Tuo tapahtumasi Lahden seudulle

Yli 80 vuotta kansainvälistä kisahistoriaa, monipuoliset isot tapahtumapaikat ja kymmenittäin erikoiskohteita. Majoituskohteet kävelyetäisyydellä, tunti Helsinki-Vantaan lentokentältä, Euroopan suurin järvialue. Voisiko Lahden seutu olla seuraava tapahtumapaikkasi?

Isojen ulkotapahtumien ykköspaikat

Järjestätkö yleisötapahtumaa?

Tapahtumat luovat vetovoimaa Lahden seudulle ja kerromme niistä usein kanavissamme. Ylläpidämme tapahtumakalenteriamme Etelä-Suomen Sanomien Menoinfon syötteen avulla. Jos haluat tapahtumasi kalenteriimme, ilmoita se Menoinfoon. Julkaisemme tapahtumia toimituksellisen käytäntömme mukaisesti.

Liikuntatilojen varaukset Lahdessa

Haluatko varata Lahden Urheilukeskuksen tapahtumaasi? Onko Kisapuisto vapaana? Lahden kaupungin liikuntapalvelut hallinnoi runsaasti erilaisia saleja, halleja ja kenttiä, joita vuokrataan vakiovuorojen lisäksi erilaisiin tapahtumiin. Katso täältä yhteyshenkilöt.

Liikuntatilojen yhteyshenkilöt

Hyödynnä puistot, aukiot, kentät ja kadut

Hyödynnä koko kaupunki! Puistot, kentät ja tapahtuma-aukiot, torit, satamat ja kävelykadut ovat mahdollisia tapahtumapaikkoja. Yleisiä alueita vuokraavat eri toimijat – autamme sinua mielellämme oikean tahon luo. Lahden kaupungin eTapahtuma -palvelu sisältää runsaasti lisätietoja Lahden kaupungin yleisten alueiden tapahtumakäytöstä. Tutustu kaikkiin ulkoalueisiin täältä.

Tutustu ulkoalueisiin

Hallit ja Areenat

Lahden Urheilu- ja messukeskuksen alue on ainutlaatuinen näyttämö tilaisuuksille ja tapahtumille ympäri vuoden. Isku Areena on liiga-joukkue Pelicansin kotiluola, mutta toimii erinomaisesti myös muunlaisten tapahtumien areenana. Suuria tiloja tarjoavat myös mm. Pajulahden liikuntakeskus, Jokimaan ravikeskus ja Lahden kaupunginteatteri.

Tutustu halleihin ja areenoihin

Ympäristöopas tapahtumille

Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021. Kestävä tulevaisuus vaatii tekoja, ei vain puhetta – myös tapahtumissa. Tutustu teemavuoden toimenpiteisiin ja materiaaleihin.

Tutustu

Lahden tarjoamat olosuhteet suurtapahtuman järjestämiseen ovat ensiluokkaiset ja vastaavia on vaikea löytää mistään muualta. Modernit tilat, palvelut ja suorituspaikat palvelevat niin urheilijoiden, katsojien, yritysvieraiden kuin mediankin tarpeita.

Sibeliustalo Vesijärven rannalla

Metsähalli

Pääsali

Lahdessa kansallinen suurtapahtumayksikkö

Suomen suurimmat urheilutapahtumakaupungit ovat tiivistäneet urheilutapahtumayhteistyötä – tavoitteena on kasvattaa Suomen kilpailukykyä, tunnettuutta ja vetovoimaa yhtenä maailman johtavista urheilu- ja liikuntatapahtumien järjestäjämaista kansainvälisessä suurtapahtumien pelikentässä. Sport Event Management Finlandin toimintaa koordinoidaan Lahdessa.

Sport event management Finland

Uudistuva Vierumäki

Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä on parhaillaan käynnissä mittava investointiohjelma sisältäen mm. urheiluhallin muutostyöt, uuden hotelli- ja ravintolakokonaisuuden sekä myöhemmin jäähallin, Vierumäki Areenan ja Vierumäki-hallin ehostamisen. Lisäksi uudistetaan uimahalli ja muita majoitustiloja.

Lue lisää

Pajulahti on virallinen Paralympic Training Center

Liikuntakeskus Pajulahti on Suomen ensimmäinen virallinen paralympiaurheiluun keskittyvä valmennuskeskus Paralympic Training Center.

Pajulahti on Suomen esteettömin urheiluopisto – tilat palvelevat monipuolisesti eri lajeja ja ovat esteettömiä, jotta harrastajat pääsevät monipuolisesti liikkumaan ja huippu-urheilijat treenaamaan aina paralympialaisiin asti. Pajulahdessa järjestetään vuosittain useita kansallisia ja kansainvälisiä urheilutapahtumia.

Lue lisää

Vesivehmaan lentokenttä

Tiesitkö, että Lahden seudulla sijaitsee lentokenttä? Vesivehmaan lentokenttä sijaitsee Asikkalassa, Vesivehmaan kylässä. Kenttä on aktiivinen ilmailualan harrastuskeskus laskuvarjohypystä lentolupakirjaan. Tutustu ja hyödynnä tapahtumassasi!

Lue lisää

Kaipaatko apua?

Lipunmyyntikumppaniksi Eventio

Eventio on lipunmyyntikumppani, jonka järjestelmä tarjoaa työkalut niin verkkokauppaan kuin ovimyyntiin. Evention sydämessä on ketterä ja alati kehittyvä lipunmyyntijärjestelmä, joka palvelee kaikenlaisten tapahtumien tarpeita. Evention asiakkaita ovat mm. urheilutapahtumat, tanssikoulut, teatterit ja elokuvateatterit, elokuvafestivaalit, ravintolat, kesäfestarit, yhdistykset, kouluttajat ja monet muut.

Tutustu Eventioon

Suurtapahtumien ateriapalvelut läheltä

Ateriasisko on yksi Lahden seudun huippuosaajista, kun tarvitaan ateriapalveluita esimerkiksi juniorijalkapalloturnaukseen tai suunnistuskilpailuihin.

Lisää Ateriasiskosta

Luvat ja ilmoitukset viranomaisille

Tapahtumajärjestäjän kannattaa konsultoida viranomaisia jo tapahtumaa suunnitellessaan, sillä vastuu on aina järjestäjän.​ Tapahtumia koskevat monenlaiset lait, säännöt ja ohjeet. Tapahtuman koko ja sijainti määrittävät tarvittavat luvat. Lupa käyttää tapahtumapaikkaa tarvitaan aina samoin kun llmoitus yleisötilaisuudesta tehdään poliisille aina kun on kyse isomman ryhmän kokoontumisesta.

Lahden kaupungin tapahtumayksikkö palvelee sinua lupa- ja viranomaisasioissa.

 

Hyödynnä VisitLahti somet #visitlahti

 • 01
  www.instagram.com/visitlahti_official
 • 02
  www.facebook.com/visitlahti
 • 03
  www.twitter.com/VisitLahti

Palvelumme tapahtumajärjestäjälle

 • tapahtumapaikkavaihtoehtojen esittely ja ennakkovaraukset
 • sopivan ajankohdan osalta konsultointi, tapahtumakalenterin päällekkäisyydet
 • Host City infomateriaalit, personoidut kartat, kuvat ja videot
 • markkinointiyhteistyö VisitLahti kanavissa
 • majoitus- ja ilmoittautumispalvelut, kuljetusratkaisut, oheisohjelmat
 • avustaminen organisaation kokoamisessa
 • paikallisten alihankkijoiden kilpailutus

Yhteyshenkilömme

Raija Forsman

Raija Forsman

toimitusjohtaja p. 040 516 2803
Anu Kärkkäinen

Anu Kärkkäinen

kokous- ja kongressimyyntipäällikkö p. 040 828 4210
Soili Hirvonen

Soili Hirvonen

Head of Communications | Sports Tourism p. 0400 837 583