Näyttelyt ja galleriat

Näyttelyitä Lahden seudulla

Lahden seudun museot, näyttelyt ja erikoiskohteet kutsuvat uppoutumaan taiteeseen. Nauti kaikilla aisteilla!

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva on vielä aika uusi tuttavuus. Keväällä 2022 avautunut kohde sijaitsee Lahden keskustassa, Malskin tiilirakenteisessa kulttuurikeskuksessa ja vetää jo nyt puoleensa kiinnostavia näyttelyitä ja uusia kävijöitä. Ehkä sinuakin?

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Malskilta löytyy Lahden visuaalisten taiteiden keskus Malva museokauppoineen sekä kyljessä taukopaikat kahvitteluun ja lounaalle. Tunnista toiseen saa kulua, kun Malskin ovista astuu sisään. Kulttuuri- ja museokeskus on ihan keskustassa, tänne on helppo tulla myös julkisilla. Malva on aina hyvä idea.

29.4.2022- Juuret – Aarteita kokoelmista Juuret esittelee museon Lahdessa säilyttämiä julisteita, taideteoksia ja huonekaluja. Näyttelyn nimi muistuttaakin kokoelmien merkityksestä Malvalle – kokoelmat ovat juuret, joista museon kaikki toiminta muotoutuu.

Tulevia näyttelyitä:

6.10.2023 ‐ 3.3.2024 Emma Helle, Tamara Piilola ja Pia Sirén: Tulevaisuuden puutarha Kolmen taiteilijan Malvaan luomassa puutarhassa risteävät romanttinen luontokäsityksemme ja vaihtoehtoinen tulevaisuuden näkymä.

3.11.2023 – 7.4.2024 Sari Soininen: Katseen takana Valokuvataiteilija Sari Soinisen värikäs ja unenomainen valokuvaustyyli kumpuaa filosofisista ajatuksista ja henkilökohtaisista mystisistä kokemuksista.

Avoinna: ti, to-su 10-18, ke 10-21, ma suljettu
Pääsymaksut: Lippu yhteen näyttelyyn 10 € (alennuslippu 8 €), koko museon lippu16 € (alennuslippu 12 €). Alle 18-vuotiaat maksutta. Malva on Museokorttikohde. Lisätiedot pääsymaksuista ja alennusryhmistä löytyvät Malvan verkkosivuilta.

Näyttelyiden lisäksi Malvassa pääsee kokemaan suomalaisen Ekho Collectiven vuorovaikutteisen Ahto-taideteoksen. 15 metriä korkea, Malvan Valogalleriassa esillä oleva Ahto muuttaa muotoaan kävijävirran mukana. Ahto tutkii veden erilaisia olomuotoja sekä kuvamateriaalin että äänimaailman kautta.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva, Päijänteenkatu 9, Lahti

Tervetuloa Malvaan

Malvan museokauppa

Malvan Museokaupan painopisteitä ovat paikallisuus, ympäristöystävällisyys ja omat kokoelmat. Tuotteiden laajasta kirjosta löytyy siis esimerkiksi lähellä tehtyjä tuotteita, joita koristavat museon omat julisteet ja taideteokset.

Voit ostaa museokaupan tuotteita myös verkkokaupasta.

Tästä museokauppaan

Elokuvateatteri Kino Iiris

Kino Iiris on pieni, tunnelmallinen Art House -elokuvateatteri Lahden Saimaankadulla. Kiinnostavia elokuvia jo vuodesta 1987.

Lue lisää

Päijännetalo Vääksyssä – historiaa, taidetta ja vaihtuvia näyttelyitä

Heinolan taidemuseo, näyttelyitä ympäri vuoden

Lanu-puisto – veistospuisto keskellä luontoa

Lanu-puisto on mielenkiintoinen kohde Kariniemen mäellä, lähellä Lahden Vesijärven satamaa. Puistoon on sijoitettu kaksitoista jättimäistä taitelijaprofessori Olavi Lanun veistosta. Vaikka jokainen veistos on itsenäinen taideteos, ne muodostavat puistossa yhtenäisen kokonaisuuden. Veistosten harmaa väritys muistuttaa luonnonkiveä, ja niiden tarkoitus on metsässä sulautua luontoon. Taitelijan toivomuksesta teosten annetaan sammaloitua luonnon omilla ehdoilla.

Veistokset on sijoitettu valaistujen käytävien varrelle, helposti ihailtaviksi.

Lähde Lanu-puistoon

Ylläpidämme tapahtumakalenteriamme Etelä-Suomen Sanomien Menoinfon kautta saamamme syötteen avulla. Jos haluat tapahtumasi kalenteriimme, ilmoita se Menoinfoon. Julkaisemme tapahtumia toimituksellisen käytäntömme mukaisesti. Tapahtumatietojen ilmoittaminen Menoinfossa on maksutonta.

Ilmoita tapahtumasi