Vesijärven satama

Täällä tapaat meidät lahtelaiset – varsinkin kesällä. Satama on täynnä ravintoloita ja kahviloita, joista moni on avoinna ympäri vuoden. Sataman kruununa komeilee konserttien ja kulttuuritapahtumien Sibeliustalo, jonka ympäriltä voi bongata muitakin puuarkkitehtuurikohteita. Ja satamasta hyppäät tietysti myös risteilylaivan kannelle.

Satamassa ja Vesijärven rannoilla herkutellaan

Bar&Bistro Kokka Lahti ravintola restaurant

Bar&Bistro Kokka

Kokan löydät Sibeliustalon ja Pianopaviljongin naapurista. Ruokalistalta löytyy mm. dry ager -kaapissa raakakypsennettyä lihaa, pöytäseurueen kesken jaettavia annoksia, artesaanipizzoja sekä pieniä tapasherkkuja.

Ravintola Lastu Sibeliustalo Restaurant Lastu Sibelius Hall

Lastu

Sibeliustalon uudistunut, art deco -tyyliin sisustettu ravintola Lastu tarjoilee suomalaisesta metsästä inspiroituneita makuja. Tarjolla arkilounasta, illallista sekä suosittu sunnuntaibrunssi.

Piano Paviljonki Vesijärven satama Lahti harbour

Piano Paviljonki

Sataman Puuarkkitehtuuripuistoon kuuluvan paviljongin terassilta on ehkä komeimmat näkymät koko satamaan ja Vesijärvelle. Tarjolla on rentoa kesäruokaa sandwicheistä beach burgeriin.

Teerenranta Lahden satama Vesijärven satama Lahti Harbour

Teerenranta

Täällä pääset maistelemaan paikallisen Teerenpelin panimon ja tislaamon oluita, siidereitä ja maailmalla palkittuja viskejä. Suolaisen nälkään suosittelemme kokeilemaan kuuluisaa Sulami-toastia.

Banana Split jäätelölaiva Vesijärven satama Lahti

Banana Split -jäätelölaiva

Täältä löydät varmasti minkä tahansa jäätelön, josta vain keksit unelmoida. Valikoimista löytyvät pehmikset, pallot, vegaaniset jädet ja legendaariset annokset vuosien takaa. Arvaatko, kenen inspiroimia ovat jätskiannokset nimeltään Brooke ja Ridge?

Kahvila Kariranta Vesijärven satama Lahti Harbour

Kahvila Kariranta on sataman sydän

Entisessä Vesijärven juna-asemarakennuksessa kotiaan pitävä Kariranta on sataman ehdoton helmi ja avoinna ympäri vuoden. Paikan päällä leivotut leivonnaiset vievät kielen.

Vesijärven satama terassiravintola Lahti harbour restaurant ilta-aurinko

Laivaravintoloita joka lähtöön

Satamaan on ankkuroitunut monta laivaa, joihin et tarvitse risteilylippua, sillä ne eivät seilaa mihinkään. Kaunis Veera ja s/s Ilona tarjoilevat lounasta ja á la cartea. Arla-proomun terassilla on tarjolla maistuvia grilliruokia ja pikkupurtavia. Teerenrannan kannella taas maistelet Teerenpelin panimo&tislaamon tuotteita. Ja m/s Tuulantei eli Banana Split -jäätelölaiva on jätskinsyöjän valinta.

Ravintola Nosturi Teivaan satama Lahti Restaurant Nosturi Teivaa Harbour Lahti

Teivaan sataman Ravintola Nosturi

Nosturi on kesällä 2020 avattu premium street foodia tarjoileva ravintola, jonka reseptiikan takana on mm. Hans Välimäki. Toukokuussa avautuu ravintolan kattoterassille Sauna ja Skybar.

Teivaan sataman Ravintola Teivaan Lokki

Ravintola on avoinna ympäri vuoden. Erikoisuutena kesäaikaan perjantaista sunnuntaihin tarjolla on grillibuffet. Ravintolalla on terassi, jossa voi seurata kuinka grilliherkut valmistuvat kesägrillissä ja nauttia vilvoittavasta järvi-ilmasta.

Ravintola Kommodori Myllysaari Bar & Restaurant

Myllysaaren kesäravintola Bar & Restaurant Kommodori

Kommodorin kesäravintolassa pääset nauttimaan casual diningista, terassimenusta ja loungen puolella nauttia kupposen kahvia kauniiden järvimaisemien äärellä. Makean nälkään laaja jäätelövalikoima ja vohveleita.

Ace Cafe Lahti Black Burger

Niemen satamassa Ace Cafe Lahti

Moottoripyörämuseon yhteydessä Niemen satamassa toimiva Ace Cafe on enemmän, kuin kahvila. Se on legendaarisen esikuvansa mukaisesti erilaisten henkeen sopivien tapahtumien keskipiste ja tasokas, diner-tyylinen kahvilaravintola.

Niemen sataman Ranch Club

Ranch Club tarjoaa kauniiden maisemien ympäröimänä rentouttavia hetkiä niin maitse kuin vesiteitse saapuville vieraille. Ranch Clubilta löydät arkisin ympäri vuoden avoinna olevan meksikolaistyylisen Pancho Villa Express ravintolan.

Sibeliustalo – sataman kruunu

Sibeliustalon arkkitehtuuria ja komeaa Metsähallia pääset ihailemaan konsertti-iltoina mutta myös ravintola Lastusta käsin, se kun on avoinna ihan joka päivä.

Lue lisää

Puuarkkitehtuuripuisto – modernia designia satamassa ja Vesijärven rannalla

Puuarkkitehtuuripuisto
Lahti

Vesijärven satama | Pro Puu -keskus

Pro Puu ry on valtakunnallisesti vaikuttava puualan erikoistaitajien yhdistys. Yhdistyksen toimipiste Tikkula, entinen tulitikkutehdas, sijaitsee Vesijärven satamassa, aivan Sibeliustalon naapurissa. Tikkulassa toimivat yhdistyksen galleria, myymälä ja verstas.

Puuarkkitehtuuripuisto

Puuarkkitehtuuripuisto | Levähdyspaikka

Vesijärven rantapenkan laiturin edustalla sijaitsevan levähdyspaikkana toimivan teoksen, Lamina 2, on suunnitellut chileläinen arkkitehti Jose Cruz Ovalle. Teos valmistui vuonna 2017.

Puuarkkitehtuuripuisto
Lahti

Puuarkkitehtuuripuisto | Puupaviljonki

Tapahtumapuiston vierailijoita tervehtii kaunis, modernia puuarkkitehtuuria edustava portti, joka kuuluu Lahden kaupungin puuarkkitehtuuripuistoon. Vuonna 2018 valmistunutta porttia ympäröivät historiallinen Mukkulan kartanopuisto, uusi tapahtumapuisto, Ritamäen luonnonsuojelualue ja Vesijärvi.

Puuarkkitehtuuripuisto

Puuarkkitehtuuripuisto | Puuspiraali

Ankkurikadun ja Niemenkadun kiertoliittymässä sijaitsevan Puuspiraali -teoksen on suunnitellut australialainen Richard Lesplastrier vuonna 2005.

Ostoksia sataman puodeissa

Lahden satamasta löydät myös käsityökauppa Ulpukan ja Pro Puu -keskuksen näyttelyn ja myymälän, jotka ovat avoinna vuoden ympäri; kesällä 16.7.-1.8.2021 makasiinirakennuksessa on Pop Up- Aatekaapin kesäkauppa. Sibeliustalon Ravintola Lastun Suklaapuodista löydät herkutteluhetkiin käsityönä paikanpäällä valmistetut suklaat.

Järvi-Suomi kutsuu risteilemään

Vesijärven satamasta lähtee kesäkuukausina valikoima erilaisia risteilyitä. Valitse aurinkoinen lounasristeily, kesäillan tunnelmallinen kanavaristeily Vääksyyn ja takaisin tai koko päivän retki kahden kanavan kautta Heinolaan ja takaisin.

Vinkki: Lahti-Heinola-Lahti -reitillä laiva pysähtyy Vääksyn kanavalla, jossa voit hypätä laivan kyydistä ja palata illalla takaisin. Kanavan varrella ja Vanhassa Vääksyssä riittää nähtävää, herkuttelupaikkoja ja shoppailtavaa koko päiväksi.

Katso risteilyvaihtoehdot