Nähtävyyksiä ja tekemistä

Nappaa kuva LAHTI-kirjaimilla Vesijärven satamassa tai koe uusi Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva. Vieraile Urheilukeskuksessa ja näe Lahden Betoni eli suurmäki, tai pistäydy erikoismuseoissa ja näyttelyissä. Lahden seudulla kannattaa hakeutua vesistöjen ääreen ja nauttia Järvi-Suomen maisemista.

Vesijärven satama

Vesijärven satama on lahtelaisten suosikki. Sataman useat kahvilat ja ravintolat sekä viehättävät käyntikohteet takaavat onnistuneen päivän ympäri vuoden.

Vanhaa ja uutta arkkitehtuuria yhdistävä Sibeliustalo ja sen ympäristöön rakentunut Puuarkkitehtuuripuisto ovat todellisia arkkitehtuurin helmiä. Muista istahtaa hetkeksi Kahvila Karirannan kuuluisien korvapuustien ja kahvin äärelle.

Lahden satamaraitilla sijaitsevat puiset Lahti-kirjaimet suorastaan kutsuvat nappaamaan kuvan itsestä tai kaverista kirjainten vieressä.
Lahti-kirjaimet muistuttavat ympäristöpääkaupunkivuodesta ja nostavat esiin paikallista puuosaamista.

vesijärven satama

Urheilukeskus

Kansainvälisesti tunnettu Urheilukeskus on Salpausselän kisojen sydän. Suurmäen näköalatasanne on auki yleisölle kesäkuukausina. Vieraile Hiihtomuseossa tai ruokaile Ravintola Voitossa. Urheilukeskuksesta alkavat myös Salpausselän vaihtelevat maastot ulkoilijoille, maastopyöräilijöille ja tietenkin hiihtäjille.

tutustu urheilukeskukseen

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva on uusi ja elämyksellinen museo Lahden keskustassa, alle tunnin junamatkan päässä Helsingistä.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva, nainen katsomassa interaktiivista Ahto-taideteosta

Malvan 2000 neliön näyttelytiloissa nähdään kevätkaudella 2023 kotimaisia taiteen huippunimiä: juuri nyt esillä ovat Nanna Susi ja Marjatta Tapiola. Klaus Haapaniemen soolonäyttely Vaeltajat avautuu 3.3.2023 ja ranskalaisen Adrien M & Claire B:n 12.5.2023.  Malvaan pääsee osallistumaan myös opastetuilla kierroksilla.

Malvan yhteydessä toimii museokauppa, josta löydät persoonalliset, kestävät ja paikalliset tuliaiset.

Tutustu Malvaan

Vauhdikasta menoa moottorikelkoilla

JumpUp -moottorikelkkasafarit

Lehmonkärjen moottorikelkkasafarit

Hiihtokeskukset

Messilä hiihtokeskus

Purnuvuori Hartolassa

Tekemistä koko perheelle

Kuvauksellisimmat luontonähtävyydet Salpausselkä UNESCO Global Geoparkissa

Bongaa mielenkiintoisimmat nähtävyydet kävellen

Kävelykierros Lanu-puistossa

”Most instagrammable” -kävelykierros Lahdessa

Lähde makureitille

Kokosimme herkuttelukohteet hauskoiksi retkivinkeiksi. Makureitit vievät suosikkiravintoloihin, kahviloihin ja tuliaisostoksille lähiruokatoreille. Kokeile vaikkapa lahtelaista makukierrosta ja yhdistä makumatkalle kaupungin historia ja sen tunnetut maamerkit.

Tervetuloa makumatkalle

Tutustu seutuun pyöräillen ja retkeillen

Uimaan ja kylpylään

Uimahallien ja kylpylöiden lämpöiset vedet kutsuvat uimaan ja rentoutumaan. Rauhallinen kylpylä aikuisten hemmotteluhetkeen tai koko perheen uimapaikka; meiltä löytyy mistä valita.

uimahallit ja kylpylät

Virkistäydy puistoissa

Ota opas, koet enemmän

Lahden seudun oppaiden kanssa bongaat tärkeimmät nähtävyydet ja kuulet kiehtovat tarinat ja annoksen historiaa kaupan päälle. Yhdistä opastettuun kierrokseen koko päivän retki ja ihastu Lahden seutuun oikein kunnolla. Tutustu valmiisiin retkipaketteihin, elämyksiin ja oheisohjelmiin ja poimi parhaat ideat juuri teille.

retkiä ja elämyksiä

Osta Lahden seudun matkailupalveluja

Opastettuja retkiä, välinevuokrausta ja vaikka mitä muuta kivaa lomatekemistä. Muutama klikkaus ja loma voi alkaa.

ostoksille