Hemmottelua Heinolassa

Heinolassa kaikki on lähellä: kahvilat, ravintolat ja kauniit maisemat. Reitin voi aloittaa aamukahvilla ja jatkaa matkaa kohti keskustaa. Tutustu Heinolan keskustaan ja museoihin. Sen jälkeen on hyvä siirtyä hemmottelemaan itseään Kumpeli Span kylpyläosastolle. Kotimatkalla voi ostokset tehdä Dorrit kalansavustamon tehtaanmyymälässä ja Lähiruokatori Heilassa.

Huomioithan, että Päijät-Hämeessä ravintolat ja kahvilat saavat olla avoinna tietyin 12.1.2022 määrätyin rajoituksin. Varmista aukiolojat suoraan kohteesta. Tervetuloa!

5-10 kohdetta
Pituus: 7,5 km
Kesto: Ajoajat n. 5 min./siirtymä

Aamu lähtee käyntiin kahvilasta

Pekan leipä bakery

Pekan Leipä leipomomyymälä

Tuoreet leivät, sämpylät, voilla leivotut pullat ja lumoavan kauniit konditoriatuotteet jo vuodesta 1964 alkaen ovat saatavilla leipomomyymälästä. Avoinna: ma-pe 6.30-17.00, la 8.30-13, su suljettu. Osoite: Villenkatu 43, Heinola

Kahden Muijan Kahvila

Aamukahvin kera suolaisia ja makeita herkkuja paikanpäällä leivottuna Heinolan torin laidalla. Avoinna: ma-pe 8-16, la 9-14. Osoite: Savontie 4, Heinola

Cafe Kailas

Heinolan Siltasaari

Keskieurooppalaistyylinen Café, josta saa makeaa ja suolaista pikkunälkään sekä kahvijuomia aveceineen. Avoinna la-su 10-18, ma-pe suljettu. Huom! tammikuussa suljettu, seuraa avaamisajankohtaa yrityksen sivuilta

Suuntaa tutustumaan Heinolan museoihin tai nauttimaan upeista puistomaisemista

Heinolan museot

Puistojen kaupunki

Lounaalle

Kusmiku on tunnettu maukkaista burgereistaan ja lounaslistalta löydät maukkaita makuja.

Lämmintunnelmainen ravintola Kettu ja Kana Heinolan torin tuntumassa.

Kumpeli Spa

HUOM!Hotelli avoinna, kylpylä avautuu 26.1. Kumpeli Span kylpyläosasto rentouttaa ja hellii koko kehoa ja mieltä. Nauti kylpylän rentouttavasta tunnelmasta ja varaa vaikka hoitoja. Kumpelin a la carte -listalta löytyy monenlaisia makuja, joten miksi et jäisi saman tien illalliselle ja yöksi Kumpeli Span huoneisiin, joista on upeat maisemat hämärtyvälle Kymenvirralle. Muonamiehenkatu 3, Heinola

Tutustu

Dorrit kalansavustamo ja -myymälä

Pitkä kokemus ja vankka ammattitaito sekä parhaimmat raaka-aineet jalostuksessa takaavat, että Dorritin kalatuotteet ovat herkullinen tuliainen ruokapöytään.

Avoinna: pe 9-17, la 9-13, muina aikoina suljettu
Laaksotie 44, Heinola

Tutustu

Heinolan Heila -lähiruokatori

Heila tarjoilee suomalaisia makuja suoraan suomalaisilta tuottajilta. Pientuottajien puhtaat ja maukkaat herkut takaavat nautinnollisia makuelämyksiä, joita Heila tarjoaa kaupan, kahvilan, ravintolan, lihatorin ja pienpanimokaupan kautta.

Avoinna: ma-to 10-18, pe 10-19, la 10-16, su 11-18 Huom! Heila on suljettu ajalla 10.1.-23.1.
Lihatiski palvelee tiistaista lauantaihin, sesonkiaikoina palvelee viikon jokaisena päiväna, seuraa tiedotusta.
Työmiehentie 35, Heinola

TERVETULOA OSTOKSILLE

Lisävinkkejä

Ostoksia Lelukauppa Heinolan Talous-muovi ja Lelu (Kauppakatu 19 )

Herkulliset kahvihetket myös Eevan Herkussa (Savontie 9)

Mikäli yksi päivä ei riitä niin majoitusta löytyy Kumpeli Span lisäksi mm.  Vierumäeltä (Koulutuskeskuksentie 1), jossa kesällä 2021 avautuivat Hotelli Fennada ja Holiday Club Vierumäki tai Cronin’s Cafe & Guesthousista (Kausantie 4).

Tee omatoimikävelyretki Apulanta-promenadilla ja tutustu Teit meistä kauniin-elokuvan kuvauspaikkoihin Apulannan ja 90-luvun nostalgian hengessä.

Muista käydä myös Heinolan Lintuhoitolassa sekä Saippuakahvilassa ja Elsan Ekopajalla, jotka sijaitsevat Lintuhoitolan vieressä Heinolan vanhalla linja-autoasemalla.