Liikunnallinen maku- ja ostosretki Hollolaan

Reitti alkaa vierailulla Ainoa Wineryssä, jossa valmistetaan kansainvälisesti palkittuja marjaviinejä. Reitti kuljettaa ostoksille Finnmarin kynttilätehtaan myymälään. Hollolan kirkonkylällä lounaaksi maistuvat pizzat tai monipuolinen seisova pöytä. Lumikeskus Messilän rinteet ja ladut tarjoavat liikunnallisen elämyksen. Kotimatkan kahvihetken voit viettää Pulla-Poikien leipomokahvilassa.

5 kohdetta
Pituus: 42 km
Kesto: Ajoajat autolla n. 60 min.
Lähtö: Ainoa Winery
Päätepiste: Pulla-Pojat

 

#1 Ainoa Winery

Ainoa Wineryn kansainvälisestikin palkituissa viineissä maistuvat suomalaiset villimarjat, kuten mustikka, puolukka ja lakka. Myymälästä voit ostaa tilan viinejä sekä muiden paikallisten yritysten tuotteita. Ecuadorilais-amerikkalainen pariskunta Paola ja David järjestävät tilauksesta pienryhmille tutustumiskierroksia ja viinitasting-tilaisuuksia.

Myymälä on avoinna: pe-la 10- 18, su-to suljettu
Rekolanpolku 65, Hollola

Tutustu

#2 Finnmarin tehtaanmyymälä

Finnmarin tehtaanmyymälän laajasta valikoimasta loytyy niin kynttilöitä kuin sisustusesineitä. Mikäli kahvihammasta kolottaa niin myymälän kahvilassa voit nauttia kahvista kauniiden tavaroiden ympäröimänä.

Avoinna: ma-pe 10-18, la 10-15, su suljettu
Kynttilätie 2, Hollola

Tutustu

#3 Lounasta Hollolan kirkonkylällä

Hollolan Vanha Kunnantupa

Ravintola Kunnantupa

Hollolan kirkonkylältä keskiaikaisen harmaakivikirkon vierestä löytyy kaksi Kunnantupaa. Hollolan Vanhalla Kunnantuvalla on pizzauuni kuumana tiistaista sunnuntaihin klo 19:30 saakka. Ravintola Kunnantuvalla kirkkomaan toisella puolella on tarjolla kotoinen lounas arkisin klo 11–15. ja perinteisiä hollolalaisia pitoruokia nautitaan viikonloppuisin 11.30–16.

Viikonloppuisin ravintoissa on usein yksityistilaisuuksia, joten aukioloaika kannattaa varmistaa etukäteen puhelimitse.

Hollolan Vanha Kunnantupa avoinna: ti-pe klo 11-20, la-su 13-20, ma suljettu
Rantatie 918, Hollola kk

Ravintola Kunnantupa avoinna: päivittäin klo 9-21
Parinpellontie 19, Hollola kk

#4 Lumikeskus Messilä

Messilässä on rinteet avoinna ja latureitit käytössä. Melkein kaikki Messilän aktiviteetit hoidat nyt muutamalla klikkauksella VisitLahti Online Shopista. Meiltä saat nyt Reissu Ruotin SkiExpress-bussiliput, hissiliput, SkiMacin vuokravälineet ja JumpUpin kelkkasafarit.

Lumikeskus Messilä
Messiläntie 308, Hollola

Tutustu

#4 Pulla-Pojat

Leipomo Pulla-Pojat Oy on Hollolassa toimiva perheleipomo, joka valmistaa ruoka- ja kahvipöytääsi herkulliset leivät ja leivokset. Leipomon yhteydessä toimii myös lounaskahvila ja herkkumyymälä. Leipomo on avoinna arkisin vuoden ympäri.

Avoinna: ma-pe 7-16.30, la-su suljettu
Tarmontie 1, Hollola

Tutustu

Lisävinkkejä

Luhta Towerin (Tiilimäenkatu 9, Lahti) laajasta valikoimasta löytyy tuotteita vaatteista ja asusteista liinavaatteisiin ja sisustustuotteisiin.

Naisten Pukutehtaalta (Tarmontie 9, Hollola) naisille laadukkaita vaatteita.

Hollolan kirkonkylällä Pian Makasiinissa (Rantatie 924, Hollola kk) sisustustuotteita ja lahjatavaroita. Seuraa aukioloaikoja fb:sta.

Iltapäiväkahvit Cafe Anitassa Hollolan kuntakeskuksessa (Keskuskatu 11)

Mikäli haluat jäädä yön yli, niin tiedustele majoitusta Messilän kartanosta, Place to Sleep Hollola, lisää majoitusvaihtoehtoja löytyy tästä.