Vastuullinen kokous Lahden seudulla

Me Lahden seudulla haluamme olla vastuullisten kokouspalveluiden edelläkävijöitä. Kun valitset kokouspaikaksi Lahden seudun, voit luottaa siihen, että tilaisuus on toteutettu laadukkaasti ja vastuullisesti.

Vastuullisuuden kivijalkana on pitkäaikainen ympäristötyö

Meillä on tehty ympäristön ja kestävän kehityksen eteen työtä jo pitkään esimerkiksi kierrätykseen, puhtaaseen veteen ja uusiutuvaan energiaan liittyen.

Lahden seudulla 99% kotitalouksien jätteestä menee hyötykäyttöön.

Kierrätysaste on 46 % ja energiana hyödynnetään 52 % asumisen jätteistä. Lahden panostus Vesijärven kunnostukseen on toiminut esimerkkinä muille: hoitomalliamme on hyödynnetty jo yli tuhannen suomalaisen vesistön kunnostuksessa.

Lahdessa luovuttiin kivihiilen käytöstä keväällä 2019. Lahti lämpiää nyt kierrätyspolttoaineella ja paikallisella, sertifioidulla puulla.

Lahdella on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali vuonna 2025, 10 vuotta ennen muuta Suomea.

Lahti oli vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupunki. Myös Visit Lahti haluaa olla edelläkävijä ja kannustaa alueen toimijoita kohti vastuullisia tekoja. Meillä on oma Ekokompassi-sertifikaatti ja olemme mukana Sustainable Travel Finland –ohjelmassa.

Lahti on Euroopan vastuullisin matkakohde

European Best Destinations -matkailusivuston äänestyksessä Lahden seutu valittiin 10 parhaan eurooppalaisen matkailukohteen joukossa vuonna 2022. Lisäksi Lahden seutu valittiin kisassa samalla Euroopan parhaaksi kestävän matkailun matkailukohteeksi.

European Best Destinations 2022

Näin onnistuu vastuullinen kokous

Kokouspaikan valinnalla voit vaikuttaa työnantajasi omien kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen. Asiakas- ja sidosryhmätilaisuudet ovat konkreettinen tapa yrityksen omien arvojen ja tekojen näkyväksi tekemiseen.

Visit Lahti kokosi oivan paketin työkaluja ja hyödyllistä faktaa, kuinka järjestät vastuullisen kokouksen Lahden seudulla.

Lataa opas tästä

Tutustu toimijoidemme vastuullisuustekoihin

Täyden palvelun kokoustalot

Vinkki: Valitse kasvismenu

Yksi herkullisimmista ja samalla helpoimmin toteutettavista vastuullisuusteoista ovat ruokapöydässä tehtävät valinnat. Valitse rohkeasti kasvisruoka ja ruokavuosikalenteri kokouspäivän tarjoilujen kantavaksi teemaksi. Tiedät varmasti kokemuksesta, että kaikkia ei voi miellyttää, valitsit sitten mitä tahansa tarjolle. Menuvalinnan tueksi löytyy varmasti kohta työnantajasi vastuullisuusohjelmasta. Jos ei, ehdota, että se lisätään sinne. Tässä auttaa esimerkiksi Sitoumus2050-ohjelma, jolla vauhditetaan kestävää kehitystä ja YK:n Agenda 2030 -tavoitteita.

Keskustahotellit kävelymatkan päässä Lahden Matkakeskuksesta

Vinkki: Valitse kokouskohde reittien solmukohdasta

Suosi kokouskohteita, joihin pääsee helposti julkisilla. Bussi ja juna kuljettavat tilaisuuksien osallistujat Lahteen monesta suunnasta. Muista suosia myös kimppakyytejä!

Viihtyisiä huvilakokouksia

Vinkki: Maista maailman parasta hanavettä

Lahden seudulla saat unohtaa pullotetut vedet ihan tyystin. Päijät-Hämeessä viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtavan määrän jatkuvasti uusiutuvaa, puhdasta pohjavettä.

Tiesitkö, että yli miljoona pääkaupunkiseudun asukasta juo Salpausselkä Geopark -alueen vettä: pääkaupunkiseudun hanavesi on lähtöisin juotavan puhtaalta eteläiseltä Päijänteeltä.

Sammuta jano!

Luonto on hiilivapaa elämys

Nauti aidosta talvesta

Ota happea ja taas jaksaa!

Visit Lahti mukana vastuullisen matkailun työssä

Lahden matkailualue on mukana Visit Finlandin valtakunnallisessa Sustainable Travel Finland -ohjelmassa ja moni kokouspaikkoina toimivista yrityksistä on jo sitoutunut ohjelman kestävän matkailun periaatteisiin. Koko alueen yhteinen tavoite on kehittyä kestävän matkailun kohdealueeksi vuoteen 2025 mennessä.

Lahden seutu – Lahti Region Oy:lle on myönnetty Ekokompassi ympäristömerkki. Ekokompassi on ympäristöjärjestelmä, joka sisältää 10 kriteeriä, joiden kautta yritys hallitsee ympäristöasioitaan ja toimii ympäristövastuullisesti. Helmikuussa 2022 Lahden seutu – Lahti Region Oy sai myös Visit Finlandin kestävän matkailun ohjelman mukaisen Sustainable Travel Finland merkin.

Tutustu ympäristölupaukseemme

Matkaile vastuullisesti Lahden seudulla

Suosi paikallisia ja sesongin herkkuja

Visit Lahden myyntipalvelu auttaa

Kun valitset kokouspaikaksi Lahden seudun, voit luottaa siihen, että tilaisuus on toteutettu laadukkaasti ja vastuullisesti. Visit Lahden myyntipalvelulla on ilo olla apunasi, etsitpä sitten kokouskohdetta tai osuvaa oheisohjelmaa, majoitusta tai maistuvaa illallispaikkaa.

Palvelumme kokous – ja tapahtumajärjestäjälle