Nähtävyyksiä ja museoita

Joko olet kokenut Lahden klassikot? Tunnelmoinut Vääksyn kanavalla? Tai kuullut parhaat tarinat uudistuneella Moottoripyörämuseolla?

Lahden klassikot

Lahden kesäolohuone

Suurmäen huipulta näkyy koko kaupunki

Mäkimontussa polskitaan

Pikku-Vesku on keidas keskellä kaupunkia

"Tour de Lahti" Biketaxilla tai Tier-laudalla

Biketaxit saapuivat Lahteen! Sähkökäyttöisillä riksapyörillä kelpaa kierrellä kaupungin nähtävyyksiä tai lähteä vaikkapa kesäillan romanttiselle rantabulevardiajelulle. Visit Lahti ideoi sinulle muutaman reittivinkin valmiiksi.

Myös Tier-sähköpotkulaudat sopivat nähtävyyksien omatoimiseen bongailuun. Lahdessa kun riittää mäkiä niin niillä kiipeät kepeästi vaikkapa Radiomäelle.

Katso Biketaxi-vinkit

Lahden huiput -paketti – klassikot etuhintaan VisitLahti Online Shopista

Kombiliput Suurmäen huipulle ja Hiihtomuseoon saat nyt etuhintaan meiltä, kun ostat liput ennakkoon verkkokaupastamme.

Pääsyliput kohteisiin saat halutessasi myös erikseen.

Lahden huiput -paketti, alk. 4€

Ota opas, koet enemmän

Lahden seudun oppaiden kanssa bongaat tärkeimmät nähtävyydet ja kuulet kiehtovat tarinat ja annoksen historiaa kaupan päälle. Kesällä järjestetään opastettuja kierroksia melkein joka päivä ympäri Lahden seutua.

Opastetut kesäkierrokset

Lomalle VisitLahti Online Shopin kautta

Opastettuja retkiä, välinevuokrausta, venetaksi Päijänteen kansallispuistoon, risteilylippuja ja vaikka mitä muuta kivaa lomatekemistä. Muutama klikkaus ja loma voi alkaa.

VisitLahti Online Shop

Uppoudu kiehtoviin tarinoihin museossa

Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo Mastolan uunituoreet näyttelyt kertovat suomalaisen radio- ja tv-alan historiasta. Koko perheelle sopivassa näyttelyssä pääset kokeilemaan mm. tv-ohjelman tekoa oikeassa chroma key -studiossa.

Heinolan taidemuseo Heinola Art Museum

Heinolan taidemuseo

Heinolan taidemuseo sijaitsee vuonna 1830 valmistuneessa kauppias Alexander Toropoffin (1790-1852) empiretalossa. Taidemuseossa on pysyvästi esillä Ministeri P. J. Hynnisen Taidesäätiön kirjasto (n. 4000 nidettä) sekä kokoelmat Spranger ja Henry Lönnfors, jotka esittelevät eurooppalaista posliinia 1700 – 1900 -luvuilta. Taidemuseo tarjoaa lisäksi vaihtuvia näyttelyjä ympäri vuoden.

Itä-Hämeen museo Itä-Häme museum

Itä-Hämeen Museo

Itä-Hämeen museo on Itä-Hämeen seitsemän pitäjän seutumuseo, joka sijaitsee Hartolassa Koskipään kartanossa. Museon on perustanut kirjailija Maila Talvio.

Lahden Urheilukeskus Lahti Sports Centre Hiihtomuseo Ski Museum Ravintola Voitto

Hiihtomuseo

Hiihtomuseo sijaitsee Lahden Urheilukeskuksessa, maailmankuulujen Salpausselän hyppyrimäkien vieressä. Museoon on lyhyt kävelymatka kaupungin keskustasta. Näyttelyt esittävät talviurheilun eri osa-alueita. Järjestä omat kisat mäkihyppysimulaattorissa ja haasta kaverisi mukaan!

Uudistunut Moottoripyörämuseo

Suomen Moottoripyörämuseo on avattu kesäksi 2021 uudistuneena, sillä museon Art Deco -tyylinen laajennusosa on nyt valmistunut. Museossa on näytteillä yli 100 hienoa pyörää ja tukuittain kiehtovia tarinoita. Museolla toimii myös pohjoismaiden ainoa Ace Café, jonka Black Burgerit vievät kielen mennessään.

Lisää Moottoripyörämuseosta

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva avataan Malskille keväällä 2022. Kolmesta avajaisnäyttelystä kaksi ensimmäistä on jo julkistettu – Malvassa nähdään kansainvälinen julistetriennale sekä Juuret, joka esittelee museon Lahdessa säilyttämiä julisteita, taideteoksia ja huonekaluja.

Muistathan, että Museokauppa palvelee jo nyt Malskilla.

Tutustu

Lahden seudun kylät ja vanhat keskustat ihastuttavat tunnelmallaan

Hollolan kirkonkylä keskiaikainen kirkko medieval church

Hollolan kirkonkylä

Hollolan komea keskiaikainen kirkko ja sitä ympäröivä kirkonkylä ovat mukava päiväretkikohde. Kylältä löytyy ravintoloita, kahvila, taidetta, kotiseutumuseo ja ihania pikkuostospaikkoja.

Vääksyn kanava Asikkala canal

Vanha Vääksy ja Vääksyn kanava

Vääksyn kanavalta ja vanhasta keskustasta löydät paljon nähtävää, ihania kahviloita ja ravintoloita sekä pikkuputiikkeja – tekemistä vaikka koko päiväksi.

Heinola Lääninkivalteri Aschanin talo

Heinolan puutalokorttelit ja satama

Tiesitkö, että Heinolan keskustasta löytyy tunnelmallinen puutalokorttelialue? Kuljepa pitkin Kauppakatua niin löydät aarteita. Heinolan uudistuneen kaupunginmuseon löydät vanhasta myöhäisempiretyylisestä kauppiaantalosta. Vähän matkaa eteenpäin taas löytyy Taidemuseo. Ja kun jatkat kadun loppuun, avautuu portin takaa suloinen pihapiiri kasvimaineen. Pihan perällä sijaitsee Lääninkivalteri Aschanin talo, jossa pääset sukeltamaan 1700-luvun lopun tunnelmiin. Ja jos nälkä iskee, 1800-luvulta peräisin olevassa Wanhassa Apteekissa pitää tänä päivänä majaansa perinteikäs Helin Ravintola.

Iitti Vuolenkoski

Vuolenkosken kylä

Vuolenkosken kylä tarjoaa kivoja kahviloita ja ravintoloita, lähiruokaostoksia sekä eksoottisia kotieläimiä melkein Kimolan kanavan naapurissa.

Ilola Inn laituri Sysmä Suopelto Lake Päijänne

Sysmän Suopelto ja uusi Ilola Inn

Suopellosta löydät melkein vieri vierestä kaksi helmeä – taidenäyttelyistään tunnetun kesäravintola Pinxinmäen sekä luksushotelli ja rantaravintola Ilola Innin. Kivenheiton päässä Pinxinmäeltä ja Ilolasta sijaitsee myös upea Päijätsalon jylhä saari, joka on osa Päijänteen kansallispuistoa.

Tainionvirta river

Tainionvirta ja Hartolan kulttuurikohteet

Lähde Kuninkaanpolulle ja ihailemaan Hartolan upeita kulttuurikohteita Talviosalongista Itä-Hämeen museoon.

Kimolan kanava Kimola canal

Kimolan kanava

Kimolan 5,5 kilometriä pitkä kanava ja sen 12 metriä korkea sulku sekä ainutlaatuinen kanavatunneli ovat takuulla kokemisen arvoiset.

Lähde makureitille

Kokosimme herkuttelukohteet hauskoiksi retkivinkeiksi. Makureitit vievät suosikkiravintoloihin, kahviloihin ja tuliaisostoksille lähiruokatoreille. Samalla bongaat nähtävyydet reittien varrella.

Tervetuloa makumatkalle

Arkkitehtuurin helmiä

Ristinkirkko Lahti

Ristinkirkko

Alvar Aallon suunnittelema Ristinkirkko on keskeinen osa Lahden keskustan kaupunkikuvaa. Vuonna 1978 valmistunut kirkko on arkkitehtuuriltaan karu ja pelkistetty ja kuuluu Aallon viimeisiin töihin. Kirkko on avoinna yleisölle päivittäin klo 10-15.

Kaupungintalo Lahti

Lahden kaupungintalo

Lahden ydinkeskustassa sijaitseva kaupungintalo on yksi keskustan tunnetuimpia maamerkkejä. Arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelema monumentaalirakennus valmistui vuonna 1912. Rakennus edustaa tyylillisesti myöhäisjugendia.

Sibeliustalo Metsähalli juhlakattaus

Sibeliustalo

Sibeliustalo, Vesijärven sataman helmi, on modernin puuarkkitehtuurin taidonnäyte, jossa yhdistyy historiallinen puusepäntehdas ja moderni arkkitehtuuri.

Pro Puu -keskus Pro Puu Centre & Gallery

Puuarkkitehtuuripuisto

Lahden Puuarkkitehtuuripuisto esittelee modernia designia satamassa ja Vesijärven rannalla. Puisto koostuu etupäässä Spirit of Nature -puuarkkitehtuuripalkinnon saajien suunnittelemista rakennuksista tai rakennelmista. Puisto kertoo Lahden sataman historiasta sekä lahtelaisesta puuosaamisesta ja modernista rakentamistavasta.

"Most instagrammable" -kävelykierros Lahdessa

Mistä löytyy Litti? Entäpä Lahden komein muraali? Kävelykierrosvinkkimme sisältää Lahden kuvauksellisimmat kohteet sekä oivat tankkauspisteet matkan varrella.

Lue lisää

Koko perheen nähtävää

Kuvauksellisimmat luontonähtävyydet