Pala Ranskaa keskellä Vanhaa Vääksyä

Miltä kuulostaa makumatka Ranskan maaseudulle? Sellaisen voi toteuttaa keskellä Vanhaa Vääksyä, jossa Ranskalainen Kyläkauppa tarjoilee autenttisia ja suussa sulavia makuelämyksiä.

Asikkalasta keskeltä Vanhaa Vääksyä löytyy ihastuttava vaaleanpunainen kolmikerroksinen kivitalo ja sen sisältä pala ranskalaista kulttuuria. Ranskalainen Kyläkauppa on ottanut paikkansa niin paikallisten kuin lomailijoidenkin sydämistä. Kaikki alkoi pienestä kaupasta ja kahvilasta, mutta tätä nykyä kaupan ruoka- ja viinitarjooma on kasvanut jo merkittävään osaan muun myynnin ohella.

Keittiötä pyörittävä Stef on kotoisin Ranskan vuoristosta ja tarjottava ruoka mukailee ranskalaisen maalaiskeittiön tarjontaa. Reseptien lisäksi osa kahvilan raaka-aineista tuodaan Ranskasta, mutta hyvin iso osa raaka-aineista ostetaan läheltä paikallisilta tuottajilta ja esimerkiksi Stefin jo legendaarisiksi muodostuneet raakalihamakkarat valmistetaan kotimaiseen luonnonsuoleen ja valmistuksessa käytetään paikallista luomupossua. Vähäsuolaiset makkarat ovat täynnä makua ja Kyläkaupan asiakkaat ovat jo oppineet kysymään niiden perään.

Kesällä kyläkaupan takapihalla onkin viikonloppuisin grilli kuumana ja huumaava tuoksu houkuttelee poikkeamaan lounaalle tai nauttimaan kauniista kesäilloista. Makkaroita on pääsääntöisesti saatavilla maustamattomana, yrttimaustettuina tai tulisempina Espellet-pippurilla maustettuina versioina. Makkaroiden lisäksi Stef valmistaa lihaisia terriinejä huippuraaka-aineista.

Makkaroiden ja terriinien lisäksi tarjolla on ruokaisia salaatteja, taivaallisia omletteja Ranskan vuoriston tyyliin ja herkullisia suolaisia itse valmistettuja piirakoita, joista osa on valmistettu laktoosittomina ja gluteenittomina. Tällä hetkellä Takeaway-menuun kuuluvat myös apéro-lautaset ja erilaiset raclettet ja fonduet. Fonduet ja raclettet valmistetaan aidoista ranskalaisista juustoista ja resepti Stéphanen sveitsiläis-ranskalaisen suvun peruja. Kyläkaupalla on myös oma tarkoin valikoitu viinikellari, josta normaaliaikana on mahdollista herkkujen kylkeen sopivia juomia.

Ranskalainen kyläkauppa shop and cafe

Ja eihän mikään kauppa voisi kutsua itseään ranskalaiseksi, jollei sieltä saisi täydellisiksi paistettuja croisantteja ja patonkeja kera täydellisen cappuccinon tai latten. Rapsakoiden patonkien salaisuus on kuulemma höyryuuni, joka on huolella säädetty tuottamaan toivottu lopputulos.

Ranskalainen kyläkauppa shop and cafe

Ranskalainen Kyläkauppa
Vesijärventie 1, Vääksy
ranskalainenkauppa.fi | FB Ranskalainen kyläkauppa