Sysmän Suopellosta löytyy yllätyksiä

Suopellosta löydät melkein vieri vierestä kaksi helmeä – taidenäyttelyistään tunnetun kesäravintola Pinxinmäen sekä luksushotelli ja rantaravintola Ilola Innin. Molemmat sijaitsevat kätevästi kävelymatkan päässä New Port Sysmä -satamasta jos satut saapumaan veneellä. Kivenheiton päässä Pinxinmäeltä ja Ilolasta sijaitsee myös upea Päijätsalon jylhä saari, joka on osa Päijänteen kansallispuistoa.

Ilola Inn

Päijänteen rannalle on juuri avattu upea lomakohde, jonka kesäravintolan herkut ja grilli-illat saavat veden kielelle. Ilola tarjoaa täydelliset palvelut veneilijälle ja onpa vuokralla myös SUP-lautoja sekä fatbikeja. Ilolan täysin remontoitu 100-vuotias hirsitalo, entinen kestikievari, on saanut uuden elämän luksushotellina. Perinteisen rantasaunan lisäksi tarjolla on myös uusi saunaelämys Päijänne-näkymin sekä ympärivuoden avoinna oleva ulkouima-allas Infinity Pool.

Lue lisää

Pinxinmäki

Pinxinmäellä pääset ihailemaan laadukasta taidetta kesätaidenäyttelyssä, nauttimaan kesäravintolan maistuvaa ruokaa paikallisista raaka-aineista ja viettämään iltaa upeissa Päijänteen Tehinselkä-maisemissa. Pinxinmäen rantasaunaa voi vuokrata edulliseen tuntihintaan. Hiljattain uusitussa saunassa on lempeät löylyt ja vilvoittelemaan pääsee saunan terassille sekä Päijänteen aaltoihin.

Lue lisää

Päijätsalon saari hurmaa näkymillään

Päijätsalon kallioinen saari on arvokasta maisema-aluetta ja kuuluu osittain Päijänteen kansallispuistoon. Autolla saarelle pääsee, kun ajaa Sysmän kirkonkylästä kohti Suopeltoa ja seuraa Päijänteen kansallispuiston opasteita. Veneilijät taas voivat ankkuroitua saaren retkisatamaan. Saaren näkötornista avautuu kaunis näköala Päijänteen suurimmalle selälle, Tehinselälle.

Lue lisää

Suopelto vesiltä käsin

New Port Sysmä Suopelto Päijänne

New Port Sysmä

Venepaikkoja on tarjolla sekä Ilola Innin että Suopellon varsinaisessa satamassa, lahden poukamassa, kaiken kokoisille veneille. Satamien palveluun kuuluvat veneluiska, polttoaineasema, jätehuolto ja WC.

Päijätsalo Päijänteen kansallispuisto Päijänne National Park Salpausselkä Geopark

Päijätsalon retkisatama

Retkisatamasta löytyy tulentekopaikka sekä käymälä. Satamasta on lyhyt kävelymatka Päijätsalon näkötornille, josta avautuu hieno maisema Tehinselälle.

Kulkeevettenhalki m/s Jenni-Maria III Sysmä Päijänne

M/S Jenni-Maria III risteilee Suopellon kautta

M/S Jenni-Maria III -laiva ottaa Tehinselän risteilyillään matkustajia kyytiin myös Suopellon laiturista. Katso tarkemmat risteilyaikataulut Kulkee vetten halki -risteilysivuilta.