Kalastamaan

Päijänne, Vesijärvi ja puut Lahden seudun järvet ja joet tarjoavat mahtavia ottipaikkoja vapaa-ajan kalastajille. Jos kaipaat neuvoja kalastuksen saloihin, kokeile kalaretkeä ammattilaisen opastuksella.

Kalastustoimijoita Lahden seudulla

Kalastusyritykset
Asikkala

Kalastus ja majoitus Rysä

Vuokrattavana perämoottori soutuveneeseen sekä kanootti. Lisäksi tilauksesta vene- ja kalastusretkiä Sea Ray Sundancer- tai Silver Eagle-veneillä, vesihiihtoa sekä luontoretkiä. Venetaksipalvelu Päijänteen kansallispuistoon.

Kalastusyritykset
Vääksy

Lakeland Outdoors

Lakeland Outdoors tarjoaa opastettuja kalastuselämyksiä ja veneretkiä upeissa Päijänteen ja Vesijärven maisemissa. Varaa Johannes Sipponen oppaaksesi ja kapteeniksesi esimerkiksi kesäillan kalastuselämykselle, jossa suunnataan Vääksyn kanavalta kohti Vesijärven kalaisia vesiä! Tai vietä kesäpäivä Päijänteen kansallispuiston helmiin tutustuen! Talvella Johannes järjestää pilkkiretkiä, jotka voidaan toteuttaa myös moottorikelkan kyydissä. Lue lisää retkivaihtoehdoista Lakeland Outdoorsin verkkosivuilta.

Kalastusyritykset

Kalastuspalvelut | Haukikoira

Laadukkaita opastettuja kalastusretkiä Vesijärvellä ja Lahden lähialueilla yrityksille ja yksityishenkilöille, esimerkiksi "Ladies Only" -kalastuspäivä. Ammattitaitoiset oppaamme perehdyttävät heittokalastustekniikoihin, sopivien vieheiden valintaan ja käyttöön. Järjestämme myös kalankäsittelykursseja.

Kalastusyritykset
Nastola

Taivasalla

Taivasalla järjestää kalastusta kalastuslautoilla, joilla kalan narraus isollakin joukolla onnistuu helposti. Päijänteen ja Vesijärven runsaat kalakannat mahdollistavat tapahtumarikkaat kalastuselämykset läpi avovesikauden.

Kalastusyritykset

Lautturi Group

Räätälöityjä kalastusretkiä Vesijärvellä. Kalastusretki tilavalla lautalla sopii erityisesti yrityksille, koska suurempikin ryhmä pysyy koossa koko tapahtuman ajan. Kalastusoppaan ammattitutkinnon suorittaneet oppaamme järjestävät tarvittaessa kalankäsittelyä sekä retkiruokailua.

Kalastusluvat

Suomi on tuhansien järvien maa ja järvissä riittää kalastettavaa. Tutustuthan kuitenkin eri välineillä tarvittaviin kalastuslupiin ja alueellisiin ohjeistuksiin Metsähallituksen sivuilla. Rajoituksia kalastukseen on rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä.

Lue lisää

Alueen kalastuspaikkatärpit ja vuokravälineet

Tutustu alueen parhaisiin kalastuspaikkavinkkeihin ja vinkkeihin mistä saat vuokrattua välineet kalastukseen.

Lue lisää

Varaa opastettu kalastusretki

Opastetut kalastusretket
Lahti

Vesijärvi Cruising -veneretki | Lautturi Group

Tuhti mutta kompakti järvikierros Vesijärvellä!

Opastetut kalastusretket
Lahti

Jigikalastusretki | Lautturi Group

Pääse jyvälle jigaamisen saloista ohjatulla kalastusretkellä.

Opastetut kalastusretket

Kalastusretket | Kalakeikka.com

Yksilölliset kalastusretket ammattitaitoisen kalastusoppaan ohjauksessa Lahden seudulla, kuten ahvenen ja kuhan jigausta Vesijärvellä, vetouistelua Vesijärvellä tai Etelä-Päijänteellä ja hauen heittouisteluretkiä. Voit tilata kalastusoppaan myös vaikka omalle mökkijärvellesi. Varattavissa myös Private Cruising -veneretki ylellisellä, 10 hengen Rinker 270 -luksusjahdilla. Veneen varusteisiin kuuluu mm. kaksi jääkaappia, suihku, wc. Järjestämme kalastusretken niin yrityksellesi kuin yksityisillekin. Jos olette tulossa isommalla porukalla järjestämme yhteistyökumppaneiden kanssa retken useammalla veneellä ja useamman kalastusoppaan ohjauksessa. Ota yhteyttä ja varaa toiveidesi mukainen kalastusretki.

Valmiiksi nostetut kalat suoraan paikallisilta yrittäjiltä

Salpausselän kala Lahdessa

Lahden Kauppahallissa sijaitsevasta myyntipistestä saat napattua kalaherkut monissa eri muodoissa kotipöytään.

Dorrit -Tuotteet Oy Heinolassa

Maukkaita kalatuotteita jo usean vuoden kokemuksella. Tehtaanmyymälä on avoinna pe 9-17 ja la 9-13.

Kalapaikka Kilpilohen kalasavustamo Hartolassa

Kesäisin avoinna oleva Kalansavustamo sijaitsee nelostien varrella. Valikoimassa mm. lämminsavulohta, kylmäsavulohta ja savumuikkuja. Tuoretta kalaa saatavuuden mukaan.

Lohimesta- lohen ongintalammikko ja savustuspalvelut Lahdessa

Lohimesta on avoinna touko-syyskuussa, aukeaa 8.5.2021. Heinäkuun lopusta lokakuun alkuun saatavilla myös tilauksesta itsepyydettyjä rapuja.