Nostalgiaa

Milloin viimeksi olit Lahdessa? Miltä Lahti näytti ennen ja miten kaupunki on kehittynyt?

Keväinen Classic Motorshow kokoaa 4.-5.5.2024 Lahden messukeskukseen klassikkoajoneuvojen ystävät mutta nostalgiasta kiinnostuneille on paljon muutakin tarjontaa.
Yhdistä reissuusi muistoja menneiltä vuosikymmeniltä – makuja, maisemia, musiikkia. Katso nostalgiavinkkimme ja tule Lahteen.

Miltä Lahti näytti ennen?

Selaa Lahden museoiden kokoelmia – kokoelmista löydät kuvamateriaalia mm. Lahden kaupungintalosta, Lahen Betonista eli Suurmäen rakentamisesta, Askon huonekalutehtaasta jne. Tervemenoa nostalgiamatkalle!

Miltä Lahti näytti ennen -katso lisää

Malvan Juuret -näyttelyssä lahtelaisuuden ydin

Lahden upea visuaalisten taiteiden museo Malva sijaitsee Mallasjuoman vanhassa tehdasrakennuksessa, joka oli vuosikymmenten ajan satojen lahtelaisten työpaikka.

Malvan Juuret -näyttelyssä paikallinen muotoilu näkyy lahtelaisen huonekaluteollisuuden kautta, julisteet esittelevät Mallasjuoman, Askon ja Lahdessa järjestettyjen hiihtokilpailujen historiaa ja näyttelyn kruunaa Viipurin taidemuseon kokoelmista Lahteen periytyneet upeat taideaarteet.

Malva

Poikkea Malskille – Malvamuseon lisäksi saman katon alla palvelee AntBrew panimopub, Malskin bistro, Museokauppa sekä Kahiwa Wine & Coffee.

Juuret-näyttelystä lisää

Erikoismuseot täynnä nostalgiaa

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Suomen Moottoripyörämuseo ja Ace Cafe Finland

Hiihtomuseo Lahden urheilukeskuksessa

Retroa vai romua -näyttely Radio- ja Tv-museo Mastolassa

Antin automuseo ja Viivin Vintage

Padasjoen kotiseututalo

Classic Motorshow – Pieni on kaunista 4.-5.5.2024

Klassikkoajoneuvojen vuotuinen suurtapahtuma Lahden messukeskuksessa 4.-5.5.2024.

Classic Motorshown näyttelyssä on esillä satoja museoikäisiä ajoneuvoja mutta myös vuosittain vaihtuva teemanäyttely. 2024 teeman mukaisesti ajoneuvoja yhdistää se, että ne ovat pieniä.

Tutustu

Riku Motor 40 vuotta!

Suomen Moottoripyörämuseon juuret ovat Riku Motor -moottoripyöräliikkeessä. Prätkäkauppaa on Lahdessa tehty jo vuodesta 1984. Riku Motor juhlii Moottoripyörämuseolla, jonka kesäkauden avaus on vappuviikolla. Tapahtumia, kokoontumisajoja, uusi näyttely – muistathan, että Moottoripyörämuseo on myös Museokorttikohde.

Riku Motor 40 vuotta

 

Riku's Motor World

30 vinkkiä Lahden seudulle – oluenmakuisella unelmareissulla

”Lahti, tuo Suomen Chicago, on yksi mystisimpiä kaupunkeja kotimaassa”, kirjoittaa Kohteena maailma-blogin Rami Rajakallio. Lue Ramin blogikirjoitus ja poimi monipuoliset vinkit reissuusi.

Lue juttu

Lahden seudun parhaat kirppikset, vintagemyymälät ja second hand

Vintage Kirpputori Kisälli – Mestarinkatu 12, 15800 Lahti
Kierrätyskeskus Patina – Katsastajankatu 14, Lahti
Cetori Second HandVesijärvenkatu 11, 15140
Fida secondhand Lahti – Launeenkatu 70, Lahti
SPR Kontti – Ajokatu 65, 15500 Lahti
Perhekirppis Lanttila – Ahtialantie 37, 15170 Lahti
Villähteen Kylähullu – Villähteentie 318, 15540 Villähde
Retrosisko
Heinolantie 175, 16100 Lahti (Uusikylä)
Lahden Antiikkitukku – Kynttilätie 2, 15700 Hollola
Saidan Verhoomo & Vintage – Rautatienkatu 18, 15110 Lahti

 

 

 

Katso lisää ostoskohteita

Retro Trucks Lahes 4.5.2024

Veteraanikuorma-auto- ja retrorekkaharrastajien Retro Trucks Lahes -tapahtuma kokoaa jälleen Lahteen eilispäivän kuljetuskaluston. 4.5.2024 klo 9-16 järjestettävän tapahtuman paikkana on Originator Oy:n toimipiste Lahden Kujalassa, os. Paanakatu, 15150 Lahti.

Näyttelyajoneuvot ja rompetorimyyjät – ilmoittauduttehan sähköpostilla, puhelimella tai tapahtuman Facebook-sivujen kautta.

Koko perheen tapahtumaan on vapaa pääsy! Paikan päällä kanttiini.

Retro Trucks Lahes – lisätietoja

Michael Monroe Möysän Musaklubilla 4.5.2024

Rocklegenda Michael Monroe esiintyy Lahdessa Möysän Musaklubilla 4.5. Monroen bändissä mukana Sami Yaffa (Hanoi Rocks, New York Dolls), Karl Rockfist (Glenn Danzig, Joan Osborne), Rich Jones (The Ginger Wildheart Band, The Black Halos) ja Steve Conte (New York Dolls, The Crazy Truth).

Osta liput

Sliipparit M74 Opiston Kunkussa 4.5.2024

Sliipparit M74 – Timo ”Jäykkä” Järvinen, Ari ”Nacke” Pänttönen, Pasi Marttila ja Olli Taavitsainen nousevat Opiston Kunkun lavalle tulkitsemaan Sleepy Sleepersin klassikoita.

Opiston Kunkun tapahtumia

Elokuvateatteri Kino Iiris ja specialnäytös 4.5.2024

Kino Iiris on pieni, tunnelmallinen Art House -elokuvateatteri Lahden Saimaankadulla. Kiinnostavia elokuvia jo vuodesta 1987. Classic Motor Shown aikaan luvassa on erikoisnäytöksiä nostalgian ystäville. Elokuvat julkaistaan pian!

Vapaudenkadun Teerenpeli 30 vuotta!

Vapaudenkadun ”Teeris” on ollut aito lahtelainen tapaamispaikka jo vuodesta 1994 ja viettää 30-vuotissyntymäpäiviään maaliskuussa 2024.

Teerenpeli Panimon suosikkituotteillakin on jo kilometrejä takana; Onnenpekka-olutta on tehty vuodesta 1997, Lempi Mustikka -siideriä vuodesta 1999 ja Vauhtiveikko-vehnäoluttakin jo vuodesta 2001. Mikä on oma suosikkisi?

Teerenpeli_Vauhtiveikko

Teerenpeli on kivaa!

Teerenpelistä lisää

Määränpäänä Lahti – Suomen kauneimmat maisemareitit Lahdesta

Suomen kaunein maisemareitti Päijänteen maisemissa vai Vesijärven ympäriajo ja kumpuilevat maalaismaisemat? Tutustu reittivinkkeihimme ja lähde ajelulle. Reittien varrelle on koottu viehättävät pysähdyspaikat ja komeimmat maisemat.

Maisemareiteille