K18 – Panimoreitti Lahden seudulla

Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine panimoille ja elintarviketuotannolle. Maista kunniamainintoja ja palkintoja saaneita oluita, viinejä ja viskejä. Testaa makuyhdistelmiä, joita et ehkä osannut ajatellakkaan olevan olemassa.

Tervetuloa tutustumaan Lahden seudun panimoihin ja tislaamoihin!

HUOM! Valtaosa reitillä esiteltävistä tuotteista on K-18, mutta osa tuottajista valmistaa myös virvoitusjuomia ja alkoholittomia juomia.

#1 Lahti, Teerenpelistä Hartwallin kautta Ant Brew:lle

Teerenpelin panimo, tislaamo ja Teerenpeli Panimo & Tislaamo vierailukeskus

Paikallinen puhdas Salpausselän suodattama pohjavesi sekä lähivilja toimivat palkittujen juomien raaka-aineina. Teerenpeli-ravintoloissa nautitaan oman panimon ja tislaamon tuotteita ja niitä hyödynnetään myös ravintolan ruokatuotteissa.

Teerenpeli Panimo & Tislaamon vierailukeskus on avautunut tuotantotilojen yhteyteen Lahden Lotilaan Liimaajankadulle. Avoimet panimo- & tislaamokierrokset ovat  syyskuusta alkaen joka lauantai klo 12 ja 15. Varattavissa myös yksityiskierroksia esimerkiksi polttari- ja työporukoille. Lisätietoja: sales@teerenpeli.com, hinnat ja varaukset avoimille kierrokselle: shop.teerenpeli.com.

Teerenpelin Panimomyymälä, Liimaajankatu 5, Lahti, avoinna: to-pe 12-18, la 10-17, su-ke suljettu
Ravintola Taivaanranta ja tislaamon showroom, Rautatienkatu 13, Lahti, avoinna: ma-ti 11-22, ke-to 11-23, pe 11-24,  la 12-24, su suljettu
Pääset myös nauttimaan Teerenpelin tuotteista:  Teerenpeli Lahti, Vapaudenkatu 20, Lahti ja Wine Café Olavi, Aleksanterinkatu 10, Lahti

Teerenpelin tarina

Hartwallin panimomyymälä

Hartwallin panimomyymälästä löydät Hartwallin omia juomatuotteita ja laajan valikoiman oheistuotteita.
Panimomyymälä on avoinna ti-pe klo 12-18, mutta vierailukeskus on väliaikaisesti suljettu. Seuraa tiedotusta FB.
Osoite: Kasaajankatu 13, Lahti

Tutustu Hartwalliin

Ant Brew

Ant Brew Lahden keskustassa

Ant Brew jatkaa hienon lahtelaisen panimon toimintaa historiallisessa yli 100 vuotta vanhassa kiinteistössä Lahden keskustassa kulttuurikeskus Malskilla. Persoonallinen Ant Brew panimopub on erikoistunut oman tuotannon lisäksi pienpanimoiden erikoisuuksiin.

Syyskuun lopussa palaavat jälleen perinteiset lauantain iltapäivä- tastingit. Seuraa Facebook-sivuilta ilmoittelua.

Ant Brew on avoinna ti-to 15-22.30, pe-la 12-0.30, su-ma suljettu
Osoite: Mallaskatu 1, Lahti

Tutustu Ant Brewn tarinaan

#2 Ainoa Winery – viinitila Hollolan Miekkiössä

Rakkaus suomalaisen luonnon marja-aarteisiin maistuu Ainoa Wineryn viineissä. David ja Paola Cohenin korkealaatuisia viinejä tuottava Ainoa Winery -marjaviinitila sijaitsee Hollolassa vain kymmenen kilometriä Lahden keskustasta.

Viinitilan myymälä on avoinna pe-su 10-18, muina aikoina ajanvarauksella.
Seuraa tapahtumailmoittelua Facebook-sivuilta.

Osoite: Rekolanpolku 65, Hollola

Tutustu Ainoa Wineryyn

Kestäviä erikoisuuksia

Wasted potential -olutsarja Green Lahden ja Ant Brew:n yhteistyössä

Hävikkileivästä valmistettu Kauppiaan lähiolut – Teerenpeli, Pulla-Pojat ja paikalliset K-Supermarketin kauppiaat yhteistyössä

Jää yöksi

Hotelli Tallaukka Asikkala

Hotelli Tallukka Vääksyssä

Perinteikkään Hotelli Tallukan 102 hotellihuonetta majoittavat sinut ja seurueesi viihtyisästi Vääksyssä, keskellä kauneinta luontoa järvimaisemin.

Mukkulan kartano

Mukkulan kartano Lahdessa

Mukkulan kartano Vesijärven rannalla tarjoaa makoisat yöunet tutustumisten oheen.

Kumpeli Spa

Hotelli Kumpeli Spa Heinolassa

Kumpeli Spa hotelli on monipuolinen ja viihtyisä kylpylähotelli luonnonkauniissa Heinolassa, upean Tähtiniemen sillan kupeessa ja aivan kaupunkikeskustan tuntumassa.

Ota vinkit reitin oheen myös muista makureiteistä

Ruoka ja juoma kulkevat käsi kädessä.  Ota maisteluiden ja ostoksien oheen vinkit myös valmiina olevista makureiteistä.

Tervetuloa makumatkalle

Ja matka jatkuu

Mukavien yöunien ja maukkaan aamupalan jälkeen on valmiina jatkamaan reittiä kohti uusia makuelämyksiä. Vääksyn Kanavan panimo on pienpanimoiden helmi ja Heinolan Heilan Panimokauppa Hilpeästä löydät Pihamaan maistuvat marjaviinit ja siiderit täydentämään kotiinviemiskassia.

#3 Vääksyn kanavan suulta Heinolaan

Kanavan Panimo Päijännetalossa Vääksyssä

Kanavan Panimo on käsityöläisoluita käymisteitse valmistava pienpanimo Vääksyn kanavan vieressä. Tutustu panimon toimintaan tilauksesta opastetuilla kierroksilla. Panimon kaupasta saat ostettua pullojen lisäksi myös alueen muiden pientuottajien tuotteita.

Osoite: Meijeritie 1, Vääksy

Lähituotemyymälä on avoinna syyskuusta huhtikuulle ti-la klo 11-17, su-ma suljettu. Poikkeusajoista tiedotetaan erikseen.

Tutustu Kanavan Panimon tarinaan

Panimokauppa Hilpeä Heinolassa

Panimokauppa Hilpeästä Heinolan lähiruokatori Heilasta löydät Viini-Pihamaan maistuvat marjaviinit, oluita, siidereitä, sahtia ja aitoja makuja sisältäviä limppareita. Löydät myös muiden pienpanimoiden tuotteita ympäri Suomen.
Osoite: Työmiehentie 35, Heinola. Avoinna: ma-to 10-18, pe 10-19, la 10-16, su 11-18

Kesäaikaan on myös avoinna Pihamaan tilamyymälä Kalkkisissa.

Tutustu panimokaupan makuihin

Sahtia, sahtia

Maatilapanimo Hollolan Hirvi vaalii sahtikulttuuria. Hämeessä on vahva sahtiperinne ja Lahden seudulta löytyy myös erikoisuuksia, kuten Hollolan Hirven kivisahti. Sahdissa maistuu aina tekijänsä kädenjälki.  Hollolan hirven sahtia ja oluita saat tilattua verkkokaupasta ja noudettua suoraan paikan päältä. Hollolan Hirvessä on myös syys- ja talviaikaan paljon ohjelmaa ja maistuvia makuja. Esim. Oktoberfest järjestetään 30.10. Tarkista ohjelmat verkkosivuilta. Osoite: Aikkalantie 37, Hollola

Krouvin sahdin täyteläisen punaruskea ja samea sahti valmistuu Krouvin omassa panimossa käsityöperinteitä vaalien ja kunnioittaen. Nauti sahdin pehmeästä mausta ja jää vaikka yöksi. Sahtia on saatavilla SahtiKrouvin baarista Krouvin lavan yhteydessä ja rajoitetusti valikoiduista myyntipisteistä. Tarkista aukioloajat ja saatavuus verkkosivuilta. Uutuutena Krouvin Sahtia on saatavilla myös pullossa Hartolan ja Sysmän seudun ravintoloista. Osoite: Kalhontie 459, Hartola

Lisävinkkejä

Sahtivierrettä voi tilata myös Tiinan Sahdista Sysmästä.
Tilaukset ja lisätiedot puhelimitse: 050 071 0065

 

Maukkaat tarinat juomien valmistajien takana

Tutustu tarkemmin ruoka- ja juomatarinoihin tekijöiden itsensä kertomana.

Maukkaita tarinoita

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Tutustu