Padasjoen satama

Laivarannassa herkuttelet Kiuasniemi Marina -kesäravintolassa ja vuokraat vaikkapa SUP-laudan tai venetaksin. Laivarannasta pääset risteilylle Päijänteen kansallispuistoon Kelventeen laguunihiekkarannoille. Sieltä pääset kiipeämään myös Kullasvuoren näkötorniin, josta nappaat ne ”most instagrammable” -maisemakuvat lomareissultasi.

Satamapalvelut veneilijöille

Satamapalvelut veneilijöille

Päijänteen kansallispuisto | Kelventeen retkisatamat

Kelventeen retkisatamat: Hinttolan hiekat – Retkisatama, itäpuolella hiekkaranta vastapäätä Hinttolansaarta. Telttailu sallittu, kuivakäymälä ja tulentekopaikka. Kyyränlahti – Retkisatama, länsipuolella hiekkaranta. Kuivakäymälä ja tulentekopaikka. Retkisatama, länsipuolen eteläisempi laguuni. Vain matalakulkuisille veneille (<0,7m). Kapea reitti, mutta perillä hiekkarantaa. Telttailupaikka, kuivakäymälä ja tulentekopaikka. Koukunlahti – Retkisatama, Itäpuolen syvä lahti, jonka suulla pohjoispuolella on kivi. Jyrkästi syvenevät sorarannat. Tulentekopaikka ja kuivakäymälä. Karhunkämmen – Retkisatama, länsipuolen pohjoisempi laguuni on syvä ja rantautua voi köliveneilläkin. Tuloväylä on erittäin kapea rannan ja kivien välistä, on ajettava n.10m rannasta. Kivi on usein merkitty, mutta merkki voi puuttua. Ranta tällä kohdalla soraa. Lounais-länsituulella voi laguuniin ajo ja poispääsy olla mahdotonta. Tulentekopaikka ja kuivakäymälä. Isohieta – Retkisatama, hiekkaranta, melko matalaa. Telttailu sallittu, kuivakäymälä ja tulentekopaikka. Likolahti – Retkisatama, hiekkaranta. Kuivakäymälä ja tulentekopaikka. Kirkkosalmi – Retkisatama, tulentekopaikka ja kuivakäymälä. Hirvisaari – Retkisatama (Hollolan veneseura), laituri ja poijut. Grillikatos, käymälä, sauna. Kartta: http://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/paijannefin.pdf

Satamapalvelut veneilijöille

Padasjoen Laivaranta | Kiuasniemi Marina

Padasjoen Laivaranta on eteläisen Päijänteen suurin veneilykeskus ja erinomainen tulosatama vesistöön. Laivaranta sijaitsee aivan Päijänteen kansallispuiston edustalla ja sieltä on kätevä venematka esimerkiksi kansallispuiston 8 kilometriä pitkälle Kelventeen harjusaarelle, joka on suosittu retkikohde laguunimaisine hiekkarantoineen. Huoltorakennus ja tankkauspalvelut ovat käytössä pe 30.04.2021 alkaen, Septi uusitaan ja on toiminnassa 15.05.2021 alkaen.

Kelventeelle kesällä 2022

KulkeeVettenHalki risteilee Jenni-Maria III:lla Padasjoelta Kelventeelle ja Karisalmeen kolme kertaa viikossa kesäkuun lopulta elokuun alkuun. Aikataulut tarkentuvat keväällä.

Venekyytejä Kelventeelle Padasjoen Laivarannasta tarjoavat Kiuasniemi Marina, Päijänteen vesitaksi ja Kullasmarinan venetaxi.

Padasjoen matkailuinfo

Matkailuinfo neuvoo matkailijoita kesäkuukausina satamassa. Infosta saat vuokrattua SUP-laudat, polkupyörät, soutuvene, frisbeekiekot, pelastusliivit ja pyöräilykypärät.

Lue lisää

Kesäravintola Kiuasniemi Marina

Kiuasniemi Marina Padasjoen Laivarannassa tarjoaa herkullisia ruoka-annoksia rennossa ilmapiirissä. Voit vaikka nauttia hetken isolla rantaterassilla.
Ravintola avaa ovensa 11.5.2022. Jäätelökioski avoinna la 07.05 ja su 08.05 klo 12-16.

Tutustu Kiuasniemi Marinaan

Vietä päivä Padasjoella

Kullasvuori maisematorni Päijänteen kansallispuisto Padasjoki Päijänne National Park

Kullasvuoren ulkoilualue

Kiuasniemi Marinasta pääset näppärästi metsään ja Kullasvuoren ulkoilualueelle. Kiipeä Tuomasvuoren näkötorniin ja näe maisemat, jotka jatkuvat silminkantamattomiin.

Villa Takila

Majoitu mukavasti

Majoitu kauniissa luontomaisemissa. Täältä löydät majoitusvaihtoehtoja Padasjoella.

Enni Idin taiteilijamökki, kuva Juho Haavisto

Padasjoki on ITE-taidekohteiden aarreaitta

Esa Pajulahden ”Luvattu maa” -teosympäristö on kokonainen kylä maailman menoa kommentoivia, taidokkaasti toteutettuja kuvaelmia Padasjoen Romon kylässä. Padasjoelta löytyy myös paljon medianäkyvyyttäkin saanut Veikko Salon klapitaidekohde, Eevan taideullakko sekä aivan mahtavan suloinen Enni Idin taiteilijamökki.

Keinuhongan tila

Satamasta auton keula kannattaa suunnata kohti  Auttoisten kylää ja Keinuhongan tilaa. Keinuhongan tilan idyllinen Lähiruokapuoti sekä Kahvila & Deli sijaitsee keskellä kauneinta maaseutua.
Avoinna 2.4. alkaen: la 10-16 ja su 12-16
Keinuhongantie 54, Auttoinen

 

Tutustu Keinuhongan tilaan

Padasjoen parhaat uimarannat

Uimarannat

Päijänteen kansallispuisto | Kelvenne

Eteläisellä Päijänteellä, Padasjoella sijaitseva 8 kilometrin pituinen Kelvenne on Suomen suurimpia ja komeimpia harjusaaria. 1960-luvun huimista lomakeskussuunnitelmista huolimatta Kelvenne on säilynyt rakentamattomana saarena, joka on keskeinen osa vuonna 1993 perustettua Päijänteen kansallispuistoa. Saari on myös Salpausselkä Geoparkin merkittävimpiä kohteita.

Uimarannat

Kirkkolammin uimaranta

Kirkkolammin uimaranta sijaitsee Padasjoella keskeisellä paikalla. Rannan läheisyydessä on Lasten liikennepuisto, jossa lapsi voi tutustua liikennesääntöihin hauskassa ympäristössä.

Päijänteen kansallispuisto

Kansallispuisto on jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen ja pienten luotojen muodostama saaristokokonaisuus luontopolkuineen. Sen hiekkalaguuneille voit pysähtyä levähtämään ja uimaan. Puisto soveltuu erinomaisesti vesiretkeilyyn ja lähes kaikki puiston alueet ovatkin tavoitettavissa vain vesiteitse. Kansallispuiston saarilta löytyy tulenteko- ja telttailupaikkoja.

Tutustu Päijänteen kansallispuistoon