Näyttelyt ja galleriat

Näyttelyitä Lahden seudulla

Uppoudu mielenkiintoisiin tarinoihin ja taiteeseen tai tutustu vähän eri lailla havainnollistettuun historiatietoon. Lahden seudulta löydät kiehtovia näyttelyitä ympäri vuoden!

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva on uusi ja elämyksellinen museo Lahden keskustassa, alle tunnin junamatkan päässä Helsingistä. Lahden taidemuseon ja Julistemuseon muodostama Malva on avautunut uusissa tiloissa Mallasjuoman vanhassa tehdaskiinteistössä Malskilla – kolme kerrosta, 2 000 neliömetriä näyttelytilaa.

29.4.2022- Juuret – Aarteita kokoelmista Juuret esittelee museon Lahdessa säilyttämiä julisteita, taideteoksia ja huonekaluja. Näyttelyn nimi muistuttaakin kokoelmien merkityksestä Malvalle – kokoelmat ovat juuret, joista museon kaikki toiminta muotoutuu.

3.3.2023-3.9.2023 Klaus Haapaniemi – Vaeltajat. Yleisön rakastaman ja kansainvälisesti tunnetun huippumuotoilijan soolonäyttely kuljettaa kävijät keskelle taianomaista ja kiehtovaa leirimaisemaa.

12.5.2023 ‐ 1.10.2023 Adrien M & Claire B: Valon huomassa. Uppoudu elävään digitaaliseen taiteeseen ja koe, kuinka kuvitteellinen, todellinen ja virtuaalinen ulottuvuus sulautuvat toisiinsa.

Avoinna: ti, to-su 10-18, ke 10-21, ma suljettu
Pääsymaksut: Lippu yhteen näyttelyyn 10 € (alennuslippu 8 €), koko museon lippu16 € (alennuslippu 12 €). Alle 18-vuotiaat maksutta. Malva on Museokortti-kohde. Lisätiedot pääsymaksuista ja alennusryhmistä löytyvät Malvan verkkosivuilta.

Näyttelyiden lisäksi Malvassa pääsee kokemaan suomalaisen Ekho Collectiven vuorovaikutteisen Ahto-taideteoksen. 15 metriä korkea, Malvan Valogalleriassa esillä oleva Ahto muuttaa muotoaan kävijävirran mukana. Ahto tutkii veden erilaisia olomuotoja sekä kuvamateriaalin että äänimaailman kautta.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva, Päijänteenkatu 9, Lahti

Tervetuloa Malvaan

Malvan museokauppa

Malvan Museokaupan painopisteitä ovat paikallisuus, ympäristöystävällisyys ja omat kokoelmat. Tuotteiden laajasta kirjosta löytyy siis esimerkiksi lähellä tehtyjä tuotteita, joita koristavat museon omat julisteet ja taideteokset.

Voit ostaa museokaupan tuotteita myös Verkkokaupasta.

Tästä museokauppaan

Lanu-puisto – veistospuisto keskellä luontoa

Lanu-puisto on mielenkiintoinen kohde Kariniemen mäellä, lähellä Lahden Vesijärven satamaa. Puistoon on sijoitettu kaksitoista jättimäistä taitelijaprofessori Olavi Lanun veistosta. Vaikka jokainen veistos on itsenäinen taideteos, ne muodostavat puistossa yhtenäisen kokonaisuuden. Veistosten harmaa väritys muistuttaa luonnonkiveä, ja niiden tarkoitus on metsässä sulautua luontoon. Taitelijan toivomuksesta teosten annetaan sammaloitua luonnon omilla ehdoilla.

Veistokset on sijoitettu valaistujen käytävien varrelle, helposti ihailtaviksi.

Lähde Lanu-puistoon

Vähän erilaiset museot Lahdessa

Päijännetalo Vääksyssä – historiaa, taidetta ja vaihtuvia näyttelyitä

Heinolan taidemuseo, näyttelyitä ympäri vuoden

Ylläpidämme tapahtumakalenteriamme Etelä-Suomen Sanomien Menoinfon kautta saamamme syötteen avulla. Jos haluat tapahtumasi kalenteriimme, ilmoita se Menoinfoon. Julkaisemme tapahtumia toimituksellisen käytäntömme mukaisesti. Tapahtumatietojen ilmoittaminen Menoinfossa on maksutonta.

Ilmoita tapahtumasi