Vastuullinen kokous Lahden seudulla

Me Lahden seudulla haluamme olla vastuullisten kokouspalveluiden edelläkävijöitä. Kun valitset kokouspaikaksi Lahden seudun, voit luottaa siihen, että tilaisuus on toteutettu laadukkaasti ja vastuullisesti.

Vastuullisuuden kivijalkana on pitkäaikainen ympäristötyö

Meillä on tehty ympäristön ja kestävän kehityksen eteen työtä jo pitkään esimerkiksi kierrätykseen, puhtaaseen veteen ja uusiutuvaan energiaan liittyen. Sanojemme tueksi voimme luetella pitkän listan faktoja. Lahden seudulla 99% kotitalouksien jätteestä menee hyötykäyttöön. Kierrätysaste on 46 % ja energiana hyödynnetään 52 % asumisen jätteistä. Lahden panostus Vesijärven kunnostukseen on toiminut esimerkkinä muille: hoitomalliamme on hyödynnetty jo yli tuhannen suomalaisen vesistön kunnostuksessa.

Lahdessa luovuttiin kivihiilen käytöstä keväällä 2019. Lahti lämpiää nyt kierrätyspolttoaineella ja paikallisella, sertifioidulla puulla.

Lahdella on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali vuonna 2025, 10 vuotta ennen muuta Suomea.

Lahti oli vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupunki. Myös Visit Lahti haluaa olla edelläkävijä ja kannustaa alueen toimijoita kohti vastuullisia tekoja. Meillä on oma Ekokompassi-sertifikaatti ja olemme mukana Sustainable Travel Finland –ohjelmassa.

Lahti on Euroopan vastuullisin matkakohde

European Best Destinations -matkailusivuston äänestyksessä Lahden seutu valittiin 10 parhaan eurooppalaisen matkailukohteen joukossa vuonna 2022. Lisäksi Lahden seutu valittiin kisassa samalla Euroopan parhaaksi kestävän matkailun matkailukohteeksi.

European Best Destinations 2022

Näin onnistuu vastuullinen kokous

Kokouspaikan valinnalla voit vaikuttaa työnantajasi omien kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen. Asiakas- ja sidosryhmätilaisuudet ovat konkreettinen tapa yrityksen omien arvojen ja tekojen näkyväksi tekemiseen.

Visit Lahti kokosi oivan paketin työkaluja ja hyödyllistä faktaa, kuinka järjestät vastuullisen kokouksen Lahden seudulla.

Lataa opas tästä

Tutustu toimijoidemme vastuullisuustekoihin

Täyden palvelun kokoustalot

Sibeliustalo Metsähalli juhlakattaus Sibelius Hall Forest hall Lahti

Sibeliustalo

Sibeliustalossa on panostettu esimerkiksi kokousruokatuotteen kehittämiseen. Kokouspäivän aikana saadaankin nyt nauttia makuelämyksistä, jotka keskittyvät luonnonmukaiseen lähiruokaan ja sisältävät runsaasti vegaanisia vaihtoehtoja.

Lahden Messut kokousaula

Lahden Messut

Lahden Messuilla on panostettu esimerkiksi kokousruokatuotteen kehittämiseen. Kokouspäivän aikana saadaankin nyt nauttia makuelämyksistä, jotka keskittyvät luonnonmukaiseen lähiruokaan ja sisältävät runsaasti vegaanisia vaihtoehtoja.

Pajulahti fatbike

Liikuntakeskus Pajulahti

Pajulahden väelle on tärkeää, että kaikki voivat ja kokevat voivansa tulla alueen palvelujen piiriin sellaisena kuin ovat – yhdenvertaisena. Pajulahden yksi arvolupaus on ”liikunta ja urheilu kuuluu kaikille”. Pajulahti sai keväällä 2022 Ekokompassi-sertifikaatin.

Vierumäki

Vierumäki

Vierumäellä on käynnissä energiatehokkuushanke, jonka tavoitteena on lisätä energiatehokkuutta sekä lisätä uusiutuvan energian osuutta kokonaisenergiasta.

Vinkki: Valitse kasvismenu

Yksi herkullisimmista ja samalla helpoimmin toteutettavista vastuullisuusteoista ovat ruokapöydässä tehtävät valinnat. Keräsimme vinkkejä ravintoloiden kasvismenuista, jotka herauttavat veden kielelle.

vegeä, kiitos!

Keskustahotellit kävelymatkan päässä Lahden Matkakeskuksesta

Seurahuone Loft House

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Seurahuone on ensimmäinen suomalainen hotelli, joka otti käyttöön uudenlaisen nanoteknologiaan perustuvan katalyysipinnoituksen eniten käytössä oleville pinnoille kuten kaiteille, ovenkahvoille ja ravintolatilojen tuoleille ja pöydille. Uudella kotimaisella innovaatiolla voidaan vähentää koronaviruksen ja muiden mikrobien leviämistä.

Scandic Lahti City kokoustila

Scandic Lahti City

Scandic-hotelleissa nautitaan vain vastuullisesti tuotettua Reilun kaupan tai UTZ-sertifioitua kahvia.

GreenStar Lahti

GreenStar Hotel Lahti

GreenStar Hotels on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju.

Vinkki: Valitse kokouskohde reittien solmukohdasta

Suosi kokouskohteita, joihin pääsee helposti julkisilla. Bussi ja juna kuljettavat tilaisuuksien osallistujat Lahteen monesta suunnasta. Muista suosia myös kimppakyytejä!

Viihtyisiä huvilakokouksia

Premium Resorts Vierumäki

Premium Resorts Vierumäki

Premium Resorts rakentaa ja vuokraa laadukkaita ja vastuullisesti toteutettuja loma-asuntoja Vierumäellä. Tarjolla on upeat ja modernit puitteet niin kokouksiin, juhliin kuin lomarentoutumiseen. Premium Resortsin loma-asunnot ovat hiilidioksidia sitovia hirsirakennuksia kotimaisesta puusta. Hirsinen asuinrakennus on terve asukkaille ja turvallinen rakentajalle vuosikymmenten ajan. Hengittävässä hirsitalossa sisäilma pysyy hyvänä eikä kosteusongelmia synny. Hongan hirsirakennukset ovat erittäin tiiviitä ja täyttävät helposti A-energialuokan vaatimukset. Puun oma hiilijalanjälki on pieni, sillä kasvaessaan puu sitoo hiilidioksidia. Hirsitalon valmistamiseen kuuluu vähän energiaa ja se toimii koko käyttöaikansa hiilivarastona. Puu sitoo kasvaessaan ilmakehästä hiilidioksidia ja yhteen hirsikuutioon on tutkittu sitoutuvan peräti 518 kiloa hiilidioksidia (lähde: Luonnonvarakeskus Luke). Kaikki Premium Resortsin valinnat tukevat kestävää kehitystä ja panostamme kierrätykseen niin rakentamisessa kuin vuokraustoiminnoissa. Suurinta huvilaa Mammuttilinnaa on remontoitu energiatehokkuutta silmällä pitäen. Käytössä on energiansäästöohjelma ja sen lisäksi asumisviihtymistä on lisätty huippulaadukkaalla ilmalämpöpumpulla. Kaikki halogeenivalot vaihdettiin energiaa säästäviin Led- valoihin. Premium Resortsin hirsihuviloissa käytetyt Woodion puukuitualtaat tuottavat Co2 -päästöjä n. 90 kertaa vähemmän kuin vastaavat keraamiset pesualtaat. Altaat ovat lisäksi erittäin tyylikkäitä

Iso-Naappila

Iso-Naappilan tila

Iso-Naappilan tila Asikkalan Vääksyssä on jo vuosisatojen ajan panostanut jatkuvuuteen. Jatkuvuuteen pyritään kaikessa toiminnassa – tilalla kierrätetään ja siivotaan ekologisesti ja tila tekee kattavasti yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa alueen elinvoiman lisäämiseksi. Elinkeinon perusta on puhdas luonto ja tila on muun muassa mukana hankkeessa, jossa suojellaan paikallista vesistöä Päijännettä. Iso-Naappilan mökit lämpiävät fossiilittomalla, uusiutuvaan energiaan perustuvalla sähköllä. Iso-Naappilassa panostetaan pitkiin ja kestäviin asiakas- ja työntekijäsuhteisiin. Iso-Naappilan asiakkaat arvostavatkin kodikkaita puitteita, joissa vanha kohtaa nykyajan. Jatkuvuus huomioidaan arjessa esimerkiksi hankinnoissa – ennen kuin tilalle ostetaan uutta kartoitetaan mahdollisuudet kierrättämään vanhaa. Kun uutta ostetaan, pyritään ostamaan sellaiselta tuottajalta, joka on omalta osaltaan tehnyt ekologisia valintoja. Iso-Naappilan tilan siistijät siivoavat kokoustilat ja vuokramökit otsonoidulla aktiivivedellä, joten siivous on lähes kemikaalitonta. Näin säästyy kymmeniä, jollei satoja litroja pesuaineita vuodessa ja luontoa suojellaan konkreettisesti joka päivä. Kokouksen kävijöitä pyydetään käyttämään kokouspäivän ajan samaa kahvikuppia. Tämä on pieni teko kävijälle, mutta energian ja veden säästöä syntyy, kun tiskikonetta ei tarvitse välissä käynnistää.

Yli-Kaitala Resort vuokramökki lomamökki järvi rantasauna Iitti rental cottage lake sauna

Yli-Kaitala Resort

Iitissä sijaitsevassa Yli-Kaitalassa panostetaan erityisesti kestävään energiantuotantoon ja vesistön sekä ympäröivän luonnon hyvinvointiin.

Opastettuja luontoelämyksiä ja ohjelmapalveluita

Melonta Best Lake Nature Adventures canoeing

Best Lake Nature Adventures

Best Lake Nature Adventures yritykselle on laadittu kestävän kehityksen ohjelma, jossa asetetut toimenpiteet ja tavoitteet ohjaavat toimintaa.

Ilmakuva Heinolan Heinäsaaresta ja Tähtisillasta

Heinola Travel

Heinola Travelin luonto-opastuksissa opas kertoo muun muassa suomalaisesta ja paikallisesta retkietiketistä. Retkieväät tulevat paikallisesta lähileipomosta.

Vinkki: Maista maailman parasta hanavettä

Lahden seudulla saat unohtaa pullotetut vedet ihan tyystin. Päijät-Hämeessä viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtavan määrän jatkuvasti uusiutuvaa, puhdasta pohjavettä.

Tiesitkö, että yli miljoona pääkaupunkiseudun asukasta juo Salpausselkä Geopark -alueen vettä: pääkaupunkiseudun hanavesi on lähtöisin juotavan puhtaalta eteläiseltä Päijänteeltä.

Sammuta jano!

Luonto on hiilivapaa elämys

Nauti aidosta talvesta

Ota happea ja taas jaksaa!

Visit Lahti mukana vastuullisen matkailun työssä

Lahden matkailualue on mukana Visit Finlandin valtakunnallisessa Sustainable Travel Finland -ohjelmassa ja moni kokouspaikkoina toimivista yrityksistä on jo sitoutunut ohjelman kestävän matkailun periaatteisiin. Koko alueen yhteinen tavoite on kehittyä kestävän matkailun kohdealueeksi vuoteen 2025 mennessä.

Lahden seutu – Lahti Region Oy:lle on myönnetty Ekokompassi ympäristömerkki. Ekokompassi on ympäristöjärjestelmä, joka sisältää 10 kriteeriä, joiden kautta yritys hallitsee ympäristöasioitaan ja toimii ympäristövastuullisesti. Helmikuussa 2022 Lahden seutu – Lahti Region Oy sai myös Visit Finlandin kestävän matkailun ohjelman mukaisen Sustainable Travel Finland merkin.

Tutustu ympäristölupaukseemme

Matkaile vastuullisesti Lahden seudulla

Suosi paikallisia ja sesongin herkkuja

Visit Lahden myyntipalvelu auttaa

Kun valitset kokouspaikaksi Lahden seudun, voit luottaa siihen, että tilaisuus on toteutettu laadukkaasti ja vastuullisesti. Visit Lahden myyntipalvelulla on ilo olla apunasi, etsitpä sitten kokouskohdetta tai osuvaa oheisohjelmaa, majoitusta tai maistuvaa illallispaikkaa.

Palvelumme kokous – ja tapahtumajärjestäjälle