Maastopyöräilyreitit

Katso suosituimmat reitit kolmeen eri maastopyöräilykohteeseen eli Lahti-Hollola, Asikkala-Padasjoki ja Vierumäki.

 

#1 Lahti-Hollola suosituimmat reitit

Hakalaukunlenkki

Sijainti: Lahti, Salpausselkä UNESCO Global Geopark
Pituus: 7km
Alusta: Maasto, single track
Haasteellisuus: Helpohko
Huomioi: Merkinnät ja kiertosuuntasuositus vastapäivään.
Reittimerkinnät violetteja nuolimerkkejä.

REITTIKUVAUS: Salpausselkä Trailsiin kuuluva Hakalaukunlenkki on maastoltaan monipuolinen yhdistelmä helppoja ja keskivaativia polkuosuuksia Salpausselkä UNESCO Global Geoparkille tyyppillisissä maastoissa. Reitti alkaa Sykekadulta ja mutkittelee Tapanilan takamaiden mäntykankailla, käy Hakalaukunmäen kuusikoissa ja palaa taas mukavasti rullaavia neulaspolkuja pitkin Sykekadulle. Matkaan voi toki startata myös Lahden urheilukeskuksesta, josta Vanhan Raviradan suunnalta alkavat opasteet kohti Salpausselkä Trailsia.

Reitillä tarvitaan maastopyörää ja maastopyöräilyn perustaitoja – reitti ei sovellu ajettavaksi tavallisella peruspyörällä. Lenkillä vaihtelevat helpommat tasamaan neulaspolut ja lyhyinä osuuksina hiukan vaativammat juurakko-osuudet ja lyhyet kivikkopätkät. Loivapiirteinen maasto ja mukavat polut mahdollistavat aktiiviharrastajalle leppoisan lenkin. Vähemmän kokeneelle pyöräilijälle reitti on sopivasti ”maastoinen”, muttei liian vaativa. Aloittelijalle reitin erityyppiset maastonkohdat tarjoavat hyviä harjoitusmahdollisuuksia oman maastoajotekniikan kehittämiseen.

Vastapäivään ajaessa reitillä ei ole vaativia teknisiä laskuja. Nousut ovat lyhyitä ja aloittelijalle tarvittaessa talutettavissa. Reitillä on pari lyhyttä pitkospuuosuutta ja lisäksi lyhyt pätkä uutta polkupohjaa, mutta vastineeksi pyöräilijä pääsee nauttimaan myös mukavasti rullaavista kangasmetsäpoluista ja palauttavista tasamaansiirtymistä.

Alueen tiheä polkuverkosto ja ulkoilureittien ylitykset vaativat tarkkaavaisuutta – pidä vauhtisi maltillisena, jotta ehdit väistää muita ulkoilijoita. Pyöräilijänkin kannattaa välillä pysähdellä havainnoimaan metsäluonnon tunnelmia ja jääkauden luomia Salpausselän maastonmuotoja.

Hakalaukunpolun oikopätkän varrella on kaunis suonäkymä ja myös pieni kalliomuodostuma luo vaihtelua metsämaisemaan. Hakalaukunpolun lähistöllä on pöytäpenkki evästelypaikaksi, joten tämä Hakalaukun alueen lyhyempi lenkki sopii hyvin myös leppoisaksi luontopyöräilyretkeksi ja ympäristöön tutustumiseen.

Lähde: Päijät-Hämeen Liitto/Maastopolkuhanke

Katso reitit kartalla

Lataa gpx

Kintterön Kymppi

Sijainti: Lahti, Salpausselkä UNESCO Global Geopark
Pituus: 10 km
Alusta: Maasto / MTB
Haasteellisuus: Keskivaativa
Huomioi: Merkinnät ja kiertosuuntasuositus myötäpäivään.
Reittimerkinnät punaisia nuolimerkkejä.

REITTIKUVAUS: Salpausselkä Trailsiin kuuluva Kintterön Kymppi on osaavalle maastopyöräilynharrastajalle soveltuva (single track) polkureitti. Kintterön Kympille pääsee mm. Tapanilan hiihtomajan yläpuolelta sekä Sykekadun ja Koneharjunkadun P-paikoilta sekä tietenkin myös Lahden urheilukeskuksesta, josta merkityt reitit alkavat Vanhan Raviradan maisemista.

Kintterön kympillä erilaisissa metsissä kiemurtelevat polku-urat ja tasamaan helpot neulaspolkuosuudet tuovat maastopyöräilyyn mukavaa rytmitystä. Salpausselkä UNESCO Global Geoparkin monipuolinen luonto ja pienipiirteisesti vaihtelevat maastonmuodot tekevät reitistä maisemiltaankin vaihtelevan.

Reitti kulkee Tapanilan takamaastoissa, jatkaa Likolammen ja Koneharjun kiemurapoluilla, ohittaa jättikuusikon ja kiertää Kintterönsuon luonnonsuojelualueen. Kauniin suopätkän jälkeen reitti nousee Hakalaukun alueen kuusikoihin, käy parissa supassa ja sitten kiipeää ja laskee serpentiinimäet. Lopuksi rullaillaan jälleen Tapanilan kangasmetsäpoluilla.

Maastonmuotojen vuoksi Kintterön reitin maastopyöräilyn suosituskiertosuunta on myötäpäivään ja turvallisuussyistä reitti on merkitty vain yhteen suuntaan. Jos kuitenkin kuljet suosituskulkusuuntaa vastaan, ole erityisen varovainen ja seuraa gpx-jälkeä.

Kintterön Kymppiä ei suositella kokemattomalle maastopyöräilijälle, mutta perustason maastoajotaidot hallitseva voi kiertää reitin, kunhan varaa riittävästi aikaa ja varautuu taluttamaan haastavimmat kohdat. Noin 10 kilometrin mittaisella reitillä on ajotaitoa vaativia osuuksia, kuten juurakkoisia kohtia sekä muutamia melko teknisiä laskuja. Nousuakin tulee muita keskimääräistä enemmän. Liukkaiden juurien ja kivien vuoksi reitin vaativuus kasvaa märällä kelillä, mikä on hyvä huomioida reittiä valitessa.

Kesäaikana lenkkiään voi tarvittaessa keventää oikaisemalla latupohjia tai toista polkureittiä pitkin.

Lähde: Päijät-Hämeen Liitto/Maastopolkuhanke

Katso reitit kartalla

Lataa gpx

Tiirismaan Huippupolku

Sijainti: Hollola, Salpausselkä UNESCO Global Geopark
Pituus: 6 km
Alusta: Maasto, single track
Haasteellisuus: Keskivaativa
Huomioi: Reittimerkinnät sinimustia nuolimerkkejä.
Kiertosuunta vastapäivään.

REITTIKUVAUS: Huippupolku kiertelee Tiirismaalla, joka on yksi Salpausselkä UNESCO Global Geoparkin merkittävimmistä kallioalueista. Huippupolku on keskivaativa ja Tiirismaa Trailsin pyöräpoluista helpompi, mutta edellyttää kuitenkin hyviä maastoajotaitoja ja kuntoa. Sinimustin nuolin merkityn Huippupolun lähtöpiste on P-paikalla Keskikankaantien ja Arvi Hauvosen tien kulmassa.

Reitin raskain mäki noustaan aluksi asfalttia pitkin tv-maston juurelle. Polulle lähdetään maston portilta jyrkkään ylämäkeen. Reitin ensimmäiset pari kilometriä ovat reitin vaativinta osuutta. Nousujen lisäksi polku on melko teknistä: kiviä ja kallionkulmia sekä tiukkoja käännöksiä. Mäen päällä Huippupolku risteilee pienten metsäpolkujen verkostossa ja ohittaa Martanmaja-laavun (100 m sivussa reitiltä). Risteyksissä saa olla tarkkana, sillä maastossa on useita polunhaaroja ja alueella liikkuu paljon ulkoilijoita. Huippupolku jatkaa kallioiden, laskujen ja pitkähkön nousun jälkeen hämyisessä kuusikossa kohti Tiirismäen takaosaa. Juurakot, kivenlohkareet ja käännökset vaativat edelleen keskittymistä. Tiirismaan kierros -patikkareitin ylittämisen jälkeen Huippupolku erkanee vasemmalle ja vaativa Villilenkki kääntyy alamäkeen oikealle.

Tiirismäen alue eli Huippupolun takaosa on maastoltaan tasaisempaa, mutta polku on edelleen kapeaa ja mutkaista. Muinaisjäännösalueella polku väistelee muutamia vanhoja kivimuureja ja muita kohteita sekä ylittää muutamaan kertaan ulkoilureitin. Pohjoispäässä reitti haarautuu oikealle sinivalkoisin nuolin merkitylle Perälenkille. Valoisassa koivikossa kiertävä lenkki on maastoltaan Huippupolun helpointa osaa. Perälenkki kierretään myötäpäivään ja silmukan jälkeen jatketaan takaisin kohti tv-mastoa. Halutessasi voit oikaista Perälenkin seuraamalla koko ajan sinimustia nuolia. Lopuksi palataan taas Villilenkin kanssa samalle polulle. Maston lähestyessä on vielä kivikkoinen nousupätkä, ulkoilureitin ylitys ja aidan sivun laskussa tiukka käännös ennen palaamista maston portille.

Lopuksi viiletetään vauhdikas loppulasku tietä pitkin takaisin parkkipaikalle, mistä voit jatkaa edelleen Hollolanpolkua kohti Hollolan kuntakeskusta tai Mörripolkua kohti Lahtea.

Lähde: Päijät-Hämeen Liitto/Maastopolkuhanke

Katso reitit kartalla

Lataa gpx

Tiirismaan Villilenkki

Sijainti: Hollola, Salpausselkä UNESCO Global Geopark
Pituus: 7 km
Alusta: Maasto, single track
Haasteellisuus: Vaativa
Huomioi: Reitti on vaativa. Reittimerkinnät keltamustia nuolimerkkejä.

REITTIKUVAUS: Villilenkki on Hollola Trailsin ja Salpausselkä Trailsin merkityistä pyöräpoluista pisin ja vaativin. Se on suunniteltu erityisesti lajin aktiiviharrastajia varten. Keltamustin nuolin merkitty reitti vaatii hyvää maastoajotekniikkaa ja kuntoa eikä sitä suositella kokemattomille pyöräilijöille. Tiirismaa tunnetaan vaativista maastoistaan, onhan siellä myös Etelä-Suomen korkein kohta. Tiirismaa on myös yksi Salpausselkä UNESCO Global Geoparkin merkittävimmistä kallioalueista.

Villilenkin lähtöpiste on P-paikalla Keskikankaantien ja Arvi Hauvosen tien kulmassa. Aluksi noustaan lämmittävä tiesiirtymä tv-maston juurelle. Maston portilta nousu jatkuu polulle jyrkkään ylämäkeen. Mäen laella pujotellaan pienten polkujen verkostossa ja pienipiirteisessä maastossa. Polulta noin 100 m piston päähän jää Martan maja -laavu. Maston aidan laskun jälkeen ylitetään ulkoilureitti ja noustaan takaisin mäen laelle.

Patikkareitin ylityksen jälkeen Villilenkki haarautuu oikealle ja alkaa tiukkakurvinen lasku Villinpellot kiertävälle alasilmukalle kohti Laasoa. Villilenkin varrella puikkelehdit kapeita polkuja, poljet kivikkoisia osuuksia ja liukkaita juurakoita. Pienet pätkät neulaspolkua tuovat ajamiseen rytminvaihtoa. Äkkijyrkät mäentöyräät, pitkät hivuttavat nousut ja tekniset laskut tekevät maastosta vaihtelevan kokeneellekin pyöräilijälle.

Salpausselkä UNESCO Global Geoparkin vaihtevuutta todentava Villilenkki sivuaa Pirunpesän luonnonsuojelualuetta ja sen kallioisia rinteitä. Sammalmetsän ja ladunylityksen jälkeen alkaa pitkä nousu takaisin reittien risteykseen. Vauhdikasta ja teknistä alasilmukkaa voit halutessasi kiertää vaikka useamman lenkin ennen jatkamista takaisin Tiirismaan huipun ja tv-maston ympäri. Pelkän Mastonkierron voit ajaa myös erikseen ilman alasilmukkaa.

Tiirismaan ulkoilualue on vilkkaassa ulkoilukäytössä ja reittimerkinnöillä eri ulkoilijoiden kulkua pyritään ohjaamaan sekä turvallisuuden että luonnon kannalta. Jos teet omia reitinvalintoja muilla poluilla, huomioithan, ettet aiheuta haittaa luonnolle. Laskuissa vauhdit kasvavat, mutta muistathan silti ennakoida kohtaamistilanteet.

Lähde: Päijät-Hämeen Liitto/Maastopolkuhanke

Katso reitit kartalla

Lataa gpx

Lisää maastopyöräreittejä Salpausselällä

Merkittyjä maastoliikuntapolkuja on yhteensä yli 30 kilometriä. Maastoliikuntapolut sijoittuvat Urheilukeskuksen–Tapanilan–Hakalaukun–Kintterönsuon alueelle Lahden Salpausselällä.

Katso kaikki

Palveluita Salpausselän reittien läheisyydessä

#2 Asikkala-Padasjoki parhaat reitit

Aurinko-Ilves (Asikkala-Evo)

Sijainti: Asikkala, Salpausselkä UNESCO Global Geopark
Pituus: 30 km
Alusta: Maasto, vaihteleva alusta
Haasteellisuus: Keskivaativa (Huomioi reitin pituus)
Huomioi: Yhteiskäyttöreitti. Janareitti. Yhdistettävissä muihin reitteihin.

REITTIKUVAUS: Aurinko-Ilves -vaellusreitti sopii myös maastopyöräilijöille. Reitti kulkee Vääksyn kanavan kauniista miljööstä Aurinkovuoren upeisiin maisemiin ja sieltä polkuja sekä vanhoja metsäautoteitä pitkin kohti Evon suuria metsiä.

Aurinko-Ilves -reitin näkymät vaihtelevat Aurinkovuoren kangasmetsistä kauniisiin järvimaisemiin ja Kurhila-Hillilän idylliseen ja valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuurimaisemaan. Aurinkovuoren päältä näkee kauas sekä Päijänteen että Vesijärven suuntaan. Näiden järvien välissä sijaitseva Aurinkovuori on korkea II Salpausselkään kuuluva selänne, joka kohoaa korkeimmillaan 70-80 metriä Päijänteen ja Vesijärven pintojen tason yläpuolelle. Aurinkovuori on yksi merkittävimmistä Salpausselkä UNESCO Global Geopark -kohteista. Reitin varrelle osuu myös toinen geopark-kohde, jääkauden muovaamat Syrjänsupat, jotka tekevät vaikutuksen valtavilla korkeuseroillaan.

Metsän siimeksen laavuilla ja nuotiopaikoilla on hyvä hetki hengähtää ja nauttia retkipäivän antimista reitin varrella. Evoa lähestyttäessä metsäpuron solina kantautuu kulkijan korviin ja antaa oman lisämausteensa vaihtelevalle reitille.

Reitti päättyy suuriin metsiin Evon alueelle, joka on yksi Etelä-Suomen suurimmista metsä- ja retkeilyalueista. Aurinko-Ilves -reitti on kätevästi yhdistettävissä myös esimerkiksi Päijänne-Ilves reittiin Padasjoelle.

Lähde: Outdooractive

Lisätiedot

Päijänne-Ilves (Padasjoki-Evo)

Sijainti: Padasjoki, Salpausselkä UNESCO Global Geopark
Pituus: 12,7 km
Alusta: Maasto, vaihteleva alusta
Haasteellisuus: Keskivaativa
Huomioi: Yhteiskäyttöreitti. Janareitti. Yhdistettävissä muihin reitteihin

REITTIKUVAUS: Kaunis kartano- ja maalaismaisema kumpuilevine viljapeltoineen, puron solina metsän siimeksen hiljaisuudessa ja koskematon luonnonkauneus ihastuttavat Päijänne-Ilves-reitillä.

Päijänne-Ilves-reitillä voit kokea luonnon monimuotoisuuden. Reitti kulkee vaihtelevasti niin kylä- ja maalaismaisemissa kuin kangasmetsissä ja suoalueillakin. Saksalan kartanon valtakunnallisesti arvokkaassa kulttuuriympäristössä ihastuttavat pihapiirin ikivanhat lehtipuut. Nyystölän kylän viljapeltojen halki polkiessa voit nauttia luonnonvaraisten ketokukkien väriloistosta. Nuijasodan muistomerkki tuo historiallisen vivahteen kylämaisemaan. Hieman muistomerkin jälkeen voit poiketa Nyystölän lintutornille. Reitin ainut laavu, Nuijamiehenkolo, on noin 10 kilometrin päässä lähtöpisteestä. Nuijamiehenkolo on ihastuttava paikka metsän siimeksessä solisevan puron äärellä.

Koskematon luonto tulee vastaan Frans Joosefin lammen luonnonsuojelualueella. Reitin lopussa Iso-Tarusjärvi kimmeltää kauniisti näköpiirissä ja houkuttelee vilvoittautumaan järviveteen. Upea hiekkaranta ja uinti palkitsevat retkipäivän päätteeksi.

Päijänne-Ilves-reitiltä voit jatkaa matkaa Evon laajalle retkeilyalueelle tai vaikkapa Asikkalaan vievälle Aurinko-Ilves -reitille.

Lähde: Outdooractive

Lisätiedot

Aurinkovuori Trail Center

Vihreä reitti

Sijainti: Asikkala, Salpausselkä UNESCO Global Geopark
Pituus: 0,3 km
Alusta: Maasto
Haasteellisuus: Erittäin helppo 
Huomioi: Reitti on merkitty vihreillä reittitunnuksilla.

Reittien lähtöpisteen koordinaatit: P/N 61° 10,938’ I/E 25° 30,323’

REITTIKUVAUS: Vihreä reitti on erittäin helppo maastopyöräilyreitti, joka on ajettavissa millä tahansa maastopyörällä. Reitti on jyrkkyydeltään loiva ja sen mutkat, kummut ja lopun pienet hyppyrit ovat loivapiirteisiä. Reitin pituus on n. 0,3 km ja se soveltuu myös lapsille.

Sininen reitti

Sijainti: Asikkala, Salpausselkä UNESCO Global Geopark
Pituus: 0,4 km
Alusta: Maasto
Haasteellisuus: Helppo 
Huomioi: Reitti on merkitty sinisillä reittitunnuksilla. Yhdistettävissä vihreään reittiin.

Reittien lähtöpisteen koordinaatit: P/N 61° 10,938’ I/E 25° 30,323’

REITTIKUVAUS: Sininen reitti on helppo maastopyöräilyreitti ja sen perään on mahdollista jatkaa suoraan vihreälle reitille. Reittiosuus sisältää muutamia hieman jyrkempiä kohtia ja mutkia, sekä teräväpiirteisiä kumpuja, kiviä ja juurakoita.

Punainen reitti

Sijainti: Asikkala, Salpausselkä UNESCO Global Geopark
Pituus: 0,3 km
Alusta: Maasto
Haasteellisuus: Haastava 
Huomioi: Mäkiajoon tarkoitettua maastopyörää suositellaan. Reitti on merkitty punaisilla reittitunnuksilla.

Reittien lähtöpisteen koordinaatit: P/N 61° 10,938’ I/E 25° 30,323’

REITTIKUVAUS: Punainen rinnereitti on paikoin haastava jyrkkäprofiilinen maastopyöräilyreitti. Reitille suositellaan mäkiajoon tarkoitettua maastopyörää. Reitti sisältää jyrkkiä mutkia ja lopussa keskikokoisia hyppyreitä.

Musta reitti

Sijainti: Asikkala, Salpausselkä UNESCO Global Geopark
Pituus: 0,3 km
Alusta: Maasto
Haasteellisuus: Erittäin haastava
Huomioi: Enduroajoon tarkoitetun maastopyörän ja kypärän lisäksi muiden suojavarusteiden käyttöä suositellaan. Mustat reittitunnukset.

Reittien lähtöpisteen koordinaatit: P/N 61° 10,938’ I/E 25° 30,323’

REITTIKUVAUS: Musta enduroreitti on hyvin haastava ja jyrkkä reitti eksperttitason ajajille. Reitti sisältää kivikoita, droppeja ja hyvin jyrkkiä osuuksia joita ei voi kiertää. Reitille suositellaan enduroajoon tarkoitettua maastopyörää ja kypärän lisäksi muiden suojavarusteiden käyttöä. Tutustu reittiin huolellisesti ennen vauhdikasta ajamista.

Aurinkovuori Trail Centerin infotaulut sijaitsevat reittien lähtöpisteessä sekä läheisillä parkkipaikoilla. Pysäköintialueiden koordinaatit: P/N 61° 10,950’ I/E 25° 29,971’ (Jyväskyläntien varrella) ja P/N 61° 11,076’ I/E 25° 30,609’ (Asikkalantien varrella)

Huippukohdat Asikkala-Padasjoki -alueella

#3 Vierumäki ykkösreitit

Opiston kymppi – Kalattoman kierros

Sijainti: Vierumäki, Salpausselkä UNESCO Global Geopark
Pituus: 10 km
Alusta: Maasto, vaihteleva alusta
Haasteellisuus: Helppo
Huomioi: Yhteiskäyttöreitti

REITTIKUVAUS: Kalattoman kierros Toisella Salpausselällä johdattaa pyöräilijän metsässä kiemurtelevaa vanhaa latupohjaa pitkin lähdepohjaiselle, suppaan syntyneelle Kalatonlammelle, jonka rannasta löytyy viihtyisä laavupaikka. Liki 10 kilometrin mittaisella reitillä saa nauttia vauhdin hurmasta ja kauniista maisemista.

Vanhoista hiihtolatupohjista muodostuva Kalattoman kierros palvelee kesäisin niin pyöräilijöitä, juoksijoita kuin retkeilijöitäkin. Talvella Kalattoman laavu on saavutettavissa leveärenkaisella maastopyörällä. Ylä- ja alamäet ovat paikoittain jyrkkiä, mutta eivät erityisen teknisiä. Reitin pohja vaihtelee metsäautotiestä maastopolkuun ja maastopolusta lyhyeen hiekkaosuuteen. Pääosin polut ovat kuitenkin niin leveitä, että niillä mahtuu pyöräilemään rinnakkain (huom. muiden liikkujien väistäminen).

Kirkasvetiseltä Kalattomanlammelta löytyy nuotiopaikka ja laavu, jossa voi nauttia eväistä. Kalattomanlammella on myös kaksi laituria ja kesähelteillä taukopulahdus veteen virkistää mainiosti. Rampsinsuon alue on kuivalla säälläkin kostea, ja sadekelien jälkeen todellinen elämys, jossa kokeneemmallekin pyöräilijälle tulee haastetta. Hiekkatie Kalattoman jälkeisten harjulaskujen jälkeen on hyvä, kuivempi vaihtoehto.

Lähde: Outdooractive

Lisätiedot

Valo-Ilves

Sijainti: Vierumäki, Salpausselkä UNESCO Global Geopark
Pituus: 12 km
Alusta: Maasto, latupohja
Haasteellisuus: Helppo
Huomioi: Valaistu

REITTIKUVAUS: Valo-Ilves on Vierumäeltä Heinolan Jyränköön latupohjalla kulkeva reitti, jossa pääset korkeudeltaan vaihtelevaan maastoon helpolla pohjalla. Noin 12 kilometrin mittainen Valo-Ilves on nimensä mukaisesti valaistu reitti.

Reitti mukailee alueen harjuja ajoittain ylittäen ja toisinaan puikahtaen niiden välistä ja matalammilla kohdilla löydätkin usein pieniä järviä tai suoalueita. Näiden rannoille on mukava pysähtyä nauttimaan luonnon rauhasta.

Matkan varrelta löytyy hyviä paikkoja pitää vaikka hieman pidempääkin taukoa. Iso Salijärven tulentekopaikka, sekä Vierumäeltä noin kuuden kilometrin päässä sijaitseva Ylä-Musteri sijaitsevat kumpikin järven rannalla ja puita on varattu retkeilijöiden käyttöön.

Lähde: Outdooractive

Lisätiedot

Peuranpolku

Sijainti: Vierumäki, Salpausselkä UNESCO Global Geopark
Pituus: 8,2 km
Alusta: Maasto, vaihteleva
Haasteellisuus: Keskivaikea

REITTIKUVAUS: Muita lähialueen reittejä paikoittain teknisempi Peurankierros mutkittelee läpi Vierumäen vaikuttavien mäntymetsien, kesäisin ohi vaaleanpunaisina hehkuvien kanervikkojen, ja pitkin mutkittelevia metsäpolkuja.

Reitillä ei ole suuria pinnanvaihteluita, mutta pienillä pätkillä juurakot voivat tuottaa haasteita kokemattomammille pyöräilijöille. Muutoin reitti on joko leveää metsätietä tai kapeaa, mutta tasaista polkua. Lopussa palataan asfaltille golf-kentän alueella, joten kypärä on reissulla välttämätön.

Kuten kaikkialla, myös Vierumäellä reitit muuttuvat sadekeleillä märiksi ja lätäköitä kertyy poluille. Aurinkoisella säällä Peurankierros on kuitenkin taianomainen kokemus, kun auringonsäteet siroavat puunrunkojen välistä.

Lähde: Outdooractive

Lisätiedot

Huippukohtia ja kohteita