Nähtävyyksiä ja tekemistä

Lahden seudulla kannattaa hakeutua vesistöjen ääreen. Nappaa kuva LAHTI-kirjaimilla Vesijärven satamassa tai tunnelmoi Vääksyn kanavalla. Vieraile Urheilukeskuksessa ja ihastele hyppyrimäkiä tai pistäydy erikoismuseoissa ja näyttelyissä.

Vesijärven satama

Vesijärven satama on lahtelaisten suosikki. Sataman useat kahvilat ja ravintolat sekä viehättävät käyntikohteet takaavat onnistuneen päivän ympäri vuoden.

Vanhaa ja uutta arkkitehtuuria yhdistävä Sibeliustalo ja sen ympäristöön rakentunut Puuarkkitehtuuripuisto ovat todellisia arkkitehtuurin helmiä. Tutustu Pro Puu -keskuksen monipuolisiin puuhun liittyviin näyttelyihin ja vieraile Pro Puu -myymälässä, jonka hyllyille on valikoitunut suomalaisen puumuotoilun parhaita tuotteita. Nauti sataman olohuonemaisesta tunnelmasta ja istahda hetkeksi laivaravintolan kannelle tai Kahvila Karirannan kuuluisien korvapuustien äärelle.

Lahden satamaraitilla sijaitsevat puiset Lahti-kirjaimet suorastaan kutsuvat nappaamaan kuvan itsestä tai kaverista kirjainten vieressä.
Lahti-kirjaimet muistuttavat ympäristöpääkaupunkivuodesta ja nostavat esiin paikallista puuosaamista.

Gravel Cycling

vesijärven satama

Urheilukeskus

Kansainvälisesti tunnettu Urheilukeskus on Salpausselän kisojen sydän, mutta myös kesällä mielenkiintoinen vierailukohde. Suurmäen näköalatasanne on auki yleisölle kesäkuukausina. Kesäisin suurmäen mäkimontussa sijaitsee suosittu Lahden maauimala. Vieraile Hiihtomuseossa tai ruokaile Ravintola Voitossa. Urheilukeskuksesta alkavat myös Salpausselän vaihtelevat maastot ulkoilijoille ja maastopyöräilijöille.

tutustu urheilukeskukseen

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva on uusi ja elämyksellinen museo Lahden keskustassa, alle tunnin junamatkan päässä Helsingistä.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva, nainen katsomassa interaktiivista Ahto-taideteosta

Malvan 2000 neliön näyttelytiloissa nähdään syksyllä 2022 kotimaisia taiteen huippunimiä Erik Bruunista Marjatta Tapiolaan. Malvaan pääsee tutustumaan myös opastetuilla kierroksilla.

Malvan yhteydessä toimii myös museokauppa.

 

Tutustu Malvaan

Malskille viihtymään

Suomen Moottoripyörämuseo

Museossa on näytteillä yli 100 hienoa pyörää ja niihin liittyvää historiallista rekvisiittaa sekä tukuittain kiehtovia tarinoita. Museon yhteydessä toimii myös pohjoismaiden ainoa Ace Café kahvila-ravintola, jonka Black Burgerit vievät kielen mennessään. Talvikaudella museo palvelee tilauksesta.

Suomen Moottoripyörämuseo

Moottoripyörämuseolla järjestetään lukuisia erilaisia tapahtumia kokoontumisajoista livebändeihin ja konsertteihin. Tutustu museon tapahtumatarjontaan täällä.

tutustu moottoripyörämuseoon

Uppoudu kiehtoviin tarinoihin museossa

Nähtävää koko perheelle

Kuvauksellisimmat luontonähtävyydet Salpausselkä UNESCO Global Geoparkissa

Virkistäydy puistoissa

Arkkitehtuurin helmiä

Lahden seudun kylät ja vanhat keskustat ihastuttavat tunnelmallaan

Lähde makureitille

Kokosimme herkuttelukohteet hauskoiksi retkivinkeiksi. Makureitit vievät suosikkiravintoloihin, kahviloihin ja tuliaisostoksille lähiruokatoreille. Kokeile vaikkapa lahtelaista makukierrosta ja yhdistä makumatkalle kaupungin historia ja sen tunnetut maamerkit.

Tervetuloa makumatkalle

Tutustu seutuun pyöräillen ja retkeillen

Ota opas, koet enemmän

Lahden seudun oppaiden kanssa bongaat tärkeimmät nähtävyydet ja kuulet kiehtovat tarinat ja annoksen historiaa kaupan päälle. Yhdistä opastettuun kierrokseen koko päivän retki ja ihastu Lahden seutuun oikein kunnolla. Tutustu valmiisiin retkipaketteihin, elämyksiin ja oheisohjelmiin ja poimi parhaat ideat juuri teille.

retkiä ja elämyksiä

Haasta itsesi ja lähde seikkailemaan

Flowpark on ekologinen seikkailupuisto, jonka puihin rakennetuilla seikkailuradoilla pääset testaamaan kestääkö kantti. Erilaisia tehtäviä pääset suorittamaan jopa kahdenkymmenen metrin korkeudella. Seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin niitä vahingoittamatta. Tutustu aukioloaikoihin täällä.

Pajulahden Seikkailupuiston maastoon ja puustoon rakennettu ratakokonaisuus tarjoaa mukaansa tempaavia liukuja, haastavampia kiipeilyosuuksia ja kanttia vaativia esteitä niin korkealla kuin hieman alempanakin. Seikkailupuiston aukioloajat löydät täältä.

Mankeli-kaupunkipyörät

Nappaa pyörä alle ja tutustu kätevästi kaupunkiin.

Kaupunkipyörät ovat sähköavusteisia pyöriä, jotka on tarkoitettu lyhyiden päivittäismatkojen tekemiseen Lahden kaupunkialueella.

Pyörien käyttöönotto tapahtuu mobiilisovelluksella ja asemia, joista pyörän voi ottaa käyttöön/ palauttaa on noin 30 eripuolilla kaupunkia. Mankelin päivälippu kustantaa 5€ ja viikkolippu 10€.

tutustu kaupunkipyöriin

Sähköpotkulaudalla nähtävyydeltä toiselle

Sähköpotkulaudat ovat taas Lahden katukuvassa ja niillä pääset kulkemaan näppärästi nähtävyydeltä toiselle. Sähköpotkulaudat toimivat Lahdessa Matkakeskuksen ja Mukkulan välisellä alueella. Tänä kesänä skuutteja Lahdessa voi vuokrata Tier’in sekä Voi’n sovellusten avulla.

Bongaa mielenkiintoisimmat nähtävyydet kävellen

Kävelykierros Lanu-puistossa

”Most instagrammable” -kävelykierros Lahdessa

Uimaan ja kylpylään

Uimahallien ja kylpylöiden lämpöiset vedet kutsuvat uimaan ja rentoutumaan. Rauhallinen kylpylä aikuisten hemmotteluhetkeen tai koko perheen uimapaikka; meiltä löytyy mistä valita.

uimahallit ja kylpylät

Osta Lahden seudun matkailupalveluja

Opastettuja retkiä, välinevuokrausta ja vaikka mitä muuta kivaa lomatekemistä. Muutama klikkaus ja loma voi alkaa.

ostoksille