Tervetuloa Kimolan kanavalle!

Kimolan huima, 5,5 kilometriä pitkä kanava ja sen 12 metriä korkea sulku sekä ainutlaatuinen kanavatunneli ovat takuulla kokemisen arvoiset. Kanavan ansiosta Päijänteeltä pääsee nyt Kouvolan Voikkaalle asti.

Veneilijän tärpit Kimolan kanavalle

Kimolan kanava Kimola canal

Kimolan kanavan tekniset tiedot

Kanavan pituus 5,5 km Sulutuskorkeus 12 m Vesiväylä tunnelissa 70 m Väylän leveys 14 m Leveys sulun lähellä 12 m Kulkusyvyys 1,8 m Venesulun pituus 35 m Venesulun leveys 8 m Siltojen alituskorkeus 4,8 m Kimolanlahden silta 3,8 m

Kimolan kanava Kimola canal

Kanavan aukioloajat

Kanava avautuu vuosittain toukokuun ensimmäisenä perjantaina. Toukokuu: kello 7-21 Kesäkuu: kello 7-24 Heinäkuu: kello 7-24 Elokuu: kello 7-24 Syyskuu: ma-to kello 7-18, pe-su 7-21 Lokakuu: maanantai ja tiistai suljettu, muina päivinä klo 7-17 Palvelusulutukset hoidetaan kaukokäytöllä Vääksyn kanavalta.

Kimolan kanava Kimola canal

Näin pääset sulutukseen

Sulutusvuoroa odottamaan kannattaa jäädä odotuslaitureihin, jotka sijaitsevat molempiin suuntiin mentäessä kanavan itäisellä reunalla. Kouvolasta päin tultaessa odotuslaituri sijaitsee ennen kanavatunneliin ajoa. Kanavasululle pääsee myös autolla – parkkipaikka löytyy Vierumäentien (tienro 363) varrelta.

Iitti Vuolenkoski

Satamapalvelut veneilijöille

Ennen kanavaan ajoa suosittelemme pysähdystä esimerkiksi Iitin Vuolenkosken vierassatamassa ja uudessa Rantamesta-ravintolassa. Vuolenkosken suloiselta kylältä löydät kahviloita, kivan kyläpuodin ja Kilkkilän Farmin strutseineen ja alpakoineen. Kylän kesätori on avoinna lauantaisin klo 10-12. Vuolenkoskelta starttaa myös suosittu Juustopolku-patikkareitti, jota pitkin pääsee Heinolaan asti. Sulun ohitettuaan kannattaa suunnata kohti Iitin Kirkonkylää ja Jokueta, josta taas löytyy kesällä 2020 avattu tunnelmallinen Rantamakasiini.

Kanavaristeilylle Heinolasta

M/S Pyhäjärvi -laiva risteilee Heinolasta Kimolan kanavalle ja takaisin.

Ryhmille suosittelemme Kaikki vesitiet johtavat Heinolaan -pakettiamme, joka sisältää aamukahvit Heinolan Harjupaviljongissa, opastetun kierroksen Heinolan tunnelmallisissa puutalokortteleissa, risteilyn sekä vierailun UNESCO-kohde Verlassa.

Hauska idea on aloittaa tilausristeily myös Iitin Vuolenkoskelta käsin. Yhdistä risteilyyn vierailu Kilkkilän Farmilla ja lounas tai kahvit uudella Rantamestalla.

Mikä Kimolan kanava?

Entinen tukinuittoon tarkoitettu kanava on kokenut kahden vuoden aikana täydellisen muutoksen. Iitin Vuolenkosken Koskenniskasta alkava ja Kouvolan Kimolaan päättyvä kanava on nyt ruopattu ja levennetty myös veneilijöille ja risteilylaivoille sopivaksi.

Vanhojen, tukinuittoon tarkoitettujen nippunostureiden tilalle on rakennettu venesulku, jonka sulutuskorkeus on 12 metriä. 4,8 metrin korkuinen uittotunneli sekä poikkeuksellisen korkea sulutuskorkeus tekevät Kimolasta mieleenpainuvan kokemuksen veneilijöille. Kahdeksan metrin levyiseen sulkuun mahtuu noin 30 metriä pitkä alus.

Kanavan myötä Lahden seudulta pääsee Kouvolan Voikkaalle asti. Vesiyhteys kulkee Vesijärven, Vääksyn kanavan, Päijänteen, Kalkkisten kanavan ja Ruotsalaisen kautta Konnivedelle, jossa on Kimolan kanavan länsipääty. Kanavan itäpääty on Kouvolan ja Pyhäjärven puolella.

Kanavan sulutusta pääsee ihailemaan myös jalan. Kanavalta löytyy pysäköintialue, joka sijaitsee Vierumäentien (tienro 363) varrella.

Kanavan yhteystiedot: puh. 0295 34 4152 (Vääksyn kanava)

LATAA ESITE TÄSTÄ