Lahden seudun nähtävyydet

Nähtävyyksiä ja tekemistä

Nappaa kuva LAHTI-kirjaimilla Vesijärven satamassa tai koe uusi Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva. Vieraile Urheilukeskuksessa ja näe Lahden Betoni eli suurmäki, tai pistäydy erikoismuseoissa ja näyttelyissä. Lahden seudulla kannattaa hakeutua vesistöjen ääreen ja nauttia Järvi-Suomen maisemista.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva on vuoden vanha, elämyksellinen museo Lahden keskustassa, alle tunnin junamatkan päässä Helsingistä.

Ihmiset sinisen Ahto-valotaideteoksen edessä

Malvan 2000 neliön näyttelytiloissa on juuri nyt esillä Klaus Haapaniemen soolonäyttely Vaeltajat sekä ranskalaisen Adrien M & Claire B:n näyttely Valon huomassa.  Malvaan pääsee osallistumaan myös opastetuilla kierroksilla.

Malvan yhteydessä toimii museokauppa, josta löydät persoonalliset, kestävät ja paikalliset tuliaiset.

Rakastu Malvaan

Vesijärven satama

Vesijärven satama on lahtelaisten suosikki. Sataman useat kahvilat ja ravintolat sekä viehättävät käyntikohteet takaavat onnistuneen päivän ympäri vuoden.

Vanhaa ja uutta arkkitehtuuria yhdistävä Sibeliustalo ja sen ympäristöön rakentunut Puuarkkitehtuuripuisto ovat todellisia arkkitehtuurin helmiä. Muista istahtaa hetkeksi Kahvila Karirannan kuuluisien korvapuustien ja kahvin äärelle.

Lahden satamaraitilla sijaitsevat puiset Lahti-kirjaimet suorastaan kutsuvat nappaamaan kuvan itsestä tai kaverista kirjainten vieressä.
Lahti-kirjaimet muistuttavat ympäristöpääkaupunkivuodesta ja nostavat esiin paikallista puuosaamista.

vesijärven satama

Urheilukeskus

Kansainvälisesti tunnettu Lahden Urheilukeskus toimii Salpausselän kisojen näyttämönä. Urheilukeskuksen sydän on vuonna 1972 rakennettu suurmäki eli lahtelaisittain ”Betoni”, joka kohoaa 80 metrin korkeuteen ja on yksi Lahden näkyvimmistä maamerkeistä.

Kesällä suurmäen monttu muuntautuu ainutlaatuiseksi maauimalaksi, jossa on 50m uima-allas ja erillinen matala lastenallas. Suurmäen näköalatasanne on auki yleisölle 1.6.-31.8. päivittäin. Mäkihyppääjien tavoin pääset tuolihissillä ylös 26.6.-31.7. Urheilukeskuksessa voit vierailla myös Hiihtomuseossa tai ruokailla Ravintola Voitossa. Salpausselän vaihtelevat maastot ulkoilijoille ja maastopyöräilijöille alkavat Urheilukeskuksesta.

tutustu urheilukeskukseen

Tekemistä koko perheelle

Kuvauksellisimmat luontonähtävyydet Salpausselkä UNESCO Global Geoparkissa

Lähde opastetulle kesäkierrokselle

Lahden seudulla järjestetään kesällä viikottain mielenkiintoisia opastettuja kävelykierroksia. Katso tarkat aikataulut täältä ja lähden mukaan kuuntelemaan kiehtovia tarinoita!

Kesäkierrokset 2023

Bongaa mielenkiintoisimmat nähtävyydet kävellen

Kävelykierros Lanu-puistossa

”Most instagrammable” -kävelykierros Lahdessa

Lähde makureitille

Kokosimme herkuttelukohteet hauskoiksi retkivinkeiksi. Makureitit vievät suosikkiravintoloihin, kahviloihin ja tuliaisostoksille lähiruokatoreille. Kokeile vaikkapa lahtelaista makukierrosta ja yhdistä makumatkalle kaupungin historia ja sen tunnetut maamerkit.

Tervetuloa makumatkalle

Tutustu seutuun pyöräillen ja retkeillen

Uimaan ja kylpylään

Uimahallien ja kylpylöiden lämpöiset vedet kutsuvat uimaan ja rentoutumaan. Rauhallinen kylpylä aikuisten hemmotteluhetkeen tai koko perheen uimapaikka; meiltä löytyy mistä valita.

uimahallit ja kylpylät

Ota opas, koet enemmän

Lahden seudun oppaiden kanssa bongaat tärkeimmät nähtävyydet ja kuulet kiehtovat tarinat ja annoksen historiaa kaupan päälle. Yhdistä opastettuun kierrokseen koko päivän retki ja ihastu Lahden seutuun oikein kunnolla. Tutustu valmiisiin retkipaketteihin, elämyksiin ja oheisohjelmiin ja poimi parhaat ideat juuri teille.

retkiä ja elämyksiä