Itä-Hämeeseen ulkoilemaan

Vietä päivä Sysmässä tai Hartolassa, löydät kaikkea ulkoilmasta nauttimiseen ja herkutteluun. Tai miltä kuulostaisi yön yli reissu tai viikonlopun talvilomanen. Purnun laskettelurinteet houkuttelevat laskettelemaan ja Itä-Hämeen mainiot ladut sujuttelemaan suksilla. Kaiken kruunaa hyvä ruoka.

Kohteena: Sysmä tai Hartola tai molemmat
Kesto: 4-8 tuntia tai pari päivää

#1 Aloita aamu piristävällä kahvihetkellä Sysmässä

Lintan Kammari sisustuskahvila cafe and boutique

Lintan Kammari

Lintan Kammari Sysmän keskustassa on tunnelmallinen kahvila ja sisutuspuoti 100 vuotta vanhassa meijerin työntekijöiden asunrakennuksessa. Paikan päällä leivottujen herkkujen ja kahvin lisäksi Lintan Kammarissa on myynnissä käsintehtyjä vaatteita ja asusteita sekä kauden mukaan vaihtuva valikoima sisustustuotteita ja lahjatavaroita. Avoinna: ma-pe 9-16, la 9-15, su suljettu. Osoite: Sysmäntie 16.

Mytäjäisten kotileipomo

Mytäjäisten Kotileipomo

Päivän voi aloittaa mukavasti nauttimalla kahvit tuoreiden käsintehtyjen leivonnaisten kera. Kotileipomon herkut leivotaan Heinolassa. Suolaisia ja makeita leivonnaisia voi ostaa myös mukaan. Avoinna: ma-to 8.30-16.30, pe 8.30-17, la 8.30-15, su suljettu. Osoite: Särkilahdentie 3 (Sysmän S-Marketin yhteydessä).

tai Hartolassa

La Kar De Mumma Hartola

Kuninkaan Portti

Kuninkaan Portti on taukopaikka 4-tien varrella Hartolassa Tainionvirran varrella. Tarjolla on mukavien puitteiden lisäksi lounasta, a la cartea, pikaruokaa ja makeat sekä suolaiset kahvileivät. Avoinna: ma-la 6.30-22, su 8-21. Keskustie 2, Hartola

Kotikahvila 2020

Herkulliset suolaiset ja makeat kutsuvat viettämään kahvihetkeä. Pieni kahvila Hartolan keskustassa on avoinna aamuvirkuille jo klo 6 alkaen. Avoinna: ma-pe 6-16, la 7-14, su suljettu. Osoite: Keskustie 48.

laKardeMumma

La Kar de Mumman Herkkukammari

Kodikas pullan tuoksuinen kahvila, jonka yhteydessä on leipomo. Suolaisten ja makeiden leivonnaisten leipurimestarina toimii gluteenittoman leipomisen edelläkävijä. Avoinna: ma-to 11-17, pe 11-18, la 9-16, su 11-18. Yhdystie 3, Hartola.

#2 Lähde ladulle tai rinteeseen

Tervalepikon ladut Sysmässä

Tervalepikon ladut sopivat niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin hiihtäjälle. Vapaaehtoisen latumaksun 30 € voit maksaa Urheilu Valosessa (Sysmäntie 38), latumaksut käytetään latujen ylläpitoon. Myös perinteisen että vapaan hiihtotavan suksia vuokralla sekä suksien huolto- ja voitelupalvelua.

Ohrasaaren ladut Sysmässä

Ohrasaari sijaitsee Sysmän kirkonkylän tuntumassa Majutveden kirkkolahden rannalla. Ohrasaaressa on ladut perinteiselle ja luisteluhiihdolle. Latu on meno-paluulatu, reunoilla pääset hiihtämään perinteiseen tyyliin ja keskellä luistellen. Latuja Sysmässä myös Suopellossa ja Onkiniemellä.

Hartolan ladut

Latuja löytyy sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä. Latuja ajettu Hartola Golfin 4,5 km matkalla ja väliladulla 1,5 km matkalla. Löydät kartan laduille Hartolan Ladun Facebook-sivulta.

Hiihtokeskus Purnu

Hartolan Vuorenkylässä sijaitseva Purnu takaa vauhdikkaan päivän ulkoilmassa – kolme rinnettä, street ja uutuutena lastenrinteen miniparkki, jossa voi harjoitella turvallisesti. Suksivuokraamo ja hiihtokoulu. Ravintolaa pyörittää Vuorenkylän suositun Kivibaarin yrittäjä Sampsa Ahonen – päivittäin keittolounas ja annokset listalta sekä kahvilatuotteet. Katso viikottaiset aukioloajat linkistä. Osoite: Tohtaantie 68.

Katso aukioloajat tästä

#3 Lounaalle

Navetan Sivukonttori Sysmässä

Sivukonttorilta saat universumin parhaat burgerit sekä kahvit ja pullat. Avoinna: ti-to 11-18, pe 11-29, la 12-18, su 12-18, ma suljettu. Lounas tarjolla ma-la klo 10.30-15.00. Osoite: Sysmäntie 42.

Hotelli-Ravintola Uoti Sysmässä

Hotelli-Ravintola Uoti tarjoaa laadukasta ja tuoretta lähiruokaa. Päivittäin vaihtuvan buffetlounas, joka on myös otettavissa mukaan. Annoksia myös á la carte -listalta. Avoinna: ma-to 9-18, pe 9-01, la-su suljettu. Lounas tarjolla ma-pe klo 11-15. Osoite: Keskustie 1.

Purnu ravintola keitto Purnu restaurant soup

Hiihtokeskus Purnun ravintola Hartolassa

Rinteessä vietettyjen hetkien jälkeen voi nauttia lounaskeiton tai kuumaa kaakota pikkusuolaisen kera ennen kuin suuntaa uudestaan vauhtiin.
Avoinna: to-pe 16-21, la 10-19, su 10-17. HUOM! Hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 avoinna: ma-ke 10-19, to-la 10-21, su 10-17. Osoite: Tohtaantie 68

La Kar de Mumma kahvila cafe

Kuninkaan Portti Hartolassa

Lounas katetaan päivittäin noutopöytään: salaattilounas, keittolounas, arki- tai viikonloppulounas sekä annoksia pienempään ja isompaan nälkään. Avoinna: ma-la 6.30-22, su 8-21. Keskustie 2, Hartola.

#4 Iltapäivän ulkoiluun

Sysmän tekojäärata

Sysmän yhtenäiskoululla on maksuton tekojäärata, joka on yleisökäytössä arkisin klo 14-21, lauantaisin ja sunnuntaisin perhevuoro klo 10-13. Koulujen talvilomalla 28.2.-6.3. 2022 jää on yleisessä käytössä klo 9-21. Pukukoppi avoinna klo 7-21. Osoite: Väihkyläntie 9, Sysmä.

Lue lisää

Lisävinkkejä:

Jää yöksi ja vietä toinenkin ulkoilupäivä.

Majoitu Hartolassa mökeissä tai Gasthaus-Camping Koskenniemessä.
Huom! Koronatilanteesta jKoskenniemessä ei ole tällä hetkellä ravintolapalveluita.

Majoitu Hotelli Uotissa tai Camping Sysmässä Sysmän keskustassa , Majatalo-Gasthaus Kivitatissa Päijätsalossa, Ilola Innissä Suopellossa, Villa Himpulassa tai Tervalepikon torppien mökeissä. Kaikki mökit Sysmässä.

Kotiin viemiset Sysmän Kässä- ja koristekaupasta, joka on paikallisten käsityöläisten yhteinen myymälä.

Ulkoilureitit löydät kootusti Visit Lahden sivuilta.