Palaudu uimalla

Talviuinti on edullinen, sosiaalinen ja luonnonläheinen harrastus, joka saa veren kiertämään, hormonit liikkeelle ja terveyden kukoistamaan. Laji tarjoaa sekä turvallista extremeä että rentouttavaa mindfulnessia. Suomen Ladun mukaan talviuintia harrastaa jopa 100 000 suomalaista ja lajin kokeilijoita on yli puoli miljoonaa.

Pajulahti avantouinti winter swimming

Pajulahden avanto ja rantasauna – Tarkista koronarajoitukset!

Avantouimareiden saunat lämpiminä tiistaisin klo 17.30-21.00 ja sunnuntaisin klo 16.00 – 20.00. Pukuhuoneet ovat avoinna joka päivä. Avantouinnit maksetaan Pajulahden vastaanottoon – kausimaksu 60 € (syyskuusta jäiden lähtöön), kertamaksu 6,50 €.

Avantoon menossa winter swimming

Lepolan avanto ja rantasauna – Tarkista koronarajoitukset!

Lomakeskus Lepola sijaitsee Alasenjärven rannalla – avantouinti/saunavuorot ma, ke ja to klo 17–20. Hinnat: uinti ja sauna 6 €, Uinti, sauna, kahvi ja pulla 10 €. Maksu käteisellä paikan päällä. Varattavissa myös rantasauna max 20 hengelle.

avantouinti winter swimming

Talviuinti Lahdessa

Lahdessa on kolme avontouintipaikkaa – Möysässä, Mytäjäisissä ja Mukkulassa. Talviuintipaikkojen ylläpidosta vastaa Lahden Avantouimarit ry. Jos haluat kokeilla talviuintia, ota yhteys rantavastaaviin. Uintipaikat ovat muutoin jäsenten käytössä.

Valkjärvi Vierumäki lake scenery

Avantouinti ja sauna Vierumäellä – Tarkista koronarajoitukset!

Vierumäellä Valkjärven aamuavanto on ilmainen ja omatoiminen, rantasaunan pukuhuone on sekakäytössä varusteiden vaihtoon. Ilta-avannoilla käytössä maksullinen rantasauna, aikuiset 9€, lapset 5€, perheet 22€. Maksut rantasaunan kassalle. Huom! Saunat ovat sekasaunat – pyyhkeitä vuokrattavissa, virvokkeita myynnissä. Tarkista kellonajat ja muut ohjeet täältä.

Näin aloitat

Talviuinnin aloittaminen on helppoa, mitä jos kokeilisit? Aloita kylmään veteen totuttautuminen rauhallisesti, älä mene veteen yksin. Lue täältä Suomen Ladun ohjeet, joiden avulla talviuinnin aloittaminen sujuu turvallisesti

Tutustu täältä

Lahden seudun uimahallit – Tarkista koronarajoitukset!

Lahdessa on neljä uimahallia ja ainutlaatuinen maauimala – lisäksi ympäristökunnista lähes jokaisesta löytyy sisäuintipaikkoja lisää. Täältä löydät kaikki Lahden seudun uimahallit.

Lue lisää

Aina kannattaa uida!

Uimarannat

Mukkulan kartanopuiston uimaranta

Mukkulan Kartanonpuiston uimaranta on tunnettu hienosta hiekkarannastaan sekä kumpuilevista nurmialueista, jotka soveltuvat erinomaisesti auringonottoon ja rentoutumiseen.

Uimarannat

Ankkurin Rantapuiston uimaranta

Ankkurin rantapuiston uimaranta sijaitsee viehättävän Ankkurin Rantabulevardin varrella Vesijärven rannassa.

Uimarannat

Herrasmannin uimaranta

Herrasmannin EU-uimaranta sijaitsee Alasenjärven etelärannalla Herrasmannin ulkoilualueella.

Uimarannat

Möysän uimaranta

Möysän EU-uimaranta Joutjärven länsipäässä on yksi Lahden suosituimmista uimarannoista.