Saapuminen Lahteen

Lahden seudulle on helppo tulla. Rautatieaseman yhteyteen rakennettu Lahden matkakeskus toimii alueen liikenteen keskuspaikkana yhdistäen lähi- ja kaukoliikenteen sekä eri liikennemuodot saumattomasti.

Lentokentältä Lahteen alle tunnissa

Lentoaseman tuloaulasta kävelet sujuvasti sisäkautta lentokentän rautatieasemalle. Helsinki-Vantaan lentokentältä pääsee junalla Lahteen nopeimmillaan alle tunnissa, Tikkurilan vaihdolla.

 

Lentokentän junayhteys

Junalla paras!

Kaukoliikenne

Lahden rautatieasema sijaitsee Lahden Matkakeskuksessa, joten junasta esimerkiksi linja-autoon vaihtaminen on entistä helpompaa. Matkakeskuksesta on muutaman minuutin kävelymatka Lahden keskustaan.

Matkustusajat

Helsinki-Vantaa lentokenttä 50 min
Helsinki 48 min
Tampere 1 h 48 min

Lähiliikenne

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteen Z-junalla pääsee Lahteen tunnin välein. Matka Helsingistä oikorataa pitkin kestää tunnin.

Taajamajunat (H-junat) kulkevat Lahdesta Riihimäen-Helsingin ja Kouvolan-Kotkan suuntaan. Ne pysähtyvät useimmilla väliasemilla. Lahden seudulla juna-seisakkeita on Helsingistä Riihimäen kautta tultaessa Järvelässä, Lappilassa, Herralassa ja Kouvolaan päin mentäessä Villähde, Nastola ja Uusikylä.

Tarkista aikataulu ja osta lippu

Linja-autoyhteydet Lahteen

Lahteen on hyvät linja-autoyhteydet sekä pääkaupunkiseudulta että muualta Suomesta. Lahden linja-autoasema sijaitsee samassa paikassa Lahden rautatieaseman kanssa eli Lahden matkakeskuksessa. Matkahuollon reitit ja Liput -mobiilisovelluksella voit suunnitella koko matkasi osoitteesta osoitteeseen. Sovellus opastaa perille asti eri kulkumuotoja hyödyntäen ja saat vapauden valita itsellesi parhaiten sopivat aikataulut, liikennevälineet ja reitit.

Osta lippu ja tarkista aikataulut

Lahden seudun paikallisliikenne

Paikallisliikenteen pysäkit sijaitsevat matkakeskusta sivuavien Mannerheiminkadun ja Vesijärvenkadun varrella ja lähes kaikki paikallislinjat kulkevat näiden katujen kautta. Lahden Kauppatori on paikallisliikenteen keskuspaikka.

Mobiililipun voit ostaa matkapuhelimeen ladattavalla sovelluksella, App Storesta ja Google playsta. Satunnaisesti bussilla matkustavan on helpointa käyttää pankkikortin lähimaksua tai mobiililippua. Bussimatkan voi ostaa myös käteisellä kuljettajalta.

Paikallisliikenteen reitit ja aikataulut

Vuokra- ja yhteiskäyttöautot

Autovuokraamoja Suomessa:
Europcar
Scandia Rent
Rentalcars.com

Lahdessa on tarjolla myös sähköllä kulkevia Yhteiskäyttöautoja, joilla teet mukavasti ja vastuullisesti retkiä ympäri Lahden seutua.

Pysäköinti Lahdessa

Lahden keskustassa on autoilijalle tarjolla parkkipaikkoja pysäköintitaloissa ja katujen varsilla. Keskustassa pysäköinti on maksullista – taksa vaihtelee vyöhykeittäin. Katso Lahden keskustan pysäköintiopas. Keskeisesti sijaitsevat Lahden Pysäköinti Oy:n pysäköintitalot kuten P-tori, P-Matka ja heinäkuussa 2023 avautuva P-kartano ovat vierailijalle usein paras vaihtoehto.

 

Katso lisää pysäköinnistä Lahdessa

Autolla on helppo tulla

Lahden seutu on loistavien kulkuyhteyksien päässä ja tänne on helppo tulla kaikista ilmansuunnista.

  • Etelän suunnasta Lahden seudulle saavutaan Lahden väylää (valtatie 4) joka muuttuu moottoritieksi (E75). E75 jatkuu Lahden ohi kohti Jyväskylää.
  • Pohjoisesta tultaessa Lahden seudulle tuo moottoritie E75. Valtatie 24 tuo Lahden seudulle viihtyisien maisemien kautta läpi Padasjoen ja Asikkalan.
  • Idästä saavuttaessa Lahtea lähestytään valtatie nro 12 pitkin läpi kaupungin, tie jatkuu Tampereen suuntaan.
  • Lännestä saavutaan tietä nro 12 joka Lahden seudulle tultaessa muuttuu Hämeenlinnantieksi. Valtatie vie läpi kaupungin ja jatkuu kohti Kouvolaa.

Etäisyyksiä Lahdesta:
Helsinki 104 km
Jyväskylä 170 km
Tampere 128 km
Kouvola 63 km

Tilausajot ja taksit

Varaa seurueellesi tai ryhmällesi kuljetus – täältä löydät kattavan listan Lahden seudun tilausajoyrittäjistä sekä taksipalveluiden tarjoajista.

Katso kaikki tilausajot ja taksit

Saapuminen veneellä

Lahden seutu on portti Järvi-Suomeen. Eteläinen Järvi-Suomi tarjoaa paljon koettavaa veneilijälle aina vasta avatusta Kimolan kanavasta suojaisiin retkisatamiin, joihin ankkuroitua. Vuoden vierasvenesatama 2021 ja 2022 on Ilola Inn Sysmässä Päijänteen rannalla.

Katso satamakohtaiset palvelut täältä.

Satamapalvelut veneilijöille