Saapuminen Lahteen

Lahden seudulle on helppo tulla. Rautatieaseman yhteyteen rakennettu Lahden matkakeskus toimii alueen liikenteen keskuspaikkana yhdistäen lähi- ja kaukoliikenteen sekä eri liikennemuodot saumattomasti.

Lentokentältä Lahteen alle tunnissa

Kehärata yhdistää toisiinsa juna- ja lentoliikenteen ja tuo sujuvuutta ja matkustusmukavuutta Lahden seudulle saapuville kansainvälisille matkailijoille. Lentoaseman molemmista terminaaleista kävelet sujuvasti sisäkautta lentokentän rautatieasemalle. Helsinki-Vantaan lentokentältä pääsee junalla Lahteen nopeimmillaan alle tunnissa. Lue lisää

Nopein linja-autoyhteys Helsinki-Vantaan lentokentältä Lahteen on 1 h 10 min – osta lippu ja tarkista aikataulut täältä.

Junalla paras!

Kaukoliikenne

Lahden rautatieasema sijaitsee Lahden Matkakeskuksessa, joten junasta esimerkiksi linja-autoon vaihtaminen on entistä helpompaa. Matkakeskuksesta on muutaman minuutin kävelymatka Lahden keskustaan.

Matkustusajat

Helsinki-Vantaa lentokenttä 50 min
Helsinki 48 min
Tampere 1 h 48 min

Lähiliikenne

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteen Z-junalla pääsee Lahteen tunnin välein. Matka Helsingistä oikorataa pitkin kestää tunnin.

Taajamajunat (H-junat) kulkevat Lahdesta Riihimäen-Helsingin ja Kouvolan-Kotkan suuntaan. Ne pysähtyvät useimmilla väliasemilla.

Lahden seudulla juna-seisakkeita on Helsingistä Riihimäen kautta tultaessa Järvelässä, Lappilassa, Herralassa ja Kouvolaan päin mentäessä Villähde, Nastola ja Uusikylä.

Osta lippu ja tarkista aikataulut

Linja-autoyhteydet Lahteen

Lahteen on hyvät linja-autoyhteydet sekä pääkaupunkiseudulta että muualta Suomesta. Lahden linja-autoasema sijaitsee samassa paikassa Lahden rautatieaseman kanssa eli Lahden matkakeskuksessa.

Helsinki-Vantaan lentokentältä Lahteen nopein linja-autoyhteys kestää reilun tunnin.
Helsingin satamaterminaaleilta pääsee Lahteen useilla kaukoliikenteen bussivuoroilla.

Osta lippu ja tarkista aikataulut Matkahuollosta.

Hiilivapaata autoilua Yhteiskäyttöautolla

Monet nähtävyydet, etenkin luontokohteet, sijaitsevat usein julkisten kulkuvälineiden ulottumattomissa. Sähköllä kulkevilla Yhteiskäyttöautoilla teet mukavasti ja vastuullisesti retkiä ympäri Lahden seutua. Nappaa auto Lahden Toriparkista ja eikun matkaan.

Lue lisää

Autolla on helppo tulla

Lahden seutu on loistavien kulkuyhteyksien päässä ja tänne on helppo tulla kaikista ilmansuunnista.

  • Etelän suunnasta Lahden seudulle saavutaan Lahden väylää (valtatie 4) joka muuttuu moottoritieksi (E75). E75 jatkuu Lahden ohi kohti Jyväskylää.
  • Pohjoisesta tultaessa Lahden seudulle tuo moottoritie E75. Valtatie 24 tuo Lahden seudulle viihtyisien maisemien kautta läpi Padasjoen ja Asikkalan.
  • Idästä saavuttaessa Lahtea lähestytään valtatie nro 12 pitkin läpi kaupungin, tie jatkuu Tampereen suuntaan.
  • Lännestä saavutaan tietä nro 12 joka Lahden seudulle tultaessa muuttuu Hämeenlinnantieksi. Valtatie vie läpi kaupungin ja jatkuu kohti Kouvolaa.

Sisääntulotiet Väyläviraston kartalla

Etäisyyksiä Lahdesta:
Helsinki 104 km
Jyväskylä 170 km
Tampere 128 km
Kouvola 63 km

Lahden seudun paikallisliikenne

Paikallisliikenteen pysäkit sijaitsevat matkakeskusta sivuavien Mannerheiminkadun ja Vesijärvenkadun varrella ja lähes kaikki paikallislinjat kulkevat näiden katujen kautta. Lahden Kauppatori on paikallisliikenteen keskuspaikka.

LSL – Lahden seudun liikenteen aikataulut kaupungin sisällä ja ympäristökuntiin näet täältä. Mobiililipun voit ostaa matkapuhelimeen ladattavalla sovelluksella, App Storesta ja Google playsta.

Saapuminen veneellä

Lahden seutu on portti Järvi-Suomeen. Eteläinen Järvi-Suomi tarjoaa paljon koettavaa veneilijälle aina vasta avatusta Kimolan kanavasta suojaisiin retkisatamiin, joihin ankkuroitua. Vuoden vierasvenesatama 2021 ja 2022 on Ilola Inn Sysmässä Päijänteen rannalla.

Katso satamakohtaiset palvelut täältä.

Satamapalvelut veneilijöille