Leppoisia löylyjä

Lahden seudulla löylyttelette perinteisessä rantasaunassa, kivikautisessa saunassa tai vaikka sammalsaunassa. Kehon ja mielen hellittelyä tarjoavat myös ihanat spa-hoidot tunnelmallisissa kylpylöissä.

Upeita saunoja Päijänteen ja Vesijärven rannoilla

Saunapaviljonki Majakkapaviljongin luona Vääksyn kanavalla

UUTTA! Saunapaviljonki Vääksyssä

Vääksyn Majakkapaviljonki-ravintolan naapuriin on avattu moderni 20 hengen Saunapaviljonki, josta pääset pulahtamaan Päijänteen aaltoihin omalta yksityislaiturilta.

Lehmonkärki Lasisauna Glass sauna Lake Päijänne

Lehmonkärjen Saunamaailma Asikkalassa

Lasisauna, aito savusauna, sähkösauna, ulkoaltaat ja allasbaari muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden Päijänteen rannalla. Saunamaailmaan mahtuu saunomaan jopa 100 henkeä.

Mukkulan kartano rantasauna

Mukkulan kartanon rantasauna

Sauno täysin uudistetuissa saunatiloissa Vesijärven rannalla, 10 minuutin päässä keskustasta. Kaksi vierekkäistä saunatilaa palvelevat hyvin isompaakin porukkaa.

Kullasmarina kivikautinen sauna Stone Age Sauna

Kullasmarinan kivikautinen sauna Padasjoella

Tee aikamatka kivikauteen 8000 vuoden päähän, Päijänteen rannalle. Kulje täällä silloin asuneiden jalanjäljissä, maistele heidän ruokiaan ja sauno muinaissaunan pehmeissä löylyissä Päijänteen rannalla.

Ilola Innin Infinity Pool on luksusta Päijänteen rannalla

Ilolan tyylikäs kahdeksan huoneen boutiquehotelli, rantaravintola, saunat ja kokoustila on nyt avattu. Saunaelämys on täydellinen, kun pulahdat ympäri vuoden avoinna olevaan upeaan Infinity-altaaseen.

Lue lisää

Hemmottelua Heinolan kylpylöissä

Kumpeli Span intiimistä kylpylästä löytyy neljän erilaisen saunan Saunamaailma, pore- ja terapiaaltaat, kuuma-kylmä-kävelyallas sekä ihana relax-tila lämpötuoleineen ja suolahuoneineen.

Nowenessa voit rentoutua altailla sekä kokea suomalaisen saunakulttuurin parhaat palat. Hemmotteluhoitoihin kuuluvat mm. turvehoito, suola-huonehoito sekä kuivavesihieronta.

Uutuus: Saunailta Heinäsaaressa Tähtisilta-maisemissa

Saunailta pidemmän kaavan mukaan Heinolan kauniissa Heinäsaaressa. Saunapaketti alkaen 59 €/hlö sisältäen tilaussaunan kahdeksi tunniksi, valitsemanne saunamenun, saunasnacksit ja monitoimitilan neljäksi tunniksi. Minimi 6 hlöä, max 15 hlöä.

Lue lisää ja varaa täältä

Kaikki Lahden seudun saunat löydät täältä

Saunat
Lahti

Harjula-keskuksen sauna-allasosasto

Harjula-keskuksen viihtyisä sauna-allasosasto sisältää kaksi saunaa ja kaksi pukuhuonetta, uima-allastilan ja tunnelmallisen Syreeni-takkahuoneen.

Saunat
Lahti

Ravintola Santa Fé:n saunatila

Santa Fé:n saunatila sijaitsee ravintolan yläkerrassa Lahden ydinkeskustassa. Nauti illanistujaisista tai kokousta rennosti noin 15 hlön saunaosastolla.

Saunat
Vierumäki

Vierumäki | Valkjärven Palmu

Tilauskesäravintola Valkjärven Palmussa nautit herkullisesta illallisesta saunaillan päätteeksi järvimaisemaa ihaillen. Ravintola sopii hyvin myös erilaisiin yksityistilaisuuksiin tarjoten tilat 30 henkilölle.

Saunat
Lahti

Nosturin Sauna & Beach

Nosturin Saunassa nautit leppoisat löylyt ja nautit samalla upeista järvimaisemista Teivaan satamassa Lahdessa. Maisemasauna on Skybarin yhteydessä Ravintola Nosturin kattoterassilla. Beach-alueelta löytyy myös Huurre-sauna, joka on suunnittelukilpailun voittaja.

Saunat
Lahti

Myllysaaren sauna

Myllysaaren sauna toimii tilauksesta kauniissa Myllysaaressa. Saunomaan mahtuu 15 henkeä kerrallaan lauteille, tiivistäen vähän enemmän.

Saunat
Lusi

Vidnäsin Kartano Oy

Vidnäsin Kartano sijaitsee Lusissa, Heinolassa kauniin Ala-Rieveli järven rannalla. Vidnäsin . Kartanon historiaa tunnetaan 1700-luvun loppupuolelta asti. Kartanon alueella on vuokrattavana mökki-, caravan- ja aittamajoitusta. Kartanon saleja on mahdollista vuokrata tilaisuuksiin. Lisäksi vuokrattavana on savusauna ja puusauna. Vuokrattavissa oleva savusauna on 8-10 henkilölle ja puusauna noin kahdeksalle henkilölle. Kartanon saleihin mahtuu max 45 henkilöä ja Riemuriihi – tilaan noin 100 henkilöä.

Saunat
Vääksy

Vanha Vääksy | Saunapaviljonki

Vääksyn Majakkapaviljonki-ravintolan naapurista löytyy nyt myös moderni 20 hengen Saunapaviljonki, josta pääset pulahtamaan Päijänteen aaltoihin omalta yksityislaiturilta. Saunamenu maistuu kylpemisen päälle.

Saunat
Sysmä

Ilola Inn

Täysin uudistettu yli 130-vuotias hirsikievari on valmistunut Sysmän Suopeltoon. Ilola Inn on korkeatasoinen kokonaisuus majoitusta, lähiruokaa, aktiviteettejä ja nautintoja Päijänteen rannalla.

Joogaa savusaunassa ja perinteisiä saunahoitoja

Saunaelämys potenssiin kymmenen! Keräsimme vinkkejä ihanista saunahoidoista.

Kokeile saunajoogaa Hollolan Hirven tunnelmallisessa savusaunassa, keskellä Hollolan maalaismaisemaa.

Luontoemon villiyrttiretkellä suunnataan metsään ja hankitaan sieltä sopivat yrtit saunaa varten. Halutessanne villiyrteistä voi valmistaa myös vaikkapa luonnonkosmetiikkaa tai villiyrttiruokia.

Travellamon perinnesaunottaja taas tutustuttaa kansanparannukseen esimerkiksi vihtomisen avulla. Vihtoina käytetään mm. koivua, leppää, katajaa, pihlajaa, lehmusta, tammea, vaahteraa, omenapuuta ja syreeniä.