Vääksyn kanavanseutu

Lähde 150-vuotisjuhlavuottaan viettävälle Vääksyn kanavalle. Vääksyn kanavanseudulla on kahviloita, ravintoloita, ostospaikkoja, nähtävyyksiä ja tekemistä koko perheelle. Sulutuksen seuraaminen on aina kiinnostavaa. Tiesitkö muuten, että Vesijärven ja Päijänteen vedenpintojen korkeusero on noin kolme metriä. Jos hyvin käy, saatat päästä myös risteilylle suoraan Vääksyn kanavalta.

Lounaalle vai kahvia herkkujen kera?

Kanavan Kunkku

Kanavan kunkku

Tunnelmallinen ruoka- ja ostospaikka Vääksyn kanavan tuntumassa. Avoinna 9.8.-28.8. ma-la 12-20, su suljettu. Kanavatie 17, Vääksy.

Winecafe Jokiranta Vääksyn kanava Asikkala Vääksy canal

Wine&Café Jokiranta

Wine&Cafe Jokiranta on tunnelmallinen viinikahvila Vääksyn kanavan kupeessa, Vääksynjoen varrella. Pidä tauko ja kokeile Tapas-lautasta suomalaisella twistillä. Tapas annosten lisäksi viinikahvilan valikoimiin kuuluvat suolaiset sekä makeat konditoriatuotteet, vohvelit, salaatit sekä lähi- ja luomutuotteita. Avoinna 9.8. alkaen ma-pe 11-18, la 11-22, su 11-18. Melakuja 3, Vääksy.

Kanavan Helmi kahvila cafe

Kanavan Helmi

Kanavan Helmi on herkkusuiden kohtaamispaikka Vääksyn kanavalla Voit katsella veneiden sulutuksia samalla kun herkuttelet suurien puiden katvessa. Mahtava jäätelövalikoima omia Jäätelötehdas Helmin artesaanijäätelöitä, paikan päällä paistetut tuoreet leivonaiset ja laaja kahvivalikoima.

Majakkapaviljonki

Majakkapaviljonki

Viihtyisä näköalaravintola Vääksyn kanavalla Päijänteen rannalla. Avoinna 9.8 alkaen ma 8-20, ti-to 8-21, pe-la 8-22, su 8-20. Vierassatama, A-oikeudet, Lounas päivittäin, pizzoja, kahvia. Ämmäläntie 20, Vääksy.

Päijännetalo on uudistunut

Uusi matkailuinfo ja lähituotemyymälä aivan Vääksyn kanava-alueen sydämessä. Tiloissa on myös Suomen Vapaa-ajankalastusmuseo, Geopark-infopiste ja vaihtuvat kesänäyttelyt. Päijännetalon läheisyydessä sijaitsee matkaparkki.

Päijännetalo avoinna 5.5.2021 alkaen: toukokuu ma-pe 12-18, kesä-elokuu ma-pe 11-18, la-su 11-15, syyskuu ma-pe 12-18

Meijeritie 1, Vääksy
p. 044 7780 680, matkailuinfo@asikkala.fi

Lasten kanssa

Lasten elämyspuisto Vääksy

Lasten elämyspuisto

Uusi elämyspuisto vesileikkeineen Vääksynjoen kupeessa. Maatrampoliineja ja leikkivälineitä. Alueella myös luontopolku, joka osittain esteetön. Sisältää myös lasten onkipaikan. Melakuja, Vääksy

Lasten luontopolku Vääksy

Enskala

Lähde Myllytontun luontopolulle ja vietä hauska hetki kaloja narraten lasten ja nuorten onkipaikassa Enskalassa. Lainaa kalastusvälineet Päijännetalolta.

Päijänne-Risteilyt Hilden Suomen Neito

Risteilylle Vääksyn kanavalta

Risteilyretken voi tehdä myös Vääksystä Heinolaan ja takaisin Vääksyyn; aikataulu klo 10.30 lähtö Vääksyn kanavalta, paluu Vääksyyn klo 17.20. Ostaessasi lippua valitse lähtöpaikaksi Vääksy.

Asikkala-oppaiden kesän 2021 kävelykierrokset

Asikkala-oppaat järjestävät kaikille avoimia kävelykierroksia toukokuun alusta syyskuun loppuun aina torstaisin klo 17-18.30. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Kierros toteutuu, jos yksikin osallistuja saapuu paikalle. Kävelykierroksen hinta on 10 €/hlö, alle 12 v. ilmaiseksi aikuisen seurassa.

Katso kaikki kierrokset ja lisätiedot tästä

Asikkalan satamat

Kalmarinrannan virkistysalue

Vääksyn kanava 150 vuotta

Vääksyn kanava saa arvoisensa juhlat, kun juhlaviikkoa vietetään 5.-11.7. Juhlaviikon ohjelmaan mahtuu monipuolisia tapahtumia, opastettuja kierroksia, laulua, tanssia ja taidetta sekä näyttävä höyrylaivaregatta 10.7. Päijännetalossa on esillä kanavan historiasta kertova laaja juhlanäyttely.

Täältä lisätietoa Vääksyn kanavan juhlaviikosta

Uusi Saunapaviljonki Päijänteen rannalla

Vääksyn Kanavalahden vierasvenesatamassa on viihtyisä Saunapaviljonki terasseineen. Kaiken sydän on upea saunaosasto, jossa kelpaa kylpeä isommallakin seurueella. Kaikista tiloista avautuu esteettömät näkymät vierasvenesatamaan ja sen yli kauas Päijänteen ulapalle. Tarjolla myös saunamenu.

Tulossa avoimia saunavuoroja kesällä 2021.

Tutustu Saunapaviljonkiin ja varaa saunavuorosi

Tutustu myös Vanhaan Vääksyyn

Zoom Design Vääksy sisustusliike lifestyle hopping

Zoom Design

Zoom Design on laadukkaiden merkkibrändien sisustus- ja lifestyletalo. Avoinna: to-pe 11-17, la 11-15 su-ke suljettu. Asikkalantie 2, Vääksy.

Kardis

Naisten trendikkäitä vaatteita koossa 32-60. Kotiin ihastuttavia sisustusesineitä. Avoinna: ti-pe 11-17, la 11-15, su-ma suljettu. Asikkalantie 6, Vääksy.

Ranskalainen kyläkauppa shop and cafe

Ranskalainen kyläkauppa

Ranskalainen Kyläkauppa on tuulahdus Ranskasta. Kahvilassa tarjolla suolaisten ja makeiden kahviherkkujen lisäksi myös fonduet, raclettet, apero-lautaset ja salaatit. Herkkupuodista löydät ranskalaisia herkkuja, kuten pateita, hilloja sekä perinteisiä limonadeja. Kyläkaupan outlet-puodissa laaja valikoima ranskalaisia vaatteita sekä sisustus- ja lahjatavaroita. Avoinna: ma-to 9-18, pe-la 9-19, su 11-18. Vesijärventie 1, Vääksy

Lauran kauppa shop

Lauran kauppa

Lauran kaupasta saat kaikkea ihanaa sisustustavaraa kauniiseen kattaukseen ja luomaan tunnelmaa kotiin. Lapsille kehittäviä ja innostavia leluja. Lauran kauppa on avoinna: ma-pe klo 10-17, la 10-15, su 12-15, ma suljettu Vääksyntie 3, Vääksy

Vääksyn mylly

Myllypuodista saa vanhan ajan hyvää palvelua ja voi samalla aistia myllyn elämää vuosikymmenien ajalta. Myllypuodin valikoimista löydät puhtaita, lisäaineettomia suomalaisia viljatuotteita joulun leivontaan.

Avoinna: ma-pe 8-16, la-su suljettu
Osoite: Myllytie 3, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Kotiinviemisiksi herkullisia makuja

Tutustu herkkukohteisiin

Viipurilainen Kotileipomo

Lähiruoka-ainekset, juureen leipominen, innovatiivisuus ja käsityöläisyys, kaikki nämä sanat yhdistyvät Viipurilaisessa Kotileipomossa. Hae kotiin viemisiksi leivät, pullat tai vaikka Puhtikauraa.

Avoinna: ma-pe 7-17, la 9-15, su suljettu
Pasolanharjuntie 1, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Lisävinkkejä

Mikäli haluat viipyä yön yli niin varaa majapaikka esimerkiksi Hotelli Tallukasta tai Vääksyn Apteekinmajoituksesta. Katso kaikki Asikkalan majoituskohteet täältä.

Käy myös näissä kohteissa: Taidepuoti Ilolla tehty (Kalmarintie 2), Antiikkiliike Wanha Kammari (Asikkalantie 6), Papan Verhoilu ja Saunapuoti (Vesijärventie 2).