Maastopyöräily

Salpausselältä Lahden maisemista ja lähimaastosta Hollolan Tiirismaalta löytyy maastopyöräilyyn Etelä-Suomen hienoimpia mtb-traileja ja virallinen reittitarjonta on kasvussa. Näitä täydentää hienosti esimerkiksi Vierumäki, Vääksyn Aurinkovuori ja reitistöt Evon suuntaan!

3 kohdetta | 3 ajopäivää Lahden seudulla

Tässä kolme maastopyöräilyn kohdetta Lahden seudulla, joista jokainen tarjoaa monipuolista ajettavaa koko päivän ajaksi. Tee päiväreissu, varaa viikonlopun irtiotto tai osallistu pyöräilytapahtumiin Lahden seudulla!

 

#1 Lahti – Hollola

Salpausselkä ja Tiirismaa Trails tarjoavat vaihtelevaa maastoa sekä tarvittaessa hyvinkin vauhdikasta maastopyöräilyä – ajettavaa löytyy koko päiväksi.

Salpausselkä Trails -maastoliikuntapolut ovat hiukan helpompia – Tiirismaa Trails taas on vaativien maastojen myötä sopiva jo hieman kokeneemmalle maastopyöräilijälle.

Katso reitit

#2 Asikkala-Padasjoki

Asikkala – Padasjoki seutua yhdistää maastopyöräilyssä Evon retkeilyalue, joihin molemmista kulkee omat yhdysreitit. Yhdistelemällä ja jokaisenoikeuksilla vaihtelevaa ajettavaa löytyy alueelta satoja kilometrejä.

Asikkalan Aurinkovuoren maisemat tarjoilevat myös vauhdikkaampaa alamäki- ja enduroajoa. Aurinkovuori Trail Center on nyt avoinna! Reittejä on neljä erilaista: erittäin helposta erittäin haastavaan.

Katso reitit

#3 Vierumäki

Vierumäellä Salpausselkä UNESCO Global Geopark näyttäytyy mukavasti kumpuilevina kangas- ja mäntymetsäisinä maastoina välkehtivien järvien lisäksi. Tämä yhdistelmä tarjoaa maastopyöräilyyn upeita kokemuksia. Vinkkiemme lisäksi alueelta löytyy runsaasti ajettavaa jokamiehen periaatteilla!

Vierumäen luontoliikuntakeskuksesta voit myös vuokrata mastopyörän tai sähköavusteisen fatbiken.

Katso Vierumäen reitit

Kilometrejä riittää

Virallisten reittien lisäksi niin Lahti-Hollolasta, Asikkala-Padasjoelta kuin Vierumäen alueelta löytyy ajettavaa jokamiehen oikeudella useaksi päiväksi! Ota irtiotto arjesta Lahden seudun maastoissa.