Lahden seudun nähtävyydet

Nähtävyyksiä ja tekemistä

Nappaa kuva LAHTI-kirjaimilla Vesijärven satamassa tai koe Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva. Vieraile Urheilukeskuksessa ja näe Lahden Betoni eli suurmäki, tai pistäydy erikoismuseoissa ja näyttelyissä. Lahden seudulla kannattaa hakeutua vesistöjen ääreen ja nauttia Järvi-Suomen maisemista.

Moottoripyörämuseo on auki talvellakin

Museo on avoinna arkisin klo 10-16

Nähtävillä yli 100 moottoripyörää

Parhaillaan museossa “Jawalla Suomi rakennettiin” – teema, jonka näyttelyssä on nähtävillä 26 erilaista Jawaa 30-70-luvuilta. Lisäksi museossa on Jope Ruonansuun oma osasto, jossa Jopelle rakas Jaawa sekä paljon muuta uutta nähtävää!

Suomen Moottoripyörämuseo sijaitsee osoitteessa Veistämönkatu 1, 15140 Lahti.

Tutustu Moottoripyörämuseoon

Vesijärven satama

Vesijärven satama on lahtelaisten suosikki. Sataman useat kahvilat ja ravintolat sekä viehättävät käyntikohteet takaavat onnistuneen päivän ympäri vuoden.

Vanhaa ja uutta arkkitehtuuria yhdistävä Sibeliustalo ja sen ympäristöön rakentunut Puuarkkitehtuuripuisto ovat todellisia arkkitehtuurin helmiä. Muista istahtaa hetkeksi Kahvila Karirannan kuuluisien korvapuustien ja kahvin äärelle.

Lahden satamaraitilla sijaitsevat puiset Lahti-kirjaimet suorastaan kutsuvat nappaamaan kuvan itsestä tai kaverista kirjainten vieressä.
Lahti-kirjaimet muistuttavat ympäristöpääkaupunkivuodesta ja nostavat esiin paikallista puuosaamista.

vesijärven satama

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva on keväällä 2022 avattu, elämyksellinen museo Lahden keskustassa, alle tunnin junamatkan päässä Helsingistä.

Malvaan pääsee osallistumaan myös opastetuilla kierroksilla. Malva on museokorttikohde.

Malvan yhteydessä toimii museokauppa, josta löydät persoonalliset, kestävät ja paikalliset tuliaiset.

Rakastu Malvaan

Nostalgiaa vappuviikolle

Classic Motorshow kokoaa tuhannet ajoneuvoharrastajat Lahteen 4.-5.5. mutta nostalgianälkäisille on tarjolla paljon muutakin. Miltä Lahti näytti ennen ja miten kaupunki on kehittynyt? Tule tutustumaan!

Nostalgiakohteita

Urheilukeskus

Kansainvälisesti tunnettu Lahden Urheilukeskus toimii Salpausselän kisojen näyttämönä. Urheilukeskuksen sydän on vuonna 1972 rakennettu suurmäki eli lahtelaisittain ”Betoni”, joka kohoaa 80 metrin korkeuteen ja on yksi Lahden näkyvimmistä maamerkeistä.

Urheilukeskuksessa voit vierailla myös Hiihtomuseossa tai ruokailla Ravintola Voitossa. Salpausselän vaihtelevat maastot ulkoilijoille, maastopyöräilijöille, polkujuoksijoille ja hiihtäjille alkavat Urheilukeskuksesta.

tutustu urheilukeskukseen

Bongaa mielenkiintoisimmat nähtävyydet kävellen

Kävelykierros Lanu-puistossa

”Most instagrammable” -kävelykierros Lahdessa

Tekemistä koko perheelle

Kuvauksellisimmat luontonähtävyydet Salpausselkä UNESCO Global Geoparkissa

Heinolan museot

Heinolan kaupunginmuseo (Kauppakatu 14): ”Made in Heinola” -näyttely vie sinut retkelle kaupungin kulttuurihistoriaan. Alun perin kauppias Ulrik Lindholmin (1825-90) kotina toiminut rakennus henkii arvokkaan puurakennuksen tunnelmaa omenapuiden katveessa. Myös vaihtuvia näyttelyitä.

Heinolan taidemuseo (Kauppakatu 4): Vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden. Museossa on myös esillä Ministeri P.J. Hynnisen Taidesäätiön kirjasto sekä 1700-1900 -lukujen eurooppalaisen posliinin kokoelma Spranger. Taidemuseo sijaitsee Alexander Toropoffin (1790-1852) empiretalossa.

Lääninkivalteri Aschanin talo (Kauppakatu 3b): Talo valmistui poliisimestari Lars Adolf Aschanin (1741-1809) perheen kodiksi 1780-luvulla. Avoinna kesäkaudella.

Heinolan museot

Tutustu seutuun pyöräillen ja retkeillen

Lähde makureitille

Kokosimme herkuttelukohteet hauskoiksi retkivinkeiksi. Makureitit vievät suosikkiravintoloihin, kahviloihin ja tuliaisostoksille lähiruokatoreille. Kokeile vaikkapa lahtelaista makukierrosta ja yhdistä makumatkalle kaupungin historia ja sen tunnetut maamerkit.

Tervetuloa makumatkalle

Ota opas, koet enemmän

Lahden seudun oppaiden kanssa bongaat tärkeimmät nähtävyydet ja kuulet kiehtovat tarinat ja annoksen historiaa kaupan päälle. Yhdistä opastettuun kierrokseen koko päivän retki ja ihastu Lahden seutuun oikein kunnolla. Tutustu valmiisiin retkipaketteihin, elämyksiin ja oheisohjelmiin ja poimi parhaat ideat juuri teille.

retkiä ja elämyksiä

Lahden nähtävyyksiä mankelilla tai sähköpotkulaudalla

Kesällä sähkökäyttöisillä kulkuneuvoilla kelpaa kierrellä Lahden nähtävyyksiä. Visit Lahti ideoi sinulle muutaman reittivinkin valmiiksi.

Viisi vinkkiä