Padasjoen satama

Laivarannassa herkuttelet Kiuasniemi Marina -kesäravintolassa ja vuokraat vaikkapa SUP-laudan tai venetaksin. Laivarannasta pääset risteilylle Päijänteen kansallispuistoon Kelventeen laguunihiekkarannoille. Sieltä pääset kiipeämään myös Kullasvuoren näkötorniin, josta nappaat ne ”most instagrammable” -maisemakuvat lomareissultasi.

Satamapalvelut veneilijöille

Satamapalvelut veneilijöille

Päijänteen kansallispuisto | Kelventeen retkisatamat

Kelventeen retkisatamat: Hinttolan hiekat – Retkisatama, itäpuolella hiekkaranta vastapäätä Hinttolansaarta. Telttailu sallittu, kuivakäymälä ja tulentekopaikka. Kyyränlahti – Retkisatama, länsipuolella hiekkaranta. Kuivakäymälä ja tulentekopaikka. Retkisatama, länsipuolen eteläisempi laguuni. Vain matalakulkuisille veneille (<0,7m). Kapea reitti, mutta perillä hiekkarantaa. Telttailupaikka, kuivakäymälä ja tulentekopaikka. Koukunlahti – Retkisatama, Itäpuolen syvä lahti, jonka suulla pohjoispuolella on kivi. Jyrkästi syvenevät sorarannat. Tulentekopaikka ja kuivakäymälä. Karhunkämmen – Retkisatama, länsipuolen pohjoisempi laguuni on syvä ja rantautua voi köliveneilläkin. Tuloväylä on erittäin kapea rannan ja kivien välistä, on ajettava n.10m rannasta. Kivi on usein merkitty, mutta merkki voi puuttua. Ranta tällä kohdalla soraa. Lounais-länsituulella voi laguuniin ajo ja poispääsy olla mahdotonta. Tulentekopaikka ja kuivakäymälä. Isohieta – Retkisatama, hiekkaranta, melko matalaa. Telttailu sallittu, kuivakäymälä ja tulentekopaikka. Likolahti – Retkisatama, hiekkaranta. Kuivakäymälä ja tulentekopaikka. Kirkkosalmi – Retkisatama, tulentekopaikka ja kuivakäymälä. Hirvisaari – Retkisatama (Hollolan veneseura), laituri ja poijut. Grillikatos, käymälä, sauna. Kartta: http://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/paijannefin.pdf

Satamapalvelut veneilijöille

Padasjoen Laivaranta | Kiuasniemi Marina

Padasjoen Laivaranta on eteläisen Päijänteen suurin veneilykeskus ja erinomainen tulosatama vesistöön. Laivaranta sijaitsee aivan Päijänteen kansallispuiston edustalla ja sieltä on kätevä venematka esimerkiksi kansallispuiston 8 kilometriä pitkälle Kelventeen harjusaarelle, joka on suosittu retkikohde laguunimaisine hiekkarantoineen.

Padasjoen matkailuinfo

Matkailuinfo neuvoo matkailijoita kesäkuukausina satamassa. Infosta saat vuokrattua SUP-laudat, polkupyörät, soutuvene, frisbeekiekot, pelastusliivit ja pyöräilykypärät.

Lue lisää

Vietä päivä Padasjoella

Kullasvuori maisematorni Päijänteen kansallispuisto Padasjoki Päijänne National Park

Kullasvuoren ulkoilualue

Kiuasniemi Marinasta pääset näppärästi metsään ja Kullasvuoren ulkoilualueelle. Kiipeä Tuomasvuoren näkötorniin ja näe maisemat, jotka jatkuvat silminkantamattomiin.

Villa Takila

Majoitu mukavasti

Majoitu kauniissa luontomaisemissa.

Kulkeevettenhalki m/s Jenni-Maria III Sysmä Päijänne

Heinäkuussa risteillen Kelventeelle

Kulkee Vetten Halki järjestää heinäkuussa Padasjoen satamasta risteilyjä Kelventeelle Päijänteen kansallispuistoon. Nauti kauniista kesäpäivästä ja pulahda uimaan Kelventeen upeilla hiekkarannoilla.

Keinuhongan tila

Satamasta auton keula kannattaa suunnata kohti  Auttoisten kylää ja Keinuhongan tilaa. Keinuhongan tilan idyllinen Lähiruokapuoti sekä Kahvila & Deli sijaitsee keskellä kauneinta maaseutua.

Tutustu Keinuhongan tilaan

Padasjoen parhaat uimarannat

Uimarannat

Päijänteen kansallispuisto | Kelvenne

Eteläisellä Päijänteellä, Padasjoella sijaitseva 8 kilometrin pituinen Kelvenne on Suomen suurimpia ja komeimpia harjusaaria. 1960-luvun huimista lomakeskussuunnitelmista huolimatta Kelvenne on säilynyt rakentamattomana saarena, joka on keskeinen osa vuonna 1993 perustettua Päijänteen kansallispuistoa. Saari on myös Salpausselkä Geoparkin merkittävimpiä kohteita.

Uimarannat

Kirkkolammin uimaranta

Kirkkolammin uimaranta sijaitsee Padasjoella keskeisellä paikalla. Rannan läheisyydessä on Lasten liikennepuisto, jossa lapsi voi tutustua liikennesääntöihin hauskassa ympäristössä.

Päijänteen kansallispuisto

Kansallispuisto on jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen ja pienten luotojen muodostama saaristokokonaisuus luontopolkuineen. Sen hiekkalaguuneille voit pysähtyä levähtämään ja uimaan. Puisto soveltuu erinomaisesti vesiretkeilyyn ja lähes kaikki puiston alueet ovatkin tavoitettavissa vain vesiteitse. Kansallispuiston saarilta löytyy tulenteko- ja telttailupaikkoja.

Tutustu Päijänteen kansallispuistoon