Nähtävyyksiä ja museoita

Kuvaukselliset luontonähtävyydet Pulkkilanharjusta Pirunkirkkoon, Lahden seudun kivat pikkukylät ja kaupunkikorttelit sekä Lahden klassikot Urheilukeskuksesta satamaan tarjoavat nähtävää koko perheelle. Museoissa pääset tutustumaan paikalliskulttuurin, taiteen ja uniikkien erikoisteemojen maailmaan.

Katso kaikki Lahden seudun nähtävyydet

Lahden seudun kylät ja vanhat keskustat ihastuttavat tunnelmallaan

Hollolan kirkonkylä keskiaikainen kirkko medieval church

Hollolan kirkonkylä

Hollolan komea keskiaikainen kirkko ja sitä ympäröivä kirkonkylä ovat mukava päiväretkikohde. Kylältä löytyy ravintoloita, kahvila, taidetta, kotiseutumuseo ja ihania pikkuostospaikkoja.

Vääksyn kanava Asikkala canal

Vanha Vääksy ja Vääksyn kanava

Vääksyn kanavalta ja vanhasta keskustasta löydät paljon nähtävää, ihania kahviloita ja ravintoloita sekä pikkuputiikkeja – tekemistä vaikka koko päiväksi.

Heinola Lääninkivalteri Aschanin talo

Heinolan puutalokorttelit

Tiesitkö, että Heinolan keskustasta löytyy tunnelmallinen puutalokorttelialue? Kuljepa pitkin Kauppakatua niin löydät aarteita. Heinolan uudistuneen kaupunginmuseon löydät vanhasta myöhäisempiretyylisestä kauppiaantalosta. Vähän matkaa eteenpäin taas löytyy Taidemuseo. Ja kun jatkat kadun loppuun, avautuu portin takaa suloinen pihapiiri kasvimaineen. Pihan perällä sijaitsee Lääninkivalteri Aschanin talo, jossa pääset sukeltamaan 1700-luvun lopun tunnelmiin. Ja jos nälkä iskee, 1800-luvulta peräisin olevassa Wanhassa Apteekissa pitää tänä päivänä majaansa perinteikäs Helin Ravintola.

Iitti Vuolenkoski

Vuolenkosken kylä

Vuolenkosken kylä tarjoaa kivoja kahviloita ja ravintoloita, lähiruokaostoksia sekä eksoottisia kotieläimiä melkein Kimolan kanavan naapurissa.

Lahden satama

Vesijärven satama on yhdistelmä kivoja ravintoloita, kahviloita, terasseja, pikkuputiikkeja, designia ja modernia arkkitehtuuria.

Lue lisää

Uppoudu kiehtoviin tarinoihin museossa

Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo Mastolan uunituoreet näyttelyt kertovat suomalaisen radio- ja tv-alan historiasta. Koko perheelle sopivassa näyttelyssä pääset kokeilemaan mm. tv-ohjelman tekoa oikeassa chroma key -studiossa.

Heinolan taidemuseo Heinola Art Museum

Heinolan taidemuseo

Heinolan taidemuseo sijaitsee vuonna 1830 valmistuneessa kauppias Alexander Toropoffin (1790-1852) empiretalossa. Taidemuseossa on pysyvästi esillä Ministeri P. J. Hynnisen Taidesäätiön kirjasto (n. 4000 nidettä) sekä kokoelmat Spranger ja Henry Lönnfors, jotka esittelevät eurooppalaista posliinia 1700 – 1900 -luvuilta. Taidemuseo tarjoaa lisäksi vaihtuvia näyttelyjä ympäri vuoden.

Itä-Hämeen museo Itä-Häme museum

Itä-Hämeen Museo

Itä-Hämeen museo on Itä-Hämeen seitsemän pitäjän seutumuseo, joka sijaitsee Hartolassa Koskipään kartanossa. Museon on perustanut kirjailija Maila Talvio.

Lahden Urheilukeskus Lahti Sports Centre Hiihtomuseo Ski Museum Ravintola Voitto

Hiihtomuseo

Hiihtomuseo sijaitsee Lahden Urheilukeskuksessa, maailmankuulujen Salpausselän hyppyrimäkien vieressä. Museoon on lyhyt kävelymatka kaupungin keskustasta. Näyttelyt esittävät talviurheilun eri osa-alueita. Järjestä omat kisat mäkihyppysimulaattorissa ja haasta kaverisi mukaan!

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva avataan Malskille keväällä 2022. Ensimmäinen julkistettu näyttely on Lahden kansainvälinen julistetriennale, joka kokoaa maailman parhaat julistesuunnittelijat yhteen. Muistathan, että Museokauppa palvelee jo nyt Malskilla.

Tutustu

Lahden Urheilukeskus

Lahden klassikko! Ikoniset hyppyrimäet, Maauimala, Hiihtomuseo ja Suurmäen näköalatorni ovat vuosi toisensa jälkeen suosittu käyntikohde.

Lue lisää

Arkkitehtuurin helmiä

Alvar Aallon Ristinkirkko, Eliel Saarisen kaupungintalo, Sibeliustalo, Puuarkkitehtuuripuisto ja monet muut arkkitehtuurin mestariteokset inspiroivat ja ihastuttavat. Tutustu niihin paikan päällä.

Lue lisää

Kuvauksellisimmat luontonähtävyydet

Lahden seudulla sijaitseva Salpausselkä Geopark on upea jääkauden ja veden muovaama maisema, joka tarjoaa pilvin pimein niitä halutuimpia ”most instagrammable” -maisemia, joita bongata reissun varrella. Tutustu Salpausselkiin, jääkauden muovaamiin harjuihin, Järvi-Suomen helmi Päijänteeseen ja huimiin kalliomuodostelmiin.

Lue lisää
Pulkkilanharju ridge Päijänne Asikkala

Pulkkilanharju Asikkalassa

Kahdeksan kilometriä pitkä harju halkoo komeana Päijännettä. Harjulle löydät, kun suuntaat Asikkalan ja Sysmän väliselle 314-tielle. Harjulla kannattaa pysähtyä vaikkapa Reimari-kesäravintolaan. Harjulla kulkee myös koko perheelle sopiva noin kahden kilometrin mittainen luontopolku. Ja ne makeimmat kuvat nappaat esimerkiksi Karisalmen sillalta.

Pirunkirkko Heinola Paistjärven luonnonsuojelualue Salpausselkä Geopark

Pirunkirkko Heinolassa

Mannerjään muovaama, jylhän kaltevaseinäinen Pirunkirkko Paistjärven retkeilyalueella Heinolassa on vaikuttava retkikohde ja Salpausselkä Geoparkin merkittävimmistä kalliokohteista.

Myllysaari island Lahti Vesijärvi silta bridge

Myllysaari Lahdessa

Myllysaarta ei ihan heti miellä luontokohteeksi, sillä se sijaitsee keskellä kaupunkia – Vesijärvellä Lahden sataman ja koko kaupungin edustalla. Saarelle johtaa idylliset puusillat ja perillä odottaa Lahden Purjehdusseuran paviljonkinakin toimiva, suosittu kesäravintola Myllysaaren Kommodori.

Kapatuosian linnavuori Hollolan kirkonkylä näkötorni

Kapatuosian linnavuori Hollolassa

Kapatuosian linnavuori kohoaa Hollolan keskiaikaisen kirkon takana. Mäen päälle voi nousta polkuja ja rappusia pitkin. Mäellä sijaitsee myös näkötorni, joka on avoinna kesäkausina. Linnavuoren nimi johtaa ajalta ennen keskiaikaa, jolloin viikingit ja keskiajan alussa Ruotsi, Tanska ja Novgorod yrittivät saada vaikutusvaltaa Itämerellä ja havittelivat nykyisen Suomen aluetta. Rautakaudella hämäläiset suojautuivat hyökkäyksiä vastaan rakentamalla korkeille mäille ja kallioille puusta ja kivistä varustuksia, joita kutsutaan arkeologiassa linnavuoriksi.

"Most instagrammable" -kävelykierros Lahdessa

Mistä löytyy Litti? Entäpä Lahden komein muraali? Kävelykierrosvinkkimme sisältää Lahden kuvauksellisimmat kohteet sekä oivat tankkauspisteet matkan varrella.

Lue lisää