Näyttelyt ja galleriat

Näyttelyitä Lahden seudulla

Lahden seudun museot, näyttelyt ja erikoiskohteet kutsuvat uppoutumaan taiteeseen. Nauti kaikilla aisteilla!

Uudistettu ja remontoitu Lahden historiallinen museo on taas avoinna!

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva on vielä aika uusi tuttavuus. Museo sijaitsee Lahden keskustassa, Malskin tiilirakenteisessa kulttuurikeskuksessa ja vetää jo nyt puoleensa kiinnostavia näyttelyitä ja uusia kävijöitä. Ehkä sinuakin?

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Malskilta löytyy Lahden visuaalisten taiteiden keskus Malva museokauppoineen sekä kyljessä taukopaikat kahvitteluun ja lounaalle. Tunnista toiseen saa kulua, kun Malskin ovista astuu sisään. Kulttuuri- ja museokeskus on ihan keskustassa, tänne on helppo tulla myös julkisilla. Malva on aina hyvä idea.

29.4.2022- Juuret – Aarteita kokoelmista Juuret esittelee museon Lahdessa säilyttämiä julisteita, taideteoksia ja huonekaluja. Näyttelyn nimi muistuttaakin kokoelmien merkityksestä Malvalle – kokoelmat ovat juuret, joista museon kaikki toiminta muotoutuu.

Kesä 2024

5.4. – 29.9.2024 Jeremy Shaw: Jaksoton järjestelmä on audiovisuaalinen installaatio, joka haastaa inhimillisen selityskyvyn rajat lumoavalla tavalla. Maailmanlaajuista menestystä kerännyt teoskokonaisuus esitellään Suomessa ensimmäistä kertaa.

3.5. – 3.11.2024 Kahdentoista suomalaisen nykytaiteilijan Määränpää on näyttely, joka kertoo nykytaiteen keinoin lähtemisestä ja saapumisesta.

Syksy 2024

1.11.2024 ‐ 11.5.2025
Pauliina Mäkelä: Pneuma
Pneuma muodostaa elollisesta ja elottomasta luonnosta ammentavan, kiehtovan maailman.

19.11.2024 ‐ 6.4.2025
Maistiaisia Malvan taidekokoelmasta
Näyttely esittelee otannan Malvan taidekokoelmaan viime vuosina hankituista teoksista.

7.12.2024 ‐ 6.4.2025
Kaarlo Stauffer: Fantasmagoria
Fantasmagoria esittelee teoksia, jotka ammentavat sukukuvista ja käsittelevät ajan kulumista, vanhenemista sekä muistamisen ja mielikuvituksen suhdetta.

7.12.2024 ‐ 6.4.2025
Ilkka Halso: Maiseman tasot
Teokset tarkastelevat maisemaa kerroksittain purkaen sen osiin ja uudelleen kokoamalla pistemäisten otosten avulla.

Avoinna: ti, to-su 10-18, ke 10-20, ma suljettu
Pääsymaksut: Lippu yhteen näyttelyyn 10 € (alennuslippu 8 €), koko museon lippu16 € (alennuslippu 12 €). Alle 18-vuotiaat maksutta. Malva on Museokorttikohde. Lisätiedot pääsymaksuista ja alennusryhmistä löytyvät Malvan verkkosivuilta.

Näyttelyiden lisäksi Malvassa pääsee kokemaan suomalaisen Ekho Collectiven vuorovaikutteisen Ahto-taideteoksen. 15 metriä korkea, Malvan Valogalleriassa esillä oleva Ahto muuttaa muotoaan kävijävirran mukana. Ahto tutkii veden erilaisia olomuotoja sekä kuvamateriaalin että äänimaailman kautta.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva, Päijänteenkatu 9, Lahti

Tervetuloa Malvaan

Malvan museokauppa

Malvan Museokaupan painopisteitä ovat paikallisuus, ympäristöystävällisyys ja omat kokoelmat. Tuotteiden laajasta kirjosta löytyy siis esimerkiksi lähellä tehtyjä tuotteita, joita koristavat museon omat julisteet ja taideteokset.

Voit ostaa museokaupan tuotteita myös verkkokaupasta.

Tästä museokauppaan

Lahden historiallinen museo on nyt avattu

Vaaleanpunaisessa kivikartanossa sijaitseva Lahden historiallinen museo avasi ovensa yleisölle jälleen kesäkuussa 2024 usean vuoden remontin jälkeen. Uudistetussa muesossa pääset tutustumaan kahteen näyttelyyn:

Hyvä paikka -päänäyttely pureutuu päijäthämäläiseen arjen historiaan jääkauden jälkeiseltä ajalta nykypäivään.

Kotiin – Karjalan kaikuja ja kuvia -näyttely kertoo kodin jättämisestä ja evakkomatkasta. Näyttelyn teoksia on ollut esillä eri puolilla Suomea ja Venäjää.

Lahden historiallinen museo - Ainopuiston teatteri

 

Lahden historiallinen museo

Päijännetalo Vääksyssä – historiaa, taidetta ja vaihtuvia näyttelyitä

Heinolan taidemuseo, näyttelyitä ympäri vuoden

Vuosisatoja vanhoja tarinoita historiallisessa miljöössä

Urajärven kartano Asikkalassa

Lääninkivalteri Ascanin talo Heinolassa

Lanu-puisto – veistospuisto keskellä luontoa

Lanu-puisto on mielenkiintoinen kohde Kariniemen mäellä, lähellä Lahden Vesijärven satamaa. Puistoon on sijoitettu kaksitoista jättimäistä taitelijaprofessori Olavi Lanun veistosta. Vaikka jokainen veistos on itsenäinen taideteos, ne muodostavat puistossa yhtenäisen kokonaisuuden. Veistosten harmaa väritys muistuttaa luonnonkiveä, ja niiden tarkoitus on metsässä sulautua luontoon. Taitelijan toivomuksesta teosten annetaan sammaloitua luonnon omilla ehdoilla.

Veistokset on sijoitettu valaistujen käytävien varrelle, helposti ihailtaviksi.

Lähde Lanu-puistoon

Elokuvateatteri Kino Iiris

Kino Iiris on pieni, tunnelmallinen Art House -elokuvateatteri Lahden Saimaankadulla. Kiinnostavia elokuvia jo vuodesta 1987.

Lue lisää

Ylläpidämme tapahtumakalenteriamme Etelä-Suomen Sanomien Menoinfon kautta saamamme syötteen avulla. Jos haluat tapahtumasi kalenteriimme, ilmoita se Menoinfoon. Julkaisemme tapahtumia toimituksellisen käytäntömme mukaisesti. Tapahtumatietojen ilmoittaminen Menoinfossa on maksutonta.

Ilmoita tapahtumasi