elävää musiikkia Lahden keskustassa. Sunnuntaisin Musa Trivia ja Hanhen tavaramerkiksi muodostunut Jamday, sunnuntaijamit.

Sinfonia Lahti: Dalian viimeinen kausi 2024-2025 lupaa sielunhoitoa ja korvamatoja

Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dalia Stasevskan viimeinen kausi on samalla juhlavuosi, sillä keväällä 2025 orkesteri täyttää 75 ja Sibeliustalo 25 vuotta. Juhlan kunniaksi tahtipuikon varteen palaavat kaikki aikaisemmat ylikapellimestarit Osmo Vänskää myöten.

Syyskauden klassisiin tärppeihin kuuluu mm. Bax & Brahms 17.10.2024, jonka johtaa syksyllä 2025 orkesterin taiteellisena partnerina aloittava Hannu Lintu. Kannattaa muistaa myös Glass Concerto 7.11.2024, jossa esiintyy suuren maailman viulusolisti Mari Samuelsen ja solistiteoksena Lahdessa harvemmin kuultua Philip Glassia.

Syksyn viihdekonserteista sinua saattaisi kiinnostaa esimerkiksi Action Movies -elokuvamusiikin konsertit 22.11.2024 tai Christmas Memories -joulukonsertti 11.-12.12.2024, jossa kuullaan joululauluja Sibeliuksen klassikoista amerikkalaisen jazzin tunnelmallisimpiin helmiin Maria Ylipään ja Alexander Lycken tulkitsemina.

Katso koko ohjelmisto

Sibeliustalon konsertit

Sibeliustalo

Sibeliustalo ja Finlandia-klubi takaavat, että musiikkia ja viihdettä löytyy ihan joka makuun. Sinfonia Lahden konserttikausi alkaa elokuussa. Katso Sibeliustalon tapahtumakalenterista kaikki tulevat tapahtumat.

Ensikertalaisena sinfoniakonserttiin? Ei huolta, Sinfonia Lahti tarjoaa ohjeet, joiden avulla saat konserttielämyksestä kaiken irti.

Sibeliustalon tapahtumakalenteriin

Ylläpidämme tapahtumakalenteriamme Etelä-Suomen Sanomien Menoinfon kautta saamamme syötteen avulla. Jos haluat tapahtumasi kalenteriimme, ilmoita se Menoinfoon. Julkaisemme tapahtumia toimituksellisen käytäntömme mukaisesti. Tapahtumatietojen ilmoittaminen Menoinfossa on maksutonta.

Ilmoita tapahtumasi