Ihastu Iittiin

Poikkea valtatieltä ja tutustu Iittin luontoon eväiden kera. Tällä reitillä voit lounastaa koulussa joko Vuoden Paras Lounas -kisassa podiumille nousseessa ravintola Vanha Sampossa ma-pe tai Pizzeria Rehtorissa to-su. Poimi herkkueväät kotiin Iitin Maatilatorin monipuolisesta valikoimasta. Jää yöksi vaikka Yli-Kaitalan Lomamökeille tai Radalla Resortiin.

4-5 kohdetta
Pituus: noin 40 km
Kesto: Ajoajat n. 50 min.
Lähtö: Hiidenvuori Iitissä
Päätepiste: Iitin Maatilatori Kausalassa
Suosittelemme varmistamaan aukioloajat suoraan yrityksestä.

 

#1 Kiipeä Hiidenvuorelle

Noin 14 km Iitin Kirkonkylästä pohjoiseen Pyhäjärven Hiidensaaressa kohoaa “Kymenlaakson Koliksi” kutsuttu Hiidenvuori, luonnon muovaama linnavuori. Hiidenvuoren huippu kohoaa yli 60 metrin korkeuteen Kymijoen pinnasta halliten maisemaa. Jääkauden pyöristämät ja silottamat pinnat, pystyjyrkänteet sekä luoteislaidan halkeama tekevät vuoresta näyttävän maasto- ja maisemakohteen.

Lähde luontoon

#2 Ruokaile kansakoulussa

Ravintola Vanha Sampo

Pizzeria Rehtori

1940-luvulla rakennetussa vanhassa kansakoulussa sijaitseva viihtyisä Ravintola Vanha Sampo tarjoaa arkisin herkullista kotilounasta. Asiakkaat äänestivät ravintolan valtakunnallisessa Vuoden Paras Lounas -kisassa kolmanneksi vuonna 2021.

Avoinna ja lounas tarjolla ma-pe 10.30-14
Rieskantie 24, Kausala

Herkullista pitsaa tunnelmallisessa paikassa, houkutteleva yhdistelmä, eikö?

Pizzeria Rehtorissa tarjotaan maailman ainutta iittiläis-napolilaista pizzaa. Pizzojen taikinajuuri on Marttilan tilan peruja, mutta se paistetaan aidossa italialaisessa puulämmitteisessä Ambrogi Forni -pizzauunissa. Lisäksi listalta löytyy alkupaloja, pastaa sekä tietenkin jälkiruokia.

Etenkin viikonloppuisin suositellaan pöytävarausta. Pöytävaraus tästä
Avoinna to 12-18, pe – la 12-20, su 12-17
Hanjärventie 1, Sääskjärvi

#3 Radansuun kyläkauppa

Perttolan sisarusten omistama perinteinen, idyllinen kyläkauppa on ollut toiminnassa jo 1960-vuoden loppupuolelta. Kyläkaupasta löytyy kaikenlaista, mitä voi tarvita.

Puh. 05 366 3824
Iitintie 567, Kausala

#4 Iitin Maatilatori

Uniikki myymälä, jossa yli sadan pientuottajan valikoima tuoretta lähiruokaa ja kotimaisia herkkuja. Lihatiskillä asiakkaita palvellaan. Iitin Maatilatorille on tärkeää, että myymälän tuotteiden valmistus on vastuullista ja tuotteiden raaka-aineiden alkuperä on tiedossa. Iitin Maatilatorin kahvilassa voit nauttia suolaiset ja makeat herkut.

Avoinna ke-pe klo 10-18, la 10-16. HUOM! Talvitauko tammi-helmikuussa, maatilatori avoinna taas 1.3.2023 lähtien.

Kymenrannantie 1, Kausala

 

Tule ostoksille ja kahville

Lisävinkkejä

visitiitti.fi

Maistuva kahvihetki Kahvila Naapantuurassa Kausalassa (Niittytie 4).

Iitin luontokohteet

Iitin ruokapaikat

Mikäli yksi päivä ei riitä, niin majoitusta löytyy muun muassa Yli-Kaitalan Lomamökeiltä, Radalla Resort, Lomakivi tai katso kaikki Iitin mökkimajoitus.