Nähtävyyksiä ja tekemistä

Joko olet kokenut Lahden klassikot? Tunnelmoinut Vääksyn kanavalla? Tai napannut kuvat LAHTI-kirjainten vierellä?

Urheilukeskus

Kansainvälisesti tunnettu Urheilukeskus on Salpausselän kisojen sydän. Urheilukeskuksessa sijaitsevat hyppyrimäet, hiihtostadion, Ravintola Voitto, Hiihtomuseo, keskusurheilukenttä, maauimala sekä ampumahiihtoalue. Talvisin maastossa on valaistuja hiihtolatuja, kesäisin maastopyöräily- ja ulkoilureittejä. Suurmäen näköalatasanne on auki yleisölle kesäkuukausina, muina aikoina tilauksesta.

tutustu urheilukeskukseen

Nähtävää ja koettavaa talveen

Hiihtoa Salpausselällä Nordic Skiing

Hiihtämään Salpausselälle

Lahden hyppyrimäkien takana sijaitseva maksuton ensilumenlatu on avattu. Hiihdä legendaarisissa maisemissa ja ihaile Salpausselän tarjoamia mahtavia maisemia. Latureitti on pituudeltaan lähes 4 km.

Messilä Winter Talvi

Messilässä nautitaan talvesta

Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus tarjoaa mahtavat puitteet talviurheiluun. Laskettele, hiihdä tai nauti talvesta kelkkasafarilla huristellen.

Purnuvuori Hartola

Laskettelun riemua Hartolassa

Hartolassa sijaitsevan Hiihtokeskus Purnun viisi rinnettä, rinneravintola ja välinevuokraus takaavat loistavan päivän talviurheilun parissa. Aloittelijan kannattaa valita Purnun hiihtokoulu, jossa on mahdollista saada opetusta lasketteluun ja lumilautailuun.

Radiomäen luistelukenttä Lahti

Luistelemaan luonnonjäille tai kaukaloihin

Jäätori keskellä kaupunkia, Vesijärven jääbaana, Vääksyn jäätie, lukuisat luistelukentät ja kaukalot; meillä on mistä valita. Nauti talvesta luistellen, retkiluistellen tai kaukalossa pelaillen.

Jump Up

JumpUpin moottorikelkkasafarit

Mikä olisikaan parempi tapa nauttia talvesta kuin lumisten maisemien ihailu moottorikelkan kyydissä? JumpUpin moottorikelkkasafareista voit nauttia vain oman seurueesi kesken tai isommallakin porukalla.

Kitetirri Wissa leijahiihto

Leijahiihtämään Vesijärvelle

Vauhdin huumaa ja mahtavia maisemia; Kitetirrin leijahiihdon peruskurssilla opit lennättämään hiihtoleijaa ja saat asiantuntevan opastuksen lajin saloihin. Kitetirrin kautta myös vuokrattavissa hiihtoleijoja jo kokeneemmille harrastajille.

Lehmonkärki Asikkala kelkkasafari snowmobile safari

Lehmonkärjen moottorikelkkasafarit

Päijät-Hämeen upeissa järvi- ja harjumaisemissa kelpaa kelkkailla. Moottorikelkkasafareille et tarvitse aiempaa kokemusta, sillä oppaat neuvovat moottorikelkkojen turvallisen käytön.

KoiraKikka huskysafari Heinola

Koiravaljakkoajelulle Heinolaan

KoiraKikan Huskypuistossa Heinolassa tutustutaan suloisiin huskyihin ja niiden elämään. Lumitilanteen salliessa Huskypuistossa pääsee kokemaan myös koiravaljakkoajelun.

Jääbaanalla otetaan ilo irti talvesta

Hiihdä, luistele, pilki tai vain ihaile Vesijärven mahtavia maisemia. Leveä jäätie kulkee Ravintola Lokin rannasta Mukkulan rantaan ja siitä Myllysaareen. Pysähdy Mukkulan rannassa viikonloppuisin toimivaan talvikahvilaan ja nauti herkuista ulkoilun lomassa. Mikäli omat retkiluistimet vielä uupuvat, saat vuokrattua luistimet helposti satamassa sijaitsevasta Ravintola Lokista.

Vääksyn jääbaana kulkee Kalmarinrannasta Varjansaareen. Matkaa saareen kertyy noin 2 kilometriä ja perillä kelpaa nauttia eväistä Varjansaareen laavulla.

retkiluistinten vuokraus ravintola lokista

Aktiviteetteja talveen

Salpausselkä Trails

Hyppää pyörän selkään

Lahden seudun maastot ovat huippuja ympärivuotiseen pyöräilyyn. Mikäli oma talvipyöräilyyn sopiva pyörä vielä puuttuu, vuokraa pyörä ja lähde luontoon asiantuntevan oppaan kanssa.

Liukulumikengät Kitetirri

Valloita Salpausselkä liukulumikengillä

Liukulumikengät yhdistävät erähiihdon ja lumikenkäilyn. Lähde seikkailemaan Salpausselälle tai vaikkapa Vesijärven lähisaareen. Vuokraa liukulumikengät Kitetirriltä tai varaa ohjattu retki omalle porukalle.

Best Lake Nature Adventures talvimetsä winter forest

Pilkkiretkiä, lumikenkäilyä ja talvisia metsäretkiä

Tutustu Best Lake Nature Adventuresin tarjoamiin monipuolisiin retkiin ja varaa oma retkesi.

Uppoudu kiehtoviin tarinoihin museossa

Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo Mastolan uunituoreet näyttelyt kertovat suomalaisen radio- ja tv-alan historiasta. Koko perheelle sopivassa näyttelyssä pääset kokeilemaan mm. tv-ohjelman tekoa oikeassa chroma key -studiossa.

Hiihtomuseo mäkihyppysimulaattori Lahti Ski Museum Ski Jump Simulator

Hiihtomuseo

Hiihtomuseo sijaitsee Lahden Urheilukeskuksessa, maailmankuulujen Salpausselän hyppyrimäkien vieressä. Museoon on lyhyt kävelymatka kaupungin keskustasta. Näyttelyt esittävät talviurheilun eri osa-alueita. Järjestä omat kisat mäkihyppysimulaattorissa ja haasta kaverisi mukaan!

Itä-Hämeen museo

Itä-Hämeen Museo

Itä-Hämeen museo on Itä-Hämeen seitsemän pitäjän seutumuseo, joka sijaitsee Hartolassa Koskipään kartanossa. Museon on perustanut kirjailija Maila Talvio.

Heinolan taidemuseo Heinola Art Museum

Heinolan taidemuseo

Heinolan taidemuseo sijaitsee vuonna 1830 valmistuneessa kauppias Alexander Toropoffin (1790-1852) empiretalossa. Taidemuseossa on pysyvästi esillä Ministeri P. J. Hynnisen Taidesäätiön kirjasto (n. 4000 nidettä) sekä kokoelmat Spranger ja Henry Lönnfors, jotka esittelevät eurooppalaista posliinia 1700 – 1900 -luvuilta. Taidemuseo tarjoaa lisäksi vaihtuvia näyttelyjä ympäri vuoden.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva avataan Malskille keväällä 2022. Kolmesta avajaisnäyttelystä kaksi ensimmäistä on jo julkistettu – Malvassa nähdään kansainvälinen julistetriennale sekä Juuret, joka esittelee museon Lahdessa säilyttämiä julisteita, taideteoksia ja huonekaluja.

Muistathan, että Museokauppa palvelee jo nyt Malskilla.

Tutustu

Uudistunut Moottoripyörämuseo

Suomen Moottoripyörämuseo on sulkenut ovensa kesän 2021 osalta ja palvelee talven aikana tilauksesta. Museossa on näytteillä yli 100 hienoa pyörää ja tukuittain kiehtovia tarinoita. Museolla toimii myös pohjoismaiden ainoa Ace Café, jonka Black Burgerit vievät kielen mennessään.

Lisää Moottoripyörämuseosta

Vesijärven satama

Lahden satama tarjoaa nähtävää ja makuelämyksiä ympärivuoden.

vesijärven satama

Ota opas, koet enemmän

Lahden seudun oppaiden kanssa bongaat tärkeimmät nähtävyydet ja kuulet kiehtovat tarinat ja annoksen historiaa kaupan päälle. Yhdistä opastettuun kierrokseen koko päivän retki ja ihastu Lahden seutuun oikein kunnolla. Tutustu valmiisiin retkipaketteihin, elämyksiin ja oheisohjelmiin ja poimi parhaat ideat juuri teille.

retkiä ja elämyksiä

Arkkitehtuurin helmiä

Ristinkirkko Lahti

Ristinkirkko

Alvar Aallon suunnittelema Ristinkirkko on keskeinen osa Lahden keskustan kaupunkikuvaa. Vuonna 1978 valmistunut kirkko on arkkitehtuuriltaan karu ja pelkistetty ja kuuluu Aallon viimeisiin töihin. Kirkko on avoinna yleisölle päivittäin klo 10-15.

Kaupungintalo Lahti

Lahden kaupungintalo

Lahden ydinkeskustassa sijaitseva kaupungintalo on yksi keskustan tunnetuimpia maamerkkejä. Arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelema monumentaalirakennus valmistui vuonna 1912. Rakennus edustaa tyylillisesti myöhäisjugendia. Kaupungintalo on remontissa kesään 2023 asti, joten talossa ei juuri nyt järjestetä opastettuja kierroksia. Mutta talon jyhkeä julkisivu ja sitä ympäröivä puisto ovat kokemisen arvoiset myös.

Sibeliustalo Metsähalli juhlakattaus

Sibeliustalo

Sibeliustalo, Vesijärven sataman helmi, on modernin puuarkkitehtuurin taidonnäyte, jossa yhdistyy historiallinen puusepäntehdas ja moderni arkkitehtuuri.

Pro Puu -keskus Pro Puu Centre & Gallery

Puuarkkitehtuuripuisto

Lahden Puuarkkitehtuuripuisto esittelee modernia designia satamassa ja Vesijärven rannalla. Puisto koostuu etupäässä Spirit of Nature -puuarkkitehtuuripalkinnon saajien suunnittelemista rakennuksista tai rakennelmista. Puisto kertoo Lahden sataman historiasta sekä lahtelaisesta puuosaamisesta ja modernista rakentamistavasta.

Lähde makureitille

Kokosimme herkuttelukohteet hauskoiksi retkivinkeiksi. Makureitit vievät suosikkiravintoloihin, kahviloihin ja tuliaisostoksille lähiruokatoreille. Samalla bongaat nähtävyydet reittien varrella.

Tervetuloa makumatkalle

Lahden seudun kylät ja vanhat keskustat ihastuttavat tunnelmallaan

Hollolan kivikirkko

Hollolan kirkonkylä

Hollolan komea keskiaikainen kirkko ja sitä ympäröivä kirkonkylä ovat mukava päiväretkikohde. Kylältä löytyy ravintoloita, kahvila, taidetta, kotiseutumuseo ja ihania pikkuostospaikkoja.

Vääksyn kanava Vääksy Canal

Vanha Vääksy ja Vääksyn kanava

Vääksyn kanavalta ja vanhasta keskustasta löydät paljon nähtävää, ihania kahviloita ja ravintoloita sekä pikkuputiikkeja – tekemistä vaikka koko päiväksi.

Iitti Vuolenkoski

Vuolenkosken kylä

Vuolenkosken kylä tarjoaa kivoja kahviloita ja ravintoloita, lähiruokaostoksia sekä eksoottisia kotieläimiä melkein Kimolan kanavan naapurissa.

Ilola Inn laituri Sysmä Suopelto Lake Päijänne

Sysmän Suopelto ja uusi Ilola Inn

Suopellosta löydät melkein vieri vierestä kaksi helmeä – taidenäyttelyistään tunnetun kesäravintola Pinxinmäen sekä luksushotelli ja rantaravintola Ilola Innin. Kivenheiton päässä Pinxinmäeltä ja Ilolasta sijaitsee myös upea Päijätsalon jylhä saari, joka on osa Päijänteen kansallispuistoa.

Tainionvirta talvi river Hartola Kuninkaanpolku

Tainionvirta ja Hartolan kulttuurikohteet

Lähde Kuninkaanpolulle ja ihailemaan Hartolan upeita kulttuurikohteita Talviosalongista Itä-Hämeen museoon.

Heinolan Laivaosakeyhtiö Kimolan kanava ms Pyhäjärvi Kimola canal

Kimolan kanava

Kimolan 5,5 kilometriä pitkä kanava ja sen 12 metriä korkea sulku sekä ainutlaatuinen kanavatunneli ovat takuulla kokemisen arvoiset.

Uimaan ja kylpylään

Uimahallien ja kylpylöiden lämpöiset vedet kutsuvat uimaan ja rentoutumaan. Rauhallinen kylpylä aikuisten hemmotteluhetkeen tai koko perheen uimapaikka; meiltä löytyy mistä valita.

Tutustu uimahalleihin ja kylpylöihin

Lomalle VisitLahti Online Shopin kautta

Opastettuja retkiä, välinevuokrausta ja vaikka mitä muuta kivaa lomatekemistä. Muutama klikkaus ja loma voi alkaa.

VisitLahti Online Shop

Kävelykierros Lanu-puistossa

Vesijärven sataman lähettyvillä sijaitsevaan taiteilijaprofessori Olavi Lanun veistospuistoon on sijoitettu kaksitoista jättimäistä Lanun veistosta.

Veistosten aiheet ovat Lanulle tyypillisiä ihmishahmoja, halaavia ja suutelevia pareja tai luonnonaiheisiin liittyviä veistoksia. Vuosien kuluessa veistokset ovat sammaloituneet ja lähes sulautuneet ympäristöön, vaikka ne ovatkin suurikokoisia.

tutustu puistoon

"Most instagrammable" -kävelykierros Lahdessa

Mistä löytyy Litti? Entäpä Lahden komein muraali? Kävelykierrosvinkkimme sisältää Lahden kuvauksellisimmat kohteet sekä oivat tankkauspisteet matkan varrella.

Lue lisää

Koko perheen nähtävää

Kuvauksellisimmat luontonähtävyydet