Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Hotelliklassikko Lahden pääkadun varrella.

1-1000 henkilöä
455 vuodepaikkaa

Lahden Seurahuone on hotelliklassikko, jossa ruoan herkullisuuteen ja erinomaiseen palveluun on aina paneuduttu koko sydämellä. Seurahuoneelle on helppo tulla, sillä hotelli sijaitsee aivan Lahden ydinkeskustassa, kävelymatkan päässä Matkakeskuksesta. Hotelli on saanut useita kansainvälisiä tunnustuspalkintoja. Hotellin vastuullisesta toiminnasta hotellille on myönnetty Green Key- sertifikaatti sekä Visit Finland on myöntänyt Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle Sustainable Travel Finland -merkin. Tunnustuksen saaneet yritykset täyttävät matkailua edistävän Visit Finlandin luoman kriteeristön, joka huomioi niin taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen kuin kulttuurisenkin kestävyyden. Lahden Seurahuone on ensimmäinen Lahden seudulla Sustainable Travel Finland -merkin saanut toimija.

Lahden Seurahuoneella on eri kokoisia ja erilaisiin tilaisuuksiin muuntautuvia tiloja, aina pienistä muutaman hengen tiloista aina 200 hengen tilaan. Tiloja räätälöidään ja muokataan aina tapauskohtaisesti, sen mukaan millainen tilaisuus on kyseessä. Hotellissa on maksuton, langaton Internet- yhteys ja moderni kokoustekniikka.

Varaa tästä

Kokoustilat

Kartano-juhla- ja kokoustila

Kartano on Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen uusin kimmeltävä jalokivi. Kullanhohtoinen tila kylpee luonnonvalossa ja taipuu moneen käyttötarkoitukseen jopa 80 hengelle. Kartano toimii hotellin tunnelmallisena aamiaistilana, jonka lisäksi se soveltuu erinomaisesti juhlatilaksi niin perhe- kuin yritysjuhliinkin. Kartanon uniikki yksityiskohta on upea vanha vitriinikaappi täynnä Seurahuoneen alkuperäisiä vintage-laseja.

Kokouspaketit

Päiväkokouspaketti alk. 52 €/hlö
Kokoustila, kokousvastaavan palvelut, maittava aamukahvi­buffee, runsas kokouslounas ja herkullinen iltapäiväkahvibuffee

Kysy kahden päivän kokouspaketeista myyntipalvelustamme.

Varaa tästä

Seurahuone Loft House tarjoaa tyyliä ja tunnelmaa

Seurahuone laajeni keväällä 2021 Aleksanterinkadun toiselle puolelle Sokos-tavaratalon ylempiin kerroksiin. Seurahuone Loft Housen jokainen huone huokuu luksusta ja taikaa. Laadukas, yksilöllinen sisustus on Jaakko Puron käsialaa. Huoneissa yhdistyvät upealla tavalla rustiikki, harmonia ja nykypäivä. Kylpyhuoneiden puukomposiittikalusteet ovat kotimainen innovaatio, ja materiaalina on käytetty Suomen metsien puuta. Huoneet ovat tavallista isompia ja korkeampia, ja osa niistä asettuu kahteen kerrokseen.

Osassa huoneita on suomalaiseen sielunmaisemaan olennaisesti kuuluva sauna ja oma terassi, josta avautuu näkymä hotellimme ihastuttavaan sisäpuutarhaan. Leveä ja muhkea, 200 cm:n parivuode takaa yksilöllisesti muokkautuvat, hyvät yöunet.

Lue lisää Loft Housesta

Ilta Loft House Loungessa

Seurahuone Loft Housen tunnelmallinen Lounge-tila sopii täydellisesti 30 hengen luoviin tilaisuuksiin ja illanviettoihin. Loungen yhteydestä löytyy myös kaksi 10 hengen saunaa rentoa iltatilaisuutta ajatellen. Myös kaksi Loft Housen loft-huoneista sijaitsee aivan Loungen äärellä ja ne sopivatkin mainiosti vaikkapa luovan työskentelyn tiloiksi pienryhmille.

Makuelämyksiä Seurahuoneella

Trattoria Seurahuone, rento Kuja Street Food ja Bar & Bistro SeuraHuone tarjoavat maukkaita vaihtoehtoja joka nälkään.

Lue lisää

Millaisessa huoneessa sinä haluat yöpyä?

Hotellimme tarjoaa vierailullesi viimeistellyt puitteet. Kaikissa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen huoneissa on kehon lämpötilan mukaan muotoutuvat, kunnollisen tuen koko vartalolle antavat patjat, jotka takaavat vieraalle levolliset yöunet. Samoin huoneisiin asennetut vesikiertoiset kattosäteilijät, jotka huolehtivat huoneiden lämmittämisestä ja jäähdyttämisestä. Energiatehokkuus, tasainen lämpö, hiljainen ääni ja vedottomuus ovat niiden suurimpia etuja. Lahden Seurahuone on kaupungin hotelleista ainoa, jonka huoneissa hyödynnetään säteilijöitä. Herkullinen Solo-aamiainen kruunaa vierailusi ja antaa puhtia pitkälle päivään

Vastuullisia kokouksia Seurahuoneella

Lahden Seurahuone on osa Sokos Hotels -ketjua, joka on valittu jo yhdeksän kertaa peräkkäin Suomen vastuullisimmaksi hotelliketjuksi. Seurahuoneella on Green Key -ympäristösertifikaatti ja Sustainable Travel Finland -merkki.

Lahden Seurahuoneella on panostettu erityisesti ruoan vastuullisuuteen. Seurahuoneella ei esimerkiksi valmisteta ruokaa uhanalaisiksi luokitelluista kalalajeista, naudanlihan käyttöä on vähennetty huomattavasti, ja ruokalistoihin sekä muihin tarjoiluihin on sen sijaan lisätty kasvisruokavaihtoehtoja.

Seurahuoneella ruokahävikkiä seurataan säännöllisesti ja muutoksiin reagoidaan heti. Seurahuoneen tavoitteena ovat muun muassa ruokahävikin merkittävä vähentäminen, lajittelun tehostaminen, hiilijalanjäljen pienentäminen ja työilmapiirimittausten tuloksen säilyminen hyvällä tasolla.

Kokoustarjoilut on suunniteltu sesonkiajattelun mukaisesti, ja lähituottajien kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Kasvisvaihtoehtoja on kokouksissa aina tarjolla. Kesäisin Seurahuoneen katolla asustaa joukko ahkeria mehiläisiä, jotka osaltaan hoitavat vastuullista ruokahuoltoa, sekä tekevät ympäristölle tärkeää pölytystyötä.

Vastuullisuus Sokos Hotelleissa

Nanoteknologialla mikrobeja vastaan

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone on ensimmäinen suomalainen hotelli, joka on ottanut käyttöön uudenlaisen nanoteknologiaan perustuvan katalyysipinnoituksen eniten käytössä oleville pinnoille kuten kaiteille, ovenkahvoille ja ravintolatilojen tuoleille ja pöydille. Uudella kotimaisella innovaatiolla voidaan vähentää koronaviruksen ja muiden mikrobien leviämistä.

Lue lisää

Kokoustilojen kapasiteetit

Lisäksi tarjolla Ankkurikabinetti, joka sopii luovaksi tilaksi 10 hengelle.

Tilan nimi Kerros Pinta-ala (m2) Luokka-muoto Teatteri-muoto Diplomaatti Banketti Cocktail Päivän-valo
Päijät-Kabinetti 1 2 107 80 120 80 150
Päijät-Kabinetti 2 2 71 40 70 40 45
Päijät-Kabinetti 3 2 69 40 70 40 45
Päijät-Kabinetti 1+2+3 2 300 160 200 160 500
Päijät-Kabinetti 1+2 2 178 120 160 120 200
Päijät-Kabinetti 2+3 2 140 80 100 80 90
Tiirismaakabinetti 2 63 32 50 32 70
Tehi 2 26 10
Kartanokabinetti 2 32 10 18
Hämesali 2 151 100 200
Saunaosasto P 78 20 35
Kuja-ravintola 1 100 150