Itä-Hämeeseen ulkoilemaan

Vietä päivä Sysmässä tai Hartolassa, löydät kaikkea ulkoilmasta nauttimiseen ja herkutteluun. Tai miltä kuulostaisi yön yli reissu tai viikonlopun talvilomanen. Purnun laskettelurinteet houkuttelevat laskettelemaan ja Itä-Hämeen mainiot ladut sujuttelemaan suksilla. Kaiken kruunaa hyvä ruoka.

Huomioithan, että Päijät-Hämeessä 19.4. alkaen ravintolat ja kahvilat saavat olla avoinna tietyin rajoituksin. Varmista aukiolo ja ajat suoraan kohteesta. Tervetuloa!

Noutoruokaa

Kohteena: Sysmä tai Hartola tai molemmat
Kesto: 4-8 tuntia tai pari päivää

#1 Aloita aamu piristävällä kahvihetkellä Sysmässä

KirjaKahvila Kulma ja WinttiDivari

Maukkaat leivonnaiset kahvin kera, viihdy ja tutustu myös WinttiDivarin valikoimaan. Saatat jopa päästä nauttimaan musiikista pianonsoiton merkeissä. Avoinna: ma-to 6-16, pe 6-17, la 8-14, su suljettu. Osoite: Sysmäntie 55.

Lintan Kammari sisustuskahvila cafe and boutique

Lintan Kammari

Lintan Kammari Sysmän keskustassa on tunnelmallinen kahvila ja sisutuspuoti 100 vuotta vanhassa meijerin työntekijöiden asunrakennuksessa. Paikan päällä leivottujen herkkujen ja kahvin lisäksi Lintan Kammarissa on myynnissä käsintehtyjä vaatteita ja asusteita sekä kauden mukaan vaihtuva valikoima sisustustuotteita ja lahjatavaroita. Avoinna: ma-to 9-16, la 9-15, su suljettu. Osoite: Sysmäntie 16.

Mytäjäisten Kotileipomo

Päivän voi aloittaa mukavasti nauttimalla kahvit tuoreiden käsintehtyjen leivonnaisten kera. Kotileipomon herkut leivotaan Heinolassa. Suolaisia ja makeita leivonnaisia voi ostaa myös mukaan. Avoinna: ma-to 8-16, pe 8-17, la 9-15, su suljettu. Osoite: Särkilahdentie 3 (Sysmän S-Marketin yhteydessä).

tai Hartolassa

Kotikahvila 2020

Herkulliset suolaiset ja makeat kutsuvat viettämään kahvihetkeä. Pieni kahvila Hartolan keskustassa on avoinna aamuvirkuille jo klo 6 alkaen. Avoinna: ma-pe 6-16, la 7-14, su suljettu. Osoite: Keskustie 48.

Hartolan Pullapaja

Perheyritys Hartolan Pullapaja Ky on viihtyisä kahvilakonditoria Hartolan keskustassa. Kahvilan lisäksi tiloissa toimii leipomo ja myymälä. Päivittäin leivotaan herkullisia leivonnaisia ja uunituoretta leipää. Avoinna: ma-pe 6-17.00, la 8.30-15.00, su suljettu. Osoite: Keskustie 59.

#2 Lähde ladulle tai rinteeseen

Tervalepikon ladut Sysmässä

Tervalepikon ladut sopivat niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin hiihtäjälle. Vapaaehtoisen latumaksun 30 € voit maksaa Urheilu Valosessa (Sysmäntie 38), latumaksut käytetään latujen ylläpitoon. Myös perinteisen että vapaan hiihtotavan suksia vuokralla sekä suksien huolto- ja voitelupalvelua.

Ohrasaaren ladut Sysmässä

Ohrasaari sijaitsee Sysmän kirkonkylän tuntumassa Majutveden kirkkolahden rannalla. Ohrasaaressa on ladut perinteiselle ja luisteluhiihdolle. Latu on meno-paluulatu, reunoilla pääset hiihtämään perinteiseen tyyliin ja keskellä luistellen. Latuja Sysmässä myös Suopellossa ja Onkiniemellä.

Hartolan ladut

Latuja löytyy sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä. Latuja ajettu Hartola Golfin 4,5 km matkalla ja väliladulla 1,5 km matkalla. Löydät kartan laduille Hartolan Ladun Facebook-sivulta.

Hiihtokeskus Purnu

Hartolan Vuorenkylässä sijaitseva Purnu takaa vauhdikkaan päivän ulkoilmassa – kolme rinnettä, street ja uutuutena lastenrinteen miniparkki, jossa voi harjoitella turvallisesti. Suksivuokraamo ja hiihtokoulu. Ravintolaa pyörittää Vuorenkylän suositun Kivibaarin yrittäjä Sampsa Ahonen – päivittäin keittolounas ja annokset listalta sekä kahvilatuotteet. Aukioloajat: to-pe klo 16-21, la klo 10-19, su klo 10-17, ma-ke suljettu. Hiihtolomaviikoilla 8 ja 9: ma-ke klo 10-19, to-la klo 10-21, su klo 10-17. Osoite: Tohtaantie 68.

Tutustu

#3 lounaalle

Navetan Sivukonttori Sysmässä

Sivukonttorilta saat universumin parhaat burgerit, lounasta sekä kahvit ja pullat. Avoinna: ma-to 10-19, pe-la 10-22, su 12-18. Lounas tarjolla ma-la klo 10.30-15.00. Osoite: Sysmäntie 42.

Hotelli-Ravintola Uoti Sysmässä

Hotelli-Ravintola Uoti tarjoaa laadukasta ja tuoretta lähiruokaa. Päivittäin vaihtuvan buffetlounas, joka on myös otettavissa mukaan. Annoksia myös á la carte -listalta. Avoinna: ma-to 9-21, pe-la 9-23, su 9-19. Lounas tarjolla päivittäin klo 11-15. Osoite: Keskustie 1.

Purnu ravintola keitto Purnu restaurant soup

Hiihtokeskus Purnun ravintola

Rinteessä vietettyjen hetkien jälkeen voi nauttia lounaskeiton tai kuumaa kaakota pikkusuolaisen kera ennen kuin suuntaa uudestaan vauhtiin. Avoinna: to-pe 16-21, la 10-19, su 10-17. HUOM! Hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 avoinna: ma-ke 10-19, to-la 10-21, su 10-17. Osoite: Tohtaantie 68

#4 Iltapäivän ulkoiluun

Sysmän tekojäärata

Sysmän yhtenäiskoululla on maksuton tekojäärata, joka on yleisökäytössä arkisin klo 14-19, viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina klo 17-21. Osoite: Väihkyläntie 9

Lue lisää

Lisävinkkejä:

Jää yöksi ja vietä toinenkin ulkoilupäivä.

Majoitu Hartolassa mökeissä, Linna-hotellissa tai Gasthaus-Camping Koskenniemessä.
Huom! Koronatilanteesta johtuen Linna-hotellissa ja Koskenniemessä ei ole tällä hetkellä ravintolapalveluita.

Majoitu Sysmässä Majatalo-Gasthaus Kivitatissa Päijätsalossa, Ilola Innissä Suopellossa, Villa Himpulassa tai Tervalepikon torppien mökeissä. Kaikki mökit Sysmässä.

Kotiin viemiset Sysmän Kässä- ja koristekaupasta, joka on paikallisten käsityöläisten yhteinen myymälä.

Ulkoilureitit löydät kootusti Visit Lahden sivuilta.