Palaudu uimalla

Talviuinti on edullinen, sosiaalinen ja luonnonläheinen harrastus, joka saa veren kiertämään, hormonit liikkeelle ja terveyden kukoistamaan. Laji tarjoaa sekä turvallista extremeä että rentouttavaa mindfulnessia. Suomen Ladun mukaan talviuintia harrastaa jopa 100 000 suomalaista ja lajin kokeilijoita on yli puoli miljoonaa.

Pajulahti avantouinti winter swimming

Pajulahden avanto ja rantasauna – Tarkista koronarajoitukset!

Avantouimareiden saunat lämpiminä tiistaisin klo 17.30-21.00 ja sunnuntaisin klo 16.00 – 20.00. Pukuhuoneet ovat avoinna joka päivä. Avantouinnit maksetaan Pajulahden vastaanottoon – kausimaksu 60 € (syyskuusta jäiden lähtöön), kertamaksu 6,50 €.

Avantoon menossa winter swimming

Lepolan avanto ja rantasauna – Tarkista koronarajoitukset!

Lomakeskus Lepola sijaitsee Alasenjärven rannalla – avantouinti/saunavuorot ma, ke ja to klo 17–20. Hinnat: uinti ja sauna 6 €, Uinti, sauna, kahvi ja pulla 10 €. Maksu käteisellä paikan päällä. Varattavissa myös rantasauna max 20 hengelle.

avantouinti winter swimming

Talviuinti Lahdessa

Lahdessa on kolme avontouintipaikkaa – Möysässä, Mytäjäisissä ja Mukkulassa. Talviuintipaikkojen ylläpidosta vastaa Lahden Avantouimarit ry. Jos haluat kokeilla talviuintia, ota yhteys rantavastaaviin. Uintipaikat ovat muutoin jäsenten käytössä.

Valkjärvi Vierumäki lake scenery

Avantouinti ja sauna Vierumäellä – Tarkista koronarajoitukset!

Vierumäellä Valkjärven aamuavanto on ilmainen ja omatoiminen, rantasaunan pukuhuone on sekakäytössä varusteiden vaihtoon. Ilta-avannoilla käytössä maksullinen rantasauna, aikuiset 9€, lapset 5€, perheet 22€. Maksut rantasaunan kassalle. Huom! Saunat ovat sekasaunat – pyyhkeitä vuokrattavissa, virvokkeita myynnissä. Tarkista kellonajat ja muut ohjeet täältä.

Lahden seudun uimahallit – Tarkista koronarajoitukset!

Lahdessa on neljä uimahallia ja ainutlaatuinen maauimala – lisäksi ympäristökunnista lähes jokaisesta löytyy sisäuintipaikkoja lisää. Täältä löydät kaikki Lahden seudun uimahallit.

Lue lisää

Aina kannattaa uida!

Uimarannat

Leirintäalueen ranta

Camping Sysmän hiekkapohjainen uimaranta on myös kunnan yleinen uimaranta, uimahyppytornit sekä lasten leikkialue sijaitsee Sysmän keskustan tuntumassa.

Uimarannat

Hiekon ranta

Hiekon ranta on uimapaikka Sysmä-Hartola tien varrella levähdysalueen kohdalla.

Uimarannat

Mytäjäisten uimaranta

EU-uimaranta pienen Mytäjärven rannalla on keidas Hämeenlinnantien ja rautatien välissä. ​

Uimarannat

Merrasjärven uimaranta

Suosittu Merrasjärven EU-uimaranta sijaitsee Vääksyntien varrella.

Uimarannat

Päijänteen kansallispuisto | Kelvenne

Eteläisellä Päijänteellä, Padasjoella sijaitseva 8 kilometrin pituinen Kelvenne on Suomen suurimpia ja komeimpia harjusaaria. 1960-luvun huimista lomakeskussuunnitelmista huolimatta Kelvenne on säilynyt rakentamattomana saarena, joka on keskeinen osa vuonna 1993 perustettua Päijänteen kansallispuistoa. Saari on myös Salpausselkä Geoparkin merkittävimpiä kohteita.

Uimarannat

Kalmarin uimaranta ja virkistysalue

Kalmarinranta on monipuolinen virkistysalue uimarantoineen ja komeine puustoineen. Uimarantaa on sanottu yhdeksi Etelä-Suomen parhaista hiekkarannoista. Kalmarinranta sijaitsee Vääksyn keskustan tuntumassa Vesijärvellä.

Uimarannat

Golfkentän uimaranta

Uimaranta sijaitsee Tainionvirran rannassa, Hartola Golfin kentän tuntumassa. Virran voimakkuuden vuoksi ranta ei sovi pienille lapsille.

Uimarannat

Urajärven uimaranta

Urajärven uimaranta sijaitsee Iitissä ja on kunnan yleinen uimaranta. Uimarannalla on ponttoonilaituri, pukukopit sekä vesivessa.

Uimarannat

Kirkkolammin uimaranta

Kirkkolammin uimaranta sijaitsee Padasjoella keskeisellä paikalla. Rannan läheisyydessä on Lasten liikennepuisto, jossa lapsi voi tutustua liikennesääntöihin hauskassa ympäristössä.

Uimarannat

Askon uimaranta

Uimaranta sijaitsee Sysmän kirkonkylällä.

Uimarannat

Vähä-Tiilijärven uimaranta

Suosittu lapsiystävällinen, kirkasvetinen, matala EU- uimaranta Hollolan kuntakeskuksen tuntumassa.

Uimarannat

Iso-Tiilijärven uimaranta

Suosittu, erittäin kirkasvetinen uimaranta Hollolan kuntakeskuksen tuntumassa.

Näin aloitat talviuinnin

Talviuinnin aloittaminen on helppoa, mitä jos kokeilisit? Aloita kylmään veteen totuttautuminen rauhallisesti, älä mene veteen yksin. Lue täältä Suomen Ladun ohjeet, joiden avulla talviuinnin aloittaminen sujuu turvallisesti

Tutustu täältä