Näyttelyitä Lahden seudulla

Uppoudu kiehtoviin tarinoihin ja taiteeseen – tutustu vähän eri lailla havainnollistettuun historiatietoon. Näyttelyiden ovet ovat avoinna.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva on uusi ja elämyksellinen museo Lahden keskustassa, alle tunnin junamatkan päässä Helsingistä. Lahden taidemuseon ja Julistemuseon muodostama Malva on avautunut uusissa tiloissa Mallasjuoman vanhassa tehdaskiinteistössä Malskilla – kolme näyttelyä, kolme kerrosta, 2 000 neliömetriä näyttelytilaa.

29.4.2022- Juuret – Aarteita kokoelmista Juuret esittelee museon Lahdessa säilyttämiä julisteita, taideteoksia ja huonekaluja. Näyttelyn nimi muistuttaakin kokoelmien merkityksestä Malvalle – kokoelmat ovat juuret, joista museon kaikki toiminta muotoutuu.

16.9.2022-29.1.2023 Erik Bruun, luonnollisesti -näyttelyssä on esillä Bruunin luomuksia koko tämän koko 70-vuotisen uran varrelta. Nyt 96-vuotias Bruun piirtää edelleen päivittäin. Näyttelyn läpi kulkeva teema on Bruunin rakkaus luontoon, joka näkyy lähes kaikissa hänen julisteissaan.

7.10.2022-2.4.2023 Nanna Susi – Taiteilijatar ja raivoisa rakkaus. Värikylläisistä, ekspressiivisistä maalauksistaan tunnetun Nanna Suden laaja näyttely kuvaa taiteilijan suhdetta taiteen tekemiseen – taidetta tehdään herkkyydellä, intohimoisesti ja välillä suorastaan raivoisasti.

4.11.2022-2.4.2023  Marjatta Tapiola – Toisin sanoin. Näyttelyssä esillä taiteilijan klassikkoteoksia mutta myös täysin uusia tulkintoja.

Avoinna: ti, to-su 10-18, ke 10-21, ma suljettu
Pääsymaksut: Lippu yhteen näyttelyyn 10 € (alennuslippu 8 €), koko museon lippu16 € (alennuslippu 12 €). Alle 18-vuotiaat maksutta. Malva on Museokortti-kohde. Lisätiedot pääsymaksuista ja alennusryhmistä löytyvät Malvan verkkosivuilta.

Näyttelyiden lisäksi Malvassa pääsee kokemaan suomalaisen Ekho Collectiven vuorovaikutteisen Ahto-taideteoksen. 15 metriä korkea, Malvan Valogalleriassa esillä oleva Ahto muuttaa muotoaan kävijävirran mukana. Ahto tutkii veden erilaisia olomuotoja sekä kuvamateriaalin että äänimaailman kautta.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva, Päijänteenkatu 9, Lahti

Tervetuloa Malvaan

Malvan museokauppa Malskilla

Malvan museokauppa avoinna ti 10-18, ke 10-21, to-su 10-18, ma suljettu.

Voit ostaa museokaupan tuotteita myös Verkkokaupasta  Lisäksi museokaupan tuotteita voi tilata sähköpostilla osoitteesta museokauppa@lahti.fi.

Museokaupan painopisteitä ovat paikallisuus, ympäristöystävällisyys ja omat kokoelmat. Tuotteiden laajasta kirjosta löytyy siis esimerkiksi lähellä tehtyjä tuotteita, joita koristavat museon omat julisteet ja taideteokset.

Tästä museokauppaan

Lanu-puisto 30 vuotta

Lanu-puisto on mielenkiintoinen kohde Kariniemen mäellä, lähellä Lahden Vesijärven satamaa. Puistoon on sijoitettu kaksitoista jättimäistä taitelijaprofessori Olavi Lanun veistosta. Vaikka jokainen veistos on itsenäinen taideteos, ne muodostavat puistossa yhtenäisen kokonaisuuden. Veistosten harmaa väritys muistuttaa luonnonkiveä, ja niiden tarkoitus on metsässä sulautua luontoon. Taitelijan toivomuksesta teosten annetaan sammaloitua luonnon omilla ehdoilla.

Veistokset on sijoitettu valaistujen käytävien varrelle, helposti ihailtaviksi.

Lähde Lanu-puistoon

Vähän erilaiset museot Lahdessa

Päijännetalo Vääksyssä – historiaa, taidetta ja vaihtuvia näyttelyitä

Heinolan taidemuseo, näyttelyitä ympäri vuoden

Ylläpidämme tapahtumakalenteriamme Etelä-Suomen Sanomien Menoinfon kautta saamamme syötteen avulla. Jos haluat tapahtumasi kalenteriimme, ilmoita se Menoinfoon. Julkaisemme tapahtumia toimituksellisen käytäntömme mukaisesti. Tapahtumatietojen ilmoittaminen Menoinfossa on maksutonta.

Ilmoita tapahtumasi