Vie porukka ulos!

Houkuttele tiimisi pois etäpisteiltään ja tarjoile heille annos happea. Ja taas jaksaa. Katso Visit Lahden vinkit talven parhaista ulkoaktiviteeteista.

Luontoelämyksiä

Best Lake Nature Adventures talvi Metsämieli-kävely

Metsämieli-kävely

Tämän Best Lake Nature Adventuresin retken jälkeen olet varmasti rento ja virkistynyt. Metsämieli®- menetelmässä luonnon suomia, itsestään syntyviä terveysvaikutuksia tehostetaan tietoisilla harjoitteilla, joilla kehitetään tavoitteellisesti oman mielen sisäisiä, hyvinvointia tukevia taitoja. Selkeät ja helposti toteutettavat Metsämieli- harjoitukset yhdistävät metsässä oleiluun tai liikkumiseen rentoutus-, virkistys- ja mielentaitoharjoituksia. Metsämieli- kävely sopii hyvin kokouspäivän tai virkistyspäivän ohjelmaksi.

Best Lake Nature Adventures lumikengät snow shoes

Kuutamolumikenkäilyä

Koe tunnelmallinen lumikenkäretki hämärtyvässä illassa. Best Lake Nature Adventures tarjoaa ihan uutta twistiä lumikenkäilyyn. Kysy lisää ja pyydä tarjous.

Fenix Ohjelmapalvelut fatbike

Fatbikeretket

Kun yhdistetään Fenix Ohjelmapalveluiden laadukkaat fatbiket, ammattimainen ohjaus, upea luonto, ei voi syntyä kuin priimaa. Fatbike-retkelle voi suunnata vaikkapa uusille Salpausselkä Trails -maastoliikuntapoluille, jotka starttaavat esimerkiksi Lahden Urheilukeskuksesta hyppyrimäkien takaa.

Kitetirri e-fatbike talvipyöräily Salpausselkä Lahti

Kitetirrin Salpausselkä Geopark -maastopyöräretki

Salpauselkä Geopark on elämyksellinen retki, yhdistäen luonnon, liikunnan ja jääkauden historian. Retkellä pääset testaamaan sähkömaastopyörän parhaita ominaisuuksia sekä tutustumaan Suomen tunnetuimman geologisen kokonaisuuden tarinaan. Reitti kulkee läpi Salpausselän ainutlaatuisten ulkoilureitistöjen.

Tutustu sähkömaastopyörään -retki

Lähde mukaan Kitetirrin sähkömaastopyöräretkelle, joka sopii kaikille. Retken voi aloittaa esimerkiksi Pikku-Veskun puistosta Lahden keskustan tuntumasta, Messilästä tai muusta teille sopivasta lähtöpaikasta, tutustuen yhdessä pyöriin ja oppaan ohjeistaessa niiden käytöstä. Reitti helpoissa maastoissa. Tunnin retken hinta alkaen 59 €/hlö.

Varaa tästä
Pajulahti kickspark järven jäällä

Talvinautintoja Iso-Kukkasella Pajulahdessa

Ohjattuja talviaktiviteetteja Liikuntakeskus Pajulahdessa Iso-Kukkas-järven jäällä. Ryhmän menopeliksi voi valita retkiluistimet, kicksparkin tai fatbiken (sähkö tai tavallinen). Reippaan ulkoilun jälkeen on ihana rentoutua rantasaunan löylyissä ja tehdä palauttava pulahdus avantoon. Paketti sisältää ohjatun aktiviteetin arkena 1,5 h sekä rantasaunan 1,5 h, sis. pyyhkeet. Kokonaisaika noin 3 tuntia. Hinta arkena kymmenelle hengelle 390 €. Mahdollinen välinelisä fatbike +10 €/pyörä, efatbike +40 €/pyörä.

Vierumäki lumikenkäilijät

Joko kokeilit liukulumikenkiä?

Vierumäen Luontoliikuntakeskuksesta vuokraat e-fatbike pyörän tai lumiseen aikaan vaikkapa lumikengät, pulkat tai liukurit. Tule hakemaan tietoa Vierumäen luonnosta sekä vinkkejä ja ideoita luonnossa liikkumiseen. Olet upeissa maisemissa ja me esittelemme sen monipuoliset mahdollisuudet ilomielin. Luontoliikuntakeskuksen löydät Kahvila Pihkalan välittömästä läheisyydestä!

KoiraKikka huskysafari Heinola

Huskysafareita Heinolassa

Ehkäpä Suomen eteläisin huskyfarmi löytyy Heinolasta, Koirakikan luota. Safarin lisäksi pääset tutustumaan huskypuiston eläimiin, joiden joukosta löytyy huskien lisäksi mm. poroja, hukkia ja kettuja.

Nature Escape kellunta

Elämyskelluntaa Vierumäellä

Nature Escape tarjoaa Vierumäen Valkjärvellä rentouttavan kokemuksen. Elämyskellunnasta on mahdollista valita rentouttava tai aktiivisempi versio. Rentoutuskellunnassa keskitytään nimensä mukaisesti rentouttamaan koko vartalo, poistamaan ulkoiset virikkeet ja nauttimaan luonnon energiasta ja rauhasta. Aktiivisessa kohelluskellunnassa taas pelaillaan, liikutaan ja pidetään hauskaa porukalla.

Hyppää lumikengille

Uutta hohtoa metsäretkeilyyn saat, kun laitat jalkaan lumikengät. Vuokraa kengät tai varaa opastettu retki!

4event vie retkelle vaikkapa Lahden Salpausselälle. Voit varata opastetun retken tai vuokrata pelkät kengät omatoimiretkeä varten.

Best Lake Nature Adventures tarjoaa esimerkiksi Talven hiljaisuus -lumikenkäretkiä, jotka vievät Liikuntakeskus Pajulahtea ympäröivään luontoon. Kysy tarjousta suoraan Best Lake Nature Adventuresilta.

Lumikenkäretkiä järjestävät tilauksesta myös esimerkiksi Lehmonkärki Asikkalassa, Yli-Kaitala Resort Iitissä sekä Liikuntakeskus Pajulahti ja Vierumäki.

Fenix Ohjelmapalvelut OAC-liukulumikengät

Vai lähtisittekö liukulumikenkäilemään?

Liukulumikengät tekevät lumikenkäilystä astetta hauskempaa, ne kun ovat suksien ja lumikenkien välimuoto eli umpihankisukset. Liukulumikenkiä vuokraavat ja -retkiä järjestävät Fenix Ohjelmapalvelut ja Vierumäki. Fenixin suosittu OAC-liukulumikenkäretki 10 hengelle alkaen 550€/10 hlö + 45€/lisählö + alv 10%. Fenix järjestää myös perinteisiä lumikenkäretkiä.

Lisää ohjelmaideoita

Ulkoilun päälle maistuvat nokipannukahvit

Messilän maisemakota Laason rinteessä, Pajulahden elämyslaavu, Yli-Kaitalan Kipinä-kota ja monet muut luontokohteiden laavut tarjoavat paikan istahtaa hetkeksi ja nauttia evästauosta. Tarjolla on myös Metsäillallista ja Salpausselän makuja pidemmän kaavan herkutteluun.

Herkuttele luonnon helmassa

Vauhdin hurmaa

Leijasurffauskurssi á la Kitetirri

Tule opettelemaan kokeneen kouluttajan johdolla vauhdikas leijahiihto Lahden Vesijärvellä. Kolmen tunnin kurssilla tutustutaan leijan käyttöön. Kurssi sisältää mm. tuulioppia, hiihtoleijan valmistelun ensilennätystä varten, leijan lennätystä, liikkeelle lähdön ja leijan turvallisen alasoton. Kurssin voi toteuttaa myös kokonaan ilman suksia tai lautaa.

Leijahiihto Kitetirri Vesijärvellä

Kitetirrin leijahiihtokurssin hintaan kuuluu hiihtoleijojen, valjaiden, jääruuvien ja kypärän vuokra sekä koulutus. Kurssi järjestetään Lahdessa Vesijärvellä. Tapaamispaikka sovitaan tuulensuunnan mukaan – vaihtoehtoina Mukkulan kartanon ranta, Vesijärven satama tai Messilä Camping.

Hinta alkaen 150 €/3h, max 4 hlöä kerrallaan

Varaa kurssi tästä

Moottorikelkkasafarit

Koe talvinen luonto moottorikelkan kyydistä käsin!

Lehmonkärjen moottorikelkkasafarilla Asikkalassa et tarvitse aiempaa kokemusta, sillä oppaat neuvovat moottorikelkkojen turvallisen käytön. Moottorikelkkasafareista voi valita parhaiten taitojaan vastaavan.

Jump Up – safarit järjestää Messilässä sekä mönkijä- että moottorikelkkasafareita. Safareita järjestetään kahden hengen porukoista aina suurienkin yritysten talvipäivien tarpeisiin.

Virkistäviä talvipäiviä

Mitä jos yrityksesi virkistyspäivä olisikin Messilässä? Tai viettäisit tiimisi kanssa koko päivän Purnussa?

Lumipäivä Messilässä
Aamupala Markkinaravintolassa, lounas kartanolla ja tiimin iltapäivän ohjelmaksi Messilän 10 rinnettä, Salpausselän ladut tai joku muu Messilän monista aktiviteeteista.

Hiihtokeskus Purnu Hartolassa
Mukavan kompakti Hiihtokeskus Purnu, sopii oikein hyvin aktiiviseen talvipäivän viettoon. Purnuvuoren hyvinhoidetut viisi rinnettä ja rinneravintolan herkut, takaavat mukavan päivän tiimillesi.

Lumiturnajaisia ja winterfest-tunnelmia

4winterfest
4eventin tarjoama ulkoilmaelämys, johon jokainen on tervetullut sellaisena kuin on ilman pukukoodia. Siellä tavataan, viihdytään ja nautiskellaan kiireettömästi.

Talviolympialaiset
Talviolympialaiset ovat täynnä talven, liikunnan ja yhdessäolon riemua. Tunnelman takaavat kisailualueelle pystytetty teltta, kuumat juomat, liehuvat viirit, taustalla soiva musiikki, valaistut toimintapisteet sekä ulkotulet ja tietysti innostavat 4event-valmentajat.

Lumiturnajaiset
Fenix Ohjelmapalveluiden leikkimielinen talvikisailu, jonka lajit valikoituvat lumitilanteen ja talvisään mukaan. Lajeina voivat olla esimerkiksi lumisähly
tiimihiihto, suksi shuffle, kicksparkviesti, lumikenkäfutis tai curling luonnonjäällä.

Täydellinen valikoima kokouspaikkoja

Etsitkö kokoontumistilaa ulkoilun oheen? Katso vinkit kokoustaloista ja -hotelleista, designvilloista sekä uniikeista erikoiskohteista.

Katso kokoustilat

Lisää ideoita Visit Lahden myyntipalvelusta

Etkö löytänyt sopivaa aktiviteettia? Ota yhteyttä – me Visit Lahdessa ideoimme, teemme tarjouspyyntökierroksia ja autamme alkuun järjestelyissäsi!

Johanna Karhu

Johanna Karhu

asiantuntija, myynti 0400 813 903
Kokous-, tapahtuma ja ryhmäasiakkuudet. Salpausselkä Geopark yhteyshenkilö ja sisällöntuotanto.
Anne-Mari Sipponen

Anne-Mari Sipponen

asiantuntija, myynti 040 357 6918
Kokous-, tapahtuma- ja ryhmäasiakkuudet. Ryhmämyyntijärjestelmät.

Turvallisia elämyksiä Lahden seudulla

Toivotamme sinut tervetulleeksi nauttimaan Lahden seudun upeista matkailupalveluista ja ainutlaatuisista luontoelämyksistä! Jotta vierailusi olisi mahdollisimman turvallinen, olemme koonneet alle muutamia ohjeistuksia koronapandemian aikana.

Koronaikonit

Lahden seudun matkailupalvelut ovat valtaosin matkailijoiden käytettävissä ja alueellamme kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen. Lahden seudulla on helppo noudattaa turvavälisuosituksia ja suosittelemme erityisesti mökkeilyä, tutustumista luontokohteisiin kuten Salpausselkä Geoparkin kohteisiin sekä ulkoilma-aktiviteetteja. Suosittelemme myös lataamaan älypuhelimeesi THL:n Koronavilkku-sovelluksen tartuntaketjujen jäljittämiseksi. Täältä löydät lisää ajankohtaista tietoa koronaviruksesta.