K18 – Panimoreitti Lahden seudulla

Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine panimoille ja elintarviketuotannolle. Maista kunniamainintoja ja palkintoja saaneita oluita, viinejä ja viskejä. Testaa makuyhdistelmiä, joita et ehkä osannut ajatellakkaan olevan olemassa.

Tervetuloa tutustumaan Lahden seudun panimoihin ja tislaamoihin!

HUOM! Valtaosa reitillä esiteltävistä tuotteista on K-18, mutta osa tuottajista valmistaa myös virvoitusjuomia ja alkoholittomia juomia.

Suosittelemme varmistamaan aukioloajat suoraan yrityksestä.

#1 Lahti, Teerenpelistä Hartwallin kautta Ant Brew:lle

Teerenpelin panimo, tislaamo ja Teerenpeli Panimo & Tislaamo vierailukeskus

Paikallinen puhdas Salpausselän suodattama pohjavesi sekä lähivilja toimivat palkittujen juomien raaka-aineina. Teerenpeli-ravintoloissa nautitaan oman panimon ja tislaamon tuotteita ja niitä hyödynnetään myös ravintolan ruokatuotteissa.

Teerenpeli Panimo & Tislaamon vierailukeskus sijaitsee Lahden Lotilassa Liimaajankadulla. Vierailukeskuksessa pääset tutustumaan panimon ja tislaamon tuotantoon ja tuotteisiin ohjatuilla kierroksilla ja tasting-tilaisuuksissa. Avoimet kierrokset järjestetään tammi-maaliskuussa parillisilla viikoilla lauantaisin klo 15. Hinta 35e/hlö. Varattavissa myös yksityiskierroksia esimerkiksi polttari- ja työporukoille. Yksityiskierroksia voi tiedustella sähköpostitse sales@teerenpeli.com.

Teerenpelin Panimo & Tislaamo avoinna: pe 12-18 ja la 10-15. Liimaajankatu 5, Lahti.
Ravintola Taivaanranta ja tislaamon showroom, avoinna: ma-ti 11-22, ke-to 11-23, pe 11-24,  la 12-24, su suljettu, Rautatienkatu 13, Lahti.
Wine Café Olavi, avoinna: ma-to 7.30-21, pe 7.30-24, la 10-24, su 11-18, Aleksanterinkatu 10, Lahti
Teerenpeli Lahti, avoinna: su-ma 14-00, ti-to 14-02, pe-la 12-03, Vapaudenkatu 20, Lahti.

Teerenpelin tarina

Hartwallin panimomyymälä

Hartwallin panimomyymälästä löydät Hartwallin omia juomatuotteita ja laajan valikoiman oheistuotteita.

Panimomyymälä on avoinna ti-pe klo 12-18, mutta vierailukeskus on väliaikaisesti suljettu. Seuraa tiedotusta FB.
Kasaajankatu 13, Lahti

Tutustu Hartwalliin

Ant Brew

Ant Brew Lahden keskustassa

Ant Brew jatkaa hienon lahtelaisen panimon toimintaa historiallisessa yli 100 vuotta vanhassa kiinteistössä Lahden keskustassa kulttuurikeskus Malskilla. Persoonallinen Ant Brew panimopub on erikoistunut oman tuotannon lisäksi pienpanimoiden erikoisuuksiin.

Syyskuun lopussa palaavat jälleen perinteiset lauantain iltapäivä- tastingit. Seuraa Facebook-sivuilta ilmoittelua.

Avoinna: ti-to 15-22.30, pe 14-01, la 12-01, su-ma suljettu
Mallaskatu 1, Lahti

Tutustu Ant Brewn tarinaan

Wasted Potential – olutsarjan uusin Find the Fish

Lahden ja Ant Brewn hävikkiolutsarja Wasted Potential sai jatkoa keväällä uuden tulokkaan myötä. Find the Fish oluen valmistuksessa käytetään Vesijärvestä hoitokalastuksen myötä nostettujen kalojen uimarakkoja. Blond Ale tuli myyntiin kevällä 2022 Ant Brewn panimoravintolaan ja lahtelaisiin ravintoloihin ja sai niin suuren suosion, että erä myytiin loppuun. Uudet ideat Wasted Potential -sarjan jatkolle ovat tällä hetkellä työn alla! Niistä lisää myöhemmin…

Tutustu Wasted Potential Find the Fish

#2 Ainoa Winery – viinitila Hollolan Miekkiössä

Rakkaus suomalaisen luonnon marja-aarteisiin maistuu Ainoa Wineryn viineissä. David ja Paola Cohenin korkealaatuisia viinejä tuottava Ainoa Winery -marjaviinitila sijaitsee Hollolassa vain kymmenen kilometriä Lahden keskustasta.

Viinitilan myymälän aukioloajat löydät täältä.
Rekolanpolku 65, Hollola

Tutustu Ainoa Wineryyn

Jää yöksi

Ota vinkit reitin oheen myös muista makureiteistä

Ruoka ja juoma kulkevat käsi kädessä.  Ota maisteluiden ja ostoksien oheen vinkit myös valmiina olevista makureiteistä.

Tervetuloa makumatkalle

Ja matka jatkuu

Mukavien yöunien ja maukkaan aamupalan jälkeen on valmiina jatkamaan reittiä kohti uusia makuelämyksiä. Vääksyn Kanavan panimo on pienpanimoiden helmi ja Heinolan Heilan Panimokauppa Hilpeästä löydät Pihamaan maistuvat marjaviinit ja siiderit täydentämään kotiinviemiskassia.

#3 Vääksyn kanavan suulta Heinolaan

Kanavan Panimo Päijännetalossa Vääksyssä

Kanavan Panimo on käsityöläisoluita käymisteitse valmistava pienpanimo Vääksyn kanavan vieressä. Tutustu panimon toimintaan tilauksesta opastetuilla kierroksilla. Panimon kaupasta saat ostettua pullojen lisäksi myös alueen muiden pientuottajien tuotteita.

Lähituotemyymälä on avoinna:

syyskuu-toukokuu ti-la 11-17
kesäkuu-elokuu ma-la 11-18, su 11-15
Meijeritie 1, Vääksy

Tutustu Kanavan Panimon tarinaan

Panimokauppa Hilpeä Heinolassa

Panimokauppa Hilpeästä Heinolan lähiruokatori Heilasta löydät Viini-Pihamaan maistuvat marjaviinit, oluita, siidereitä, sahtia ja aitoja makuja sisältäviä limppareita. Löydät myös muiden pienpanimoiden tuotteita ympäri Suomen.
Avoinna ympäri vuoden.
Työmiehentie 35, Heinola

Kesäaikaan on myös avoinna Pihamaan tilamyymälä Kalkkisissa.
Siltatie 12, Kalkkinen

Tutustu Panimokauppa Hilpeään

Sahtia, sahtia

Maatilapanimo Hollolan Hirvi vaalii sahtikulttuuria. Hämeessä on vahva sahtiperinne ja Lahden seudulta löytyy myös erikoisuuksia, kuten Hollolan Hirven kivisahti. Sahdissa maistuu aina tekijänsä kädenjälki. Hollolan Hirven sahtia ja oluita saat tilattua verkkokaupasta – tilausten nouto paikan päältä.
Aikkalantie 37, Hollola

Krouvin sahdin täyteläisen punaruskea ja samea sahti valmistuu Krouvin omassa panimossa käsityöperinteitä vaalien ja kunnioittaen. Nauti sahdin pehmeästä mausta ja jää vaikka yöksi. Sahtia on saatavilla SahtiKrouvin baarista Krouvin lavan yhteydessä ja rajoitetusti valikoiduista myyntipisteistä. Tarkista aukioloajat ja saatavuus verkkosivuilta. Uutuutena Krouvin Sahtia on saatavilla myös pullossa Hartolan ja Sysmän seudun ravintoloista.
Kalhontie 459, Hartola

Lisävinkkejä

Sahtivierrettä voi tilata myös Tiinan Sahdista Sysmästä.
Tilaukset ja lisätiedot puhelimitse: 050 071 0065

 

Maukkaat tarinat juomien valmistajien takana

Tutustu tarkemmin ruoka- ja juomatarinoihin tekijöiden itsensä kertomana.

Maukkaita tarinoita

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Tutustu