Tuo tapahtumasi Lahden seudulle

Yli 80 vuotta kansainvälistä kisahistoriaa, monipuoliset isot tapahtumapaikat ja kymmenittäin erikoiskohteita. Majoituskohteet kävelyetäisyydellä, tunti Helsinki-Vantaan lentokentältä, Euroopan suurin järvialue. Voisiko Lahden seutu olla seuraava tapahtumapaikkasi?

Isojen ulkotapahtumien ykköspaikat

Lahti2017 stadium

Lahden Urheilukeskus

Urheilukeskus on kansainvälisesti tunnettu tapahtumakeskus. Urheilukeskuksessa sijaitsevat hyppyrimäet, hiihtostadion, Ravintola Voitto, Hiihtomuseo, keskusurheilukenttä, maauimala sekä ampumahiihtoalue. Talvisin maastossa on valaistuja hiihtolatuja, kesäisin maastopyöräily- ja ulkoilureittejä. Suurmäen näköalatasanne on auki yleisölle kesäkuukausina, muina aikoina tilauksesta. Alueen välittömässä läheisyydessä myös Lahden messukeskus sekä Isku Areena.

Ironman 2018 Lahti

Lahden Matkustajasatama

Matkustajasatama Vesijärven rannalla kuuluu Lahden suosituimpiin tapahtumapaikkoihin. Vuosittain satamassa järjestetään kymmeniä tapahtumia kuten IRONMAN 70.3, Kalamarkkinat, Historic Rally, peräkonttikirppiksiä ja Suuret Oluet – Pienet Panimot. Sataman tapahtumakokonaisuuteen kuuluu myös ainutlaatuinen kokous-ja konserttitalo Sibeliustalo.

Markkinat Market Day at the market place

Lahden kauppatori

Lahden Tori toimii perinteisen toritoiminnan mutta myös konserttien ja erilaisten tapahtumien keskuksena.
Torin alle rakennettuun toriparkkiin mahtuu yli 600 ajoneuvoa.

Lahti Energia tapahtumapuisto event park

Lahti Energia Tapahtumapuisto

Suomen kaunein tapahtumapuisto sijaitsee Mukkulan Kartanon läheisyydessä, Vesijärven rannalla.

MotoGP Finland

KymiRing

KymiRingin GP-rata täyttää ainoana ratana Pohjois-Euroopassa FIA:n ja FIM:n korkeimmat rataluokitusvaatimukset. 4,5 kilometriä pitkä rata koostuu 21 kaarteesta ja radalla on korkeuseroa 18 metriä. 1,1-kilometrinen suora on Euroopan pisin GP-radan pääsuora.

GP-rata tarjoaa loistavat puitteet kansainväliseen moottoriurheiluun ja tapahtumiin, ajoharjoitteluun ja vaativaankin ajoneuvotestaukseen.

 

Ace Cafe Lahti music event

Suomen Moottoripyörämuseon tapahtuma-alue

Niemen satamassa sijaitseva Suomen Moottoripyörämuseon tapahtuma-aukio on täydellinen paikka open air -tapahtumille. Kokoontumisajot, drive-in elokuvat ja musiikkitapahtumat järjestyvät uniikissa miljöössä, Ace Cafe Lahden vieressä.

Messilä talvi winter

Messilä

Eteläisen Suomen suurin hiihtokeskus isännöi talvikaudella erilaisia rinnetapahtumia mutta ympäröivän luonto houkuttelee mahdollistaa myös suositut maastopyöräilytapahtumat. Lisäksi ympäri vuoden järjestetään erilaisia yritys- ja järjestötilaisuuksia.

Launeen keskuspuiston tapahtumakenttä Event square

Launeen keskuspuiston tapahtumakenttä

Launeen keskuspuisto on 8000m² laajuinen alue, jonka ytimessä sijaitsee ovaalin muotoinen
tapahtumakenttä. Tapahtumakentän koko on n. 110 x 90m. Kenttä, yhdistettynä Keskuspuiston muihin palveluihin,
soveltuu ympäri vuoden erilaisiin yleisötapahtumiin kuten mm. tivoli.

Kentän ympärille levittäytyvä Launeen Keskuspuisto on monipuolinen vapaa-ajan keskus, jossa perhepuiston lisäksi
myös useita liikuntapaikkoja. Keskuspuistossa vierailee vuosittain jopa 100 000 kävijää.

Järjestätkö yleisötapahtumaa?

Tapahtumat luovat vetovoimaa Lahden seudulle ja kerromme niistä usein kanavissamme. Ylläpidämme tapahtumakalenteriamme Etelä-Suomen Sanomien Menoinfon syötteen avulla. Jos haluat tapahtumasi kalenteriimme, ilmoita se Menoinfoon. Julkaisemme tapahtumia toimituksellisen käytäntömme mukaisesti.

Liikuntatilojen varaukset Lahdessa

Haluatko varata Lahden Urheilukeskuksen tapahtumaasi? Onko Kisapuisto vapaana? Lahden kaupungin liikuntapalvelut hallinnoi runsaasti erilaisia saleja, halleja ja kenttiä, joita vuokrataan vakiovuorojen lisäksi erilaisiin tapahtumiin. Katso täältä yhteyshenkilöt.

Liikuntatilojen yhteyshenkilöt

Hyödynnä puistot, aukiot, kentät ja kadut

Hyödynnä koko kaupunki! Puistot, kentät ja tapahtuma-aukiot, torit, satamat ja kävelykadut ovat mahdollisia tapahtumapaikkoja. Yleisiä alueita vuokraavat eri toimijat – autamme sinua mielellämme oikean tahon luo. Lahden kaupungin eTapahtuma -palvelu sisältää runsaasti lisätietoja Lahden kaupungin yleisten alueiden tapahtumakäytöstä. Tutustu kaikkiin ulkoalueisiin täältä.

Tutustu ulkoalueisiin

Hallit ja Areenat

Lahden Urheilu- ja messukeskuksen alue on ainutlaatuinen näyttämö tilaisuuksille ja tapahtumille ympäri vuoden. Isku Areena on liiga-joukkue Pelicansin kotiluola, mutta toimii erinomaisesti myös muunlaisten tapahtumien areenana. Suuria tiloja tarjoavat myös mm. Pajulahden liikuntakeskus, Jokimaan ravikeskus ja Lahden kaupunginteatteri.

Tutustu halleihin ja areenoihin

Ympäristöopas tapahtumille

Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021. Kestävä tulevaisuus vaatii tekoja, ei vain puhetta – myös tapahtumissa. Tutustu teemavuoden toimenpiteisiin ja materiaaleihin.

Tutustu

Lahden tarjoamat olosuhteet suurtapahtuman järjestämiseen ovat ensiluokkaiset ja vastaavia on vaikea löytää mistään muualta. Modernit tilat, palvelut ja suorituspaikat palvelevat niin urheilijoiden, katsojien, yritysvieraiden kuin mediankin tarpeita.

Sibeliustalo Vesijärven rannalla

Metsähalli

Pääsali

Tapahtumatiloja

Kokouskohteet

Monitoimikeskus Takatasku

Sijainniltaan loistava ja hinnoiltaan edullinen Takatasku on Lahden keskustassa, kävelymatkan päässä Matkakeskuksesta. Esteettömät ja viihtyisät tilamme sopivat niin pieneen tiimipalaveriin kuin 100 hengen kokoontumiseenkin. Lounasruokala Makuhetki palvelee arkisin klo 11-13. Leivomme itse kokouskahvitusten suolaiset ja makeat tarjottavat.

Kokouskohteet

Navetan Wintti

Navetan Wintti – Elämyksellisyyttä ja tyylikkyyttä unohtumattomiin hetkiin– ympäri vuoden. Navetan Wintti on vuonna 1896 rakennettu vanha kivinavetta, joka on remontoitu juhla-, kokous- ja tapahtuma käyttöön ja avannut ovensa asiakkaille vuonna 2020. Navetan Wintti on toteutettu mahdollistamaan niin pienet kuin suuretkin tilaisuudet yrityksille sekä yksityishenkilöille. Oli kyseessä sitten juhlat, häät, kokous- tai virkistyspäivät, kaikki on mahdollista!

Kokouskohteet

Hämeenkatu 21 – kokoustila

Kokoustila, Hämeenkatu 21 Lahti 1-8 henkeä

Kokouskohteet

Mammuttilinna | Premium Resorts Vierumäki

Mammuttilinna sijaitsee keskellä järvi-Suomea vain reilun tunnin matkan päässä lentokentältä ja Helsingistä. Tilava hirsihuvila tarjoaa hulppeat puitteet perheille ja kaveri- sekä työporukoille luonnon ääreltä. Poreammeella ja grillikodalla varustettu huvila takaa unohtumattoman hengähdyshetken arjen keskellä.

Kokouskohteet

Holiday Club Vierumäki

Holiday Club Vierumäki on kokouspalveluiltaan omaa luokkaansa. Meillä rakennat hyvistä vaihtoehdoista erinomaisen tapahtumakokonaisuuden. Kaikki palvelut ovat saman katon alla ja lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan.

Kokouskohteet

Malski

Malski on Lahden keskustassa sijaitseva, 2020 avautunut kaupunkilaisten, uutta luovan työn sekä kulttuuri- ja museoelämysten keskus. Historiallisessa, vuonna 1912 rakennetussa panimorakennuksessa toimivan Malskin erikoisuus on entisaikojen henki, paikallisuus ja yhdessä tekemisen tapa, joka tuottaa näkyviä tuloksia ajankohtaisina tapahtumina, uutena liiketoimintana ja vaikuttavina yritysten välisinä kohtaamisina. Malskin historiallinen kiinteistö kätkee sisäänsä seitsemän eri kokoista kokoustilaa, keittiöllä varustetun loungen, valokuvastudion, lasikattoterassin sekä lähes 500 henkilön tilaisuuksiin taipuvan tiiliseinäisen, yli 7 metriä korkean Sammiosalin, joka avautuu alkuvuodesta 2021. Malskin kokoustilat on varustettu teknisesti huippuluokkaisella etäpalaverijärjestelmällä esim. Teams tai Skype for Business käyttöä varten, joka mahdollistaa kokoukseen liittymisen vaikka maapallon toiselta puolelta. Lisäksi tiloissa on langaton näytönpeilaus. Malskin ravintolamaailmasta löytyy Malskin Bistro, Kahiwa Coffee Roasters sekä Ant Brew -panimopub. Kahiwa ja Ant Brew järjestävät myös tastingejä. Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva avataan Malskille keväällä 2022.

Kokouskohteet

Lahden seurakuntayhtymä | Siikaniemen kurssikeskus

Siikaniemi on osa luontoa ja samalla nykyaikainen kurssikeskus. Meillä onnistuvat niin pienet perhejuhlat kuin suuremmatkin kokoukset, leirejä unohtamatta. Suunnittelet sitten päivän kokoustapahtumaa tai vaikkapa viikon mittaista koulutusta, meihin kannattaa ottaa yhteyttä. Juhlasaliimme mahtuu kerrallaan n. 200 kuulijaa. Pienempiä kokoustiloja on lukuisasti. Kaksi erillistä ja eri tasoista majoitusvaihtoehtoa mahdollistavat oman rauhan tilaisuudellesi (yhteensä 96 vuodepaikkaa). Saunarakennuksemme aivan Vesijärven rannassa kaksine saunoineen tarjoaa oivat puitteet tasokkaalle kokoukselle tai pienelle perhejuhlalle. Ja saunoa voit myös päärakennuksen uima-altaalla varustetussa saunassa. Sijaitsemme 16 km Lahdesta.

Kokouskohteet

Kokka Bistro & Bar | Piippu kokoustilat

Bistro&Bar Kokasta, joka sijaitsee Lahden satamassa Sibeliustalon naapurissa, löytyy kolme eri kokoista kokous- ja juhlatilaa.

Lahdessa kansallinen suurtapahtumayksikkö

Suomen suurimmat urheilutapahtumakaupungit ovat tiivistäneet urheilutapahtumayhteistyötä – tavoitteena on kasvattaa Suomen kilpailukykyä, tunnettuutta ja vetovoimaa yhtenä maailman johtavista urheilu- ja liikuntatapahtumien järjestäjämaista kansainvälisessä suurtapahtumien pelikentässä. Toimintaa koordinoidaan Lahdessa.

Lue lisää

Urheilun erikoiskohteet

Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä on parhaillaan käynnissä mittava investointiohjelma sisältäen mm. urheiluhallin muutostyöt, uuden hotelli- ja ravintolakokonaisuuden sekä myöhemmin jäähallin, Vierumäki Areenan ja Vierumäki-hallin ehostamisen. Lisäksi uudistetaan uimahalli ja muita majoitustiloja. Lisätietoja täältä.

Selaa Lahden seudun urheilu-, liikunta- ja hyvinvointikeskusten palveluita.

Lue lisää

Pajulahti on virallinen Paralympic Training Center

Liikuntakeskus Pajulahti on Suomen ensimmäinen virallinen paralympiaurheiluun keskittyvä valmennuskeskus Paralympic Training Center.

Pajulahti on Suomen esteettömin urheiluopisto – tilat palvelevat monipuolisesti eri lajeja ja ovat esteettömiä, jotta harrastajat pääsevät monipuolisesti liikkumaan ja huippu-urheilijat treenaamaan aina paralympialaisiin asti. Pajulahdessa järjestetään vuosittain useita kansallisia ja kansainvälisiä urheilutapahtumia.

 

Lue lisää

Kaipaatko apua?

GreenStar Hotel Lahti

Majoitus

Lahdesta löytyy noin 1 400 hotellitason vuodepaikkaa ja 20-60 minuutin ajomatkan päässä reilu 4 500 vuodepaikkaa lisää!

Ironman 2019 Lahti

Sijainti

Lahti on lähellä – puolet suomalaisista asuu tunnin matkan päässä Lahdesta. Tapahtumapaikat sijaitsevat lähellä toisiaan, kävelyetäisyydellä hotelleista. Monipuolisen tapahtumainfrastruktuurin lisäksi käytössäsi on Järvi-Suomi ja juotavan puhdas Päijänne. Tunnissa olet lentokentältä meillä.

Esitekansia broschures

Valmiita materiaaleja käyttöösi

Hyödynnä valmiita video-, esite- ja kuvamateriaalejamme. Tee kisavieraittesi matka Lahden seudulle helpoksi ja pyydä meiltä apuja. Lahden seutua esitteleviä videoita löydät you tube-kanavaltamme ja mielellämme autamme jo tapahtuman hakuvaiheessa.

Lahden tori kisakaupunki Aleksin viirit

Mainospaikkoja tapahtumille

Lahden keskustassa on tarjolla useita eri näkyvyyspaikkoja tapahtumien markkinoimiseen. Paikat varataan eri toimijoilta, katso tarkemmat tiedot ja ohjeet kunkin vaihtoehdon kohdalta.

Vesivehmaan lentokenttä

Tiesitkö, että Lahden seudulla sijaitsee lentokenttä? Vesivehmaan lentokenttä sijaitsee Asikkalassa, Vesivehmaan kylässä. Kenttä on aktiivinen ilmailualan harrastuskeskus laskuvarjohypystä lentolupakirjaan. Tutustu ja hyödynnä tapahtumassasi!

Lue lisää
Reissu Ruoti tilausajo charter bus

Kuljetuspalveluita

Täältä löydät Lahden seudulla toimivia kuljetusyrittäjiä.

Teerenpelit viskit ja gin whiskies and gin

Tarvitaanko oheisohjelmaa aveceille?

Joskus on tarpeen järjestää oheisohjelmaa tapahtumavieraille tai seuralaisille. Ruoka- ja tasting-ohjelmat toimivat aina mutta paljon on muitakin mahdollisuuksia. Täältä löydät parhaat vinkkimme – mielellämme autamme sinua järjestämään elämyksiä vieraillesi, ota yhteyttä!

LahtiMM2017 Avajaiset

Vapaaehtoiset

Lahdessa järjestetään vuosittain yli 200 urheilu- ja liikuntapahtumaa. Liikuntaseurojakin seudulla on yli 100. Vapaaehtoistyöllä on Lahden seudulla pitkät perinteet ja osaamista löytyy lähes kaikilta tapahtumien osa-alueilta. Monet tapahtumat tekevät yhteistyötä myös alueen koulutusorganisaatioiden kanssa. Ota yhteyttä jos kaipaat vinkkejä vapaaehtoisista.

Luvat ja ilmoitukset viranomaisille

Tapahtumajärjestäjän kannattaa konsultoida viranomaisia jo tapahtumaa suunnitellessaan, sillä vastuu on aina järjestäjän.​ Tapahtumia koskevat monenlaiset lait, säännöt ja ohjeet. Tapahtuman koko ja sijainti määrittävät tarvittavat luvat. Lupa käyttää tapahtumapaikkaa tarvitaan aina samoin kun llmoitus yleisötilaisuudesta tehdään poliisille aina kun on kyse isomman ryhmän kokoontumisesta.

Lahden kaupungin tapahtumayksikkö palvelee sinua lupa- ja viranomaisasioissa.

 

Hyödynnä VisitLahti somet #visitlahti

 • 01
  www.instagram.com/visitlahti_official
 • 02
  www.facebook.com/visitlahti
 • 03
  www.twitter.com/VisitLahti

Palvelumme tapahtumajärjestäjälle

 • tapahtumapaikkavaihtoehtojen esittely ja ennakkovaraukset
 • sopivan ajankohdan osalta konsultointi, tapahtumakalenterin päällekkäisyydet
 • Host City infomateriaalit, personoidut kartat, kuvat ja videot
 • markkinointiyhteistyö VisitLahti kanavissa
 • majoitus- ja ilmoittautumispalvelut, kuljetusratkaisut, oheisohjelmat
 • avustaminen organisaation kokoamisessa
 • paikallisten alihankkijoiden kilpailutus

Yhteyshenkilömme

Raija Forsman

Raija Forsman

toimitusjohtaja 040 516 2803
Anne-Mari Sipponen

Anne-Mari Sipponen

asiantuntija, myynti 040 357 6918