Palaudu uimalla

Talviuinti on edullinen, sosiaalinen ja luonnonläheinen harrastus, joka saa veren kiertämään, hormonit liikkeelle ja terveyden kukoistamaan. Laji tarjoaa sekä turvallista extremeä että rentouttavaa mindfulnessia. Suomen Ladun mukaan talviuintia harrastaa jopa 100 000 suomalaista ja lajin kokeilijoita on yli puoli miljoonaa.

Pajulahti

Talviuinti Pajulahdessa

Avanto, pukuhuoneet ja sauna ovat Pajulahden asiakkaiden käytettävissä joko kerta- tai kausimaksulla. Maksu maksetaan Pajulahden vastaanottoon etukäteen. Pukuhuoneet avoinna joka päivä klo 6.00-14.00 ja viereinen WC-tila klo 6.00-22.00. Avantouimarit voivat käyttää myös yleisiä saunavuoroja ke, pe ja la 18.00-22.00. La 17.00-18.00 avantouimareiden oma rantasaunavuoro. AVANTOUINTIHINNASTO (maksu etukäteen vastaanottoon) Kausimaksu 60 € (syyskuusta jäiden lähtöön) Kertamaksu 6,50 €

avantouinti winter swimming

Lepolan yleiset avantosaunavuorot

Lomakeskus Lepola sijaitsee Alasenjärven rannalla 10 minuutin ajomatkan päässä Lahden keskustasta. Yleiset avantosaunavuorot aina ma, ke ja to klo 17-20. Kertamaksu 8€/hlö, maksetaan käteisellä paikan päällä. Varattavissa myös rantasauna max 20 hengelle, varaukset ja lisätiedot puh. 045-2357561

Mytäjäinen syksy

3 talviuintipaikkaa Lahdessa

Lahdessa on kolme avantouintipaikkaa – Möysässä, Mytäjäisissä ja Mukkulassa. Talviuintipaikkojen ylläpidosta vastaa Lahden Avantouimarit ry. Jos haluat kokeilla talviuintia, ota yhteys rantavastaaviin. Uintipaikat ovat muutoin jäsenten käytössä.

Vierumäki

Avantouinti Vierumäellä

Valkjärven uintipaikka ja vaatteidenvaihtokopit ovat aina käytössä veloituksetta. Vierumäki Friends sovelluksen kautta saat parhaiten tiedot rantasaunavuoroista avantouimareille.

Muita talviuintipaikkoja

Pääsääntöisesti talviuintipaikat ovat vain jäsenten käytössä – kannattaa olla yhteydessä paikan ylläpitäjään mikäli haluat kokeilla lajia.

Katso täältä saunat. Myös useat mökkikohteet ylläpitävät asiakkailleen talviuintipaikkoja.

Näin aloitat talviuinnin

Talviuinnin aloittaminen on helppoa, mitä jos kokeilisit? Aloita kylmään veteen totuttautuminen rauhallisesti, älä mene veteen yksin. Lue täältä Suomen Ladun ohjeet, joiden avulla talviuinnin aloittaminen sujuu turvallisesti

Tutustu täältä

Lahden seudun uimahallit

Lahdessa on neljä uimahallia ja ainutlaatuinen maauimala – lisäksi ympäristökunnista lähes jokaisesta löytyy sisäuintipaikkoja lisää. Täältä löydät kaikki Lahden seudun uimahallit.

Lue lisää

Aina kannattaa uida!

Uimarannat

Leirintäalueen ranta

Camping Sysmän hiekkapohjainen uimaranta on myös kunnan yleinen uimaranta, uimahyppytornit sekä lasten leikkialue sijaitsee Sysmän keskustan tuntumassa.

Uimarannat

Hiekon ranta

Hiekon ranta on uimapaikka Sysmä-Hartola tien varrella levähdysalueen kohdalla.

Uimarannat

Mytäjäisten uimaranta

EU-uimaranta pienen Mytäjärven rannalla on keidas Hämeenlinnantien ja rautatien välissä. ​

Uimarannat

Merrasjärven uimaranta

Suosittu Merrasjärven EU-uimaranta sijaitsee Vääksyntien varrella.

Uimarannat

Päijänteen kansallispuisto | Kelvenne

Eteläisellä Päijänteellä, Padasjoella sijaitseva 8 kilometrin pituinen Kelvenne on Suomen suurimpia ja komeimpia harjusaaria. 1960-luvun huimista lomakeskussuunnitelmista huolimatta Kelvenne on säilynyt rakentamattomana saarena, joka on keskeinen osa vuonna 1993 perustettua Päijänteen kansallispuistoa. Saari on myös Salpausselkä Geoparkin merkittävimpiä kohteita.

Uimarannat

Kalmarin uimaranta ja virkistysalue

Kalmarinranta on monipuolinen virkistysalue uimarantoineen ja komeine puustoineen. Uimarantaa on sanottu yhdeksi Etelä-Suomen parhaista hiekkarannoista. Kalmarinranta sijaitsee Vääksyn keskustan tuntumassa Vesijärvellä.

Uimarannat

Golfkentän uimaranta

Uimaranta sijaitsee Tainionvirran rannassa, Hartola Golfin kentän tuntumassa. Virran voimakkuuden vuoksi ranta ei sovi pienille lapsille.

Uimarannat

Urajärven uimaranta

Urajärven uimaranta sijaitsee Iitissä ja on kunnan yleinen uimaranta. Uimarannalla on ponttoonilaituri, pukukopit sekä vesivessa.

Uimarannat

Kirkkolammin uimaranta

Kirkkolammin uimaranta sijaitsee Padasjoella keskeisellä paikalla. Rannan läheisyydessä on Lasten liikennepuisto, jossa lapsi voi tutustua liikennesääntöihin hauskassa ympäristössä.

Uimarannat

Askon uimaranta

Uimaranta sijaitsee Sysmän kirkonkylällä.

Uimarannat

Vähä-Tiilijärven uimaranta

Suosittu lapsiystävällinen, kirkasvetinen, matala EU- uimaranta Hollolan kuntakeskuksen tuntumassa.

Uimarannat

Iso-Tiilijärven uimaranta

Suosittu, erittäin kirkasvetinen uimaranta Hollolan kuntakeskuksen tuntumassa.