Maastopyöräily

Salpausselältä Lahden maisemista ja lähimaastosta Hollolan Tiirismaalta löytyy maastopyöräilyyn Etelä-Suomen hienoimpia mtb-traileja ja virallinen reittitarjonta on kasvussa. Näitä täydentää hienosti esimerkiksi Vierumäki, Vääksyn Aurinkovuori ja reitistöt Evon suuntaan!

3 kohdetta | 3 ajopäivää Lahden seudulla

Tässä kolme maastopyöräilyn kohdetta Lahden seudulla, joista jokainen tarjoaa monipuolista ajettavaa koko päivän ajaksi. Tee päiväreissu tai varaa viikonlopun irtiotto!

 

#1 Lahti – Hollola

Salpausselkä ja Tiirismaa Trails tarjoavat vaihtelevaa maastoa sekä tarvittaessa hyvinkin vauhdikasta maastopyöräilyä – ajettavaa löytyy koko päiväksi.

Salpausselkä Trails -maastoliikuntapolut ovat hiukan helpompia – Tiirismaa Trails taas on vaativien maastojen myötä sopiva jo hieman kokeneemmalle maastopyöräilijälle.

Katso reitit

#2 Asikkala-Padasjoki

Asikkala – Padasjoki seutua yhdistää maastopyöräilyssä Evon retkeilyalue, joihin molemmista kulkee omat yhdysreitit. Yhdistelemällä ja jokamiehen oikeuksilla vaihtelevaa ajettavaa löytyy alueelta satoja kilometrejä.

Asikkalan Aurinkovuoren maisemat tarjoilevat myös vauhdikkaampaa alamäki- ja enduroajoa. Aurinkovuori Trail Center on nyt avoinna! Reittejä on neljä erilaista: erittäin helposta erittäin haastavaan.

Katso reitit

#3 Vierumäki

Vierumäellä Salpausselkä UNESCO Global Geopark näyttäytyy mukavasti kumpuilevina kangas- ja mäntymetsäisinä maastoina välkehtivien järvien lisäksi. Tämä yhdistelmä tarjoaa maastopyöräilyyn upeita kokemuksia. Vinkkiemme lisäksi alueelta löytyy runsaasti ajettavaa jokamiehen periaatteilla!

Katso Vierumäen reitit

Kilometrejä riittää

Virallisten reittien lisäksi niin Lahti-Hollolasta, Asikkala-Padasjoelta kuin Vierumäen alueelta löytyy ajettavaa jokamiehen oikeudella useaksi päiväksi! Ota irtiotto arjesta Lahden seudun maastoissa.