Vesijärven satama

Täällä tapaat meidät lahtelaiset – varsinkin kesällä. Satama on täynnä ravintoloita ja kahviloita, joista moni on avoinna ympäri vuoden. Sataman kruununa komeilee konserttien ja kulttuuritapahtumien Sibeliustalo, jonka ympäriltä voi bongata muitakin puuarkkitehtuurikohteita. Ja satamasta hyppäät tietysti myös risteilylaivan kannelle.

Satamassa herkutellaan

Bar&Bistro Kokka Lahti ravintola restaurant

Bar&Bistro Kokka

Kokan löydät Sibeliustalon ja Pianopaviljongin naapurista. Ruokalistalta löytyy mm. dry ager -kaapissa raakakypsennettyä lihaa, pöytäseurueen kesken jaettavia annoksia, artesaanipizzoja sekä pieniä tapasherkkuja.

Ravintola Lastu Sibeliustalo Restaurant Lastu Sibelius Hall

Lastu

Sibeliustalon uudistunut, art deco -tyyliin sisustettu ravintola Lastu tarjoilee suomalaisesta metsästä inspiroituneita makuja. Tarjolla arkilounasta, illallista sekä suosittu sunnuntaibrunssi.

Piano Paviljonki Vesijärven satama Lahti harbour

Piano Paviljonki

Sataman Puuarkkitehtuuripuistoon kuuluvan paviljongin terassilta on ehkä komeimmat näkymät koko satamaan ja Vesijärvelle. Tarjolla on rentoa kesäruokaa sandwicheistä beach burgeriin.

Teerenranta Lahden satama Vesijärven satama Lahti Harbour

Teerenranta

Täällä pääset maistelemaan paikallisen Teerenpelin panimon ja tislaamon oluita, siidereitä ja maailmalla palkittuja viskejä. Suolaisen nälkään suosittelemme kokeilemaan kuuluisaa Sulami-toastia.

Banana Split jäätelölaiva Vesijärven satama Lahti

Banana Split -jäätelölaiva

Täältä löydät varmasti minkä tahansa jäätelön, josta vain keksit unelmoida. Valikoimista löytyvät pehmikset, pallot, vegaaniset jädet ja legendaariset annokset vuosien takaa. Arvaatko, kenen inspiroimia ovat jätskiannokset nimeltään Brooke ja Ridge?

Kahvila Kariranta Vesijärven satama Lahti Harbour

Kahvila Kariranta on sataman sydän

Entisessä Vesijärven juna-asemarakennuksessa kotiaan pitävä Kariranta on sataman ehdoton helmi. Paikan päällä leivotut leivonnaiset vievät kielen. Kariranta ja sen naapurissa toimiva käsityökauppa Ulpukka ovat avoinna ympäri vuoden. Kahvihampaan kolotusta helpottavat myös sataman makasiinikahvilat, joista voit kesäaikaan tehdä myös ihania design-, ja retrolöytöjä Aatekaappi -popupkesäkaupasta.

Vesijärven satama terassiravintola Lahti harbour restaurant ilta-aurinko

Laivaravintoloita joka lähtöön

Satamaan on ankkuroitunut monta laivaa, joihin et tarvitse risteilylippua, sillä ne eivät seilaa mihinkään. Kaunis Veera ja s/s Ilona tarjoilevat lounasta ja á la cartea. Arla-proomun terassilla on tarjolla maistuvia grilliruokia ja pikkupurtavia. Teerenrannan kannella taas maistelet Teerenpelin panimo&tislaamon tuotteita. Ja m/s Tuulantei eli Banana Split -jäätelölaiva on jätskinsyöjän valinta.

Ravintola Nosturi Teivaan satama Lahti Restaurant Nosturi Teivaa Harbour Lahti

Nosturi ja Lokki

Nyt mennään kyllä jo Teivaan sataman puolelle, mutta menköön. Nosturi on kesällä 2020 avattu premium street foodia tarjoileva ravintola, jonka reseptiikan takana on mm. Hans Välimäki. Lokki taas on grilli- ja standup-illoistaan sekä lounaspöydästään tunnettu. Lokista vuokraat myös vaikka vesijetin ja talvisin retkiluistimia. Nosturiin ja Lokkiin löydät, kun lähdet pienelle kävelylle rantaraittia pitkin katse kohti hyppyrimäkiä. Pikku-Vesijärven puiston jälkeen kaarrat oikeaan niin olet perillä Teivaan satamassa.

Sibeliustalo – sataman kruunu

Sibeliustalon arkkitehtuuria ja komeaa Metsähallia pääset ihailemaan konsertti-iltoina mutta myös ravintola Lastusta käsin, se kun on avoinna ihan joka päivä.

Lue lisää

Puuarkkitehtuuripuisto – modernia designia satamassa ja Vesijärven rannalla

Puuarkkitehtuuripuisto
Lahti

Vesijärven satama | Pro Puu -keskus

Pro Puu ry on valtakunnallisesti vaikuttava puualan erikoistaitajien yhdistys. Yhdistyksen toimipiste Tikkula, entinen tulitikkutehdas, sijaitsee Vesijärven satamassa, aivan Sibeliustalon naapurissa. Tikkulassa toimivat yhdistyksen galleria, myymälä ja verstas.

Puuarkkitehtuuripuisto

Puuarkkitehtuuripuisto | Levähdyspaikka

Vesijärven rantapenkan laiturin edustalla sijaitsevan levähdyspaikkana toimivan teoksen, Lamina 2, on suunnitellut chileläinen arkkitehti Jose Cruz Ovalle. Teos valmistui vuonna 2017.

Puuarkkitehtuuripuisto
Lahti

Puuarkkitehtuuripuisto | Puupaviljonki

Tapahtumapuiston vierailijoita tervehtii kaunis, modernia puuarkkitehtuuria edustava portti, joka kuuluu Lahden kaupungin puuarkkitehtuuripuistoon. Vuonna 2018 valmistunutta porttia ympäröivät historiallinen Mukkulan kartanopuisto, uusi tapahtumapuisto, Ritamäen luonnonsuojelualue ja Vesijärvi.

Puuarkkitehtuuripuisto

Puuarkkitehtuuripuisto | Puuspiraali

Ankkurikadun ja Niemenkadun kiertoliittymässä sijaitsevan Puuspiraali -teoksen on suunnitellut australialainen Richard Lesplastrier vuonna 2005.

Järvi-Suomi kutsuu risteilemään

Vesijärven satamasta lähtee kesäkuukausina runsas valikoima erilaisia risteilyitä. Valitse aurinkoinen lounasristeily, kesäillan tunnelmallinen kanavaristeily Vääksyyn ja takaisin, koko päivän retki kahden kanavan kautta Heinolaan ja takaisin, piknik-retki Enonsaareen tai bileristeily siipirataslaivalla.

Vinkki: Lahti-Heinola-Lahti -reitillä laiva pysähtyy Vääksyn kanavalla, jossa voit hypätä laivan kyydistä ja palata illalla takaisin. Kanavan varrella ja Vanhassa Vääksyssä riittää nähtävää, herkuttelupaikkoja ja shoppailtavaa koko päiväksi.

Lue lisää