Lähdetäänkö ajelulle rantabulevardille?

Sähkökäyttöisillä kulkuneuvoilla kelpaa kierrellä Lahden nähtävyyksiä tai lähteä vaikkapa kesäillan romanttiselle rantabulevardiajelulle. Visit Lahti ideoi sinulle muutaman reittivinkin valmiiksi.

Valitse sopiva kulkupeli

Mankeli-kaupunkipyörät
Kaupunkipyörät ovat sähköavusteisia yhteiskäyttöpyöriä, jotka on tarkoitettu lyhyiden matkojen tekemiseen Lahden kaupunkialueella. Pyörien käyttöönotto tapahtuu mobiilisovelluksella ja asemia, joista pyörän voi ottaa käyttöön on noin 30 ympäri kaupunkia.

Tier-sähköpotkulaudat
Sähköpotkulaudat toimivat Lahdessa Matkakeskuksen ja Mukkulan välisellä alueella.

 

Vinkki #1: Sataman kautta Vesijärven rantabulevardille

Hyppää pyörän tai skuutiin kyytiin vaikkapa torilta ja ota suunta kohti Vesijärven satamaa. Matkan varrella ehdit nähdä palan vehreää Pikku-Vesijärven puistoa. Jää nauttimaan sataman tunnelmasta, ravintoloiden ja terassien antimista sekä puuarkkitehtuurisista nähtävyyksistä. Voit myös jatkaa matkaa Sibeliustalon ja Pianopaviljongin ohi kohti rantabulevardia, joka kulkee kuvauksellisissa maisemissa pitkin Vesijärven rantaa aina Niemeen asti. Niemen satamasta löydät Pohjoismaiden ainoan Ace Cafen ja Suomen Moottoripyörämuseon.

Lue lisää Vesijärven satamasta

Vinkki #2: Pikku-Veskun kautta Myllysaareen

Vesijärven rantabulevardia pääsee ajelemaan myös järven eteläisiä rantoja pitkin. Suuntaa Pikku-Vesijärven puiston ja Teivaan sataman kautta rantatielle, joka polveilee mukavasti rannan ja Jalkarannan omakotitaloalueen kodikkaiden pikkukatujen välillä. Reitti johtaa Myllysaareen, joka on Lahden Purjehdusseuran kotisatama. Saareen pääsee kävellen pitkin tunnelmallisia kapeita siltoja. Periltä löydät purjehdusseuran paviljonkinakin toimivan Bar & Restaurant Kommodorin.

Lue lisää Myllysaaresta

Extra: Beach club -tunnelmaa ja nähtävyyksiä Vesijärven rannalla

Yhdistä vinkit nro #1 ja #2 eli kruisaile koko rantaraitti päästä päähän.

Ravintola Nosturi_Skybar

Vesijärven rannoilla riittää nähtävää mutta myös runsain mitoin ravintoloita, joihin pysähtyä virkistäytymään. Miten olisi kahvitauko Mukkulan Kartanon Rantakievarissa tai pizzat ja saunavuoro Nosturin lasisaunassa?

Vinkki #3: Keskustan suosituimmat

Lahden ydinkeskustan ympäriltä löytyy paljon nähtävää, vain muutaman korttelin päässä torilta. Aja Eliel Saarisen suunnittelemalle kaupungintalolle ja siitä ylös Radiomäelle, kuuluisien Radiomastojen äärelle. Mäeltä avautuu hieno maisema yli koko kaupungin. Laskeudu takaisin torille ja kurvaa sitten Kirkkokadulle, jonka varrelta löytyy lisää kuuluisaa arkkitehtuuria – Alvar Aallon Ristinkirkko. Päätepysäkiksi voit ottaa Malskin ja Lahden visuaalisten taiteiden museon Malvan. Malskille voi jäädä viihtymään pidemmäksikin aikaa – taide-elämysten lisäksi Malskilla palvelevat Kahiwan kahvila ja leipomo, Ant Brew’n pubi ja Malskin Bistro -ravintola.

Vinkki #4: Lasten suosikit Launeella

Launeen kaupunginosa, vain lyhyt pyräys keskustasta, on lasten suosikki Lahdessa. Ajelkaa Yli-Marolan 4H-kotieläinpihalle laamoja, possuja ja kanoja ihmettelemään. Launeen keskuspuistossa taas riittää puuhaa kaiken ikäisille – Launeen Perhepuisto on jättimäinen leikkipuisto liikennekaupunkeineen ja linnoituksineen, isommille taas riittää haastetta vaikkapa parkourin tai minigolfin parissa.

Lisää koko perheen lomavinkkejä

Vinkki #5: Mistä löytyvät Litti ja Äitee?

Tällä kierroksella on vuoro bongata Lahden legendojen patsaita. Keskeltä Kisapuistoa löytyy Lahen oman pojan, Jari ”Litti” Litmasen patsas. Kisapuistosta voit jatkaa Fellmaninpuiston läpi Urheilukeskukseen. Sieltä löydät Siiri ”Äitee” Rantasen hiihtäjäpatsaan. Ja sitten suunta kohti mäkimonttua – siellä saat Lahden kuuluisimman nähtävyyden, hyppyrimäet, ja mäkihyppääjäpatsaan helposti samaan kuvaan. Poikkea vielä jäähallin kulmalla Lahti-kiekon legendan, Erkki Laineen patsaalla.